Zelenski bi Rusijo razglasil za teroristično državo

Datum:

Pozno zvečer v torek je ruski okupator proti Harkovu izstrelil dve raketi, s katerima je povzročil požar v južnem delu mesta. Zaradi tovrstnih dejanj je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski že pozval Varnostni svet OZN, da Rusijo razglasi za teroristično državo. 

Poleg dveh raket, ki sta na območju Harkova povzročili požar, se navaja tudi uboj dveh prebivalcev kraja Cirkuni v Harkovskem okrožju. Zaradi topniškega obstreljevanja industrijske četrti mesta Harkov pa je bilo ranjenih pet civilistov, poroča Polska Agencja Prasowa.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je posledično v torek pozval predstavnike Varnostnega sveta OZN, da bi sformulirali pravno definicijo “teroristične države” in Rusijo kaznovali za njeno ravnanje proti civilistom. Prav tako je ruska stran pretekli dan v Doneškem okrožju na ukrajinskem vzhodu izvršila kar šestnajst vojnih zločinov.

Ruski raketni napad na trgovski center v kraju Kremenčuk. (Foto: epa)

Ruski vojni zločini nad civilisti so stalnica vojskovanja te države. Pred dnevi smo že poročali o napadu na ukrajinsko mesto Kremenčuk. V raketnem napadu na nakupovalni center je bilo umorjenih najmanj deset ljudi.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...