13. Vlada Republike Slovenije – vlada v imenu delovnega ljudstva

Mitja Iršič (Foto: osebni arhiv)

3 mesece je minilo, odkar smo dobili 13. Vlado Republike Slovenije. Nekateri mislijo, da je številka 13 nesrečna, a ne za nas. Komaj pod to vlado je slovenski narod doživel ljudski preporod, kot si ga zasluži.

Včeraj se je premier Marjan Šarec vrnil s prvega mednarodnega obiska. Z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem sta obiskala Moskvo, Astano, Jerevan in Minsk v sklopu turneje po Evrazijski uniji, kateri je Slovenija duhovno od nekdaj pripadala. Nazaj sta prišla s celim kupom novih naročil za slovenske podjetnike. Poleg Janeza Škrabca, ki bo v Belorusiji zopet gradil, da se bo kar kadilo, se je smejalo predvsem slovenskim kovačem, kovinostrugarjem in orodjarjem. Slovenija bo vzhodnim duhovnim bratom skozi naslednje desetletje dostavila najmanj milijon plugov, grabelj, krampov in lopat. Industrija je vendarle osnova napredka. Še posebej taka, ki je vsaj 25 odstotkov (plus ena delnica) v lasti države.

Odkar je minister za zunanje zadeve prekinil diplomatske stike z vsemi sosednjimi državami zaradi skrajno-desnih koalicij, ki tam vladajo, je naša pot na vzhod še toliko bolj jasno začrtana.

Tujega nočemo, svojega ne damo
Minister za gospodarstvo Jože P. Damjan in minister za finance Jože Mencinger se trenutno mudita v Iranu, kjer iščeta možnosti za nadaljevanje plodnih meddržavnih odnosov na področju kreativnih financ. Povišanje davka na dobiček pravnih oseb na 40 odstotkov je bil tak uspeh, da je v medresorskem usklajevanju že nov predlog o 60-odstotni stopnji, ki bo tudi sama le vmesna stopnja do končne 100-odstotne stopnje davka na dobiček pravnih oseb, saj sta dobiček in kapital glavna krivca za revščino in neenakost. Ko bo imela država v rokah ves dobiček, ga bo – za razliko od pohlepnih kapitalistov – znala tudi bolj pravično distribuirati. Nihče več ne bo 1 %. Vsi bomo 99 %. No, ampak to je vizija za naslednji mandat. 40 odstotkov je zaenkrat dovolj – državna blagajna še nikoli ni bila tako polna. Ne glede na to, da so se umaknili vsi tuji investitorji. Pa saj jih ne potrebujemo, ko pa imamo lastne. Tujega nočemo, svojega ne damo. Spar, Lidl in Hofer lahko prodajajo buržujem. Mi jih ne potrebujemo, odkar smo po vizionarstvu profesorja Bogomirja Kovača nazaj odkupili Mercator, zraven pa še zadolženi holding Engrotuš in ju skupaj združili v Slovensko odvisno zadružno družbo – SOZD.

Ekonomski škodljivec Jože Mencinger (Foto: STA)

Država je v zadnjih stadijih pogovorov o ponovnem zagonu Murinih in Pekovih obratov. Hale so očiščene, na poti iz Indonezije so že poceni šivalni stroji, potem se lahko delo začne. Minister za pravosodje Branko Masleša medtem preučuje možnost za vpis državnega lastništva Telekoma Slovenije v ustavo. Ustavni pravnik Miro Cerar, njegov državni sekretar, je že pripravil preliminarno pravno mnenje, ki čaka na nadaljnjo obdelavo v resorju. Po sestanku Margrethe Verstager in Jožeta Mencingerja smo dokončno tujih parkljev rešili še NLB. Ta banka nacionalnega interesa bo še naprej v naših rokah, potem ko ji je naš minister v uradni depeši obljubil, da bodo prišli slovenski davkoplačevalci vsak vikend na udarniško delo po prestolnicah EU. Eni bomo praznili greznice v Parizu. Drugi v Berlinu pometali ceste, tretji v Strasbourgu s pnevmatskim kladivom rušili stene. A na koncu bomo pridobili vsi. Ohranili bomo banko. Ostali bomo narod. Ne bomo jedli trave.

