Nekoč so bili junaki, ki so pregnali islam iz osrčja Evrope

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

Nekoč so bili junaki. Bili so ljudje, ki so branili in ubranili domače ognjišče, meje svoje države. Vprašajte se, kakšna bi bila danes podoba Evrope, če izjemni vojskovodja Jan III. Sobieski konec 17. stoletja ne bi prihitel na Dunaj in ga rešil. Islamska drhal bi segla globoko v staro celino, tako pa so Poljaki, ki so bili na poti proti Dunaju priča grozljivim prizorom masakrov kristjanov, porazili Karo Mustafo Pasho. Muslimani si niso več opomogli, Evropa je v naslednjih stoletjih doživela osupljiv razvoj, ki mu ni primerjave v zgodovini človeštva. Danes se zgodovina ponavlja kot karikatura, Sobieski bi bil danes označen za rasista, ksenofoba, nasprotnika napredka. Ker pač ni dovolil, da bi kdo nasilno in brez povabila vstopil na njegovo posest. Kdorkoli želi v tvojo hišo, najprej potrka in vpraša, ali lahko vstopi. Tega niso naredili muslimani pod vodstvom Pashe, tega danes ne počno ilegalni migranti. Pred stoletji so bili branitelji junaki, danes so sovražniki (liberalne) demokracije.

Zanimivo je, da levičarji desničarjem očitajo, češ, vi sta za kapitalizem, ste za prosti trg, zdaj pa preprečujete in kriminalizirate migracije. Treba je povedati, da nezakonite migracije niso v skladu z načeli prostega pretoka blaga, ljudi in storitev, niso v skladu z načeli prostega trga, niti z načeli liberalne demokracije, kajti ilegalni migranti so kot nenaročena paketna pošiljka. Mednarodna trgovina, ki temelji na prostem trgu, temelji tudi na prostovoljni izmenjavi blaga. Poudarek je na prostovoljni, kajti za posel se morata strinjati obe strani. To pomeni, da te nihče ne more prisiliti, da nekaj naročiš, kupiš. To pomeni prostovoljno izmenjavo dobrin med prodajalcem in kupcem, med tistim, ki proizvaja in prodaja, ter potrošnikom. Če nekdo iz Italije naroči neko dobrino iz Švedske, to naredi v skladu s svojimi potrebami, predvsem pa zavestno in prostovoljno. Nato pričakuje, da mu bo prodajalec želeno in plačano poslal po pošti. Oba, tako kupec (Italijan), kot prodajalec (Šved), sodelujeta pri tej izmenjavi prostovoljno.

To velja tudi za migracije. Človek dobi službo v Avstriji. Tja gre zato, ker ga tam pričakuje delodajalec. Spet prostovoljni odnos. Lahko greš v Avstrijo tudi ne da bi te tam čakalo delo, toda država ima diskrecijsko pravico (kot vi v vaši hiši), da nekoga spusti prek meje, drugega ne. To so povsem legalne migracije, saj gre v obeh primerih za prostovoljno interakcijo. Če pa nekdo prestopi mejo, ne da bi ga kdo povabil, potem ne gre za obojestranski prostovoljni odnos. Zato so ilegalni migranti kot nenaročeni paketi. Predstavljate si, da bi recimo neko arabsko podjetje pošiljalo na madžarsko pakete, ne da bi jih Madžari naročili. To ni več prostovoljna izmenjava dobrin ali trgovina. Saj nihče, ki želi na Madžarsko, kamor ni bil povabljen, nima pravice do ilegalnega prečkanja meje.

