Župan Verlič gostoval na radiu Zeleni val

Datum:

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je bil v petek, 27. januarja 2023, gost pogovorne oddaje na radiu Zeleni val.

Z moderatorjem Francetom Peternelom sta se v uvodu oddaje še nekoliko ozrla na preteklo leto 2022, ki nam je prineslo veliko investicij. Zadrževalnik Veliki potok nas varuje pred poplavami, bolj varno se lahko zapeljemo čez nov nadvoz Taborska, krožišče pri Bambiču, prenovljena je bila tudi cesta s pločnikom na Malem Vrhu. Popolnoma prenovljena, lepa, moderna je tudi železniška postaja Grosuplje. Obnovljena je dvorana Kulturnega doma Grosuplje, nogometno igrišče Brinje ima nove tribune, zrasel je tudi nov regijski vadbeni poligon za gasilce, na Koščakovem hribu pa smo dobili nov vadbeni otok.

Leto 2022 je prineslo tudi več sredstev v proračunu občine za naša športna društva, gasilska društva in vseh naših 10 krajevnih skupnosti. Spet je zaživelo tudi družabno življenje v občini. Mnoga naša društva so praznovala svoje okrogle obletnice, vrnile so se naše največje prireditve. Številne kolesarje je privabil Kolesarski maraton treh občin, festival Grosuplje v jeseni pa smo morali žal zaradi slabe vremenske napovedi odpovedati. Spomladi so v drevoredu ob Adamičevi cesti zacvetele japonske češnje, v jeseni smo pred Športno dvorano Brinje slavnostno odkrili spominsko obeležje olimpioniku Miroslavu Cerarju. Tudi v naši občini smo spremljali in pomagali pri gašenju požara na Krasu, močno nas je pretresla tudi vojna v Ukrajini.

“Mislim pa, da smo si leto najbolj zapomnili po Zapeljivcu, ki se je res lepo prijel in po središču Grosupljega lepo vozi starejše ali tiste, ki malo težje nosijo vrečke iz trgovin. Številke so presenetile celo nas,” je povedal župan. “In naj napovem, da bo že z marcem ta Zapeljivec, sicer ne v tej obliki, ampak v obliki avtomobila podobno kot Prostofer, lahko pripeljal do zdravstvenega doma iz cele občine. Na enak način, brezplačno, s klicem na telefonsko številko. Mislim, da so to majhne stvari, ki pa vendarle veliko pomenijo.”

Kakšni pa so še načrti za leto 2023? Za novo mandatno obdobje? “Lani se je začel, letos se seveda nadaljuje projekt ureditve Adamičeve ceste v Grosupljem, z marcem se bodo že začele zapore tudi čez središče mesta, tako da prosim vse za strpno vožnjo, se pravi za mirne živce, kajti zdaj se bo začela tista prava gradbena sezona,” je dejal župan. “Dela se nadaljujejo tudi na cesti proti Velikemu Mlačevemu, kjer se bo uredilo krožišče, kolesarka steza, pločniki, razsvetljava. Pa vsi tisti pločniki, za katere so bile lani podpisane pogodbe z izvajalci, se pravi pločnik od šole pri Žalni pa do Žalne, pločnik proti Spodnji Slivnici, tam vidimo, da je že kar pravo gradbišče, že v prihodnjem tednu se začne graditi tudi pločnik na Polici od šole do podvoza. Letos bomo dokončali tudi Industrijsko cesto v Grosupljem, da bo tudi ta del železniške postaje dobil lepo in varno prometno ureditev.”   

Župan je napovedal tudi izgradnjo prizidka k Osnovni šoli Brinje Grosuplje, izgradnjo novega kulturnega centra in glasbene šole Grosuplje s pripadajočim osrednjim trgom, ureditev novega Športnega parka Brezje.

Pred nami so zimske šolske počitnice, v februarju bomo praznovali tudi slovenski kulturni praznik, ta mesec bo tudi v znamenju pusta. Drsališče bo v Grosupljem odprto vse do 10. februarja, med zimskimi šolskimi počitnicami nas bosta tam obiskali tudi Pika Nogavička in Ledena kraljica. 8. februarja se bomo odpravili na tradicionalni Pohod po Prešernovi poti iz Grosupljega na Kopanj, kjer bo nato v cerkvi potekal tudi kulturni program. Na pustno soboto, 18. februarja, pa v Športni dvorani Brinje Grosuplje za otroke pripravljamo pravo pustno rajanje: predstava s klovnom Jakom, koncert Nipketa in ples pustnih mask.

Oddaji lahko še vedno prisluhnete s klikom na: Z ŽUPANOM NA KAVI, 27. 1. 2023.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...