Vse prej kot KUL: Pri Etični komisiji Ekonomske fakultete v Ljubljani ugotovili, da je Jože P. Damijan kršil načelo integritete!

Datum:

To je vse prej kot KUL. Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec, vodja SD Tanja Fajon, predsednica SAB Alenka Bratušek in koordinator Levice Luka Mesec v ekonomistu Jožetu P. Damijanu vidijo najbolj primerno osebo, ki bi se lahko v tem zares težkem času zavihtela na mesto predsednika vlade, čeprav ga je Etična komisija Ekonomske fakultete v Ljubljani spoznala za krivega v sumu, da je kršil načelo integritete. Prijavila ga je kar dekanja Metka Tekavčič, ki sicer velja za vplivno članico stranke SD.

Nedvomno pa je zanimivo, da sedaj taisti Jože P. Damijan, skupaj s svojo ženo Sandro Damijan – ki ji je bil, ko je postajala gospa Damijan, poročna priča ravno Drago Kos, partner Tjaše Slokar, pozneje poročene Kos, urednice na POPTV – celi Sloveniji predava o integriteti.  Na okroglo mizo o integriteti je Sandra Damijan celo povabila razvpitega in pravnomočno obsojenega Bineta Kordeža. Sicer zakonca Damijan svoje študije in misli o integriteti tržita preko podjetja Grant Thornton, kjer sta v slovenski podružnici tudi solastnika. Preko tega podjetja je Damijan tudi zaračunal Šarčevi stranki LMŠ preko 18 tisoč eur za svoje storitve, je sicer pred dnevi poročal portal Siol.

Tekavčičeva je Damijana Etični komisiji na fakulteti prijavila pred sedmimi leti, leta 2013, ko je za največje posamične lastnike Aerodroma Ljubljana, Publikum, za denar – ki mu je kapnil na zasebni račun, mimo javne fakultete, ki jima z ženo daje plačo – naredil študijo, v kateri je ugotovil, da je gradnja novega terminala na Aerodromu finančno neupravičena.

Tekavčičeva, sicer vplivna članica stranke SD, mu je takrat stopila na prste, ker je študijo, s katero je služil v svojem zasebnem imenu in za svoj zasebni račun, komentiral  pred stavbo javne Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani (EF) pred logotipom oziroma tablo z blagovno znamko EF. Če povemo naravnost študijo, ki jo je izdelal za svoj račun oziroma za račun njegovega podjetja je promoviral pod blagovno znamko EF pred stavbo EF, kjer je bil tudi posnet za eno izmed televizij. Ko je nemški Fraport kasneje kupil Aerodrom je ta terminal takoj zgradil.

V nadaljevanju si lahko preberete mnenje Etične komisije:

V ponedeljek v popoldanskih urah bodo neetični Damijan, kot je razkril Siol, najet s strani stranke LMŠ, in podporniki prepričevali, kako so KUL. Mesca in stranko Levica so usta polna pomena javnega in kako zasebno ne sme profitirati na račun javnega. V primeru Jožeta P. Damijana pa so pljunili na svoja načela, ker za mandatarja podpirajo edinega človeka v zgodovini javne ekonomske fakultete, ki je po mnenju etične komisije EF kršil načelo integritete, ker je zlorabil blagovno znamko in ime javne institucije EF in delal profit sebi oziroma svojemu podjetju. Pa naj razume, kdor more.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...