Migrantu je hitro žal, da je stopil v osrčje Panonske nižine
Kako učinkovito zavračati nenaročene pošiljke, je pokazal prav Viktor Orban, ki je pred dnevi premočno zmagal na madžarskih parlamentarnih volitvah in dobil celo ustavno večino. Običajni ljudje (ne intelektualci, po pravilu paraziti na univerzah, inštitutih in nevladnih organizacijah) so mu zaupali svoj glas in ga tako nagradili, saj je ilegalne migracije (tudi s pomočjo ograje na meji) zmanjšal za 99 odstotkov. Še vedno kdo ubeži nadzoru, a mu je tudi hitro žal, da je vstopil v osrčje Panonske nižine. Podobno velja za vse države Višegrajske skupine, ki se upirajo Bruslju in obtožujejo EU, da jim narekuje, kako naj na Madžarskem živijo Madžari in koga naj sprejmejo. Tudi zaradi take stroge protimigrantske politike so te države varne: ni no-go con, migranti ne divjajo po ulicah in posiljujejo, ni terorističnih napadov. Kar kaže na to, česar evrobirokrati ne želijo ali nočejo dojeti: najbolj učinkovito orožje proti terorizmu je, da zapreš meje tako, kot je to storil Orban. Ker se je to izkazalo za zelo dobro potezo, so ljudje množično odšli na volišča in oddali svoj glas Fideszu. Kar je sprožilo ogorčenje političnih korektnežev po Evropi (Slovenija ni nobena izjema), češ da Orbanova ustavna večina vodi v avtokratski režim ene “partije”.

Ko je Madžarska na meji s Srbijo postavila ograjo, se je migracijski tok zmanjšal za več kot 90 odstotkov (Foto: epa).

Ampak, povejte mi, ali bi bila razdrobljena oblast znak večje demokracije? Ali je katerega Madžara kdo s pištolo na sencih prisilil, da voli Orbana? Ali ni največji odraz demokratičnosti neke države in odgovornosti državljanov ravno visoka volilna udeležba? Zdaj pa je čez noč rekordna udeležba na volitvah na Madžarskem postala znamenje totalitarizma. Zdi se, da so takim “demokratom” volitve povsem odveč, najrajši bi videli, da bi ljudje volili po prepričanjih levičarskih modrecev. Zato je treba tudi v Sloveniji ljudem jasno sporočiti, naj množično stopijo na volišča in oddajo svoj glas za svobodo in varnost. Brez tega tudi uspešnega gospodarstva ni, kar dokazujejo s hitro rastjo ravno države Višegrajske skupine. Če vodiš patriotsko politiko, to pomeni, da misliš najprej na sebe in svoj narod, ne pomeni, da sovražiš druge. Ko najprej spoštuješ svojo kulturo, tradicijo, jezik in vero, lahko spoštuješ in imaš rad tudi druge. Madžari so z Orbanom pokazali in dokazali, da znajo razmišljati, da vidijo naprej, da jih ne morejo poraziti ne razni Sorosi, ki so z milijonskimi sredstvi iz tujine skušali destabilizirati Madžarsko, ne bruseljski birokrati, ki strašijo z ukrepi proti Madžarski. Tudi zato je zmaga madžarskega domoljubna pomembna za celo Evropo.

Nekoč so bili junaki. Bili so naši pradedje in prababice. Nam so zaupali varstvo evropske civilizacije. Ne razočarajmo jih. Njih, pravih junakov.

Jože Biščak

 • Vrhovni sodnik

  Ko se že omenja junake, se pa ja da na 1.mesto Slovenske, Grofa Turjaškega in viteza Adama Ravbarja, ki sta pri Sisku razbila 8 x močnejšo vojsko bosanskega beglerbega Hasan pašo Predojevića.
  Leta 1592 je najprej zasedel utrdbo v Bihaču blizu reke Une, na sami meji Vojne krajine. Tako je pred njim ostal le še Sisek ob sotočju rek Kolpe in Save. Če bi osvojil še to trdnjavo, bi Hrvaška za Turke ne predstavljala več nikakršnih težav in Hasan paši bi se na stežaj odprla pot v Slovenijo. Zasedba Slovenije pa bi pomenila hkrati tudi odprto pot na zahod, v Italijo in proti Rimu, sedežu krščanstva in papeža.

