Zamolčano s kongresa ZL: Vpitje, pljuvanje in grožnje Luki Mescu

Datum:

Kongres Iniciative za demokratični socializem (IDS), ki je del Združene levice (ZL), se je sprevrgel v veliko katastrofo. Zakuhala jo je sama elita IDS – Luka Mesec, Miha Kordiš in Tadej Vatovec. Mesca so na hodniku želeli celo pretepsti.

V soboto smo že poročali o neenotnosti na skrajni levici. Požareport pa razkriva šokantne podrobnosti s kongresa stranke IDS. Poslanci Luka Mesec, Miha Kordiš in Tadej Vatovec so v Krškem manipulativno poskrbeli za nesklepčnost kongresa, in to takoj potem, ko se je izkazalo, da so nasprotniki združevanja Združene levice vendarle močnejši, kot so to pričakovali Mesec in druščina.

Omenjeni portal je objavil tudi del dopisovanja med vidnimi člani IDS na spletnih platformah IDS in ZL. Luko Mesca so želeli na hodniku celo pretepsti, kar je potrdil tudi sam, Kordiš pa je kongres označil za “umobolnico, cirkus, dretje, zmerjanje in žaljenje”. 

Mesca je strah
V korespondenci se je oglasil tudi Luka Mesec.“Tako obnašanje je razlog, zakaj se nas (levice) ljudje bojijo, zakaj so konec koncev danes nekateri zaprepadeno predčasno zapustili kongres. Priznam, od te točke je v tej organizaciji strah tudi mene,” je poudaril Mesec. Ob tem je dodal, da je viden član stranke tolkel po steni, vpil in pljuval, na hodniku pa so mu v lastni organizaciji grozili s fizičnim obračunom in ga želeli celo pretepsti.

“Vpitje ‘izdajalci’, tolčenje po stenah, pljuvanje in poskusi fizičnih obračunavanj so enostavno stvari, preko katerih v tej organizaciji ne mislim iti,” je še pojasnil. Kot je dejal, je organizacija na kongresu prišla do točke, kjer ne morejo več delati skupaj. IDS je po njegovem nastal kot stranka, ki naj bi se borila proti vsem oblikam podrejanja in izkoriščanja, zato je obnašanje na sobotnem kongresu obsodil.

“To je navadna farsa”
Članica Mojca Žerak je opozorila, da to sploh ni bil kongres, temveč navadna farsa “s strani tistih, ki imajo moč v stranki”. Ker se stališča Mesca in druščine niso ujemala s stališči ostalih članov, so kongres enostavno prekinili. “In to je sramota,” je bila ogorčena Žerakova. Poudarila je tudi, da so “očitno res udobni ti stolčki v DZ”.

N. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Od ponedeljka se na Bledu obetajo zastoji

Zaradi gradnje blejske obvoznice bo od tega ponedeljka do...

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Široko zaprte oči ob Golobu in Vukovićevi

“Štejem, da ti v celoti stojiš za tem in...

63. Sevniška salamijada

Društvo salamarjev Sevnica aktivno skrbi za ohranjanje tradicije, dviguje...