“Vsi belci so rasisti!”, trdi pomočnica dekana na ameriški univerzi

Datum:

Pomočnica dekana na ameriški univerzi Brandeis v zvezni državi Massachusetts je mnenja, da so vsi belci “rasisti”. Kate Slater, ki se sama smatra za učenjakinjo in izobraževalko o rasni pravičnosti, je to izjavila medtem, ko je zagovarjala rasno kritično teorijo.

                   

Njena izjava je malce čudna saj glede na to, da je tudi sama bela, s tem tudi sebe označuje za “rasistko”. Vsi pa vemo, da je to etiketa, ki se je liberalci, levičarji in razni “prebujenci” kot hudič križa izogibajo tega, da bi jih imel kdo za rasiste. Vendar pa je Slaterjeva ob tem poudarila: “To vključuje tudi mene. Ne sovražim belcev, sovražim pa belskost”.

Prepričana je, da sistemski rasizem obstaja in da so vsi belci rasisti v smislu, da “so bili vsi belci vzgojeni v družbi kjer rasna identiteta posameznika določa njegove življenjske izkušnje in izide in kjer je belskost samoumevna in zaželena”.

Foto: Wikimedia / Kenneth Zirkel

Do neke mere je sicer res, da so v ameriški in zahodni družbi določeni izidi rasno pogojeni. Če boste, na primer, kot belec javno ponosni na svojo raso in če se boste zavzemali za obstanek le te, boste ožigosani, marginalizirani, velika verjetnost je, da boste izgubili službo, morda tudi prijatelje, družbena omrežja pa vam bodo izbrisala vaše račune. V Evropski uniji na koncu morda pristanete na sodišču. Za razliko od tega pa je črnski rasni ponos zaželen in visoko cenjen do te mere da po svetu veleposlaništva ZDA izobešajo zastave izrazito proti-belskega BLM gibanja. Podobno velja tudi za druge manjšine.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Stara padala za Gazo? “Kdo je glasoval za te bedake?”

Vlada bo za Palestince porabila 2,5 milijona evrov. To...

Mahnič o nezakonitih ravnanjih Svobode, Lah ostal brez argumentov

"Če je lahko elektro tajkun, ki je trenutno v...

Slovenski gostinec prevzel upravljanje 4-zvezdičnega hotela in gradu v lasti svetovno znane družine

Družina Riedl, ustanoviteljica in lastnica svetovno znanega podjetja za...

Orban: Sodba Sodišča EU (ECJ) je resna kršitev prava EU

Poleg levo nagnjenega Evropskega parlamenta je Sodišče EU (ECJ)...