  15. junija 1593 se je Hasan paša Predojević s svojo številno armado približal utrdbi Sisek. Njegova vojska je štela 18.000 rednih vojakov in čez 20.000 spahij ter pripadnikov ostale pomožne vojske. Skupaj torej blizu 40.000 mož. Turki so se utaborili na desnem bregu reke Kolpe in na trdnjavo usmerili svoje topove ter jo pričeli oblegati. Obleganje Siseka je trajalo že sedem dni in pomoči ni bilo od nikoder. Na dan svetega Ahaca, 22. junija 1593 pa je končno prispela pomoč iz Slovenije. Grof Andrej Turjaški je med tem zbral svojo slovensko vojsko, ki se ji je pridružilo nekaj Hrvatov in Nemcev. Skupaj je Turjaški razpolagal z nekaj manj kot 5.000 vojaki (viri poročajo o najmanj 4.000 in največ 5.000 vojakih).

  Hasan paša Predojević je bil dobro obveščen o prihodu armade grofa Andreja Turjaškega. Vedel je tudi kako številčna in močna je slovenska vojska. Zanašal se je na svojo premoč in ni hotel upoštevati nasveta izkušenega Mehmi bega. Prepričan v gladko zmago je popeljal glavnino svojih čet čez most na levi breg reke Kolpe. Okrog poldneva so slovenske čete prispele do Siseka in takoj je prišlo do strašne in krvave bitke. Turjaški je najprej poslal v boj oklepne konjenike pod vodstvom znanega slovenskega viteza Adama Ravbarja. Ravbarjeva konjenica je silovito udarila na turške čete in jih potisnila proti mostu in reki Kolpi. Andrej Turjaški je takoj, ko je opazil da se Turki umikajo, poslal v boj svoje strelce z arkebuzami, ki so dokončno strli turški odpor.

  Med turškimi četami je prišlo najprej do nereda, potem pa do prave panike. Vsi so hoteli čimprej na desni breg reke Kolpe. Takrat je nanje udarila še posadka iz Siseka. Ker je bil most čez reko premajhen, da bi mogli Turki hitro čezenj, poleg tega pa je bil dobesedno zasut s kroglami arkebuzarjev, jih je ogromno skočilo v Kolpo in poskušalo rešiti svojo glavo s plavanjem na drugi breg. Pri tem jih je ogromno utonilo. Med utopljenci je bil tudi njihov poveljnik Hasan paša Predojević. Bitka je trajala eno samo uro, padlo pa je okrog 10.000 Turkov. Preostali Turki so zapustili svoj tabor in reševali svoja življenja v brezglavem begu.

  Andreja Turjaškega in njegove viteze ter vojake je pričakal obilen plen. Zaplenili so 39 topov, od tega 9 velikih, 10 turških zastav, kopico orožja in čelad z zlatimi ter srebrnimi ornamenti, dragulje in zlato, šotor Hasan paše z številnimi dragocenostmi in tudi njegov plašč. Ljubljanski škof Hren je potem iz Hasan paševega plašča dal napraviti mašni plašč za ljubljansko stolnico. Danes se ta plašč nahaja v Narodnem muzeju v Ljubljani.

  Zmaga Andreja Turjaškega je rešila Slovenijo in vso srednjo Evropo pred grozečo turško nevarnostjo. Novica o bleščečem uspehu je hitro obkrožila krščanski svet. Cesar Rudolf II. je zanjo zvedel v Pragi in dal zmagi na čast takoj zapeti pesem Te Deum. Grof Turjaški pa je prejel tudi posebno priznanje v pismu, ki mu ga je iz Rima poslal sam papež Clement VIII., z zahvalo za izbojevano zmago.

  Po bitki pri Siseku, Turki z izjemo manjših vdorov, več niso ogrožali Slovenije.

  • Dr. Ustavnega prava

   Kolega, ++++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PODČRTANA !!!!!

  • Slovenka

   En velik cmok.

  • Prihajam Slovenija

   Tako pišejo domoljubi, prvo so naši in pika.

   • karlina

    TOČNO TAKO !!!!!!!

