Zelenski: Ukrajinci osvobodili 931 mest izpod ruske okupacije, osvoboditev celotnega ozemlja je le še vprašanje časa

Datum:

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je prepričan, da je osvoboditev njihovega ozemlja izpod Putinove okupacije le vprašanje časa. To je izjavil v ponedeljek zvečer na Facebooku. 

                   

Ukrajinski državnik Volodimir Zelenski je nato še zatrdil, da je bilo odslej izpod okupacije vojnega zločinca Vladimirja Putina osvobojenih 931 mest. Drži sicer, da je večje število mest in drugih manjših naselij še vedno pod začasnim nadzorom ruske vojske, a je prepričan, da je tudi osvoboditev teh krajev le še vprašanje časa, poroča Polska Agencja Prasowa.

Kot je še navedel, se za to lahko zahvali modrosti in pogumu njihovih braniteljev. Zahvaljujoč pogumu vseh ukrajinskih mož in žena je njihova država resnični simbol boja za svobodo. Ukrajinci so se izjemno izkazali s svojo iskreno in množično pripravljenostjo ubraniti svojo domovino.

Mladi ukrajinski vojakinji (Foto: Twitter)

Prebivalci te dežele so se ne oziraje se na starost, gmotni položaj in izobrazbo odločili ubraniti svojo državo. In celo sedaj, ko Rusija še vedno skuša okupirati njihovo ozemlje, ohranjajo optimizem in verjamejo v nove možnosti za razvoj svobodne Ukrajine tako na okupiranih območjih kot celotnem ozemlju države, ki jih Rusija ne more ponuditi.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...