Vrtoglavica od uspeha

Datum:

Po cifrah kruhoborskih priliznjenih anketnikov nina-nana je Šarčeva vlada najuspešnejša vlada vseh časov. Glede na niz zadnjih podražitev, s katerimi nas je razveselila Šarčeva vlada, si te rasti podpore ne morem razlagati drugače kot s tem, da smo Slovenci bodisi mazohistični bedaki bodisi gre za prirejene ankete po naročilu.

Osebno menim, da gre za drugo, čeprav se včasih človek sprašuje. Ni torej čudno, da je ob objavljenih anketnih rezultatih sejmarski burkež, ki glumi predsednika vlade, zapadel v stanje, ki ga je Stalin nekoč poimenoval “vrtoglavica od uspeha”, in se začel repenčiti.

Tako je na novinarski konferenci o odstopu ministra za okolje Jureta Lebna za začetek po stalinistično ukazal novinarjem, da nimajo kaj spraševati. Halo!??

Židan in Erjavec nekje v ozadju
Nato je sledila monodrama, v kateri je Šarec razglasil vesoljnemu slovenstvu, da je bil Leben najboljši okoljski minister kadarkoli. Ob tem njegovem nabijanju glede najboljšega ministra vseh časov bi ga seveda kdo lahko vprašal, ali zna našteti zadnjih pet ministrov za okolje; tako, v podkrepitev svoje trditve.

Foto: STA

In glede na to, da sta med temi ministri Dejan Židan in Karl Erjavec, bi ga lahko kdo vprašal, ali sta po njegovem torej slabša od Lebna. In zakaj, hudiča, ju je potem postavil za predsednika parlamenta in ministra za obrambo, ki imata precej večjo težo od okolja? Ob takšnih vprašanjih bi seveda ostal Šarec brez teksta in bi se zatekel k šarcizmom, s čimer bi spet dokazal, da je v prvi vrsti nastopaški blefer.

Ko bo izstavljen račun, prihaja vrtoglavica
In prav zato so novinarjem prepovedali postavljati vprašanja, ti pa so to pokorno požrli in raje odšli pisati piškotarske slavospeve odločnemu in modremu premierju Serpentinšku. Pri servilnih medijih, prirejenih anketah in apatičnem ljudstvu ni niti najmanj čudno, da se je Šarcu “zavrtelo od uspeha”. Pravo vrtoglavico pa bomo doživeli, ko bo za vse te “uspehe” izstavljen račun …

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...