Orbanizem proti macronizmu

Bernard Brščič (Foto: Demokracija)

Volitve v evropski parlament volivci po vsej EU pojmujejo kot manj pomembne. Temu primerna je nizka volilna udeležba. Na zadnjih volitvah leta 2014 je bila v Sloveniji na primer samo 24,4-odstotna. A evropske volitve maja 2019 bodo drugačne, odločale bodo o preživetju EU. Odločale bodo o tem, v kakšni Sloveniji in kakšni Evropi bomo živeli. Bomo dopustili nadaljevanje politike bruseljskega kartela, nenačelne koalicije ljudske stranke EPP, socialistov PS in psevdoliberalcev ALDE, ki bi EU popeljala po poti vzpostavitve Združenih držav Evrope, dejansko kombinacije EUrabije in EUSSR? No, prepričan sem, da bi pred vzpostavitvijo ZDE EU razpadla. Z velikim pokom.

Tega mojega mrakobnega videnja prihodnosti EU zagovorniki novega svetovnega reda ne delijo. Globalisti skušajo ne glede na rastoče nezadovoljstvo Evropejcev vzpostaviti multikulti ZDE. Njihov up je francoski predsednik Emmanuel Macron. Njegova ideologija, poimenujmo jo macronizem, ne predstavlja nič novega, vsebina iz standardnega repertoarja kulturnega marksizma, tj. multikulti z agendo LGBT. Ta predvideva pospešeno izginotje nacionalnih držav in identitet. V tem krasnem novem svetu bi bili vsi samo še posamezniki, potrošniki, oropani spolne, nacionalne in rasne identitete. To Macronovo globalistično kumbaja videnje o multikulti sobivanju stotih cvetov, ki naj bi paradoksalno bili oropani individualnih identitet, se je lahko porodilo samo v bolnih glavah kodrolasih mislecev Frankfurtske šole.

Oglejte si še: V deželi pravnih sester

Namesto biotske raznovrstnosti, ki jo zagovarja multikulturalizem, smo, če nadaljujem z biološkimi metaforami, priča učbeniškemu izumiranju kavkazijske vrste. Odsotnost civilizacijskega samozavedanja, etnomazohizem in patološki altruizem Evropejcev vodi v 1. izgubo habitata, 2. invazijo druge vrste, 3. plenjenje in 4. hibridizacijo oziroma métissage. Vodi v tisto, na kar je v svoji preroški knjigi Zaton zahoda pred natančno sto leti opozarjal nemški polihistor Oswald Spengler. Novi svetovni red ob uresničevanju agende multikulti ne bi bil takšen, kot si ga zamišljajo Macron & Co, ampak je končni rezultat lahko samo podreditev, podreditev civilizacijsko manjvredni, a vitalni islamski kulturi. Evropska prihodnost, kot jo je za Francijo predvidel Michel Houellebecq v romanu Soumission.

Evropejci ne bomo dopustili kulturnega samomora
Vedno več nas je, ki mislimo, da prihodnost mora biti lepša. Brez podreditve islamu. Brez macronov, junckerjev in merklovih. Kljub ostrini njegovega uvida se ne predajamo spenglerjanskemu fatalizmu. Evropska civilizacija je vredna obrambe, čakanje in bratenje s kavafisovimi barbari pa vodi v civilizacijski samomor. Spengler se je motil toliko, ker je civilizacijam odrekal možnost prenove ali celo vnovičnega rojstva. Ni uvidel, da je zahodna oziroma faustovska civilizacija, kot jo imenuje, psevdomorfoza grško-rimske. Nemara gre zasluge za njeno veličastnost v večji meri pripisati grško-rimskim kot krščanskim koreninam. Evropejci se prebujamo in ne bomo dopustili, da bi nas Macron kot novodobni podganjelovec iz Hamelina zapeljal v kulturni samomor.

Viktor Orban – simbol nove Evrope. (Foto: epa)

Tisti, ki je v zadnjih letih najbolj opozarjal na pogubnost Macronovega sviromanstva, je madžarski predsednik vlade Viktor Orbán. Ponudil je alternativo dominantnemu bruseljskemu multikulti zgledu. Ideologijo orbanizma bi sam na kratko označil kot poziv za vrnitev v normalnost. Evropo vidi kot skupnost domovin, zvezo suverenih držav in ne kot multikulti federacijo. Izhaja iz uvida, da je Evropa to, kar je, zaradi Evropejcev, ne zaradi Afričanov ali Semitov. Multikulturalizem ne deluje in kot AIDS uničuje Evropo. Zadostuje sprehod po ulicah velikih mest Zahodne Evrope, ki vse bolj dobivajo tretjesvetni pridih. Če ne upoštevam kulturnih marksistov, si ne predstavljam Evropejca, ki bi se želel zbuditi v “usrani luknji”™ EUrabije.

Potrebujemo več Evrope in drugačno EU
Nova oziroma alt-right desnica, katere simbol je Viktor Orbán, ni monolitna. Angleški UKIP in nemška AfD so klasične meščanske konservativno-liberalne stranke, madžarski Fidesz, italijanska Liga ali francoska Nacionalna fronta so populistične levo-desne stranke. Francozi imajo zanje posrečen izraz gauche du travail, droite des valeurs. Njihovi ekonomski programi segajo od hayekianskega liberalizma do rekonstruiranega keynesianizma. A glede na to, da konflikt prihodnosti ne bo med delom in kapitalom, ampak med civilizacijami, je to manj pomembno. Novo desnico združujejo populizem, nativizem, domoljubje in zavračanje priseljevanja iz evropski civilizaciji nezdružljivih okolij.

O Viktorju Orbánu imamo lahko pomisleke, a njegova vizija EU je vredna podpore. Potrebujemo več Evrope, a manj in predvsem drugačno EU.

Bernard Brščič

 • VERRZIFIKATOR

  Pepe Levič

  LEVAK IN DESNICA

  Je levak po rojstvu in po duši,
  z levo piše, z levo se pretepa,
  z levo vrata tujcem rad odklepa,
  z levo sproti vse zgrajeno ruši.

  Je levak in tista desetina,
  ki kot on se takšna je rodila,
  vse na svetu rada bi storila,
  da bi vse bilo vsaj kot sredina.

