Zaradi preiskave političnega pregona Kanglerja režim straši z “zaskrbljenostjo OECD”, za čimer se neposredno skriva aferaški agent Drago Kos!

Datum:

Slovenski režim je očitno vse bolj obupan zaradi parlamentarne preiskave politično motiviranega pregona Franca Kanglerja, ki jo je sprožil državni svet. Tokrat je v strahu pred okostnjaki iz omare ponovno na delu močno kompromitirani Drago Kos. Komisija pri OECD, ki ji predseduje, je namreč izrazila “zaskrbljenost” zaradi dogajanja, režimska STA pa je nato kot osrednji tiskovni servis zadevo posplošila kar na celotno mednarodno organizacijo, priročno pa so zamolčali Kosovo vlogo v zadevi. Pred tem se je na državni svet po naročilu levičarjev spravil že GRECO pri Svetu Evrope, ki mu je v preteklosti prav tako predsedoval Kos.

                   

Globoko državo že dalj časa razburja parlamentarna preiskava v primeru kontinuiranega politično motiviranega sodnega pregona zoper državnega svetnika in nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, ki jo je na zahtevo državnega sveta odredil državni zbor. Strah pred razkritji instrumentalizacije pravosodja je namreč prevelik, zato se poslužujejo vseh možnih kanalov za diskreditacijo pobude.

Kot je pompozno že v naslovu navedla režimska Slovenska tiskovna agencija, naj bi bili namreč “pri OECD zaskrbljeni zaradi možnosti političnega posega v neodvisnost sodstva v zadevi Kangler”. Kot v nadaljevanju navajajo, je morala Slovenija na oktobrski seji delovne skupine OECD poročati o parlamentarni preiskavi za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij v zvezi z omenjenim kazenskim pregonom. Delovna skupina je na spletni strani OECD izpostavila pomen, ki ga ima spoštovanje vladavine prava, in nujnost neodvisnosti kazenskega pregona v korupcijskih zadevah v skladu s konvencijo OECD proti podkupovanju.

Tudi tukaj se v ozadju skriva ključni akter v političnih čistkah – Drago Kos
Mediji pri vsem tem priročno zamolčijo, da je slovenski predstavnik v omenjeni komisiji Drago Kos, ki pa jo tudi vodi. Kot je na družbenem omrežju Facebook opozoril Tomaž Štih, je STA kot “krovna tiskovna organizacija, katere novice širijo vsi mediji v državi, s tem dala bralcem občutek, da gre za nekakšno neodvisno, zunanjo intervencijo”.

In res, novico so povsem nekritično že povzeli na primer na portalu MMC RTV SLO, ki smo ga prisiljeni financirati z RTV-prispevkom, na pajdaško-kapitalističnem spletnem portalu 24ur.com in pri Delu, tovarniškem glasilu Kolektorja v lasti tajkuna iz vrst Foruma 21, Stojana Petriča.

Na nekorektno poročanje medijev je na družbenem omrežju Twitter opozoril tudi predsednik državnega sveta Alojz Kovšca: “Kateri organ OECD, oziroma kdo konkretno so ’tisti, ki so izrazili zaskrbljenost’ zaradi uvedbe preiskave? Komu so jo izrazili in s katerim dokumentom? Nepopolna informacija je – manipulacija …”

Drago Kos je sam močno kompromitiran
Kos je sicer v Sloveniji močno kompromitiran in prav verjetno mu je ščitenje režima v interesu, da ne pade še kakšen “okostnjak iz omare”. Samo spomnimo naj, da je že pred časom v javnosti izbruhnil podatek o tem, da je Kos pri NLB, ki smo jo davkoplačevalci dokapitalizirali z milijardami evrov, za uro svetovanja prejemal vrtoglavih 250 evrov, potem pa je znižal znesek na 218 evrov. Kar polovica podjetij, ki jih je Kosovo podjetje R.U.R. navajalo kot reference, je končala v stečaju. Brezmadežno ni bilo niti njegovo vodenje Komisije za preprečevanje korupcije, s pomočjo katere je izvajal politične čistke, računsko sodišče je namreč pred časom ugotovilo, da je KPK zagrešila kar 17 kršitev zakonodaje v času preteklih dveh mandatov. KPK se je sicer pritožila na ugotovitve računskega sodišča, vendar je to vztrajalo pri svojem negativnem mnenju o delovanju komisije. Porevizijsko poročilo komisije je ugotovilo, da je trenutno vodstvo odpravilo skoraj vse nepravilnosti, razen dveh, o teh pa je dejalo, da so spremembe zadovoljive.

Foto: STA

Je Kos Štefanecu nudil “pomoč”, da bi ga odvrnil od odpiranja omar z okostnjaki?!
Trenutni predsednik Boris Štefanec je namreč na seji mandatno-volilne komisije že pred skoraj tremi leti, kot smo takrat poročali na Nova24TV, pojasnil, da mu je kmalu po imenovanju na mesto predsednika KPK pomoč ponudil Kos, ki je bil v tistem času predsednik delovne komisije pri OECD, za podkupovanje tujih javnih uslužbencev. “Od prevzema moje funkcije je bil do mene zelo prijazen, dvakrat me je tudi obiskal na sedežu komisije, mi pri tem izražal tudi svojo podporo in ponujal pomoč delovne skupine OECD, a to samo do trenutka, ko je postalo javno znano, da komisija preiskuje svetovalne pogodbe v NLB in v tem okviru, v tej preiskavi, tudi sodelovanje družbe R.U.R. d.o.o., katere večinski lastnik je gospod Drago Kos,” je takrat razkril Štefanec in dodal, da se je šele potem nanj in na delovanje komisije usul plaz kritik, v gonjo pa so se vključile številne institucije.

Proti svobodi govora se privilegirani Matjaž Gruden bori na dobro plačani funkciji v okviru Sveta Evrope – očitno tudi pod vplivom alkohola. (Foto: Facebook)

Pred OECD se je na državni svet spravil že GRECO Sveta Evrope, ki mu je prav tako predsedoval Kos
Po naročilu levičarjev se je sicer na državni svet spravil že GRECO Sveta Evrope, ki je v tem primeru uvedel kar urgentno ad hoc preiskavo. Tudi tu so vidni Kosovi prstni odtisi, saj je ta namreč v preteklosti predsedoval temu delovnemu telesu, pa tudi sicer je ta organizacija pravo leglo levičarjev. V njej poleg drugega kot direktor direktorata za demokratično participacijo deluje zloglasni režimski privilegiranec Matjaž Gruden, o čigar delu smo že poročali. Svet Evrope je prav tako izdal priročnik Zmoremo, s katerim mladino spodbujajo k ovajanju “sovražnega govora” policiji, soavtorica pa je kar simpatizerka skrajne Levice Nina Perger. Tudi v svojem zadnjem poročilu glede Slovenije Evropska komisija za boj proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) Sveta Evrope poročanje Nova24TV in Demokracije označi kot islamofobno, nezaslišan poziv Marjana Šarca državnim podjetjem k prenehanju oglaševanja pa skoraj pohvali in obsedenost Domna Saviča označi kar kot “javno kritiko”: “Oglaševanje državnih podjetij v takšnih medijih je bilo predmet javne kritike, zato je predsednik vlade moral pozvati k opustitvi te prakse.”

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki