Začela se bo prenova starega dela Zdravstvenega doma Ivančna Gorica

Datum:

Poročamo o novi informaciji za vse uporabnike Zdravstvenega doma Ivančna Gorica. Podpisana je bila gradbena pogodba za prenovo starega dela zdravstvenih prostorov. Pogodbo so podpisali župan Dušan Strnad, direktor ZD Ivančna Gorica Janez Zupančič in komercialni direktor podjetja Lesnina MG oprema d. d. Matija Čepon.

Ob podpisu je župan Dušan Strnad povedal, da je najavljena prenova zdravstvenih prostorov praznik za celotno občino Ivančna Gorica, saj bo po osmih mesecih gradbenih del ta dobila sodoben objekt, v katerem se bodo dobro počutili tako zaposleni kot uporabniki zdravstvenega doma. Povedal je še, da je ZD Ivančna Gorica zelo uspešna ustanova, ki skrbi za 17.000 ivanških občanov in ker je zdravje vrednota, je tudi dolžnost občine, da skrbi, da imajo tako zdravniki kot vsi zaposleni in pacienti v zdravstvenem domu ustrezne pogoje.

Celotni projekt prenove znaša 1.177.303,95 evrov, od tega bo Občina Ivančna Gorica z uspešno prijavo na razpisu za primarno zdravstvo Ministrstva za zdravje pridobila 638.601,60 evrov nepovratnih sredstev, preostali finančni delež pa bosta krila Občina Ivančna Gorica in Zdravstveni dom Ivančna Gorica. Prenova se bo začela v kratkem, zaključila pa do konca letošnjega leta.

Rekonstrukcijo zdravstvenega doma bo zajemala prenovo prostorov v obsegu 600 kvadratnih metrov za izvajanje splošne in družinske medicine ter zobozdravstvene dejavnosti. Po besedah direktorja ZD Ivančna Gorica Janeza Zupančiča bodo s prenovo pridobili štiri dodatne ordinacije družinske medicine, šest zobozdravstvenih ambulant in štiri referenčne ambulante. Prenovljeni bodo tudi sanitariji in instalacije.

Dobro sodelovanje med Občino Ivančna Gorica in Zdravstvenim domom Ivančna Gorica se odraža tudi v načrtih za bližnjo prihodnost, saj je predvidena gradnja prizidka. Vanj bi umestili dodatne programe in tudi fizioterapijo, ki ima trenutno prostore v srednješolskem centru.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...