Žena Alija Žerdina, sodnica Tadeja Jelovšek, prespala v predsedniškem apartmaju v Bernardinu 19-krat na stroške gostitelja!

Datum:

Dvoličnost dominantnih slovenskih medijev v rokah levih gospodarskih in političnih struj ne pozna meja. Eugenija Carl, Uroš Slak in pravičniška druščina “relevantnih medijev” že dva tedna medijsko močno napadajo predsednico Desusa Aleksandro Pivec zaradi njenih obiskov v podjetju Vinakras in nočitvah v Izoli. A glej ga zlomka, pred leti so RTV Slovenija, POP TV, sedanja novinarska trojica Necenzuriranega, Dnevnika in Mladine ter drugi pridno molčali o nastavitvenih stroških vodje Centra za izobraževanje v pravosodju sodnice dr. Tadeje Jelovšek, partnerice urednika Sobotne priloge v Petričevem glasilu Delo Alija Žerdina. Le-ta je večkrat prespala v predsedniškem apartmaju Hotela Bernardin na stroške organizatorja dogodka.

                   

Prav lepo je opazovati, kaj vse so neodvisni mediji v službi bivšega režima pripravljeni storiti, da pade sedanja vlada. Razkrivamo vam zgodbo o sodnici dr. Tadeji Jelovšek. V hotelu Bernardin je v času izobraževalnih seminarjev v okvirju svoje institucije in Ministrstva za pravosodje kot se za predstavnico slovenske elite spodobi prespala v predsedniškem apartmaju v znanem portoroškem hotelu. V njem je prespala od  petnajstega do osemnajstega marca, od sedmega do osmega septembra, od sedemnajstega do osemnajstega septembra, od dvaindvajsetega do triindvajsetega septembra, od desetega do enajstega oktobra, od sedemnajstega do devetnajstega oktobra 2016. Luksuzni apartma je med drugim koristila še v letu 2017 od prvega do četrtega aprila 2017. Med drugim razkrivamo, da so od leta 2008 do najmanj 2017 vse stroške udeležencev nastanitve krili organizatorji.

Vlada Republike Slovenije je v letu 2017 sporočila in poudarila, da Ministrstvo za pravosodje, Center za izobraževanje v pravosodju nikoli ni najelo predsedniškega apartmaja ter da so vsi predstavniki Centra za izobraževanje v pravosodju, ker so bili v funkciji organizatorja dogodka, v hotelu bivali brezplačno.

Portorož, Grand hotel Bernardin. Foto: sta

Hotel Bernardin je “po splošnih hotelskih uzancah in v okviru dobre interne prakse hotela vse stalne goste, med drugim tudi organizatorje dogodkov, v skladu z razpoložljivostjo hotelskih kapacitet, namestil v višje kategorije sob, kar je bilo storjeno v konkretnem primeru. Pri tem ne nastanejo dodatni stroški namestitve,” so zapisali iz znanega portoroškega hotela.

Aleksandra Pivec je v zadnjih dneh trpela prave muke in medijsko križanje v slogu najhujše zločinke, da sta za njeno nastanitev v primer obiska VinaKras in nočitev v Izoli poskrbeli občini Brdo in Izola. V času uradnega obiska v podjetju Vinakras pa so pokrili stroške v samem podjetju. V izolskem primeru je zvezdniška novinarka RTV Slovenija Eugenia Carl naredila celo dramo zaradi računa v vrednosti dobrih 400 evrov, ki so za nastanitev kmetijske ministrice plačali mestni možje iz Izole. Dominantni mediji pred leti o ženi Alija Žerdina in njenem spanju v predsedniškem apartmaju v času izobraževanj, ki smo jih navedli v začetku članka, niso črhnili niti besedice.

Ministrstvo za pravosodje, Center za izobraževanje v pravosodju, z nočitvami predstavnikov organizatorja v hotelskih kapacitetah v vsem tem času ni imelo nobenih stroškov, zato tudi niso mogli razkriti podatke o cenah nočitev v portoroškem Hotelu Bernardin.  Kot so še zapisali vladni uradniki iz pravosodnega ministrstva, je direktorica Centra za izobraževanje v pravosodju dr. Tadeja Jelovšek v letu 2016 tekom izobraževalnih dogodkov Centra za izobraževanje v pravosodju enajstkrat prenočevala v predsedniškem apartmaju Hotelov Bernardin, pri čemer stroški namestitev niso nastali.

