Nezaslišano! Zakaj predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez brani Accetta? Ker je tudi sam sodeloval s sumljivimi podjetniškimi strukturami SMC!

Datum:

Predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez krčevito brani položaj ustavnega sodnika Mateja Accetta. Danes je slovensko javnost presenetila novica, da je bil Rajko Knez direktor podjetja 3 Summits Capital Corp, d.o.o., ki spada v poslovno hobotnico podjetnika Michaela Glazerja, povezanega z Aleksandrom Kešeljevićem, tesnim sodelavcem Mira Cerarja in vodilnim politikom SMC!

V javnosti so danes pricurjale zanimive informacije o tem, s čim se je aktualni predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez ukvarjal v preteklosti. Knez se nahaja v veliko bolj spornih vodah kot sam Matej Accetto. V preteklosti je bil direktor podjetja 3 Summits Capital Corp, katerega lastnik je bil poslovnež Michael Glazer. Z njim pa je bil tesno povezan bivši glavni kadrovik SMC-ja Aleksander Kešeljević, ki je stkal odlične poslovne vezi z obsojenim podjetnikom Marjanom Groffom.

V preteklosti so o spornih vlogah vseh akterjev poročali tudi na portalu Siol, kjer pa je sedaj poročanje o tej aferi čudežno izginilo. Veliko pomembneje je napadati ustavnega sodnika Klemna Jakliča, ki se je s svojim mnenjem pogumno zoperstavil preostalim osmim ustavnim sodnikom. Vendar, vrnimo se na delovanje Rajka Kneza. Knez je, podobno kot Accetto, odigral aktivno politično vlogo v stranki SMC. Stranki je pomagal vpisati pravico vode v ustavo, z njeno pomočjo pa je tudi postal ustavni sodnik v letu 2017. Glede njegovega podjetniškega udejstvovanja pa se je na lanskoletno poročanje odzval tudi Glazer, ki je v komentarju popravka članka na Siolu zapisal, da mu je Rajko Knez pomagal ustanoviti podjetje ter mu je zato hvaležen. Ob tem je Glazer zanikal, da bi imel kakršnekoli poslovne vezi z Knezom in SMC. Ne glede na to, obstajajo neke tendence, ki jih bo Knez zelo težko ovrgel. S temi podatki pa se izkazuje njegova politična prepletenost s stranko SMC, ki je bila ključna, da je postal ustavni sodnik. Ob tem se je zelo zanimivo vprašati, kako sta Knez in Glazer prišla v stik ter katera je bila tista oseba, ki ju je poslovno povezala.

Poslovna povezava med predsednikom US Rajkom Knezem in podjetnikom Michael Glazerjem (vir Gvin)
Poslovna povezanost med predsednikom US Rajkom Knezom in podjetnikom Michaelom Glazerjem (Vir: Gvin)

Vsekakor gre za konflikt interesov, je kritično opozarjal Bojan Dobovšek
Ne glede na odgovor Glazerja pa lahko resnično dvomimo, da mu je Knez pomagal samo ustanoviti podjetje in je izginil kot kafra. Na sumljive povezave, v katerih so bili sedanji predsednik US, podjetnik sumljive preteklosti in glavni ekonomski svetovalec bivše vladajoče vlade, pa je večkrat opozoril Bojan Dobovšek, bivši član SMC ter tudi ustanovni član stranke. Dobovšek je ob razkritju afere opozoril na odškodninsko in položajno odgovornost. Tako je tudi jasno suhoparno pojasnilo predsednika US Rajka Kneza, ki je vzel v bran svojega političnega sodniškega sopotnika Mateja Accetta. Politična afera ustavnega sodišča še nekaj časa ne bo zaključena.

Luka Perš

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...