Kateri politiki so se poleg Koprivnikarja še ujeli v “past” policistov?

Datum:

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je prepričan, da je bila policijska kontrola ponoči zaseda. A politiki pač niso imuni pred policisti in Koprivnikar še zdaleč ni edini politik, ki so ga kdaj ustavili policisti. 

                   

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je konec tedna naletel na policijsko kontrolo, v zvezi s katero pa je – kot je zapisal na Facebooku – imel čuden občutek:

Koprivnikar (v delu) 1

A naj ministra potolažimo, da še zdaleč ni edini politik, ki so ga kdaj ustavili policisti.

  • Leta 2004 je imel težave s policisti že Zmago Jelinčinčič, ki je zavrnil opravljanje testa alkoholiziranosti, čeprav naj bi za to kazal očitne znake. Jelinčič je sicer redni znanec policijskih kontrol in kar nekajkrat se je zgodilo, da so ga za volanom dobili opitega.
  • Bivšo notranjo ministrico Katarino Kresal so policisti ustavili leta 2010, ko je v službenem vozilu drvela z neprilagojeno hitrostjo 166 kilometrov na uro. Njen voznik med drugim ni upošteval varnostne razdalje, zato so ju na avtocesti proti Novi Gorici ustavili policisti. Kresalova je kršitve obžalovala in dejala, da ni vedela, da se pelje tako hitro. Voznika so oglobili s kaznijo 460 evrov in 6 kazenskemi točkami.
  • Ko je vozil z modro lučjo mimo kolone po odstavnem pasu, so policisti oglobili tudi bivšega prometnega ministra Patricka Vlačiča. Ta je imel pred tem pri prekršku Kresalove polna usta o spoštovanju prometnih predpisov.
  • Tudi sedanji predsednik republike Borut Pahor je že bil tarča policistov. Leta 2012 so ga zaradi prehitre vožnje oglobili za 200 evrov in mu pripisali 3 kazenske točke. Pri opravljanju alkotesta pa je ‘napihal’ 0,0.
  • Verjetno najbolj znana prometna kršitev politikov pa je bila, ko so policisti ustavili Gašparja Gašparja Mišiča, zaradi česar je izgubil vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Ustavili so ga prav tako naključno, vendar znakov policistov ni upošteval in je bil precej glasen.
  • Vožnja pod vplivom alkohola je drago stala tudi ministra za lokalno samoupravo Henrika Gjerkeša. Decembra 2010 je namreč pijan povzročil prometno nesrečo v okolici Grosupljega. Njegov avtomobil naj bi zletel s ceste, pri čemer se je uničilo podvozje vozila. Namerili so mu 1,35 promila. Po tem incidentu je Gjerkeš odstopil.
  • Za konec lahko dodamo še bližnje srečanje policije s funkcionarjem, ki sicer ni bil politik, a je bil prav tako na izredno pomembni funkciji – na čelu NPU. Aprila 2013 se je na primorski avtocesti zgodila prometna nesreča, ko se je pijani voznik zaletel v Darsovo vozilo. Šokantno je bilo razkritje, da je za volanom osebnega avtomobila sedel vinjeni vodja Nacionalnega preiskovalnega urada Bruno Blažina.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...

Delajo to, česar obtožujejo druge

Saj poznate zgodbo o tatu, ki kriči: "Primite tatu!"...