Prepovedana tema: O drugorazrednih očetih, ki so žrtve prikritega eksperimentiranja države z družino

Nova24tv pripravlja serijo novih oddaj, med njimi tudi oddajo z naslovom Drugorazredni. V prvi iz niza oddaj, ki jih vodi Luka Svetina, so govorili o težavah in nemoči očetov, ki ob razpadu zakonske zveze ali zunajzakonske skupnosti pogosto bijejo prave boje z mlini na veter in pogosto postanejo žrtve odvetniško-sodniških in CSD-navez, včasih ostanejo celo leta dolgo brez stikov z lastnimi otroki. Nekateri sčasoma obupajo, drugi se leta in leta pravdajo za stike z otroki, tudi na Evropskem sodišču za človekove pravice.

Mame, ne jemljite otrokom očetov!
Preprosto dejstvo je, da imajo otroci radi oba starša. Glede na starost in spol otroka je pričakovano, da je v določenem starostnem obdobju otrok bolj navezan na mamo, v določenem pa na očeta. Pri dojenčkih in zelo majhnih otrocih so strokovnjaki enotnega mnenja, da ima v tem obdobju mama prvenstveno mesto v otrokovem življenju, očetova ljubeča prisotnost in skrb za mamo in otroka pa je prav tako nepogrešljiva. Otrok tako ves čas potrebuje oba in prikrito izločanje očetov iz družin predstavlja nevarno igro z usodo otrok, ki bodo odraščali brez moralne avtoritete, ki pripada očetu. Na težavo pogosto prisilno odsotnih očetov je opozoril tudi Boštjan M. Zupančič, nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice, in predlagal skupinske tožbe proti nezakonitemu omejevanju stikov otrok s svojimi očeti po razpadu zakonske zveze.

Prav je, da očetje in matere, ki svoje odnose in osebne težave rešujejo z napačnim orodjem – nasiljem, o nesprejemljivosti slednjega premislijo v osami, ki jo prinese prepoved približevanja. Temu obdobju sledi čas, da zapuščena žena ali mož uredita svoje življenje, odsotni očetje pa ponovno poiščejo svoje mesto v življenju otrok.

Odgovornost staršev, ki se znajdejo v procesu razpada in nato rekonstrukcije družine, je predvsem v tem, da otrokom omogočijo čim manj boleč prehod, ki otrokove občutljive narave ne bi nepovratno zaznamoval z vzorci, ki jih v odraslosti le majhno število žrtev ustrezno razreši.

Odgovornost družinske politike v dobrobit otrok
Za otroka ne more (po)skrbeti kdorkoli, kot nas posiljujejo aktivisti teorije spola in Cerarjeva vlada pod taktirko ministrstva Anje Kopač Mrak. Otroku sta genetsko in naravno najbližji bitji na vsem svetu mama in oče. Torej celo genetika dela v prid družini očeta, mame in otrok, zato, da bi jima bil otrok kar se da blizu in da bi zanj kar najlepše skrbela. Da bi bilo starševstvo čim bolj skrbno in vestno, je očitno naravno poskrbljeno še celo bolj, kot smo si mislili doslej.

Skrbna mama in oče torej nista le stvar morale, ampak sta tudi znanstveno dokazano naravno okolje za najbolj zdravo rast in razvoj otrok. To je še dokaz več o zablodi tistih, ki ne priznavajo naravnega ženskega in moškega spola ter izjemnega pomena materinstva in očetovstva za rojstvo, vzgojo in razvoj otroka. Najnovejša odkritja genetike, objavljena v znanstveni reviji Nature Neuroscience, potrjujejo pomen krvnih vezi med družinskimi člani. Zadnja znanstvena dognanja kažejo, da se tudi izkušnje genetsko prenašajo iz roda v rod. Starši otrokom ne podarijo samo življenja, identitete, značaja, dednih bolezni itn., ampak celo osebne izkušnje!

Otroci ne potrebujejo dragih mobitelov in tablic, temveč delujoča mamo in očeta
Otroci potrebujejo trdne, odločne in čuteče mame in očete. Ob njih bodo lažje odrasli v samostojne in odgovorne ljudi,  odločne in empatične, prav takšne, kakršne naš čas najbolj potrebuje, zato je zanje velika krivica, če ostanejo brez očeta ali mame.

Zato je nujno potrebno spremeniti vsiljene družbene trende izrojenega feminizma in homoseksualnega aktivizma, ki očetom niso naklonjeni. Če očetje prekomerno izostajajo pri vzgoji svojih otrok, je to naš skupni družbeni problem. Zaradi tega trpijo naši otroci, očetje in cele družine. Če so očetje v težavah, smo vsi skupaj v težavah, saj nas čaka črna napoved narodove prihodnosti.

Franci Donko

 • Viktorh

  Dokler bodo CSD preplavljeni z možačami, bo tako.

  • učko

   Levuharske prasice, ki se grejo, pod okriljem zločinskega režima, socialni inženirng !!!!!