  • karlina

   TOČNO TAKO, SLOVENCI SO BILI VEDNO ZNANI Z JUNAŠTVOM, S TEM, DA SO ZNALI UBRANITI SVOJO OČETOVINO, VSE DO LETA 45, POTEM SO NAS V VSEM POTEPTALI KOMUNISTI=ISLAMISTI.

  • kaj pa kavica ?

  • Zgornji

   HVALA :-) :-) :-)

 • Miro Jereb

  Odlično. ni kaj dodati.

 • karlina

  Nekoč so bili junaki. Bili so naši pradedje in prababice. Nam so zaupali varstvo evropske civilizacije. Ne razočarajmo jih. Njih, pravih junakov.

  Jože Biščak

  To sama vedno govorim in tudi vedno bom-naši domoljubni predniki, so se ubranili muslimanov, praktično goli in bosi, saj so ze takrat vedeli, kaj prinaša islam in tudi njihove grozote-ljudi so natikali na kole in z njimi počenjali grozodejstva. Aha, sedaj mi je prišlo na misel, zakaj komunisti zagovarjajo islamiste-kaj niso tudi oni med in še posebej, po 2. sv. vojni, dokazali svoja grozodejstva, mučenja, pomore , nad vsemi ,ki se niso strinjali z njimi in ravno zato se ni čuditi, da jih vabijo v Evropo, četudi so skoraj vsak teden mrtvi, posiljeni, prestrašeni, navadni-nič krivi, nič dolzni drzavljani-saj niso oni v nevarnosti in njihovi druzinski člani, to je dejstvo. Je pa tudi res, da v primeru, če ne bi bilo satana Sorosa, ki jih plačuje s krvavim denarjem, bi mogoče bilo njihovo prijazno obnašanje in vabila , precej manj.

 • Vrhovni sodnik

  Kot dopolnitev prispevka, Jan III. Sobieski kralj Poljske, veliki knez Litve, * 17. avgust 1629, Olesko, mestece blizu Lvova v Galiciji, † 17. junij 1696, Wilanów pri Varšavi.

 • Zgornji

  TOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Pavla

  Slovenci smo se znali ubraniti tuji agresiji. V 2SV so se domoljubni slovenci uprli naci fašistični okupaciji in na koncu tudi zmagali. Medtem ko so RKC in desnjaki pozdravili okupacijo in aktivno sodelovali z okupatorji. Izdajalska sodrga naj se večno cvre v peklu.

  • Igor Kavalar

   1. Če ne bi bilo zahodnih zaveznikov v 2.sv vojni bi mi še danes bili pod okupacijo. V celi vojni so v spopadih torej od leta 41 do 45 na prostoru Slovenije, mislim da ubil okoli 3000 švabov in 1000 italjanov. Ob dejstvu da je imel samo Hitler več miljonsko vojsko, so žrtve, ki so jih povzročili kapljica v morje in nebi spremenile poteka vojne.

   Sami smo imeli 100.000 žrtev in ocena je da obstaja 300-600 množičnih grobišč tipa Srebrenica ali večje v času miru (v obdobju revolucije, po koncu vojne). A ni to čudno, če obstajajo podatki da je obstajalo le 15.000 domobrancev?

   Torej ni šlo le za izdajalce ampak za vse nasprotnike komunizma, ki bi ogrožal novo oblast (ker je bil komunizem na prostoru Slovenije oz. Jugoslavije kot ideologija prepovedana). Zakaj je bil prepovedan? Če še ne veste je včasih obstajala kraljevina Jugoslavija z narodi, ki so tvorili to kraljevino. Komunizem je prišel na oblast preko puške in prelivanja krvi lastnih državljanov in ne prek demokratičnih glasov oz volje ljudi na volitvah. Torej gre za državni udar, neligitimno oblast.

   Še sam Hitler je prvič z silo želel prevzeti oblast, pa so ga švabi potolkli. Drugič je prevzel oblast na volitvah, Tito pa ni dobil niti 1 glasu. Torej je bil prevzem oblasti v Nemčiji bolj legitimen in demokratičen kot je bil v Jugoslaviji. S tem ne opravičujem blaznega Avstrijca, ampak dejstvo je da je prišel na oblast po demokratični poti, kar Tito ni in mu že zaradi tega lahko pljunemo v ksiht.