  Vsaj na videz ne na levi čisto,
  ne bi sicer delali z levico,
  bi pa kar odsekali desnico,
  ta jih moti, no, saj to je tisto.

  Venomer desnico bi učila,
  kakšna naj bo, če že mora biti,
  levemu ji zgledu je slediti,
  leva zanjo nujna so merila.

  Z desne vse na levo se prestavi,
  to levakovo je poželenje,
  desna ga jezi že vse življenje,
  več ne ve, kako naj jo ustavi.

  Zaskrbljen je hkrati, saj levica
  zlahka ta pregovor uresniči,
  mož dveh levih rok da vse izniči,
  nujna mu za delo je desnica.

  Se desničar končno vendar vpraša,
  kaj si misli ta levak prismojen,
  da je zanj skrojen ves svet, usojen,
  kdo bedaka tega naj prenaša.

  Ni rešitev sicer takšna trajna,
  je pa nujno, kot se zdi, potrebna,
  da levica malce bo prisebna,
  nauči jo le desnica skrajna.

  • SIMON ROZIC

   Vse kar zgoraj si zapisal
   živa je zares resnica,
   saj umazana levica
   ve, da hrani jo desnica!

 • althar

  Vse drži. Stoletna aške-nazi vojna za uničenje Evrope, ki se je začela s strupeno religijo rotšildovega Karla, se počasi končuje, ko je evropski človek končno začutil, da s temi vojnami in socializmi vseh barv nekaj ni v redu. Majske volitve bodo pomenile de iure konec nekega obdobja.

  Ampak ta hip je bolj kot evropsko prebujanje iz stoletne omame pomembno dogajanje v razkrajajočem imperiju ZDA. Imajo otroci Siona tam dovolj veliko moč, da sprovocirajo 3. svetovno vojno?

 • RATATA

  Prihodnost bo lepša. Brez podreditve islamu. Brez macronov, junckerjev in merklovih.

  • Ana Job

   Bo treba pa kaj narediti za to!

 • RATATA

  22.9.1575 je pri Vudački v Vojni Krajini v boju proti “Turkom” padel kranjski plemič, poveljnik vojne krajine in heroj mnogih spopadov proti Turkom, baron Herbard Turjaški.
  Poleg njega pa je umrl še njegov sorodnik Friderik Višnjegorski. Spopad pa je zaznamovala še ena turška praksa in sicer razkazovanje glav pobitih nasprotnikov. Po smrti Herbarda in Friderika so namreč turki njuni glavi odrli, napolnili s senom in razkazovali po Istanbulu (oz. Konstantinolu).
  Glavi je kasneje rodbina Turjaških odkupila in turki so z denarjem zgradili mošejo Ferhadijo v Banja Luki, glavi pa sta še vedno v posesti grofovske veje Turjaških oz. Auerspergov.
  Herbardovo junaštvo je močno odmevalo in postalo predmet mnogih zgodovinopisnih in literarnih del ter je bil mnogokrat postavljen kot zgled za ostalo kranjsko plemstvo. Slovenske dežele oz. notranja Avstrija so bile namreč skupaj z vojno krajino ”zaščita in ščit” (Schutz und Schirm) tako Svetega Rimskega Cesarstva kot tudi širše krščanskega sveta pred turki, ki so bili takrat poimenovani kot dedni sovražniki ”erbfeinde”.
  Pomembno pa je tudi poudariti, da medtem, ko je bil turški strah po večini Evrope bolj prikazen kot realnost, so naši predniki dejansko trpeli zaradi turških vpadov, kar je vodilo do pregovora, da kjer turško kopito vdari trava več ne raste. Rodbina Turjaških pa je nadaljevala z bojem na čelu krščanske vojske in tako je leta 1593,
  Herbardov sorodnik, grof Andrej Turjaški iz Žuženberga vodil vojsko v bitki pri Sisku, ki pa se je končala z zmago krščanske vojske in Andrej Turjaški si je prislužil vzdevke ”kranjski Ahil” in ”strah Turkov”,
  za zmago pa mu je, kljub njegovi pripadnosti protestantski veroizpovedi čestital tudi papež Klement VIII. Andrej je za razliko od svojega sorodnika Herbarda bitko sicer preživel, a je umrl čez tri mesece v Karlovcu.
  !!Glede na nevarnost, ki nam jo predstavlja vdor Islama v Evropo, je naša dolžnost, da se spomnimo na heroje naše zgodovine in njihovo mučeništvo.
  Naj nam bodo v vzor in spodbuda!

  • Felikss_AH

   AMEN temu!

  • Ana Job

   Mislim, da so s temi slovenskimi junaki umrli zadnji pogumni Slovenci,ostale so samo še pičke, zato pa nam komunisti serjejo na glavo in še bolj nam bodo, ker se ne upremo!!!!!

  • Soave

   + + + + + + + + +

  • šmentanamuha

   Težava je danes večja, ker se moramo boriti proti “svojim” EU oligarhom in lastnim vladam, ki muslimane namerno uvažajo. To je zdaj povsem drugačna pozicija. Nori levičarji se borijo proti tistim EU voditeljem, ki poslušajo zaustaviti muslimansko invazijo. Kakšno taktiko in strategijo torej ubrati?

   • RATATA

    Brez zavedanja taktike sploh ne more biti oz. je vsaka taktika brezplodna.
    Ni ne zavedanja in ni zavednosti tradicijam in vrednotam.
    No, mediji so po mojem mnenju tehtnica in prvi ukrep, da se zavedanje sploh vzpostavi.

 • RATATA

  Multikulturnost ubija!

 • RATATA

  To je samo nekaj uradnih izjav in groženj turških politkov:

  “Mošeje so naše vojašnice, kupole so naše čelade, minareti naši bajoneti in verniki naši vojaki” – Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan

  “V Evropi se bodo kmalu začele verske vojne”
  – Turški zunanji minister Mevlüt Cavusoglu

  “Evropejci po vsem svetu ne bodo mogli varno hoditi po ulicah” – Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan

  ” Imejte po pet otrok, saj ste vi prihodnost Evrope”
  – Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan (poziv svojim rojakom v Evropi)

  • Brezno

   Stari penzioner tebe je prevec strah. Bog je na nasi strani kaj cvikas

  • marjan podlogar

   Zagotovo Edogan postaja hujši fašit od Hitlerja, ki je napadel z orožjem, turki z nožem in islamom, kot pred 400 leti

  • Ana Job

   “V Evropi, se bodo kmalu začele verske vojne…”

   Komaj čakam, imamo že nabavljeno orožje, zaenkrat Češke zbrojevke kalibra 9mm mislim pa, da bomo vse skupaj dopolnili še z avtomatskim orožjem. Kadar imam kaj viška denarja kupujem patrone.

