Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroki v Gazi

Datum:

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki vsak drugi ali tretji dan objavlja poročila o razmerah v Gazi, je popravil svoje podatke o žrtvah. Namesto nekaj manj kot 35.000 žrtev je novo skupno število žrtev nižje za kar 10.000, število otrok pa kar za polovico.

                   

Združeni narodi po Hamasovem barbarskem napadu na izraelske civiliste, ki ga je skupina izvedla 7. oktobra lansko leto, in povračilnem napadu izraelskih sil redno beležijo število žrtev. Umrli so ves čas spopadov tarča manipulacij, s katerimi želijo predvsem zagovorniki teroristov Izraelce obtožiti genocida. V manipulacijah so sodelovali tudi Združeni narodi.

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev (OCHA), ki vsak drugi ali tretji dan objavlja poročila o razmerah v Gazi, je pred dvema tednoma število žrtev, ki je sprva obsegalo 34.904 posameznikov, nenadoma znižal.

Mrtvih otrok je po novih podatkih polovico manj
Po novih podatkih naj bi bilo do 30. aprila skupnih žrtev vojne v Gazi 24.686, od tega 10.006 moških, 4959 žensk, 7797 otrok in 1924 ostarelih obeh spolov. Pred tem je bilo po njihovih podatkih mrtvih najmanj 14.500 otrok in okoli 9500 žensk.

Lažne informacije o žrtvah se širijo na vseh ravneh. (Foto: Bobo)

Uradniki v OCHA v bran svojim nenadnim spremembam trdijo, da so število žrtev znižali, saj naj bi izključili še pogrešane žrtve. Teh naj bi bilo okoli 10.000.

Koliko je mrtvih Izraelcev?
Osrednji mediji večino časa poročajo o številu mrtvih na palestinski strani, skoraj nič pa o izraelskih žrtvah. Izrael se namreč že sedem mesecev bori proti terorizmu. OCHA je 7. oktobra 2023 poročal o 1200 žrtvah dnevno, med katerimi je bilo povprečno 33 nedolžnih otrok. Od takrat je na izraelski strani umrlo 266 vojakov. Še vedno pogrešajo 132 zajetih talcev, ki so glavni razlog, da izraelska stran nadaljuje vojno operacijo v Gazi.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada se hvali z obnovljivimi viri, v resnici smo odvisni od ruskega plina, ki ga uvozimo iz Avstrije

Slovenija je lani prvič dosegla cilj 25-odstotnega deleža obnovljivih...

Golobova pokojninska reforma: manjše pokojnine in delali bomo dlje

Danes bo potekalo prvo srečanje, kjer bodo socialni partnerji...

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...