Levica prevzame kulturo in vojsko
Na ministrstvu za kulturo že trdo delajo. Ministrica Violeta Tomić je ustanovila posebni ezoterični sklad za nerazumljene razrednobojne umetnike, ki se napaja preko dobičkov pogoltnih kapitalistov, tako da se od nedavnega dviga davka na dobiček pravnih oseb na 40 odstotkov 5 odstotkov steče v sklad. Od tedaj je Slovenija kreativno eksplodirala in se zdaj nahaja povsem v vrhu globalne umetniške ekspresije. Po Ljubljani mrgoli impromptu predstav, od flashmob-nastopov partizanskega zbora Pinko Tomažič vsak vikend do nagih feministk s tetovažo “kapitalizem” na eni ritnici in “ubija” na drugi, ki z obritimi glavami letajo sem ter tja po Kongresnem trgu in mimoidoče turiste opozarjajo na krivičnosti neokolonialnega zahodnega sistema, v katerega smo bili brez referenduma prisiljeni vstopiti. Končno si lahko umetniki oddahnejo kot v vsaki civilizirani državi – borbe za sredstva je konec. Zdaj je dovolj za vse. Oziroma za vse, ki ustvarjajo v duhu socialistične revolucije, egalitarnosti in proletarskih vrednot. Tako dobro jim ni šlo že najmanj 50 let.

Še posebej, ker so zdaj prvič po letu 1991 ZARES varni. Ta teden se je minister za obrambo Miha Kordiš udeležil pregleda postroja prve slovenske bojne enote, prvega po izstopu iz ameriško-imperialistične zveze Nato. Res vojska nima več tradicionalnega strelnega orožja kot druge po svetu, namesto tega urjenja upravljajo s srednjeveškimi katapulti, meči, in buzdovani,  a to ni več pomembno – zdaj se prvič v življenju borijo za rodno grudo, ne za potrebe ameriškega morilskega stroja. Zaradi uporabe bolj preprostega orožja, ki ne potrebuje vzdrževanja, je milijarda, ki so jo prejšnje manj progresivne vlade alocirale za obrambo, šla naravnost v prej omenjeni sklad za nerazumljene razrednobojne umetnike, da bodo lahko še bolj intenzivno pripovedovali o proletarskem boju.

Kmet Židan in policist Škoberne
Odkar je sestavni del koalicije tudi Levica, se večnemu ministru za kmetijstvo ni treba več pretvarjati, da smo del globalnega sveta. Samozadostnost je lepa čednost. Zato smo uzakonili poseben davek na v tujini pridelano hrano v višini 20 odstotkov (in 45 odstotkov za skrajno-desne države, kot so Italija, Avstrija, Madžarska in Italija). EU in WTO se lahko pritožujeta, kolikor hočeta, naši argumenti so jasni, razumni in zdravi: s prodajo domače hrane ščitimo nacionalno suverenost, če se nam tak ukrep prepove, bo propadla domača živilsko-predelovalna industrija, posledično bi v državi prišlo do hudega evroskepticizma. Dejan Židan ve, da nas po samozavestnem izstopu iz Nata nihče ne upa več izzivati, kar se tiče naše zaveze do zahodnih povezav. Domači pridelovalci že poročajo o izrednem porastu povpraševanja po domačih izdelkih. Nizozemske jagode po 5 evrov ali domače, ki jih je ljubeznivo iz slovenske grude utrgala hrapava roka našega človeka, za 3,99 evra? Izbira je očitna. Ker se ministrstvo zaveda problema čezmejnih nakupov prebivalcev, ki živijo blizu mej, je ministrski PR že objavil razpis za dve novi reklamni akciji, ki bosta komplementarni Naši Dobri Hrani. Ena se bo imenovala “Avstrijska hrana je infestirana z GSO”, druga “Italijanska hrana povzroča visok krvni pritisk in impotenco”.

Ta vlada skrbi tudi za delovna mesta mladih. Odkar so pod vodstvom ministra za notranje zadeve Jana Škoberneta ustanovili Internetno policijo kot novi organ v sestavi, se je tam redno  zaposlilo 3.000 otrok revolucije, starih med 18 in 24, ki 8 ur na dan v izmenah pregledujejo socialna omrežja in prijavljajo ljudi, ki po spletu širijo sovraštvo, nestrpnost in laissez-faire kapitalizem.