   Cilj obeh ideologij tako nacional socializma kot komunizma je bil eden in edini, oblast za vso ceno ne glede na žrtve.

   2. Če že pišete o naci fašistični okupaciji, povejte pomen cele besede. Da gre za nacional socialistično nemško delavsko stranko oz. NSDAP (v nemščini).

   Beseda nacistično = je samo okrajšava. Zakaj uporabljate besede nacistično in izpuščate besedo socializem oz. delavska stranka? Vas je mogoče strah omenjati socializem ali delavstvo, zaradi politične ideologije ki jo predstavljajo leve stranke v Sloveniji danes?

   Enako kot se je Hitler napenjal v svojih govorih, leve stranke v Sloveniji, še danes govoričijo o delavcih in socializmu (blebetanja kako so delavci pomembni, nato pa jih odpravite z golažem in drobtinami, sami pa miljonsko debelite na bančnih računih).

   Od kdaj je Hitlerjeva socialistična, delavska stranka označena za “desno” (in kako gre lahko za “desničarja”, če gre za ideologijo socializma in ne kapitalizma oziroma, za navijanje za le eno skupino, npr. delavci, mladina, upokojenci, za ostale jim pa kaj dol pade? ) in zakaj bi po vaše “desna” stranka sodelovala v paktu z levo komunistično stranko Stalina?

   3. Res je domobranci so prisegli okupatorju (videoposnetki, slike) ki to dokazujejo, ampak to še ne pomeni, da so komunisti, osvoboditelji, ker so tudi oni prisegli okupatorju z podpisom pakta Molotov in Ribbentrop in to že leta 1939 in ne leta 1944 kot domobranci. Torej 5 let preden so domobranci sploh prisegli švabom, so komunisti z peterokrako rdečo že skupno pobijali in zasedali ozemlje po Evropi od leta 1939 do 1941, npr (Poljska) dokler jim Hitler po domače povedano ni obrnil hrbta.

   Torej ljudi, ki so v imenu ideologije pobijali druge ljudi, jim kradli ozemlje in premoženje ne moremo označiti za osvoboditelje, ne glede nato da so potem obrnili ploščo. Potem bi lahko po vaši logiki tudi Italijo, ki je okupirala Ljubljano in potem obrnila ploščo in šla med zaveznike, šteli med osvoboditelje Ljubljane in ne okupatorje?

   V glavnem oboji tako komunisti kot nacisti so si želel vladati svetu. Razdeliti so si hoteli celo Evropo. Enim je to za nekaj časa uspelo, drugim ne.

   In hvala k…. da je razpadla SZ, Juga in cel komunajzerski blok. Ostajajo samo še manjše enklave, a preteklost je pokazala, da so pakterji okupatorjev izginili na takšen ali drugačen način in tudi v Sloveniji bodo.

   Zakaj? Zato, ker je socializem dokazan FAIL v praksi, ker brez kapitalizma ne more preživeti, kapitalizem pa socializma ne potrebuje.

  • Franjo Trojner

   Danes vi borci večina iz leta 1945 ali po njem podpirate masovne ilegalne migracije v našo državo in EU, res ste vi to neki čudni, prav nič domoljubni tiči.
   Čuj večina Štajercev je bila v WEHRMACHTU, sicer res ne prostovoljno, a komunistov tu na Štajerskem narod nikoli ni maral in jih ne mara tudi danes. Nenazadnje mesta Maribora partizani niso osvobodili niti nobene proslave ob vkorakanju partizanske četice v mesto Maribor ni bilo.
   Pavla daj mi povej za vsaj eno bitko v Sloveniji med drugo svetovno vojno, kjer so partizani ubranili in zadržali vsaj eno vas, travnik, njivo, gozd v svoji oblasti? Je NI! Res pa je, da so partizanske čete ob kapitulaciji Nemcev te gnale iz naše dežele in to je to. Čuj tistih par izstreljenih šusov na nemške vojake in nato paničen beg iz Dražgoš, ter prepustitev vaščanov Dražgoš v nemilost radraženim, čisto podivjanim nemškim vojakom ravno nea moreva šteti za neko častno uspešno bitko, mar ne? A danes vi slavite prav to, kot največjo bitko in največjo zmago???? Po današnjih kriterijih, bi takšne vojake, ki so zbežali, zapustili bojne položaje in civilno prebivalsvtvo prepustili besu krvoločnih zavojevalcev postavili pred vojaško sodišče.

