Začenja se napad Golobovih skrajnih socialistov in revanšistov na edine medije, ki še predstavljamo drugačne poglede v tej državi

Datum:

“Začenja se napad Golobovih skrajnih socialistov in revanšistov na opozicijske medije,” opozarja politični komentator Tomaž Štih, potem ko je bila vložena zahteva za prvo parlamentarno preiskavo glede domnevnega nezakonitega financiranja strankarske propagande v medijih s finančnimi sredstvi podjetij v državni lasti, državnih institucij oziroma institucij ter subjektov iz tujine. Gre za napad na medije, ki v tej državi predstavljamo drugačne poglede od večinsko – levih.

Komisija naj bi se med preiskavo osredotočila na obdobje od 13. marca 2020 do datuma odreditve preiskave. “S preiskavo naj bi tako ocenili dejansko stanje in ugotavljali politično odgovornost nosilcev javnih funkcij, ki naj bi vplivali oz. bili vpleteni v sume nezakonitih ravnanj oz. so jih dopustili ali pa niso ukrepali skladno s svojimi pooblastili,”  navaja STA. Morebitna sprememba zakonodaje, ki ureja področja medijev, političnih strank in volilne kampanje pa predstavlja tudi njen cilj.

Pod omenjeno zahtevo so se podpisali bodoči koalicijski partnerji – poslanci Gibanja Svoboda, SD in Levice. Prvopodpisana pa je nihče drug kot dolgoletna novinarka in urednica RTV Slovenija Mojca Pašek Šetinc, ki se je pred volitvami odločila, da gre v politične vode.Preiskovalno komisijo glede financiranja strankarske propagande v medijih bo vodila novinarka, ki bo v naslednjih štirih letih financirana za strankarsko propagando, ki jo je izvajala na RTV Slovenija,” je ob tej novici kritično pripomnil nekdanji državni sekretar za nacionalno varnost in poslanec SDS Žan Mahnič

Foto: STA

Večkrat se ji je očitala neprofesionalnost
Čemu se je Pašek Šetinčeva tako angažirala v omenjeni zadevi, seveda ne čudi, saj je dobro znano, da novinarka ni ljubiteljica aktualnega premierja Janeza Janše. Skupaj z nekdanjo novinarsko kolegico Eugenijo Carl se je namreč s pravnimi sredstvi spravila nad Janšo in mu očitala razžalitev. Že po enem mesecu, ko je Janša prevzel premiersko funkcijo, je na družbenih omrežjih pričela deliti objave, naj gredo ljudje navkljub širjenju virusa, ki je bil tedaj precej nepoznan, ven in protestirajo. Nato je sicer zanikala, da bi sama pozivala k protestom. Šlo naj bi za še eno zlorabo njenega zasebnega in ne službenega profila na Facebooku. “Vse očitno z namenom, da se me diskreditira,” je odvrnila. Mnogi ji sicer niso verjeli, saj bi ob vdoru v uporabniški račun dobila obvestilo, da nekdo z druge naprave dostopa do njenega računa. Sicer pa je imela možnost izbrisati pozive na protivladne proteste, česar pa prav tako ni storila.

Že večkrat so Pašek Šetinčevi očitali neprofesionalnost. Še posebej je odmevala oddaja Brezno na temo sanacije slovenskih bank. Na njeno neprofesionalnost so tedaj opozorili ugledni slovenski ekonomisti in pravniki, ki niso bili del kroga Kučanovega Foruma 21. Marsikdo se ni čudil nad zasnovo omenjene “raziskovalne” oddaje, saj gre konec koncev za partnerico lobista in vplivneža globoke države Mileta Šetinca, za katerega se ve, da je med drugim nasprotoval slovenski osamosvojitvi. Kot je znano, dolgoletna novinarka goji velike simpatije do nekdanjega predsednika republike in nekdanjega predsednika Foruma 21 Milana Kučana. O njem je namreč ustvarila celo dokumentarni film z naslovom “20 let Slovenije: Portret Milana Kučana“. Zanimivo je, da bilo mogoče lani Pašek Šetinčevo videti tudi na zabavi ob tridesetletnici delovanja Agencije Ninamedia, kjer so se med drugim zbrali Zoran Janković, Pavel Gantar, Igor Vidmar in Gregor Golobič, znan akter globoke države.

Mojca Pašek Šetinc s svojim možem Miletom Šetincem Foto: (STA)

Želijo se rešiti vseh kritičnih glasov v državi
“Začenja se napad Golobovih skrajnih socialistov in revanšistov na opozicijske medije. Ti imajo manj kot 10-odstotni tržni delež,” je zahtevo bodočih koalicijskih partnerjev s prvopodpisano Pašek Šetinčevo komentiral Tomaž Štih. Dodal je, da je cilj diktatorjevih skrajnih socialistov in revanšistov izginotje vseh kritičnih glasov v državi in popolna podreditev medijskega prostora njihovim interesom.

V Gibanju Svoboda so sicer Janševo vlado obtoževali, kako naj bi kazala elemente avtokratskosti in omejevala svobodo medijev, čeprav so v resnici osrednji mediji dnevno kritizirali aktualno oblast. Sami bodo očitno sedaj postali tisti, ki bodo omejevali celotno poročanje, ne zgolj medijev, ki so osrednji in nad katerimi imajo vpliv, ampak tudi tistih, ki si drznejo poročati o stvareh, o katerih drugi namerno molčijo. Očitno je to svoboda po meri golobnjaka, ki si nikakor ne želi, da bi mu kdo nastavil ogledalo med vladanjem, ki si ga sicer sami obetajo kar za dobo dveh mandatov. Ker jih očitno skrbi, da bi lahko prišlo do težav, so celo posegli v svobodo koalicijskih partnerjev, da si ti ne bi drznili izražati svojega mnenja. Robert Golob bo tako oseba, ki bo imela prvo in glavno besedo pri vsem, ostalim pa ne bo preostalo drugega, kot da plešejo po njegovem taktu.

Poslanka Gibanja Svoboda Mojca Pašek Šetinc (Foto: STA)

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarska vlada preplavlja Avstralijo z migranti

Dolga leta je Avstralija vejala za državo s pametno...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Incident: Podporniki Hamasa napadli Ruparja, ki je za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...