Združeno kraljestvo “bogatejše” za politično stranko, imenovano Stranka Islama

Datum:

Novo politično stranko so registrirali šest dni po napadu Hamasa v Izraelu. Opis stranke poudarja dajanje glasu vsem manjšinam v Združenem kraljestvu in obravnavanje trenutnih izzivov v državi.

Zdi se, da predlagani emblem stranke vsebuje islamski polmesec z besedami “Svoboda je nujna” pod njim. Trenutno ni jasno, kdo stoji za “Stranko islama”. Omeniti velja, da se v Združenem kraljestvu vsako leto registrira več novih političnih strank. Toda tisto, kar dodaja pomen temu razvoju, je odhod številnih britanskih muslimanov iz laburistične stranke. Vodja laburistične stranke Keir Starmer je izrazil solidarnost z Izraelom, kar je med lokalnimi politiki povzročilo zaskrbljenost zaradi izgube muslimanskih volivcev.

Vidne osebnosti, kot je nekdanji župan Lutona Waheed Akbar, so zapustile Laburistično stranko zaradi njenega stališča do izraelsko-palestinske krize. Ta poteza je dobila podporo v njegovi skupnosti, saj ljudje Starmerjevo podporo izraelski vladi razumejo kot točko spora.

Luton, ki je na četrtem mestu po številu muslimanskih prebivalcev v Angliji, deli to mnenje. Razširjeno je bilo odprto pismo, ki lokalne laburistične predstavnike poziva, naj se distancirajo od Starmerjevih izjav, in je prejelo več kot 1000 podpisov. Številni laburistični poslanci poročajo o neverjetni količini e-pošte in sporočil o tem vprašanju. V petek sta londonski župan Sadiq Khan in nekdanji vodja škotske stranke Anas Sarwar, ki sta dve najvidnejši muslimanski osebnosti v laburistični stranki, pozvala k prekinitvi ognja.

Azhar Qayum, izvršni direktor organizacije Muslim Engagement and Development (Mend), je izjavil, da laburistična stranka ne bi smela več jemati muslimanskih glasov za samoumevne. Atilla Ustun, predsednik združenja turške skupnosti Luton, je prav tako izrazil nezadovoljstvo s pristopom Keira Starmerja do konflikta na Bližnjem vzhodu in rekel: “To ni laburistična stranka. To ni razlog, zakaj moj oče zadnjih 60 let voli stranko.”

Moje Podravje

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...

Ne bo jim uspelo ustaviti preiskovanja energetskih poslov Roberta Goloba

Dlje časa smo lahko poslušali o obstoju sumov, da...