 • Bandit123

  Bernard poskuša prebiti s svojim Brščićizmom, a EU rabi delovno silo, ker je njena preveč gosposka in jo bo uvažala na tak ali drugačen način.

  • marjan podlogar

   Par let so že migranti tu (nova delovna sila, po merklci) pa še nisem, zasledil da delajo in v kakšnih branžah so sploh zaposljivi ?

  • RATATA

   Jezim se na lene Slovence. Polenitev je povzročil bebav sistem socialnih transferjev in uvoz delovne sile z juga, permisivna vzgoja in razvrednotenje tradicionalnih vrednot, pa tudi omogočanje študija vsem in vsakomur … in še kaj.
   Skratka namesto uvažanja je treba spremeniti tisto kar sem zgoraj naštel in stvari se bodo postopoma postavile na svoje mesto. Tudi miselnost.

   • Brezno

    Ja ja najbols da bo zdj vsak penzioner nasvete delil

   • Ana Job

    In Slovenci bodo še bolj leni, saj gredo podpore na 530 evrov. Delavec je na izgubi, če dela, bolje bo, da je na podpori in dela na črno. Ta država je usmerjena proti delavnemu človeku in je raj za lenuhe.

  • ljubinica

   1. Arabci ne bodo delali v tovarnah.
   2. Ce bi slo za uvoz pridnih delavcev, bi sprejeli Ukrajince. A Ukrajinci niso bili dobrodosli ne v Nemciji ne na Svedskem ….

  • pajot

   Delovno silo? Ti živiš še v predindustrijski dobi. V 60. letih se je začela tretja tehnološka revolucija. Živimo v računalniškem in digitalnem svetu in ne vem kaj naj bi kamelotrajbarji počeli s tem.

  • Soave

   Zakaj pa ć ??

   • šmentanamuha

    Ker provocira.

  • šmentanamuha

   Kakor koli, skozi tvojo trdo betico se še ni uspel prebiti do tvojih možganov. (Namerno nisem napisala, če jih sploh imaš, možgane, seveda, ker upam, da ti je Stvarnik kljub vsemu dal priložnost). Želim ti lep dan.

 • Brezno

  A ma brscic tut mehkega kot oni cosić?

  • Olga2345

   Mislite zmehčane možgane, tako kot vi?

  • urh

   A tale v avatarju pa je tvoj, kajne ? Oh, ubogi !

  • šmentanamuha

   Vidim, da te vedno znova muči ali ima trdega ali mehkega.

 • Van Der Waals

  LEVI FAŠISTI SO BOLNIKI. NJIHOVA NALOGA JE DELATI ANARHIJO. FDV, Filofaks ne temelji na znanstvenih spoznanjih! Zato pa nič ne znajo! Edino leporečenje za to pa ljudje nasedajo!

 • ljubinica

  V Franciji ze belezijo znizanje povprecnega IQ prebivalstva …

  • šmentanamuha

   To je tudi namen multikulti projekta, znižanje IQ-ja prebivalstva. Samo tako se da upravljati in manipulirati z maso. Zagotovo je podobno tudi pri Švedih, Britancih in Nemcih, ki so si navlekli največ teh nepismenih in neizobraženih muslimanov….. kmalu bo podobna situacija tudi v Sloveniji.
   Neizobražena in neinteligentna množico ima moč v svoji množičnosti. Tako se glas razuma ne sliši oziroma ga takšna množica prikrije. Nevarne igre se grejo z nami. Ampak, dokler kritična večina spi, ne moremo nič.

 • Felikss_AH

  Tale naslov bi se dalo [e malce preoblikovati v – Tradicionalni Orbanizem proti Homo-macronizmu. Kakor koli že, cenjeni Bernard vedno zadane v sam center tarče.

  Predvsem pa tale njegov zaključek pove bistvo – “NOVO DESNICO ZDRUŽUJEJO POPULIZEM, NATIVIZEM, DOMOLJUBJE IN ZAVRAČANJE PRISELJEVANJA IZ EVROPSKI CIVILIZACIJI NEZDRUŽLJIVIH OKOLIJ”

  Na to temo sem včeraj bolj na široko komentiral tu – http://nova24tv.si/svet/nemska-obvescevalna-sluzba-razkriva-podrobnosti-o-delovanju-organiziranih-tihotapcev-migrantov/#comment-4165325407 – a je tale članek še bolj primeren za obdelati – “KATERI EU politiki to promovirajo in dovoljujejo, ZAKAJ, predvsem pa kdo so IDEJNI ARHITEKTI tega PROJEKTA” – Del mojega komentarja povzemam tu –

  KATERI… ni problem, vidimo in slišimo ih… so pač vladajoče LEVIČARSKE Politične Strukture ob masovni podpori njihovih nepojmljivo premaknjenih volivcev. Če se ih vpraša zakaj… v glavnem odgovorijo da so taka vprašanja Rasistična in Xenofobna in niti ne poskušajo argumentirati svoje početje. Njihova delovna “logika” je da vsakdo ima pravico poiskati si boljše življenjske pogoje, varnost… zato zagovarjajo popolno svobodo gibanja, ki za “potrebne” iz Tretjega Sveta velja izključno v smeri – EVROPA! V ta namen je institut azila brez zadržkov na voljo vsakomur iz te smeri in je legaliziran skozi nenehne Euro-Afriške deklaracije, in naslednja je v Decembru 2018.

