Znanstveno konferenco Alma Mater Europaea bo odprla komisarka Šuica

Datum:

Alma Mater Europaea med 8. in 13. marcem 2024 prireja mednarodno znanstveno konferenco Za človeka gre, ki jo bo odprla evropska komisarka Dubravka Šuica.

Dogodek, ki sodi v sam svetovni vrh znanstvenih konferenc, bo gostil eminentna imena vodilnih znanstvenikov in miselnih voditeljev, ki bodo izmenjali perspektive na svetovni ravni ter spodbudili sodelovanje v smeri trajnostne in dostojne prihodnosti.

Uradni pričetek konference bo v petek, 8. marca 2024, ob 10. uri v Slomškovi dvorani v Mariboru.

Svojo prisotnost na plenarnem delu potrdite na tej povezavi.

Spregovorili bodo vodilni evropski učenjaki in miselni voditelji iz različnih disciplin:  Richard James Overy, profesor z Univerzi v Exeterju, urednik The Times Complete History of the World, član Kraljeve zgodovinske akademije in Britanske akademije, prejemnik Wolfsonove nagrade za zgodovino in Hessell-Tiltmanove nagrade, Andrew Sumner, profesor na King’s College London, znanstveni sodelavec Univerze v Oxfordu, sodelavec Akademije za družbene vede in Kraljeve družbe umetnosti, višji sodelavec Univerze Združenih narodov, predsednik Evropskega združenja razvojnih raziskovalnih in izobraževalnih inštitutov, Foreign Policy ‘Top 100 Global Thinkers’, Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije v obdobju 2012–22, Felix Unger, častni predsednik, Evropske akademija znanosti in umetnosti, Luciana Duranti, zaslužna profesorica z Univerze Britanske Kolumbije, Ioannis Liritzis, dekan za naravoslovje na Evropski akademiji znanosti in umetnosti; zaslužni profesor na univerzi Henan in Alma Mater Europaea ECM, Dany Bahar, izredni profesor na univerzi Brown, višji znanstveni sodelavec na univerzi Harvard,” sporoča prof. dr. Jurij Toplak, predsednik organizacijskega odbora konference Za človeka gre.

Program konference obsega več kot 60 vsebinskih sklopov. “Nastopilo bo nad 250 avtorjev iz več kot 30 držav. Med njimi so akademiki iz najboj uglednih svetovnih univerz, kot so Harvard, Stanford, University College London, King’s College London, University of British Columbia, ETH Zürich in druge. Predstavili bodo raznolike akademske perspektive, znanja in inovacije, upoštevajoč trajnostni razvoj in človekovo dostojanstvo. Konferenco aktivno sooblikujejo tudi študenti, ki imajo neprecenljivo priložnost razpravljati z vodilnimi tujimi in domačimi znanstveniki,” navaja podpredsednik organizacijskega odbora konference Za človeka gre doc. dr. Luka Martin Tomažič.

C. Š.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....