Zoranu Jankoviću se je na Rožniku kolcalo po socializmu

Datum:

Slovenski sindikati in Zoran Janković so ob 1. maju na Rožniku pripravili srečanje, kjer so obujali spomine in izrazili željo po drugačni družbeni ureditvi. “Bilo je težko, naporno, ampak smo si bili bolj enaki,” je Janković poudaril v svojem nagovoru.

Dušan Semolič in Zoran Janković sta včeraj na Rožniku izražala nejevoljo nad kapitalizmom. “Mislim, da je čas, da iščemo novo družbeno ureditev. Ureditev, kjer bomo spoštovali sočloveka, vsako živo bitje, kjer bomo imeli odnos do narave, kjer bomo tovariši en drugemu in dobri sosedje,” je dejal Janković. Skupaj smo gradili to domovino, prišli smo do tega, kar imamo danes, in zdaj je treba iskati nove vizije razvoja, je še pozval po poročanju STA.

Organizatorji so več sto obiskovalcev pričakali z rdečimi nageljni. Letos so sicer srečanje prvič pripravile štiri sindikalne centrale, in sicer Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam, Konfederacija novih sindikatov Slovenije Neodvisnost in Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije.

“Ljubljana je najlepše mesto na svetu”
Janković je – kot je že v njegovi navadi – zopet spomnil na to, da se Ljubljana ponaša z nazivom Zelena prestolnica Evrope 2016, ta nagrada pa kaže, kot je izpostavil, “na kvaliteto življenja sedanji generaciji in obenem zagotavlja našim vnukom in pravnukom, da bodo imeli enako lepo Ljubljano, kot jo imamo mi sedaj”.

Požar: Ne razumem ljudi, ki mu ploskajo
Na govor Zorana Jankovića se je odzval tudi Bojan Požar. Ogorčen je, da je človek, ki mu policija očita številna kazniva dejanja – celo tako podla, kot je spolno izsiljevanje lepe ljubljanske farmacevtke za službo – vseeno spregovoril na Rožniku, in to celo o enakosti – “On, Zoran Jankovič, ki je obogatel s pomočjo politike in manirami tovarišijskega kapitalizma izbrancev,” je med drugim zapisal na portalu Požareport. Ob tem je Požar dodal tudi, da še nekako razume, da si Janković upa priti na Rožnik in to pripoveduje – saj ima pač tak značaj, ne razume pa (več) ljudi, ki vse to poslušajo in temu celo ploskajo.

N. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Multimilijonarska filmska zvezda se je označila za “srednji razred”

Filmska zvezda Cate Blanchett je na spletu pritegnila precej...

SDS slovenskim ribičem: “Niste sami!”

Slovenska demokratska stranka je vložila predlog spremembe zakona, s...

Politično klanje med “koalicijskima” Volkom in Brglezom zaradi Palestine

Do slovenskega priznanja Palestine še vedno ni prišlo. Radikalnejši...