  ZAKAJ – “Znanstvena razlaga” sloni na neki medli “skrbi” za negativne demografske trende ki bi naj ogrožali obstoj Evropskih Narodov in to nameravajo umetno preprečiti z UVOŽENO “svežo krvjo”. Torej vzreja “novih Evropejcev”, po modelu ki ga je nenavadno iskreno predstavila Barbara Lerner Spectre v njenem zdaj že legendarnem intervjuju ko je rekla da se Evropa še ni NAUČILA biti Multikulturalna, da zdaj gre skozi ta proces, da Evropa ne bo več kontinent MONOLITNIH AVTOHTONIH Nacij, in da bodo ONI zaradi njihove VODILNE vloge pri temu – osovraženi! Ob tem je poudarila – “Če se to ne opravi Evropa ne bo preživela” … Blagi bog, koliko “iskrene” skrbi za Evropejce s strani ene NE-Evropejke.

  Ostaja zanimivo da ni pojasnila kako bi se pa naj “preživetje” Evrope izvedlo… namreč ti ki sem lazijo in se ih pri temu še dobesedno ORGANIZIRANO uvaža, so v 95% primerov MOŠKI “imigranti” in “begunci” ???

  “Tehnologijo reševanja” pa je na “srečo” obrazložil leta 2012 Sarkozy (sarkastično imenovan Miscegenation Czar- Osemenjevalni Car), še za časa svojega mandata ko je dobesedno žugal Francozom (dejansko pa Francozinjam), kar je logično, namreč milijonske mase uvoženih moških “imigrantov in beguncev” naj ne bi plodile Evropske moške. Takole je žlobudral “vrli” Sarkozy tu – https://youtu.be/wP3CnYGCaEE – “Rasno mešanje plemeniti družbo, krvno sorodstvo jo uničuje. Pred nami je velika zamenjava. Cilj je soočiti se z izzivom RASNEGA MEŠANJA. To ni stvar izbire to je obveza. Če ne bo šlo dobrovoljno, potem bo država INTERVENIRALA. Mi se moramo spremeniti, torej se bomo spremenili”

  Torej “Tehnološka Rešitev” je da se Evropske ženske usmerja ali celo prepusti agresivnim “naravnim potrebam” primitivnih Črnih hord iz Afrike in onih is Muslimanskega sveta. Ne sankcioniranje čedalje bolj številnih posilstev s strani “potrebnih rešiteljev” potrjuje zamišljeno “tehnologijo”. Prav to pa demantira floskulo o “skrbi za demografski upad” Evropejcev, namreč s takim načinom “reševanja” ne nastajajo novi Evropejci ampak povsem nove “Monsanto” hibridne vrste – Euro-Arabus, Euro-Afrikus ter Euro-Aziatus. Z izginotjem Evropejcev bo ta prostor izgubil svojo dosedanjo prepoznavnost kot Evropa. Bistveno drugačna Afro-Azijska Rasa v primežu Islama zagotovo ne bo prevzela in nadaljevala prvine Euro-civilizacije. Namen Coudenhove-Kalergi Plana bo izpolnjen… kako koristen se bo pokazal Planerjem in Izvajalcem… samo Lucifer lahko ve. V takem scenariju bi pričakovani prebeg dela zahodnih Evropejcev v ohranjeno Višegrajsko Evropo skupaj z Rusijo lahko primerjali z nastankom Vzhodnega Rimskega Cesarstva… to je pa trajalo še naslednjih 1400 let.

  V skladu s tem načrtom se na Zahodu že lep čas sistemsko-sinhronizirano vsiljuje “IZOBRAŽEVALNA” kampanja namenjena predvsem ženski mladini ki modelira njihove “partner-preference” z “potrebnimi rešitelji”. V ta “posel” je vključeno tudi sistemsko “prilagojeno” OGLAŠEVANJE na vseh nivojih, kjer se praviloma Evropski moški prikazujejo kot bedna zanikrna pezdeta v primerjavi z pojavno mogočnimi Črnci na primer.

  Pri nas je nekaj let nazaj celo neka urednica znanega časopisa objavila članek – “Hočem Črnca… in Janez hoče azijatko…”. Po Ljubljani pa je pogosto opaziti reklamne panoje z Afriškimi manekeni… in to v (za enkrat še) absolutno Belski Ljubljani… da te kap.

  Marxistični utopisti so Socializem oglaševali kot prehodno stopnjo v “božanski” Komunizem. Njihovi nasledniki Kultur-Marxisti pa očitno imajo Multikulturalizem za prehodno stopnjo v “božanski” EURO-MONOKULTURALNI NWO. Postopek pa seveda teče pod taktirko Globalističnih elit.

  Če bi koga slučajno zanimalo kdo točno so te “elite” sem definiral v dodatku tu, – http://nova24tv.si/svet/nemska-obvescevalna-sluzba-razkriva-podrobnosti-o-delovanju-organiziranih-tihotapcev-migrantov/#comment-4165325820

  Brščičevi članki so zakon na to temo, in neskončno me zabava kako gre to v nos Levuharskim pritepencem!

 • Olga2345

  Bravo gospod Brščič! Na volitvah je nujno počistiti s skorumpiranimi levičarskimi evroposlanci, kot je Fajonova, ki je na Sorosovi plačilni listi in poslati tja ljudi, ki bodo delali v interesu Slovenije in njenih državljanov!

 • Felikss_AH

  Predvsem tale stavek pove bistvo – “NOVO DESNICO ZDRUŽUJEJO POPULIZEM, NATIVIZEM, DOMOLJUBJE IN ZAVRAČANJE PRISELJEVANJA IZ EVROPSKI CIVILIZACIJI NEZDRUŽLJIVIH OKOLIJ”

  Izjemno dobro obdelana tema, vendar mene bi še bolj zanimala obdelava – “KATERI EU in državni politiki to promovirajo in dovoljujejo, ZAKAJ, predvsem pa kdo so IDEJNI ARHITEKTI tega PROJEKTA” –

  KATERI… ni problem, vidimo in slišimo ih… so pač vladajoče LEVIČARSKE Politične Strukture ob masovni podpori njihovih nepojmljivo premaknjenih volivcev. Če se ih vpraša zakaj… v glavnem odgovorijo da so taka vprašanja Rasistična in Xenofobna in niti ne poskušajo argumentirati svoje početje. Njihova delovna “logika” je da vsakdo ima pravico poiskati si boljše življenjske pogoje, varnost… zato zagovarjajo popolno svobodo gibanja, ki za “potrebne” iz Tretjega Sveta velja izključno v smeri – EVROPA! V ta namen je institut azila brez zadržkov na voljo vsakomur iz te smeri in je legaliziran skozi nenehne Euro-Afriške deklaracije, in naslednja je v Decembru 2018.

