Za nevladnike na strani teroristov več kot 45 milijonov našega denarja

Datum:

Ali še nimamo dosti zastonjkarskih, ničvrednih nevladnikov, ki ves čas samo kradejo javni denar in širijo laži in razkol med ljudmi?” je glasilo vprašanje Tomaža Štiha, znanega kot Libertarec na družbenem profilu X. Njegovo vprašanje je sledilo po informaciji, koliko davkoplačevalskega denarja si je prislužila organizatorka nevarnega antisemitskega shoda v Ljubljani, a to ni vse. Ne boste verjeli, koliko denarja se je zlilo tudi v žepe nevladnikov, ki so shod podprli.

                   

Shod v organizaciji Gibanja za pravice Palestincev je bil le eden v nizu nevarnih in nasilnih shodov, ki smo jim priča po celi Evropi. Udeležujejo se ga skrajneži, ki ne skrivajo rasističnih, antisemitskih in terorističnih namer. Skrb vzbuja dejstvo, da omenjeno gibanje finančno krepko podpira vlada, enako finančno podkrepljene pa so tudi nevladne organizacije, ki so shod podprle. Za državljane vlada nima, ima pa več kot 45 milijonov evrov, ki se je zlilo v žepe podpornikom terorističnih dejanj.

Kot smo poročali, je na pobudo Gibanja za pravice Palestincev že pred dnevi več kot 40 nevladnih organizacij poslalo poziv predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrici za zunanje in evropske zadeve Tanji Fajon k takojšnjemu umiku podpore Izraelu. Spomnimo, da so enotno pozvali tudi k prekinitvi gospodarskega in političnega sodelovanja z Izraelom ter priznanju Palestine kot samostojne države. Njihov poziv je na družbenem omrežju razburil javnost, saj se zdi, da se davkoplačevalski denar steka v organizacije, ki podpirajo terorizem. No, tokrat ne gre več le za “domneve”, ampak dejstva. Na družbenem profilu X je namreč zaokrožil seznam omenjenih nevladnikov in poleg nekaterih NVO tudi znesek, ki so ga prejeli od države v sicer nedoločenem obdobju, pa vendar.

“… napovedal sem, da bom objavil, koliko so podpisniki NVO propalestinske peticije doslej prejeli davkoplačevalskega denarja. Tule na hitrco na roko zračunano, tabela sledi. Ca. 45 milijončkov. (46.409.628 evrčkov)“; je ob seznamu zapisal profil na družbeni platformi X.

Gre za vrtoglavih 45 milijonov evrov!

Kot smo poročali, se je za samo organizatorko shoda omenjalo Uršo Regvar iz Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja (PIC). Slednja je v PIC zaposlena od leta 2018, ukvarja pa se s področjem migracij in azila. “V sklopu projekta AMIF je v letih 2018 do 2020 nudila pravno pomoč in svetovanje prosilcem za mednarodno zaščito. Od leta 2020 nudi pravno pomoč in svetovanje prosilcem za mednarodno zaščito v sklopu projekta UNHCR,” je mogoče prebrati na spletni strani krovne mreže slovenskih nevladnih organizacij CNVOS.

PIC, kjer je Regvarjeva zaposlena, je prejemnik javnih sredstev. V obdobju od 2003 do danes so namreč skupno prejeli 2.519.704,74 evra. Od tega so ti v mesecu septembru prejeli 37.809,96 evra javnih sredstev. Ministrstvo za notranje zadeve velja za enega njihovih največjih financerjev, saj jim je do sedaj skupno nakazal 1.170.195,02 evra. Med plačniki pa je mogoče najti tudi: Okrožno sodišče v Ljubljani, Ministrstvo za gospodarstvo (Urad RS za varstvo potrošnikov), Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor.

“Tako. Naj se ve, kaj kaj se skriva za “nevladnim”. Plačani wokerski aktivizem,” je ob tem komentiral eden od profilov na X, ki je povzel bistvo. Spomnimo, da je na oktobrski redni seji premierja Roberta Goloba pred dejstva postavil tudi poslanec SDS Franc Breznik, ko mu je nalil čistega vina, češ da izdatno finacira nevladnike, ki podpirajo terorizem in iranski režim: “Ravno s strani iranskega režima je tranzicijska levica prek njihove banke oprala več kot milijardo dolarjev, človek, odgovoren za to, da bi pogledal to pranje denarja, pa danes sedi pod vašo vlado, v nacionalnem preiskovalnem uradu,” je bil kritičen Breznik. Golob je na to odgovoril, da gre za kovanje političnih točk.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...