Zakonca Janša na tradicionalnem dunajskem opernem plesu s številnimi svetovnimi imeni

Datum:

Vsako leto v četrtek pred pepelnično sredo se dunajska državna opera prelevi v najbolj znano plesno dvorano na svetu. Plesa, ki velja za enega od najbolj glamuroznih, se je udeležil tudi predsednik SDS Janez Janša z ženo Urško Bačovnik Janša. 

Prestižni dunajski operni ples je odlična priložnost za srečanje poslovnežev, politikov, umetnikov in ljubiteljev plesa. Zaradi omogočenega televizijskega prenosa v Avstriji in tudi na tujem spremlja ples veliko število ljudi. Kdor torej ne more praznovati na kraju samem s 5150 gosti, lahko uživa vsaj v uvodni slovesnosti, glasbi, plesu in intervjujih na televiziji.

Operna pevca Elina Garanča in Piotr Beczala sta odprla tokratni operni ples, ki je že 66. po vrsti. Na programu pa so med drugim bile Barkarola iz Hoffmanovih pripovedk, poloneza iz Evgenija Onjegina in arije iz Carmen ter Don Carlosa. Vse skupaj pa se je seveda končalo z znamenitim Straussovim valček Na lepi modri Donavi.

Foto: epa

Ples z dobrodelno noto
Tudi tokrat je imel dunajski ples dobrodelno noto. Vsak obiskovalec namreč prispeva doplačilo na vstopnico in gostinsko ponudbo. Zbrana sredstva bodo po navedbah STA nakazana pobudi Avstrija pomaga Avstriji, ki je podprta s strani avstrijske nacionalne javne radiotelevizije ORF in humanitarne ustanove, ki pomaga ljudem, ki se znajdejo v stiski. Kar 600 tisoč evrov se je za dobrodelne nabralo lani.

Ni manjkalo znanih obrazov
Med udeleženci iz sveta politike je bilo mogoče med drugim poleg avstrijskega kanclerja Karla Nehammerja in avstrijskega predsednika države Alexandra Van der Bellna ugledati črnogorskega predsednika države Jakova Milatovića in estonsko premierko Kajo Kallas. Z objavo fotografije na priljubljenem družabnem omrežju Instagram je nekdanji premier Janez Janša razkril, da sta se tudi z ženo Urško Bačovnik Janša udeležila glamurozne prireditve. Slednja je za to priložnost izbrala čudovito rdečo dolgo obleko z barvno ujemajočimi večernimi rokavicami.

Janez Janša skupaj z ženo Urško Bačovnik Janša (Foto: Instagram Janez Janša)
Avstrijski kancler Karl Nehammer in estonska premierka Kaja Kallas (Foto: Instagram Karl Nehammer)
Črnogorski predsednik Jakov Milatović (Foto: Instagram Jakov Milatović)

Igralec Franco Nero in komik Oliver Pocher sta se ravno tako znašla med slavnimi gosti. Veliko pozornosti pa je bilo tokrat usmerjene v Priscillo, ženo pokojnega Elvisa Presleyja, ki je na slovesnost prišla v spremstvu avstrijskega podjetnika Richarda Lugnerja, ki sicer velja za enega najbolj znanih udeležencev dunajskega opernega plesa. Slednji namreč vsako leto preseneti z znano spremljevalko. Lansko leto ga je spremljala ameriška igralka Jane Fonda.

Priscilla Presley in Richard Lugner (Foto: epa)

Ž. N.

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada odpira nove kapacitete za migrante – bo sledil upor?

Za nastanitve vlagateljev namere in prosilcev za mednarodno zaščito...

Poslovil se je nekdanji poslanec SDS Srečko Hvauc

Včeraj nas je doletela žalostna vest, da nas je...

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: To je nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...