  ZAKAJ – “Znanstvena razlaga” sloni na neki medli “skrbi” za negativne demografske trende ki bi naj ogrožali obstoj Evropskih Narodov in to nameravajo umetno preprečiti z UVOŽENO “svežo krvjo”. Torej vzreja “novih Evropejcev”, po modelu ki ga je nenavadno iskreno predstavila Barbara Lerner Spectre v njenem zdaj že legendarnem intervjuju ko je rekla da se Evropa še ni NAUČILA biti Multikulturalna, da zdaj gre skozi ta proces, da Evropa ne bo več kontinent MONOLITNIH AVTOHTONIH Nacij, in da bodo ONI zaradi njihove VODILNE vloge pri temu – osovraženi! Ob tem je poudarila – “Če se to ne opravi Evropa ne bo preživela” … Blagi bog, koliko “iskrene” skrbi za Evropejce s strani ene NE-Evropejke.

  Ostaja zanimivo da ni pojasnila kako bi se pa naj “preživetje” Evrope izvedlo… namreč ti ki sem lazijo in se ih pri temu še dobesedno ORGANIZIRANO uvaža, so v 95% primerov MOŠKI “imigranti” in “begunci” ???

  “Tehnologijo reševanja” pa je na “srečo” obrazložil leta 2012 Sarkozy (sarkastično imenovan Miscegenation Czar- Osemenjevalni Car), še za časa svojega mandata ko je dobesedno žugal Francozom (dejansko pa Francozinjam), kar je logično, namreč milijonske mase uvoženih moških “imigrantov in beguncev” naj ne bi plodile Evropske moške. Takole je žlobudral “vrli” Sarkozy – “Rasno mešanje plemeniti družbo, krvno sorodstvo jo uničuje. Pred nami je velika zamenjava. Cilj je soočiti se z izzivom RASNEGA MEŠANJA. To ni stvar izbire to je obveza. Če ne bo šlo dobrovoljno, potem bo država INTERVENIRALA. Mi se moramo spremeniti, torej se bomo spremenili”

  Torej “Tehnološka Rešitev” je da se Evropske ženske usmerja ali celo prepusti agresivnim “naravnim potrebam” primitivnih Črnih hord iz Afrike in onih is Muslimanskega sveta. Ne sankcioniranje čedalje bolj številnih posilstev s strani “potrebnih rešiteljev” potrjuje zamišljeno “tehnologijo”. Prav to pa demantira floskulo o “skrbi za demografski upad” Evropejcev, namreč s takim načinom “reševanja” ne nastajajo novi Evropejci ampak povsem nove “Monsanto” hibridne vrste, satirično rečeno nekakšen – Euro-Arabus, Euro-Afrikus ter Euro-Aziatus. Z izginotjem Evropejcev bo ta prostor izgubil svojo dosedanjo prepoznavnost kot Evropa. Bistveno drugačna Afro-Azijska Rasa v primežu Islama zagotovo ne bo prevzela in nadaljevala prvine Euro-civilizacije. Namen Coudenhove-Kalergi Plana bo izpolnjen… kako koristen se bo pokazal Planerjem in Izvajalcem… samo Lucifer lahko ve. V takem scenariju bi eventualni prebeg dela zahodnih Evropejcev v ohranjeno Višegrajsko Evropo skupaj z Rusijo lahko primerjali z nastankom Vzhodnega Rimskega Cesarstva… to je pa trajalo še naslednjih 1400 let.

  V skladu s tem načrtom se na Zahodu že lep čas sistemsko-sinhronizirano vsiljuje “IZOBRAŽEVALNA” kampanja očitno bolj namenjena ženski mladini ki modelira njihove “partner-preference” z “potrebnimi rešitelji”. V ta “posel” je vključeno tudi sistemsko “prilagojeno” OGLAŠEVANJE na vseh nivojih, kjer se praviloma Evropski moški prikazujejo kot bedna zanikrna pezdeta v primerjavi z pojavno mogočnimi Črnci na primer.

  Pri nas je nekaj let nazaj celo ena gospa objavila članek – “Hočem Črnca… in Janez hoče azijatko…”. Po Ljubljani pa je pogosto opaziti reklamne panoje z Afriškimi manekeni… in to v (za enkrat še) absolutno Belski Ljubljani… da te kap.

  Marxistični utopisti so Socializem oglaševali kot prehodno stopnjo v “božanski” Komunizem. Njihovi nasledniki Kultur-Marxisti pa očitno imajo Multikulturalizem za prehodno stopnjo v “božanski” EURO-MONOKULTURALNI NWO. Postopek pa seveda teče pod taktirko Globalističnih elit.

  Posebna zanimivost pa je kako gredo taki članki v nos Levičarskim komentatorjem

  • RATATA

   In ta PanEvropa, katere goreč podpornik je bil mdr.Oto vo Habsburg, … pa njegov kamerat “naš” najprej krščanski socialist, naFrance Bučar (po rosvitino Oče slovenskega Naroda) je za združeno Evropo in za “remix” Evropejca. Kar v šeiker bi nas dali ti pripravljalci kokteilov!
   Se pa objavljajo na svoji spletni strani panevropa.si…. ti masoni prekleti z nekim larisom na čelu nam pamet solijo in nam delajo škodo ter nas vodijo v pogubo.
   Poglej si tam objavljene fotografije z njihovih srečanj pa boš videl kdo vse so ti škodljivci in spletkarji.

   • Soave

    Takole pravijo na svojem portalu
    ” Slovensko panevropsko gibanje je nevladna organizacija, ki med Slovenci
    goji in širi idejo o združeni Evropi in se zavzema za njeno uresničitev.
    Vključeno je v Panevropsko zvezo, ki z istim namenom povezuje enaka oz.
    podobna gibanja v vseh evropskih državah.”

    Mene pa zanima predvsem, ideja o združeni Evropi !!!!!

    • RATATA

     Združevanje v eno evropsko entiteto ….