Dragan Matić popravlja krivice jugoslovanskim narodom
Ko so ukinili Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu (itak ga ne potrebujemo, saj so Slovenci po svetu večinoma le potomci domobrancev in malikovalci kapitalizma), so tako prihranili 70 milijonov evrov, s katerimi so odprli dva nova. Prvi je Urad za narodne skupnosti SFRJ, ki so ga želeli uvesti že v prejšnjem mandatu SMC, pa so jih prehiteli nekompetentni vrhovni sodniki, ki so predčasno končali Cerarjev mandat. Ker so bile manjšine bivših južnoslovanskih bratov in sester zatirane vse od leta 1945, le s specializiranim uradom pa se da takšnemu institucionaliziranemu rasizmu, ki ga je vsako leto deležno neskončno Hrvatov, Bosancev, Srbov in Črnogorcev, postaviti po robu. Minister brez listnice Dragan Matić je že zaposlil cel kup strokovnjakov, ki se intenzivno ukvarjajo s popravo krivic jugoslovanskih narodov. Prvi ukrep v koordinaciji z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je, da morajo vsi delodajalci, ki skušajo zaposliti slovenskega delavca, najprej dokazati, da v svojem okraju ne najdejo primernega delavca s koreninami iz bivših republik SFRJ.

Dragan Matič (Foto: STA)

Drugi urad je povsem nova progresivna ideja, ki sledi tokovom sodobnega časa:  Urad za bodoče narodne skupnosti z Bližnjega vzhoda in iz Severne Afrike. Ker je Slovenija v preteklosti že bila del evro-atlantske neokolonialne entitete, ki je izključno odgovorna za begunsko krizo, je prav, da se na nek način tudi odkupi. Minister brez listnice Luka Mesec (v arabskem svetu ga poznajo pod nadimkom Salam Ašmat Ibn Tavrat – po vseh piscih novega testamenta)  je že postavil poseben akcijski načrt, kako končati krizo evropskega dodeljevanja begunskih kvot – tako da vse pošljejo v Slovenijo. Tu jih bomo toplo sprejeli, jim dali dom, državljanstvo, socialno podporo in prevod Marxovega kapitala v arabščini, iranščini in paštunščini. Pomemben program urada, ki se izvršuje s pomočjo katarsko-savdskih donacij, je tudi iniciativa mošeja-v-vsako-vas. Rasistično in izključujoče bi bilo, če bi begunci morali vsako jutro poslušati zvonjenje cerkvenih zvonov, ne pa sladke melodije mujezina, ki poziva k jutranji molitvi.

Končno smo dobili vlado, ki dela za Slovenijo. Za delovno ljudstvo. Za malega človeka. Ne le za peščico bogatunov in tuje gospodarje. Slovenija je končno trdno na poti bratstva, sreče in enakosti. Kot bi rekla novopečena ministrica za zdravje Alenka Bratušek: »Evviva il comunismo e la libertà!”

Mitja Iršič

 • karlina

  Človek bi se temu smejal, ampak, ne v Sloveniji, kjer nam vladajo komunistični potomci, v Sloveniji je takšna zgodba lahko še kako zelo hitro -KRUTA RESNICA !!!!!

  • dob

   Seveda lahko takšna zgodba pri nas kaj hitro postane resnica. Ampak smešno je pa še zmeri, tudi če postane resnica!
   Potrebno je ohranjati živega duha, tudi če se ves svet zaroti proti tebi. In tudi če se Vesolje zaroti proti tebi.

 • francelj3

  Ne razumem. A to naj bi šele bilo? Meni se zdi, da je to že zgodovina.

  • Mojca pokraculja

   Francelj, zvodovina se ponavlja!!

 • Božo

  Danes pljuvate levico, jutri pa jo boste spet vabili v vlado. Shizofrenija itak.

  • janez.pokoncni

   Ti si pa danes butl in boš jutri spet.

   • traktor

    Butl je bil tud že včeraj.

  • pajot

   Če se prav spomnim,je janez Janša pred volitvami izjavil,da bo,če zmaga,ponudil sodelovanje vsem političnim strankam. Volilci smo to na volitvah potrdili. Bomo pa pljuvali po levici vsaj toliko časa,če se bo obnašala,tako kot se.

  • Soave

   Ti pa stalno pljuvaš po desnici, ampak na njenem portalu pa kar naprej kikirikaš.

