Za začetek otoški derbi med Anglijo in Walesom

Datum:

Nov dan v Franciji je nov dan za tri nogometne tekme in tokrat ne povprečne – na sporedu bosta kar dva velika derbija, tekmi, na katerih se bosta pomerili dve sosednji reprezentanci. Najprej bo na sporedu otoški derbi, prvi v zgodovini nogometa na velikih tekmovanjih, med Anglijo in Walesom. Zvečer ob 21. uri pa še prava poslastica med Poljsko in Nemčijo.

                   

Ritem tekem za navijače ne pojenja, po razburljivi sredi za domačine bodo tokrat v ospredju druge reprezentance. Po kakovosti in po imenih bo najmanj pozornosti pritegnila tekma med Ukrajino in Severno Irsko.

SKUPINA B:

Anglija – Wales (15:00)

Šlo bo za prvo medsebojno srečanje teh dveh reprezentanc v nogometu na velikih tekmovanjih, med tema dvema državama sicer vlada veliko rivalstvo v rugbyju, vendar je Wales tudi z nogometno reprezentanco lahko povsem konkurenčen Angležem. Slednji se na prvi tekmi niso izkazali, sicer so vodili do zadnjih sekund tekme, potem pa prejeli nesrečni zadetek s strani Rusov, vendar njihova predstava na zelenici ni bila na nivoju, kakršnega je marsikdo pričakoval. Wales je presenetil Slovaško in je še naprej na prvem mestu, tudi danes jih ne gre kar tako odpisati. Valižani bi bili danes povsem zadovoljni s točko, saj bi jih ta že po vsej verjetnosti peljala v osmino finala. Anglija pa si v lovu na prvo mesto novega spodrsljaja ne sme privoščiti.

SKUPINA B:
Wales        1  1 0 0  2 : 1  3
Slovaška   2   1 0 1  2 : 2  3
Anglija       1   0 1 0  1 : 1  1
Rusija        2   0 1 1  2 : 3  1

SKUPINA C

Ukrajina – Severna Irska (18:00)

Tekma ne bo deležna velike pozornosti, vendar bo vseeno zelo pomembna za obe reprezentanci v boju za tretje mesto, ki še vodi v osmino finala. Ukrajina je na prvi tekmi pokazala več kot solidno predstavo proti svetovnim prvakom iz Nemčije, sicer na koncu prejela dva zadetka, vendar pa bi se tekma lahko obrnila tudi drugače, predvsem če bi naši krvniki v dodatnih kvalifikacijah izkoristili ponujene priložnosti. Severna Irska je z zaprto igro razočarala in prejela sicer samo en zadetek proti Poljakom, vendar bodo morali danes odigrati veliko bolje, če si ne želijo že pred zadnjo tekmo končati evropskega prvenstva, proti Nemcem namreč ne bodo imeli ravno veliko možnosti.

Nemčija – Poljska (21:00)

Še en dvoboj dveh sosednjih rivalov in tekma, ki bo odločala o prvem mestu v skupini. Moštvi sta se srečali že v kvalifikacijski skupini in prav tam so Nemci doživeli enega izmed redkih porazov v zadnjem obdobju proti Poljakom. Slednji igrajo z dokaj kakovostno ekipo lep nogomet in poizkušajo proti vsakemu nasprotniku doseči največ, kar se da. Proti Severni Irski so imeli veliko težav s prebijanjem bunkerja, a jim je na koncu vendarle uspelo. Nemčija je predvsem zaradi izkušenj in večjega izbora igralcev prišla do dokaj visoke zmage, ki sicer ne pokaže, kako zelo nevarni so bili Ukrajinci. Čeprav so Nemci danes veliki favoriti, Poljake zagotovo ne gre prehitro odpisati.

SKUPINA C
Poljska             1   1 0 0  1 : 0  3
Nemčija            1   1 0 0  2 : 0  3
Ukrajina            1   0 0 1  0 : 2  0
Severna Irska   1   0 0 1  0 : 1  0

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....