Zlatko Zahović: “Maribor. To ni vzvišenost, ampak ambicioznost.”

Datum:

Tako kot večina slovenskih prvoligašev so s pripravami na spomladanski del sezone začeli tudi aktualni državni prvaki. Nogometaši Maribora, ki so v jesenskem delu zasedli drugo mesto, so odločeni, da tudi letos postanejo najboljši v državi.

Nogometaši Maribora so začeli priprave na spomladanski del sezone. Na včerajšnjem prvem treningu sta se novim soigralcem predstavila tudi oba novinca Matej Palčič in Amar Rahmanović. Mariborčani so odločeni, da v spomladanskem delu ubranijo naslov državnih prvakov.

Zahović: “Maribor. To ni vzvišenost, ampak ambicioznost.”
Če je za nogometaši Maribora ena najslabših jeseni zadnjih let, so v vijoličastem taboru trdno odločeni, da spomladi stvari spet postavijo nazaj na svoje mesto. Po remiju z Zavrčem v Ljudskem vrtu je bil Maribor v sila neprijetnem položaju, saj bi se Olimpija lahko oddaljila na deset točk razlike, a so zeleno-beli najprej izgubili proti Gorici, nato pa nanizali še nekaj spodrsljajev, tako da so se vijoličasti Ljubljančanom približali na vsega tri točke razlike. Zdaj je povsem na mestu, da Štajerci odkrito napadajo tako državno kot tudi pokalno lovoriko: “Napad na dvojno lovoriko. To nas zanima, to je Maribor. To ni vzvišenost, ampak ambicioznost. Velike tekmovalne cilje prenašamo na ekipo in tudi na navijače, ki nam vedno stojijo ob strani ter jih vedno želimo razveseljevati,” je cilje naznanil športni direktor Zlatko Zahović.

Nekaj kadrovskih rošad
Mariborčani so uspeli prodati svojega najdražjega nogometaša Petra Stojanovića, a so že pred tekmo poskrbeli za njegovo nadomestilo. V štajerski prestolnici so z velikim veseljem sprejeli koprsko darilo v obliki Amarja Rahmanovića in Mateja Palčiča, potem ko so se v obalnem prvoligašu odpovedali tudi tema dvema nogometašema, ki sta v Ljudski vrt tako prišla brez odškodnine. Ravno Palčič je tisti, ki bo ob desni stranski črti nadomestil Stojanovića, ki je odšel v Zagreb. Čeprav se po dolgotrajni poškodbi v moštvo vrača Aleksander Rajčević, pa si Mariborčani najbolj  želijo prihoda še enega branilca, saj so ravno na tem igralskem položaju trenutno najbolj tanki.

Prvi dan je s treningi začelo 29 nogometašev, v skladu z dogovorom je manjkal le branilec Abel Gigli.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...

Vlada želi davčno uničiti še eno priljubljeno obliko podjetništva

Vlada Roberta Goloba pripravlja nov predlog zakona o dohodku...

Ni služb: Švarc Pipanova, Škoficeva in Kaja Širok ostajajo na nadomestilih

Robert Golob je ta mesec prejel 6726 bruto ali...