 • traktor

  Pozabil je še tole. Vlada je nacionalizirala tudi podjetji Akrapovič in Pipistrel. Prvi sedaj izdeluje auspuhe za novi Jugo, slednji pa je postal najkvalitetnejši marelmohar v državi. Bivša lastnika pa so za bližnjim grmom upokojili.

 • Franjo Trojner

  Žal je ta zgodba kr hitro lahko postane naša stvarnost!
  Del te zgodbe je zgodovina, del sedanjost, srčno upam, da preostali del nikoli ne postane naša prihodnost!
  Vse je odvisno od zrelosti nas volilvcev, kar bomo sejali bomo v prihodnosti tudi želi.

 • tzt

  Če bo mizar s popravci iz Kamnika sestavil vlado, zna bit tako kot je napisal Iršič. Ne se slepit, da bo kaj drugače.

  • pajot

   Vračamo se v leto 45,ko je nek drug mizar,Maček po imenu,pobijal politične nasprotnike. Kamniški mizar po vsej verjetnosti tega ne bo počel,bo pa odprl južno mejo in luko Koper,kjer bodo poleg kontejnerjev pretovarjali tudi zamorce iz Libije,Maroka in Alžirije.

   • tzt

    Važno je, da so se začeli tepst v SMC. Bademajster bi se pogovarjal tudi z Janšo, hlod Brglez je čist ven padu in Kalimero je čist tiho. Tud Cerarja nihče ne upa pozvat k odstopu. So pa v riti. Če se priklonijo mizarju in ta vlada pade, jih ne bo več v parlamentu. Če pa gredo k Janši, bo zagotovo kak prestop, sigurno Brgleza, ter s tem minimalna možnost preživetja. Svojih 5 centov stavim, da glumač ne bo sestavljal nove vlade.

    • samotoje

     Še svojih 5 dam zraven, da je res ne bo.

   • Franc Šink

    Tesar Maček je izdeloval vislice.mizar Šarec pa pručke za spodnašanje.

   • Mojca pokraculja

    Pa kaj nam niso prej povedal, zakaj je nujen 2tir!

  • tohuvabohu

   Se pa obetajo tudi nova tržišča za kamniško Menino (proizvodnja pogrebne opreme). Bližnji vzhod in širše je nenasiten trg za take izdelke.

 • VERRZIFIKATOR

  Pepe Petek

  TRINAJSTA VLADA

  Ni še petek in ni luna mlada,
  ko v Butalah resno se sestavlja,
  po butalsko zopet skupaj spravlja
  trinajsta, prav veleumna vlada.

  Kot jo futurist je že opisal,
  s psiho naj imela bi težave,
  združevala lumne najbolj prave,
  bi jo iz Butal prav rad pobrisal.

  Misel, kdo sestavil jim bo vlado,
  za Butalce drugo je razredna,
  da le pametna bo in napredna,
  trinajsta kot nalašč za parado.

  Bliža se Butalcem polomija,
  na planetu namreč so ukleti,
  luna polna jim ves mesec sveti,
  panoga je glavna – tišlarija.

  In Butalec je ponosen nase,
  trinajstič da najbolj bo nasedel,
  preden se morda bo le zavédel,
  vlado trinajsto da vodi prase.

 • Jovo Jamnica

  Kolumna

  Predsednik vlade Janez Janša bo na povabilo Predsednika Republike Azerbajdžan Ilhama Alijeva 15. in 16. decembra na uradnem obisku v Azerbajdžanu. Ob obisku bo predsednika vlade Republike Slovenije v uradni delegaciji spremljal tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Dejan Kaloh ter močna in ciljno po prioritetnih sektorjih oblikovana gospodarska delegacija z Janezom Škrabcem na čelu. V slovenski delegaciji je tudi državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor Ljubo Žnidar.
  Osrednji sogovornik predsednika vlade Janeza Janše v Bakuju bo sicer predsednik Republike Azerbajdžan, diktator Ilham Alijev, poleg tega pa se bo srečal še s predsednikom vlade Arturjem Rasizadejem in ministrom za gospodarstvo Shahinom Mustafajevom. V ospredju pogovorov bodo predvsem vprašanja povezana s krepitvijo dvostranskega gospodarskega sodelovanja med državama.
  Predstavniki petdesetih slovenskih podjetij in organizacij bodo imeli v Azerbajdžanu priložnost ciljno predstaviti svoja podjetja in dejavnost tamkajšnjim poslovnežem v okviru azerbajdžansko-slovenskega poslovnega foruma ter na bilateralnih pogovorih in neformalnih srečanjih. Ob tej priložnosti bo podpisanih tudi nekaj poslovnih sporazumov med slovenskimi in azerbajdžanskimi podjetji ter institucijami.

