Woke šola v Virginiji eno leto v službi obdržala pedofilskega šolskega svetovalca

Datum:

Razvpito prebujeno oziroma “woke” šolsko okrožje v Virginiji je pedofilskega šolskega svetovalca zadržalo zaposlenega še celo leto, potem ko so šefi izvedeli, da je bil aretiran zaradi nagovarjanja mladoletnih prostitutk, poroča Dailymail. Odpustili so ga šele po drugi aretaciji, skupina staršev pa sedaj od šolskega odbora zahteva, da objavi vse notranje informacije o tej zadevi ter letno preverjanje zaposlenih.

Šolsko okrožje v Virginiji, ki je polnilo naslovnice zaradi prebujenih politik in spopadov zaradi poučevanja kritične teorije rase, je čakalo eno leto, da so odpustili svetovalca, potem ko so že ugotovili, da je bil aretiran zaradi nagovarjanja mladoletne prostitutke. 50-letni Darren Lamar Thornton je ostal zaposlen na srednji šoli Glasgow v Lincolnii v Virginiji tudi po obsodbi zaradi spolnega zločina in leto dni po tem, ko so bili obveščeni o njegovi aretaciji, poroča WUSA9.

Preberite še: Grozljivka na Dunaju: Migrant posilil dekle s posebnimi potrebami

Nadzornica javnih šol okrožja Fairfax Michelle C. Reid je potrdila, da je bil Thornton končno odpuščen in da je FCPS vložil peticijo proti državi, da se mu odvzame licenco. Pred tem je od leta 2006 do 2020 delal kot svetovalec in univerzitetni košarkarski trener dečkov v drugem okraju. Thornton je bil novembra 2020 v okrožju Chesterfield aretiran zaradi ponujanja denarja za seks mladoletnici. Ujeli so ga prek spletnega klepeta, kjer mu je policistka pod krinko dejala, da je stara 17 let, Thornton pa se je strinjal, da se dobita. Aretirali so ga, ko se je pojavil v njenem stanovanju, poroča Richmond Times-Dispatch. Thornton je bil marca 2022 obsojen na pet let, vendar je bila kazen pogojna zaradi brezhibnega vedenja.

Foto: zajetje zaslona/YouTube

Skupina staršev, imenovana “Do Better FCPS”, zahteva od šolskega odbora, da objavi vse notranje informacije o tej zadevi
Policija je povedala, da je bilo šolsko okrožje obveščeno, ko je bil aretiran novembra 2020, in ponovno junija 2022 po drugi aretaciji, ko je bil ujet zaradi napeljevanja k prostituciji in se je na koncu moral prijaviti kot storilec spolnih prestopkov. Reid je v pismu staršem v četrtek trdila, da so sprejeli ‘takojšnje korake’ za Thorntonovo odpustitev, vendar zapisi kažejo, da je ostal zaposlen več kot eno leto po prvotni aretaciji. Tiskovni predstavnik policije v Chesterfieldu, kjer je bil Thornton aretiran, je dejal, da njihovi zapisi kažejo, da so javne šole okrožja Fairfax o Thorntonovi aretaciji leta 2020 obvestili naslednji dan in znova, ko je bil aretiran junija 2022.

Šole okrožja Fairfax so na vrhuncu nacionalnih kulturnih vojn zaradi načina izobraževanja. Junija je šolski odbor razpravljal o tem, da bi “deadnaming” – klicanje transosebe z imenom, ki ga je uporabljala pred tranzicijo – kaznovali s suspenzom učenca, ki bi zagrešil to “kaznivo dejanje”. Okrožje Fairfax je znano tudi po tem, da je ukinilo sprejem v svojo prestižno srednjo šolo Thomasa Jeffersona na podlagi ocen izpitov. Uvedli so druge načine določanja sprejema, da bi povečali ‘pravičnost’, vendar so jih tožili azijsko-ameriški starši, ta tožba pa še poteka. Septembra lani pa je član šolskega odbora trdil, da bo trenutek molka ob obletnici terorističnih napadov 11. septembra škodoval manjšinam, ki so bile zaradi terorističnega napada preganjane.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...