Vroče razkritje: Slovenska zakonca, sicer lastnika nočnega kluba, sta kraljevala na svingerskih zabavah v Zagrebu

Datum:

V članku lahko spoznate tudi drugo, bolj temno plat prestolnice naše južne sosede, kjer se opisuje uporabo kokaina, ki je bil že v 90. letih močno razširjen, pa javne hiše, orgije in divje zabave, na katerih so sodelovali tudi posamezniki iz Slovenije, celo lastniki javnih hiš, kriminalisti in policaji, pa so “snifali” skupaj z nogometaši, kriminalci, zvodniki in ostalimi družbenimi odpadniki. 

                   

Že petnajst let se menda cena kokaina bistveno ne spreminja, čistoča pa na nivoju, vendar pa končni potrošniki pogosto dobijo robo, ki je pomešana s pudri in drugimi nadomestki. V vsaki četrti Zagreba obstajajo vsaj trije ali štirje preprodajalci, v vsaki malce večji četrti pa obstajata eden ali dva glavna in trije oziroma štirje manjši preprodajalci. V vsaki večji kavarni, kjer obiskovalci na stranišču na umivalniku opazijo ploščico, ta ni namenjena puščanju prenosnega telefona, kot mnogi mislijo, marveč vdihavanju “belih črtic”. To še ne pomeni, da ima šef kakšne povezave z drogo ali da jo prodaja, ampak predvsem pomeni, da ima pač takšne stranke in mora to dopustiti, poroča 24sata.

Kakovost kokaina naj bi bila sicer mnogo slabša kot v 90. letih, ko je bil kokain v Zagrebu že močno razširjen, padec kakovosti pa je posledica tega, da mu preprodajalci dodajajo vse mogoče substance. V 90. se je menda v Zagrebu točno vedelo od kod prihaja dobra roba. In ko se je v kakšnem stanovanju znašlo 20-30 gramov belega prahu, se je poklicalo prijatelje in pričela se je zabava, ki je trajala med 12 in 18 ur in na kateri se je vselej znašlo tudi štiri ali pet deklet. Po zabavi pa se je vzelo tableto in odšlo spat. Tovrstne robe je bilo menda na pretek celo v času Domovinske vojne. Ni bilo kavarne ali priznane diskoteke, kjer lastnik po njenem zaprtju na pladnju ni počastil s kakšno črtico.

(vir: twitter)

Vsaka večja kavarna je imela ekipo sedmih ali osmih oseb, ki se je tam zbrala. Tako je bilo preko noči potrošenih kakšnih sedem ali osem gramov, po zaprtju lokala pa odšlo k nekomu domov in nadaljevalo. Takšnih zabav so se udeleževali lastniki kavarn in diskotek, lastniki gostinskih lokalov, goljufi, obtoženi za gospodarski kriminal, pevci, gospodarstveniki in ribiči ter celo poznani nogometaši. In na takšnih zabavah se je vedno našla tudi spolna potešitev. Ko je nekdo pod vplivom kokaina še toliko bolj stremi k zadovoljevanju primarnih nagonov, človeka prevzame evforija. Najboljši kokain je sicer menda prihajal iz Hercegovine.

Prostitucija, slika je simbolična. (Foto: epa)

Sredi 90. let je bilo v Zagrebu in okolici kakšnih sedem ali osem klasičnih javnih hiš. V njih so imeli zaradi gostov tudi kokain, prihajali pa so celo policijski inšpektorji, specialci, vojaški poveljniki ter v javnih hišah vlekli kokain skupaj z zvodniki, preprodajalci in kriminalci. Svingerski zakonski par iz Slovenije, ki je imel v Sloveniji javno hišo in v njej prirejali svingerske zabave pa se je zadrževal tudi v Zagrebu, razkriva omenjeni članek hrvaškega spletnega portala. Celo leto se je slovenski par udeleževal vseh zaprtih svingerskih zabav v zagrebških nočnih klubih, žena pa je pozneje s seboj pripeljala prijateljico, pridružilo pa se je še nekaj Hrvatic. Na teh zabavah je bilo obilo kokaina, penin, Chivasa, Martela. In takšne zabave so trajale tudi po devet ali deset ur. In tako, kot se je ta zakonski par nenadoma pojavil v Zagrebu, je tudi izginil.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...