  • Jaka Sraka

   mater si pa talent

   • Soave

    Zadnje čase kar naprej tekmuje na ” Slovenija ima talent “

    • Jaka Sraka

     se pravi, da je bolj skriti talent, sicer pa je malo čudnega vedenja

     • Soave

      Saj veš kako je s talenti. Eni so že umetniki, drugi pa poizkušajo biti ” umetniki “.

  • Soave

   Kaj je Jovo ? Pa kje za vraga tebe čevelj žuli ? Kaj se ti dogaja?
   Tole zgoraj ni nič ! Ni duhovito. Satira najslabše sorte.

   • Jovo Jamnica

    Odgovoro sn ti na kanalu, ker mi tu odgovor spamajo…

    • Soave

     Pa še poskušaj, na drugem mestu. Sem ti tudi jaz že odgovorila. Je pa zanimivo, kako različno gledamo na razne dogodke. Komentarji na raznih portalih so slika in prilika Slovencev.

 • Soave

  + + + + + + + bravo g. Iršič !

  Se poizkušate v novi literarni zvrsti ? Dobra satira, ki utegne postati kar grozljivka, kot pravi Nova

  • bednick

   Vasle je zanj profesor.

   • Mojca pokraculja

    Zakaj?

    • bednick

     Kaj pa vem.

   • Soave

    Je.
    Pa tudi to ni slabo. Sploh ne.Pravzaprav je bolj kot satira, nekakšna napoved . Kaj se lahko zgodi, če ne bomo poizkušali za vsako ceno biti v vladi.

  • anzek

   Saj nisem mogel verjeti, da berem v stilu satire in to od g. Iršiča. Sem šel dvakrat pogledat datum objave, ha, ha. Saj bi se človek smejal, ampak to se lahko zgodi., žal.
   Če bi bil predvolilni boj vsebinski, naravnan na te teme, ki jih obravnava g. Iršič, bi bil izid volitev, prepričan sem, drugačen ampak, ker je narod butast, je nasedel na floskule, ki so jih lansirali presstituti, katere plačuje mafija, ki se boji, da se jim izmakne korito, kjer se nažirajo.

   • Soave

    Pujseki. . . . . . ki se drenjajo in vrtijo okoli korita.

 • Franc Šink

  Od sedaj naprej se bom vedno prepričal,preden se bom usedel na nek stol, da ni imel kamniški mizar prstov vmes.Hitro se lahko zgodi da si z ritjo na tleh.

 • Olga2345

  Zadnji Slovenec je ugasnil luč, ko je odšel..

 • tasilo

  Pogrešam le še vzklik ŽIVELA PRVA PETLETKA … ki bo trajala do leta 2027 …

 • tasilo

  ! ! !

  (X) ga poznajo pod NADIMKOM Salam Ašmat Ibn Tavrat

  (>) ga poznajo pod VZDEVKOM Salam Ašmat Ibn Tavrat

  “Nadimek” je čifurizem za tisto, čemur v slovenščini rečemo VZDEVEK.

  Če boste javno pišoči ta prekleti “nadimek” preveč uporabljali, se bo na SAZU hitro našel kakšen pravičniški bebec z doktoratom iz slavistike, ki ga bo povsem brez razprave (in priziva!) vsilil v SSKJ, tako kot so nam recimo v SSKJ že včifurizirali izraz

  částiti — v pomenu “izkazati prijaznost, vljudnost, naklonjenost s pogostitvijo, plačilom računa v restavraciji, gostinskem lokalu: danes te častim jaz; častiti komu pijačo; častiti večerjo” https://fran.si/133/sskj2-slovar-slovenskega-knjiznega-jezika-2/3633341/castiti?View=1&Query=%c4%8dastiti

  Ljudje božji, ne zajebavajte se preveč z mojim jezikom!

  —–

  LP. Hanibal Lector

  • bednick

   Kaj če bi se ti raje pozanimal, kako to da nam Slovencem v Sloveniji prevaja
   PREVAJALSKI STUDIO MILENKO BABIĆ.
   Glej serije na TV.
   Čefurizem na čefurizem.
   HIC RHODUS, HIC SALTA!