  • PIA PlA

   Pavla, imaš prav. Slovenci smo se znali upreti tuji agresiji, domačim agresorjem pač ne! Zavzeli so Slovenijo pod pretvezo domoljubja in svobode ter za to pobili stotisoče domačih ljudi.

  • sprehajalec

   V 2SV so se domoljubni slovenci uprli naci fašistični okupaciji in na koncu tudi zmagali.

   Ti tvoji domoljubni Slovenci so začeli Revolucijo leta 1941 in državljansko vojno za Sovjetsko Slovenijo. Žvižgaj si pavla na melodijo Slovenci kremeniti, kasnejšo verzijo spodnje pesmi. Tale pa je original;

   Partizanska (avtor Vladimir Pavšič-Matej Bor):

   Na klic kominterne združite se v čete –
   v boj za svobodo, v boj za Sovjete.
   Rdeče smo fronte bojevniki mi,
   ker naše je geslo,
   Sovjeti sveta.

   Z eno pesmijo se da razložiti ves NOB Pavla. vse ostalo je nakladanje.

   Tudi politični cilj vsebuje pesem;

   Čez gore, polja
   po svetu naj doni,
   Slovenija svobodna
   sovjetska bodeš ti.

   Sedaj si pa žvižgaj Pavla in mrmraj….

  • Soave

   Trapa .
   ” izdajalsko sodrgo ” so pobili. Kar je ostalo, so jih pa 50 let zatirali.
   Ampak, , , , , , tvoji se pa že cvrejo v peklu. In vedno več jih bo.

  • pesjanar

   Vidis to moramo prepreciti da ne bodo rdece kurbe uzivale blagodati samostojne domovine ti si ze ena taksnih .

  • pesjanar

   Res sem bil ob koncu vojne star komaj tri leta zato me resnicno zanima podatek kje kako in z cim smo zmagali to nam morajo biti zavezniki nevoscljivi,oni sto tisoce vojakov, zmago pa jim pred nosom spelje tolpa posranih hostarjev.

 • mona lisa

  Kdor nezakonito prestopi meje je kriminalec in tako ga je treba tretirat ne pa mu pomagat in ga ujčkat. Če bi katerikoli kristjan nezakonito vkorakal v muslimansko državo bi po kratkem postopku dobil metek v glavo.Tu v Evropo pa se zgrinjajo čete muslimanov brez dokumentov in dokazov kdo so. To je zavojevanje Evrope in počasno iztrebljanje evropejcev. To je vojna napoved muslimanov evropski politiki pa jim dajejo blagoslov in jim pomagajo.Grozljivo. Evropa njih s kruhom oni nas z orožjem. Islam in islamisti se širijo kot kuga po evropskem ozemlju.