    • RATATA

     Temelj je pa v tem:
     Zgodovina panevropske ideje
     Panevropa je najstarejša organizacija, ki poziva k združitvi evropskih držav. Panevropska ideja se je izoblikovala leta 1922, ko je Richard Coudenhove Kalergi (avstrijski politik, diplomat in filozof) napisal panevropski manifest, v katerem je pozval vse evropske države k miroljubnim medsebojnim odnosom in k začetku združevanja, leto kasneje pa je svoje videnje dodatno razširil in argumentiral v samostojni knjigi. Zamisel o združeni Evropi (panevropska ideja) se je tako rodila kot odgovor na prvo svetovno vojno ob ugotovitvi, da je ta s svojim materialnim in duhovnim razdejanjem pripeljala Evropo na rob propada, in ob spoznanju, da je ta vojna posledica nacionalnega egoizma, ki bo nujno pripeljal do novih katastrof svetovnih razsežnosti. Na veliko žalost so se napovedi o novi (drugi) svetovni vojni uresničile. Kalergi je sprevidel, da Evropa v novem svetovnem političnem redu ne bo mogla preživeti, če bo še naprej razdeljena na posamezne države. Zato je v svojem manifestu zapisal:

     »/…/ v Evropi vladajo mednarodna anarhija, nasilje močnejšega nad šibkejšim, latentno vojno stanje, gospodarska razcepljenost, politične intrige. /…/Obraz Evrope je obrnjen nazaj namesto naprej.«
     Združevanje v eno evropsko entiteto je videl kot nujnost, če želi Evropa ostati še naprej ena najpomembnejših svetovnih regij. Njegovo ključno panevropsko vprašanje se je glasilo, ali lahko Evropa v svoji politični in gospodarski razcepljenosti ohrani svoj mir in svojo samostojnost nasproti vzpenjajočim se izvenevropskim svetovnim silam ali pa je prisiljena, da se za rešitev svoje eksistence organizira v zvezo držav. Kalergijeva ideja je dobila prve realpolitične aplikacije po koncu druge svetovne vojne. Čeprav Evropa z današnjo Evropsko unijo deloma ubira pravo pot, da uresniči panevropsko idejo, jo do izpolnitve čaka še nekaj ključnih korakov, napredek pa ovirajo tudi številne stranpoti.

     Kalergi je v svojem panevropskem manifestu posebej izpostavil pereči problem nacionalnega egoizma, ki je tlel na evropskih tleh in je privedel do druge svetovne vojne. Načine, kako nacionalni egoizem onemogočiti, je videl predvsem v:

     institucionalni preureditvi Evrope v novo skupnost, ki bo temeljila na sodelovanju in enakopravnosti vseh njenih narodov,
     ustvarjanju nove paradigme mednarodnega sodelovanja temelječe na spoznanju, da politika, ki upošteva samo racionalnost nacionalnega interesa brez upoštevanja enakih interesov drugih, pripelje v mednarodnih odnosih do negacije racionalnosti in s tem v katastrofe, ki ob današnjih tehničnih sredstvih lahko ogrozijo sam obstoj človeštva.
     Mogoče se dozdeva, da je panevropska ideja zgolj utopija ali še ena tistih idej, ki je obsojena, da ostane le na papirju. Vendar je Kalergi tudi na to ponudil odgovor:

     »/…/ vsako veliko zgodovinsko dogajanje se je začelo kot utopija in končalo kot realnost. /…/ Dokler verjamejo v Panevropo tisoči, je utopija; šele ko vanjo verjamejo milijoni, je politični program; kakor hitro vanjo verjame sto milijonov, je uresničena.«

     http://panevropa.si/index.php/panevropsko-gibanje/zgodovina-panevropske-ideje

   • Felikss_AH

    Sicer že bežno videl njihovo stran, a ker si me sprovociral sem tokrat malo bolj podrobno povohunil kaj tam servirajo. Tako na prvi pogled vse izgleda cool, Evropa skupaj, vsi se lepo razumemo… what’s not to like here? Potem omenjajo stare elite ki jih je treba nadomestiti z mladimi da se zaustavi Euro-skepticizem, napadajo “skrajne” Leve in Desne stranke… skratka vse je nekako sterilno, same floskule brez česar konkretnega… Za moment zveni še nekako v redu… še posebej ta Mednarodna konferenca na Madžarskem, 26. in 27. oktober 2018… potem pa BANG!

    Naletim na – “40 LET SMRTI IDEJNEGA OČETA PANEVROPSKEGA GIBANJA” – Coudenhove-Kalergi – Tu se pa vsak hec neha! Panevropsko gibanje te vrste je TROJANSKI KONJ… DEFINITIVNO, in ni dilem! Piše kako je Kalergi svoje življenje posvetil iskanju odgovora na to, kako združiti vse evropske narode in tako zagotoviti prihodnost Evrope da ne bo več vojn. Na podlagi dogajanj iz I. svetovne vojne je ugotovil, da je edina mogoča prihodnost Evrope v združevanju in ne razdruževanju, sovraštvu med narodi in vojnah. Zato je leta 1923 napisal knjigo z naslovom »Pan-Europa«, v katerem vse evropske narode poziva združitvi in sobivanju in bla bla bla…

    Nikjer pa ni zaslediti omembe njegovega – “Praktischer Idealismus” – kjer je vrli grof napisal da Evropa “United States of Europe” ne bo več kontinent avtohtonih narodov, ampak mešanica neke nižje vrste RJAVIH ljudi ki bo dosežena z mešanjem, predvsem s Črno raso… Muslimane in Islam sicer ne omenja. Točno to je obrazložila tudi še vedno aktivna zloglasna Barbara Lerner Spectre.

    Na njihovi strani nikjer ne omenjajo Soros-a… torej vse je jasno… gnojna Anti-Evropska organizacija, zaradi potuhnjenosti hujša in bolj nevarna od samega Soros-a in njegovega zdaj že pokojnega kompanjona Peter Sutherland-a. Še krule iz Mirovnega Inštituta so bolj “nedolžne” od te bande nabrane v Paneuropa Mafiji.

    Dobro da si privlekel to golazen na plano!