   • tohuvabohu

    Čefuritem, hehe, dobra. A je to pet- ali sedemosminski ritem?

    • bednick

     Po želji.
     Ti si dojemljiv samo še za 3/4 takt in 3/4 pajkice.

     • tohuvabohu

      Če bi držal gobec, ti ne bi nič škodovalo.

     • bednick

      Zapri, magarac prfukjen!

     • tohuvabohu

      Razumem.

 • Hun

  no koncno si je ta amerikoljubec zamenjal staro jakno iz karitasa z novim outfitom jakne z ruskim ovratnikom

 • južnificirana_si

  kaj petletk pa ne bo?

  • stajerc5

   Sedaj bodo 50-letke!

 • karpelec

  Ker minister Kordiš za obrambo ne bo več rabil orožja, bo Židan dal nasaditi namesto hmelja kar strelne kroglice, da bodo novopečeni državljani imeli s čim po nas streljat.

 • Get Smart

  Na tem svetu seveda ni česa takega, kot naj bi bil “južni slovan”. Ni.
  Bila je KOMINTERNISTIČNA tvorba = država = ki ji je KOMINTERNA oz.
  tukaj zanjo njena izpostva VELIKA SERBUSLANDIJA
  dala ime JUGOSLAVIJA.
  Sledimo?
  Na tem svetu ni “slovanov” in ni kakih “južnih slovanov”, za kar se ima ubogi Iršič.
  .
  So pa plemena, ki jim lahko rečemo braća nje (novodobno imenovani SERBUSI RVATI itd. so OBRSKA VOLGARSKO zakarpatsko-zakavkaška braća nje)
  ki jih je “gazda s sabo dovela na Balkanski polotok”,
  kjer ti za SERBUSE rojeni bastardki še vedno nastavljajo svoj BIČA VAJEN in ŽELJAN SERBUSNI HRBET in serbusno dupe gazdi.
  .
  .
  Posluš, ritard! Drkanje o skupnem lastništvu na način, kot drkate šnelkursa[ije, ki ste se financ učili v KAVIARŽIDO KOMINTERNISTIČNEM časopisu “Finance”,
  je zelo zelo zelo zelo škodljiv.
  .
  Poskusimo zares počasi, da bodo lahko razumeli tudi ritardi tipa Irščič in sotrpini.
  .
  Na skupnem lastništvu ni česarkoli slabega. Posamezniki s skupnimi interesi se zberemo in skupaj ustanovimo podjetje in smo “gazde” nje.
  Slediš, Iršič bre?
  LASTNIKI smo in furamo podjetje, delamo, služimo, si delimo dobiček itd.
  .
  Če pa ti, RITARD, meni in solastnikom ukradeš podjetje in ga preneseš
  na Heineken (= KAVIRŽIDO KOMINTERNISTIČNA “gazda” nje)
  in se zdaj ti kot SERBUS zaposliš v tem podUZEĆU),
  kaj si dosegel?
  Kaj?
  Jebo vas kretenizem. V skupnem lastništvu ni česa slabega, slabo je,
  če in ko ti MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ZLOČINCI ropajo tvoje podjetje.
  Ne ropa te država,
  država sem jaz, si ti, jebala te ritatardiranost,
  ROPA te MURGL JUGOKOMUNISTIČNI OKUPATOR = tvoj kao rođo =
  “južni slovan” nje, ki sicer ne obstaja, obstaja pa JUGO-SLOVAN nje,
  kot je državljane KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE poimenovala
  VELIKA ono najveća na svet SERBUSLANDIJA nje.

  Pamet v glavo, otroci. Za osnovnošolske romaneskne poskuse lako ćemo nje.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Enkrat za vselej pomni:

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko!

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  — poštenost,
  — pravičnost,
  — resnicoljubnost,
  — prijateljstvo do ljudi,
  — domoljubnost,
  — rodoljubnost,
  — svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili
  svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • stajerc5

  Irsic, kapo dol! Ta clanek je kot balzam za rdece mravljice. Po moje, ga je vsak levicar vsaj petkrat prebral in se pocutil kot jaz, ko sem prvic cital Jules Verna…

 • samotoje

  Kolumno prebravši, sem moral vzeti nekaj pomirjevalnega- deci palinke bo komaj dovolj. Hudič pa moja domišljija. Vse si takoj živo predstavljam.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!