Vroče: Sindikat vojakov Slovenije od vseh poslancev zahteva interpelacijo ministra Erjavca!

Datum:

Sindikat vojakov Slovenije je predsedniku odbora za obrambo, poslancu Samu Bevku danes poslal predlog za sklic nujne seje odbora. “Vse poslance pa smo pozvali k vložitvi interpelacije zoper Karla Erjavca,” so sporočili iz Sindikata vojakov Slovenije. Minister Karl Erjavec je namreč po njihovem povsem porušil zaupanje ter kršil funkcionarski etični kodeks.

V Sindikatu vojakov Slovenije (SVS) opozarjajo, da se vsak dan srečujejo s podobnimi zavajanji, sprenevedanji in neresnicami, kot v primeru brigadirja Mihe Škerbinca. V večini zastopajo vojake, za katere pa ni takšne medijske pozornosti, kot je ob nezakoniti razrešitvi poveljnika sil.

Vojakom tako preostanejo le SVS in sodišča za dokazovanje svojih oškodovanj. Kot poudarjajo v sindikatu, že več let vsakodnevno opozarjajo na nevzdržne razmere v Slovenski vojski, a na bolje se ne premakne. “Politika ob sprejetih odločitvah, da se bo za vojsko namenilo več denarja, skoraj vedno najprej pomisli na nakupe tehnike, v SVS pa smo prepričani, da je skrajni čas, da se na prvo mesto postavijo pripadniki Slovenske vojske in sistemsko uredijo razmere in odnosi v obrambnem sistemu.” Zato v sindikatu upajo, da na odboru za obrambo pride do resne razprave o stanju v Slovenski vojski in da se bo naredilo vse za zaustavitev negativnih kadrovskih trendov.

Stališče KNOVS je podlaga za interpelacijo
Spomnimo, da je Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostih služb (KNOVS) po sumljivi zamenjavi poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske Mihe Škerbinca z zaskrbljenostjo ugotovila, da je minister za obrambo Karl Erjavec zlorabil položaj in vojaško-obveščevalno službo s tem, ko je naročil vohunjenje z namenom razrešitve Škerbinca. Pri tem spornem dejanju mu je pomagal tudi direktor Obveščevalno-varnostne službe MORS Dejan Matijevič.

KNOVS je ugotovila, da govorice o zdravstvenem stanju načelnice Generalštaba SV Alenke Ermenc niso ne odkrivanje, ne preiskovanje in ne preprečevanje ogrožanja varnosti določenih oseb, kot to določa zakon. (Foto: STA)

KNOVS je ugotovila, da je minister za obrambo Karl Erjavec ob asistenci direktorja OVS MORS Dejana Matijeviča zlorabil svoj položaj, ko je od Matijeviča zahteval, da OVS MORS ravna nezakonito, direktor pa je nalogo sprejel in jo tudi izvedel.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...