 • Franjo Trojner

  Meni je že lep čas jasno, da so nelustriranci, jugonostalgiki in ekstremni levičarji v Sloveniji eno in isto!
  Jasno mi je tudi, da je njihov končni cilj zmaga socialistične revolucije, ki bi z uničenjem tradicionalne družine z teorijo 100 in več spolov, z uničenjem vseh ostalih vrednot/načel civilizirane zahodne civilizacije, ukinitvijo nacionalnih držav omogočila vzpostavitev ene krovne socialistične države, ene socialistične družbe/nacije na tem svetu. Ker so mi te zadeve jasne, mi je tudi jasno zakaj nelustriranci,jugonostalgiki in ekstremni levičarji podpirajo množične ilegalne migracije in sovražijo vse kar je domoljubno, nacionalno, demokratično. Vsakemu cepcu je lahko jasno, da veliko število prišlih ilegalnih migrantov spreminja naš vsakdan, navade, kulturo, jezik, tradicijo, torej temelje krščanske Evrope, ki se je prav zaradi krščanstva stoletja uspešno razvijala na vseh področjih. Če hočejo levičarji zavladati svetu morajo uničiti krščanstvo in to danes zelo vsiljivo, nasilno tudi počnejo.
  Res pa je tudi, da se domoljubi v EU in v celotnem zahodnem svetu takšni nasilni in izprijeni levi ideologiji vedno bolj zoperstavljamo, kar so nazorno pokazali volilci v Italiji, Avstriji, Madžarski, torej v vseh naših sosednjih državah in tudi širše v EU v Nemčiji, Španiji, Poljski, Češki, Slovaški torej v večini držav EU, kar se bo gotovo odrazilo tudi na bližnjih volitvah pri nas. Noben narod, tudi SLOVENSKI ne, ni tako nor, da bi glasoval za leve hujskače in s tem uničil, ukinil sam sebe.

 • althar

  Gospodu Biščaku še enkrat čestitke za izjemno preprosto in jasno razlago razlike med ekonomskimi migranti in soroševci, ki se valijo k nam zadna leta. Razlaga je tako preprosta, da bi jo lahko razumeli celo levičarji, a kaj, ko so ti svoj razum izklopili že davno tega in zdaj samo še mehanično ponavlajo besede svetovnega židovskega $mamona$, kateremu zvesto služijo.

 • Luka Marchessi

  Janezu Janši je na desni uspelo ustvariti enopartijski sistem.
  Razmislite o tem. Vzemite si toliko časa kot je potrebno…

  • sprehajalec

   Marđesić, ko je pa na levi že 70 let je pa v redu ali kaj?

  • nevtrino

   In s tem imate težave ? Grlo tudi kaj boli ?

  • slosin

   ….ja, pa saj imajo v smc tud eno samo partijo-enopartijski sistem…kaj ti spet ni jasno špagetar..?

   • Luka Marchessi

    Ummm… ja. Odjebi.
    Žal se z ljudmi, ki ne uspejo povezati dveh podatkov ne morem pogovarjati.
    Pa sem resno znižal nivo za tale portal.

    • pesjanar

     Madona kako smo bistri kar tako dalje morda dosezes nivo nemskega ovcarja.

 • TOML

  Slovenci, socialistično pedersko golazen nagnat,
  da bomo lahko branili našo domovino pred musliji.
  Torej ne volite socialistov, mislite na svoje otroke.

 • TOML

  Jože odlično!

  • Caetano

   Res je. Zelo jasno, zgovorno in prodorno.

 • Caetano

  V tej nenaroceni migrantski posiljki oz. paketu je med ostalim zapakiran tudi jihad. Tako, da posiljka ni samo vsiljena ampak tudi izredno nevarna.

 • lokec

  Tudi Martin Krpan je premagal islamista Brdavsa. Povejte mi kdo danes navija za Brdavsa, zveza komunistov.

  • bi jo

   zveze komunistov ni več. so samo še bivši člani zveze komunistov, večinoma včlanjeni v dve stranki in to sta sd in sds. v obeh pa večinoma navijajo samo za lastno rit. tak mamo.

   • pesjanar

    Daj strezni se ni lepo da si od ziza do danes nazgan no danes bolj neumen ja alko pusca posledice.

    .

    • bi jo

     en hud pesjan je živu………………..ha,ha,ha / .ja,ja, preganjavica je huda reč. pa pohlonej, k.smo prjatl.

   • lokec

    Danes navija za islamista Brdavsa, zveza komunistov.

 • Soave

  + + + + + + + + + + bravissimo !! Sijajne primerjave. Primerrne za trde slovenske buče, pa tudi za druge Državljane Slovenije !!