    • RATATA

     Ti povem, da mi presedajo v želodcu že par let!!
     Sem pa dodatni udarec doživel, ko sem v prvi minuti, ko mi je poštar prinesel knjigo “Generacija identite”, kjer v uvodni obrazložitvi doživim hladen tuš(!) piše namreč, da so oni podružnica panevropskega gibanja(!!!) matrbožja, seveda sem jim takoj po meilu poslal vprašanje z linki … , da so mi odgovorili da s to Panevropo nimajo nič. Seveda, Panevropejci so bogati, Identitarci pa ne, no pa tudi cilji in nameni ter prijemo so popolnoma drugačni!!!

     Habsburgovci (ti roparski švabski švicarji) bi si, seveda, najprej, ko so z naseljevanjem svojih valptov in biričev predrugačili slovenske dežele od izvira reke Drave in skoz dolvenčez ob njej, pa pod Donavo (Koroško in Štajersko mdr.) in ko so bili v vojni premagani (seveda, saj so sionisti izpolnili dogovor in ob obljubi, da od Anglije dobijo Palestino, poslali nad Nemce usa…))
     so se lotili delanja novega evropejca. Mixanje!

     • Felikss_AH

      Še nekaj malega je za dodati temu kar smo že napisali –
      Malo ljudi ve, da je Kalergi kot eden od glavnih pobudnikov procesa evropskega povezovanja tudi človek ki je oblikoval načrt genocida narodov Evrope. Je temna oseba, čigar obstoj večini navadnih Evropejcev ni znan, elite pa ga obravnavajo kot ustanovitelja Evropske unije. Ime mu je Richard Coudenhove Kalergi. Njegov oče je bil avstrijski diplomat Heinrich von Coudenhove-Kalergi (s povezavami z bizantinsko družino Kallergis) in njegova mati japonski Mitsu Aoyama. Kalergi je zaradi svojih tesnih stikov z vsemi evropskimi plemiči in politiki zaradi odnosov njegovega očeta diplomata do tedanjega plemstva in delovanja v senci daleč od javnosti, uspel privabiti najpomembnejše voditelje držav za njegov načrt, in jih pretvoril v kolaboracioniste v projektu Evropske integracije.

      Leta 1922 je ustanovil “Panevropsko” gibanje na Dunaju, katerega cilj je bil ustvariti nov svetovni red, ki temelji na zvezah narodov, ki jih naj vodijo Združene Države (EU). Evropska integracija bi bil prvi korak pri oblikovanju svetovne vlade. Med prvimi podporniki, med njimi češki politiki Tomáš Masaryk in Edvard Beneš ter bankir Max Warburg, ki so vložili prvih 60.000 mark. Avstrijski kancler Ignaz Seipel in naslednji predsednik Avstrije Karl Renner sta prevzela odgovornost za vodenje “panevropskega” gibanja. Kasneje bodo ponudili svojo pomoč francoski politiki, kot so Léon Bloum, Aristide Briand, Alcide De Gasperi itd.

      Leon Bloum in Max Warburg sta Ashkenazima. Ni za prezreti da je celo Adolf H. v sveti jezi Kalergi-ja označil za bastarda, kar je verjetno še bolj spodbudilo njegov namen da se obračuna s Židi, na žalost pa so stradali napačni in nedolžni.

      Z vzponom Fašizma v Evropi je bil projekt opuščen in “Panevropsko” gibanje je bilo prisiljeno “počivati”. Po drugi svetovni vojni pa je Kalergi, zahvaljujoč vztrajni in neutrudni dejavnosti ter podpori Winstona Churchilla, Judovske Masonske Lože B’nai B’rith in Velikih Časopisnih Medijev, kot je New York Times na primer, dosegel da so načrt sprejele USA. Cia pa je pozneje zadevo prevzela in projekt spravila v izvedbo.

     • RATATA

      Poznam
      in zato že dolgo kozlam!!

     • Felikss_AH

      Ob vsem tem cirkusu je že dobesedno smešno ko napišeš da za vsem stoji Kosher Nostra ali Banksterski Kartel in ostala Kosher Mafija… torej Sionistično Židovstvo… ali če po domače poenostavimo – Židovstvo – komentarji izginejo kot bi mignil. Ko se napiše da za vsako svinjarijo stoji na primer CIA, potem “nikom-ništa”. Vic je pa v temu da je CIA v rokah Kosher Nostre zato ker je tudi Amerika v rokah iste Mafije… torej po domače Židov… in OMG… alarmi zvonijo… moderatorji skačejo iz dremeža, komentarji se umaknejo, FB, Google in Twitter gredo v DEFCON 5… lansirajo se izbrisi vseh “nevarnih” identitet… Russia-Putin Russia-Putin Russia-Putin refren gre v eter…

      Vse naredijo samo da se tokovi “imigrantov” in “beguncev” ne zaustavijo… če se pa ti slučajno malo polenijo pa sledijo nova bombardiranja z še več na sveže vrinjene “demokracije” lenuhom…

      Kaj, a nočjo “demokracijo” … še malo bombardiranja…

     • RATATA

      Saj imamo izvode časopisa NYT iz leta 1915… in vse naprej po potrebi.
      Poznamo pa tudi vsa dejanja v zgodovini… od ustanovitve bank v Londonu, Parizu, Frankfurtu, na Dunaju…
      do zadnjega umora isisovca in novinarja WP v SA ambasy, ki je bil za ene tudi zelo bližnji sodelavec princa prestolonaslednika SA, pa tudi trampovega judenzeta!

     • Felikss_AH

      Kolikor vem Khashoggi je padu na tisto žago ko mu je spodrsnilo… in vsakokrat ko se je pobral mu je vedno znova zdrselo…

     • RATATA

      so mu naštimali dvojnika(!!!), ki je šel ven iz bajte popolnoma enak na izgled. Le čevlji so ga izdali, ker so bili drugačni…, nekakšne superge.
      O tem so razpredali otroci študentje na fdv, ki so obravnavali svetovne novice in dogodke prejšnjega tedna povzete po tujem časopisju.