Ministrstvo za pravosodje, Center za izobraževanje v pravosodju plačal za svoje zaposlene, a Jelovškova na račun gostiteljev uživala v luksuzu
Vendar Ministrstvo za pravosodje v nadaljevanju razkriva, da so tudi sami nekaj prispevali v malho Hotela Bernardin. Tako so med drugim v letu 2016 izplačali portoroškemu hotelu 4684,29 evrov. V okviru tega zneska je Center za izobraževanje v pravosodju plačal 2364,57 evrov za nočitev predavateljev in moderatorjev. Kljub temu, da je Jelovška spala zastonj na stroške Bernardina večkrat v predsedniškem apartmaju, so 2319,72 evrov iz Ministrstva za pravosodje plačali za potrebe nočitev svojih zaposlenih, ki so se udeležili izobraževanj in strokovnih izpopolnjevanj, ki jih je v Bernardinu organiziral Center za izobraževanje v pravosodju. Dolgoletni ponos slovenskega turizma pa tudi ni zaračunal nobenih stroškov v letu 2016 za izobraževanje zaposlenih.

Podobno se je zgodilo leta 2017. Kot razkrivajo podatki iz dne 21. septembra 2017 je Ministrstvo za pravosodje plačalo skupno 4378,93 evrov. V okviru navedenega zneska je Center za izobraževanje v pravosodju plačal 764,59 evrov za nočitve predavatelje in 3100 evrov za najem konferenčnih dvoran izobraževanje. Ostali znesek v višini 514, 34 evrov se je nanašal na plačilo nočitev ostalih zaposlenih, so sporočili iz Ministrstva za pravosodje. Materialne stroške, vključno s stroški namestitve, povezane z udeležbo na izobraževanjih Centra za izobraževanje v pravosodju, krijejo pravosodni organi.

Dodatno pojasnilo so dodali še v Hotelu Bernardin. Za udeležence večdnevnih dogodkov Centra za izobraževanje v pravosodju so v letih 2016 in 2017 za svoje goste pripravili ugodnejše cene nastanitve in nočitev z zajtrkom. To so opravičili z obsegom posla in fleksibilnostjo določanja terminov, ki sovpadajo z nižjo zasedenostjo hotela, plačali pa so neposredno udeleženci izobraževanj.

Ali Žerdin, urednik Sobotne priloge v časniku Delo je partner sodnice Tadeje Jelovšek. (Foto: STA)

Aplikacija Erar razkriva da so v letu 2016 in 2017 sodišča za potrebe prenočevanj družbi Bernardin d.d. plačala 257.583,54 evrov
Aplikacija Erar razkriva še eno zanimivost. Po podatkih le-te spletne strani je vidno, da so sodišča za potrebe prenočevanj Hotelom Bernardin d.d., kamor spadajo Grand Hotel Bernardin, Hotel Histrion, Hotel Vile Park, Vila Barka, Dependansa San Simon, Hotel Halieatum, Apartmaji Salinera, Hotel Salinera, Vila Maja in Kamp Lucija, plačali v letih 2016 in 2017 do 29.9.2017 skupaj 257.583, 54 evrov.

Državna tožilstva so v letih 2016 in 2017 Hotelom Bernardin d.d. plačali 23.010,35 evrov. Državno pravobranilstvo je za službeno počitniško letovanje Bernardinu nakazalo 9805,96 evrov.  Pri tem je potrebno posebej poudariti, da se velika večina nočitev ne naša na nočitve v Grand Hotelu Bernardin, temveč na nočitve v hotelih nižje kategorije.

In kako smo vse to izvedli? RTV Slovenija, POP TV, Dnevnik, Delo, Mladina, Večer, Odlazkova necenzurirana trojica, vse to je znano že od 12.10.2017. Nekdanji poslanec Slovenske demokratske stranke  in sedanji sekretar v kabinetu predsednika vlade dr. Vinko Gorenak je dne 8. septembra 2017 na Vlado Republike Slovenije naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s porabo proračunskih sredstev za namene prenočevanja v hotelu Bernardin v Portorožu, s strani direktorice Centra za izobraževanje v pravosodju, višje sodnice dr. Tadeje Jelovšek. Mogoče pa bo urednik Sobotne priloge Ali Žerdin v naslednji številki namenil uvodnik svoji ženi. Pustimo se presenetiti. Šah mat.

Odgovor Ministrstva za pravosodje iz dne 12. oktobra 2017 na podano poslansko vprašanje poslanca Vinka Gorenaka, ki ga je podal dne 8. septembra 2017.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...