  ” Treba je povedati, da nezakonite migracije niso v skladu z načeli
  prostega pretoka blaga, ljudi in storitev, niso v skladu z načeli
  prostega trga, niti z načeli liberalne demokracije, kajti ilegalni
  migranti so kot nenaročena paketna pošiljka. “

 • nevtrino

  Znano je, da levakarji, še posebej slovenski, pljuvajo v lastno skledo, še raje pa pljuvajo v skledo vseh državljanov Slovenije, in gradijo svojo gnilo solidarnost in pohabljeno humanitarnost na plečih drugih.

 • soc

  Spoštovani g. Biščak, tole je čisto iz smeri, toda… Nam lahko tule nakažete, kaj se dogaja z Reporterjem? Zakaj je vzvišena kritikasterica Sunčička tako božansko nedotakljiva, da ob neugodnem komentarju kar pobrišejo ob slednjem še vseh drugih trideset pod njenim vreščečim člankom? Kako se je lahko kot sokomentator vsilil ne ravno lucidni ultralevičar Matej Klarič, kot da njegovih skrajnih pogledov ne bi brali in poslušali na mainstreamu (recimo Javni hiši) vsak dan od jutra do večera? Zakaj iz tedna v teden revija prikazuje Trumpa in Janšo v vedno bolj podobni luči kot murgelskega zlobca? Kaj je narobe s preostalo ekipo – OK, Medvešek je itak po duši dokazani levičar, a drugi?

  Bo treba odjaviti naročnino ali je to le prehodna taktika?

 • xtc

  Kdor želi musliman ali negroida oz te verzije ali kombinirano v Slovenijo predlagam ,da se mu to omogoči,a je za njih preživljanje in dejanja odgovoren,odškodninsko in kazensko on z vsem svojim premoženjem-če tega nima ne more uvoziti pečenihfizkulurnikov.

 • Slovenec 33

  Resnično me zanima, kako imajo lahko topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma in sorošisti te dezerterje za ljudi?

  Ko pride človek do znaka prepovedan prehod se obrne in gre stran.

  Ko pride žival do znaka prepovedan prehod se ne obrne in gre naprej.

  Kako lahko torej te opičjake nekdo smatra za ljudi?
  Čeprav so nam podobni in tudi oblečeni so. Nimajo pa nobene človeške lastnosti, ker ignorirajo, ne doumejo ali pa namerno ne spoštujejo nobenih pravil.
  Za takega opičjaka je samo eno zdravilo – krogla iz orožja, ki ga bo ustavila, ker nima nobene pravice kršiti civilizacijskih norm, kar znak prepovedi prehoda zagotovo je.
  Nekaj lovcev bi bilo potrebnih za zaustavitev teh opičjakov že na meji, ker nas bodo v nasprotnem primeru preplavili, kar se vidi iz zadnjih klanj v Sloveniji, čeprav nam mediji to prikrivajo.

 • Hribouc

  Težka bo !
  Svojat, ki na znotraj žre Evropo:

  Rdeči vsegliharji tipa Merkel
  Birokrati EU
  Cepci tipa Juncker
  Levuharji vseh nians rudeče
  Zos iz LGBT & Pedri & Zoofili & Vsefukači & Istosspolne “družine” & Sodogomorjanci &swingeraši..itd-itd
  Socialisti
  Socialistični farškarji
  Papež Frančišek s svojo elastično neodgovornostjo
  Nasprotniki Družine vseh sort
  Razvratniki in lenuhi – požeruhi iz buržujskih družin samo treh članov
  ——————————————————————————————————————
  Neodgovorni politikanti vseh oblastnih strank zadnjih 20 let v EU, ki so počasi dopustili zos v katerem se kuhamo dandanes!

 • mare

  Tudi generala Maistra bi sedaj režimski mediji proglasili za rasista, nacionalista in ksenofoba… Kam smo prišli, ko svoje domovine ne smeš braniti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!