Zakaj policija še vedno molči o identiteti morilca policista Damirja Golobiča?

Datum:

Po sredinem umoru policista Damirja Golobiča, ki ga je storil neuravnovešeni 22-letni nemški državljan, še vedno ni v popolnosti znana njegova identiteta. Na socialnih omrežjih se je sicer že pojavil podatek, da naj bi bil morilec nemški državljan pakistanskega rodu.

Kdo natanko je bil 22-letnik, ki je zahrbtno ubil slovenskega policista na dolžnosti, še vedno ni znano, saj policija te podatke skriva pred javnostjo. V podobnih primerih brutalnih napadov na policijo je bila namreč vedno znana tudi identiteta morilca, a tokrat to ni mogoče.

Enako se sprašuje poslanec in nekdanji policist Vinko Gorenak, ki ga je novica o tragični smrti policista zelo prizadela, zato želi izvedeti ime in priimek morilca, ki ga policija očitno ščiti z izgovori o varovanju osebnih podatkov. Kot pravi, je policija v podobnih primerih omogočila novinarjem, da so prišli do imen in priimkov umorjenih ali napadenih policistov, v tem primeru pa molči kot grob. Gorenak je nato izpostavil uboja dveh policistov, ki sta ju ubila Dušan Petrovčič in Samo Tadin.

Policija skriva islamsko poreklo?
Gorenak je prepričan, da ve, zakaj policija skriva ime storilca v primeru uboja policista Damirja Golobiča, zato jo poziva, da tako kot v drugih primerih javnosti omogoči dostop do podatkov o imenu in priimku morilca. “Priimek ne bo zanimiv, ime pa bo povedalo veliko,” trdi Gorenak.

Vprašanja o identiteti morilca smo poslali tudi na policijo, saj je v interesu javnosti, da se javno obelodani njegovo identiteto, kot je bilo to v podobnih primerih. Tam so nam odgovorili, da javnosti nikoli ne obveščajo o storilcih kaznivih dejanj. Poleg tega so zanikali, da je morilec policista Nemec pakistanskega rodu z imenom Naveed Jamal Sajjadi, kot se omenja po socialnih omrežjih. 

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...

Ne bo jim uspelo ustaviti preiskovanja energetskih poslov Roberta Goloba

Dlje časa smo lahko poslušali o obstoju sumov, da...

Podizvajalci vladajočih, ideološka vojska in udarna pest vladajoče levice

Slovenijo vodi "koalicija s civilno družbo". Predsednik vlade Robert...

Kako so zmerne sile pripeljale (skrajno) levico do zmage?

Razplet nedavnih predčasnih parlamentarnih volitev v Franciji, ki jih...