Za Bidna ni najsmrtonosnejša grožnja ZDA epidemija covida19, temveč beli supremacistični terorizem in posedovanje orožja

Datum:

Predsednik ZDA kot najsmrtonosnejšo grožnjo ZDA vidi t. i. “beli supremacistični terorizem”, medtem ko si prizadeva za reformo na področju posedovanja strelnega orožja in delovanja policije. Ob tem kot kaže pozablja na mesece uničevanj, ropanj, požiganj in celo umorov, ki so jih zagrešili lokalni pripadniki Black Lives Matter (Črna življenja štejejo) in Antife. Prav tako pozablja na dejstvo, da so na kriminalnem področju v ZDA najbolj aktivni ravno Afroameričani. Seveda bi levičarji to opravičili s stoletji zapostavljanja in manjših družbenih možnosti. 

V svojem nagovoru Kongresu, je predsednik ZDA Joe Biden posvaril pred t. i. “belim supremacističnim terorizmom”. Kot je dejal, je slednji postal največja grožnja ZDA. Ob tem je zakonodajalce obeh strank pozval, da se lotijo reformiranja policije in “epidemije” nasilja s strelnim orožjem. Za svoj govor je zlorabil večne probleme s katerimi se v ZDA dejansko srečujejo. Biden je ob tem še zatrdil, da potem, ko je bila v Afganistanu teroristična grožnja zmanjšana, lokalne bele supremacistične skupine sedaj predstavljajo najbolj smrtonosno grožnjo za domovino, poroča RT.

Ob tem naj bi navajal besede ameriških obveščevalnih služb. Zatem je predsednik nenadoma prestopil k reformam organov kazenskega pregona ter izpostavil primer Georgea Floyda, katerega smrt v policijskem pridržanju je lani maja pritegnila pozornost celotnega naroda ter inscinirala mesece ostrih protestov. Biden je ob tem še zatrdil: “Vsi smo bili priča kolenu krivice na vratu črne Amerike. In sedaj je naša priložnost za resnični napredek.” 

Protestniki so vdrli v Kapitol, saj se niso strinjali z izidom volitev. (Foto: epa)

Ob tem je še zatrdil, da je za obnovitev zaupanja med organi pregona in ljudmi, ki jim služijo, z namenom izkoreninjenja sistemskega rasizma v kriminalnem sodnem sistemu potrebno sprejeti policijske reforme v imenu Georgea Floyda, ki so že bile sprejete v parlamentu. Ob tem je še pozval, da bi se to uredilo že prihajajoči mesec, ob prvi obletnici Floydove smrti. Poleg tega je še izpostavil pomen širših prizadevanj v boju s “sistemskim rasizmom”. Resnična enakost po njegovem prepričanju pomeni zagotavljanje dobrih služb in šol, cenovno dostopnih stanovanj, čistega zraka in čiste vode, vsem Američanom. Zahteve po spremembi zakonodaje na področju strelnega orožja, so sprožili tudi nedavni strelski pohodi, v katerih so preminili mnogi.

Gre za kulturno revolucijo, ki prodira preko univerz, Hollywooda in patetičnega klečanja v javnosti
Že dolgo časa je znano, da so na kriminalnem področju v ZDA najbolj aktivni prav Afroameričani, obenem pa zagrešijo največ kaznivih dejanj nad pripadniki lastne rase, zato je Bidnova izpostavitev “belega supremacizma” kot ključnega problema na tem področju, povsem neumestna ter zavajajoča. V ozadju je sicer povsem nekaj drugega. Gre za element kulturne revolucije, ki se jo med drugim že pridno izvaja na ameriških univerzah. Denimo lani je Univerza v Kentuckyju prihajajoče asistente izpostavila “treningom rasnega segregiranja”, na katerih je bila skupina belcev identificirana z rasnimi predsodki.

Klečanje pred huligani BLM in Antife. (Foto: Demokracija)

In prav tako je eden od elementov tovrstne kulturne revolucije javno klečanje pred BLM in Antifa divjaki ter razbojniki, kar naj bi bil znak solidarnosti ter kesanja. Pozornost bi se dalo nameniti tudi pop kulturi oziroma Hollywoodskim filmom, ki so polni rasnih propagandističnih elementov. Na rastoči protibelski rasizem v ZDA pa je nedavno že opozoril ruski zunanji minister Sergej Lavrov, in sicer v intervjuju na ruski nacionalni televiziji.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...