     • Felikss_AH

      Zato mam jest najraj superge… ne drsi, pa še dvojnika ne rabm vleč s sabo

 • Jan Kovalski

  Levičarski multikulti zagovorniki priseljevanja muslimanov v Evropo, to zagovarjajo s tezo, da se Evropa stara in brez tega uvoza invazivne vrste ne bo preživela.
  Kaj to pomeni “ne bo preživela”‘?
  Tega kaj to pomeni ne definirajo, ne razložijo. Tudi ne morejo, ker to ni smiseln argument, ni nič drugega kot grožnja, je kot vrsta izsiljevanja po načelu: “Če ne bo tako kot mi želimo bo to pomenilo konec vseh vas, ki nam oponirate”. To smo v zgodovini že videli. Komunisti, ki so bili politični predhodniki današnjih evropskih levičarjev so bi internacionalci (“Proletarci vseh dežel združite se!). Vsem, ki ne bi hoteli sprejemati njihovo “napredno” internacionalizacijo so napovedali pogrom in uničenje.

  Torej kaj pomeni “ne bo preživela”?
  A to pomeni, da bo Evropa izginila, je mogoče ne bo več na zemljevidu sveta?

  #1 Ne, v najslabšem primeru bi to pomenilo, da bi se zaradi izumrtja “avtohtone vrste” tukaj v Evropi zaredile “nove vrste”.

  #2 In kaj nam v zameno za to ponujajo “progresivni” levičarji. Ponujajo nam neomejeno priseljevanje.
  Pri tem jih podpirajo tudi vse gospodarske elite (tako z levega kot desnega političnega prostora), ki imajo od priseljevanja korist, zaradi novih potrošnikov, ki jim drugače, če le ti ne bi prišli v Evropo ne bi mogli ničesar prodati. Prav zato se bo tako težko upreti invaziji saj jo odpirajo tudi nekateri politiki iz Ljudske stranke EPP.

  Tako v primeru #1 kot v primeru #2 bi prišlo do preplavitve Evrope z muslimani, Evropa bi v obeh primerih postala muslimanski kalifat.

  Tega si verjetno tudi evropski levičarji ne želijo. Zakaj nam torej vsiljujejo #2.

  Samo iz enega razloga. S pomočjo uvoza muslimanov želijo politično in fizično odstraniti evropsko desnico. Upajo, da bodo ko se bo povečalo število priseljencev, obračunali z evropsko desnico in jo politično, in tudi fizično, če bo potrebno iztrebili. Pri tem pa seveda upajo, da se bodo sami obdržali na čelu in uspeli obvladovati muslimanske priseljence pod svojo komando. To pa je veliko vprašanje, če bi jim uspelo.

  • šmentanamuha

   Super, odlično razmišljaš, Jan Kovalski.

   • Jan Kovalski

    Hvala!

 • šmentanamuha

  Bernarda Brščiča poleg izredne vsebinske pronicljivosti odlikuje tudi izjemen jezikovni slog. Zato so mi njegove kolumne vedno pravi bralni užitek. Čestitam, gospod Brščič, za še en odličen zapis.

  • Brezno

   Lol

 • abc

  Je že naučil Orban svojo hčerko kulture, da ne odmetava plenic vsepovsod, kot kura drek?
  https://www.youtube.com/watch?v=gaJJ9f4MCxg

  • Olga2345

   Kučan je že star, mu jih verjetno Špela odnaša, tista s šihta….

 • Slovenec 33

  Bi rekel, da v EU poteka spopad med idioti in patrioti.
  Idioti že izvajajo živalizacijo EU z uvozom živali. Patrioti pa želijo EU ohraniti za ljudi.

  Če pride človek do znaka prepovedan prehod se obrne.
  Ko pa pride žival do istega zanka gre pa naprej, kot da nič ni.
  Zaključek teh dejstev prepuščam bralcu.

  Še razlaga starogrških pojmov o razdeljenosti demokratov, ki se v pomenu niso spremenili v zadnjih nekaj tisoč letih.

  V času nastajanja grške demokracije pred davnimi leti, so se grški filozofi ubadali z lastnostmi Grkov, ki so hoteli živeti v demokraciji.

  Zelo znani grški filozofi so po opazovanju “demokratov” prišli do naslednjega zaključka – “demokrate” so razdelili na dva pola – Prvim so rekli PATRIOTI – zanje so bili patrioti tisti, ki so imeli radi svojo domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali svoje starše in njihove vrednote. Te so označili s PATRIOTI (slovenski prevod – domoljubi).

  Druge, ki pa so kazali popolnoma drugačen pogled na demokracijo so označili z
  IDIOTI.
  Torej, prva stvar je, da je pojem IDIOT kontra pojmu PATRIOT.

  Kdo so bili ti IDIOTI? to so pa bili “demokrati” ki so gledali samo na svojo rit,
  za vrednote svojih staršev jim je bilo malo mar, pljuvali so po svoji domovini
  in na splošno sovražili vse kar je bilo domoljubno.
  Vse to se je preneslo tudi recimo na današnji čas – ko se delimo na “leve” in “desne”.
  Torej, kdo mislite je po vaše domoljub oz. PATRIOT – Vam jaz povem – DESNIČAR.
  Kdo pa misilite je antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja vrednote naroda, ki mu pripada – uganili ste LEVIČAR ali IDIOT. Beseda IDIOT se v strokovni literaturi in še iz časov grške demokracije uporablja za označitev “levičarja”
  torej antidomoljuba.

  Če ste študirali na FDV, se oproščam, ker tam namensko tega NE UČIJO, saj bi bili kontradiktiorni svoji ideji – učijo levičarstvo in ne morejo takoj žaliti sebe
  z IDIOTOM.
  OSTRO PROTESTIRAM, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, ker to ni. IDIOTI SO V RESNICI LEVIČARJI.

  IDIOT je kontra PATRIOTU in obratno.

  Da pa beseda IDIOT danes dobi neko negativno konotacijo, pa jaz nisem
  kriv…..Če označuje pripadnika naroda, ki hoče narodu škoditi, potem je pa res
  pravi IDIOT….. torej logično, da beseda IDIOT pomeni slabšalno akonotacijo in
  pravilno označi levičarje, torej antidomoljube.

  • šmentanamuha

   Genialno, bravo, Slovenec 33!

 • skorpijon93

  orban je naš sosed ! vam je prav ali ne ! pa tudi evra nimajo, nimajo muslimanov, hahaha

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!