Župana Grosuplja in Ivančne Gorice podpisala sporazum z županoma makedonskih občin

Datum:

V torek, 31. maja 2022, sta v Hiši kranjske čebele v Višnji Gori občini Ivančna Gorica in Grosuplje podpisali pismo o nameri sodelovanja z občinama Gazi Baba in Ilinden iz Republike Severne Makedonije. Namen podpisanega pisma o nameri je nadaljnje skupno sodelovanje med občinami na področju razvoja ruralno-urbanega sodelovanja.

                   

Pismo o nameri so na predlog makedonskih občin slavnostno podpisali župan Dušan Strnad (Občina Ivančna Gorica), župan dr. Peter Verlič (Občina Grosuplje), župan Boban Štefkovski (Občina Gazi Baba) in župan Aleksander Georgievski (Občina Ilinden).

Srečanje so tako župani omenjenih občin izkoristili tudi zato, da se bolje spoznamo in že zdaj navežemo tesnejše stike. Župan dr. Peter Verlič je predstavil nekaj statističnih podatkov o naši občini, njeno razvojno naravnanost, uspešno izvedene projekte, načrte za naprej, izzive, s katerimi se soočamo, pa tudi gospodarstvo v naši občini in turistične znamenitosti, ki si jih velja ogledati. Ivančno Gorico že dobro poznamo, dodobra pa smo se seznanili tudi z občinama podpisnicama iz Severne Makedonije. Prav tako je srečanju prisostvoval sekretar mesta Skopje Gjoko Velkovski in nam predstavil njihovo glavno mesto.

Na povabilo se je odzvala tudi mag. Marjana Majerič, direktorica GZS Zbornice osrednjeslovenske regije, delegaciji iz Severne Makedonije pa sta se predstavili tudi naši lokalni podjetji, z nami sta bila predstavnik podjetja IMP Armature iz Ivančne Gorice Simon Strnad in lastnik podjetja Gabrijel Aluminium iz Grosupljega Andrej Gabrijel.

Prijetno dobrodošlico v Hiši kranjske čebele nam je sicer izrekla direktorica Zavoda Prijetno domače Maja Lampret, vodja Skupne občinske uprave 5G Jasmina Selan pa je ob koncu srečanja že potegnila nekatere skupne smernice, ki bi lahko obetale naše dobro sodelovanje tudi v prihodnje, poudarila je potencial za bodoče skupne projekte.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...

Tudi to je kurban bajram

Z nedeljsko jutranjo molitvijo so muslimanski verniki pričeli s...