 • luckyss

  Kopačeva bi morala že davno pred sodišče…
  Pod njeno taktirko morajo snažilke na obvezne tečaje računalništva, da lahko “agencije” , ki očitno podpirajo to stranko služijo milijone…
  In materi dveh otrok ponudijo delo “plesalke ob drogu”….da jo lahko ob zavrnitvi dela” brišejo iz evidenc, ter na tak način prikazujejo “manjšo brezposelnost”..Teh svinjarij je nešteto in ta ustanova ima na vesti marsikateri samomor obupanih brezpravnih ljudi, ki jih izkoriščajo celo tisti, ki bi jim morali po službeni dolžnosti pomagati..

  • sprehajalec

   Pa siljenje ljudi v sp-ejevstvo brez posla, kar je pot v revščino. pa sočasna akcija proti prekarstvu v firmah proti istim sp-jem.

   Bahanje z EU sporazumi, da so jih oni zrihtali, da Slovenci lahko hodijo v Avstrijo. Kot odgovor na očitek, da se brezposelnost zmanjšuje na račun emigracije v tujino.

   Zadosti se je tega nabralo za ljudsko sodišče. Nekdo, KI NIKOLI V ŽIVLJENJU ni operativno delal na nekem področju, oziroma bil zavit v vatko v nekem fikus uradu, ne more voditi resorja, kot je to pravilo v Sloveniji.

   • Gru

    Torej JJ , ki dela celo zivljenje v fikus uradu nemore vodit resorja ? ;)

    • sprehajalec

     Katerem uradu pa?

     Menedžiranje Stranke je zelo podobno menedžiranju kakšne gospodarske tvorbe. Ivan janez ima veliko kilometrine in poznavanje razmer v Sloveniji, ter velikih krivic, s katerimi se vsakdanje srečujemo. Bil je sam partijski disident, okusil je politični zapor. Človek iz dna, se je povzpel na vrh. Kaj češ boljšega, kar se tiče poznavanja problematike Slovenije?

  • šmentanamuha

   Zato mora nujno priti do spremembe oblasti.

  • RATATA

   Bravo! Pri tej temi pa nisi ausglajzan.

  • Karlo Štajner

   Kakšno družino ima ANJA KOPAČ MRAK, ali je ona res lahko za vzgled našim družinam in našim otrokom. Zakaj je na njenem ministrstvu zaposlenih večina lezbijk in gejev, kar dolgo nisem verjel. Ali je res lahko varuh enakih možnosti MIHA LOBNIK proti diskriminaciji družine, ker nas tudi njihov urad diskriminira, zagotovo pa poskrbi za LGBT

 • Miha

  Našim politikom se zelo pozna, da so odraščali v disfunkcinalnih družinah, v pomnjakanju varnosti in sočutja.

 • AlojzZ

  Ko pade lik očeta, je pot do poslušnega državljana odprta. Znano že oalalala stoletij.

 • Valter BraniSlav

  Zelo preprost nasvet ocetom (pat tudi mamam):
  NE LOCITE SE. ODRECITE SE SKOKOM CEZ PLOT, KAJTI TI SE SKORAJ NIKOLI NE SPLACAJO.
  Odrecite se par minutam uzitka z drugo zensko… ostanite pri svojih zenah in jih spostujte. Zene vam bodo vse dobro ali slabo povrnile tisockrat…

  • sprehajalec

   Zene vam bodo vse dobro ali slabo povrnile tisockrat…

   Nekako bi ti še verjel, do semle. Tukaj si ga pa u kam’n, kot pravi ljudski izrek…Izrek velja morda za “slabo”. Za “dobro” je pa bolj na trhlih nogah…

   • šmentanamuha

    No, pa vseeno je lepo povedal.

    • AlojzZ

     Ja, lepo je govoril.

 • Gru

  Torej Donko spet pise o moskih ;) Clovek res dobi obcutek da sovrazi zenske in ljubi moske :)

  • Anton

   tipičen nezrel odrasel človek, ki orgazmira s svojim besedičenjem, aja pa da ne bo pomote pri tem nisem mislil na Donka

   sarkazem press

  • Nata

   Veš, pri tebi pa človek dobi en neprijeten občutek, da boš vedno popljuval vsakega. Torej. . . . . . . kdo si, kako si, . . . . . . da si tako zagrenjen ?

 • karpelec

  V današnjem času moramo najprej prepustiti staršem, da odrastejo in se osamosvojijo, da lahko potem pričakujemo od njih, da se bodo znali boriti s sabo in s sistemom, da zaščitijo družino od pasti države, ki jim jo postavlja v obliki CSD- jev. Boj je včasih krut in nepravičen, zato rabi partner iskreno moč in pomoč, da ga premaga.

 • Nata

  + + + + + + + + + + sijajne misli, g. Donko !!!
  Odrivanje očeta od otroka, ja zelo slaba izbira. Vsaka mama bi morala prvo dobro premisliti, kako bo ravnala, če se že zares želi ločiti. Si vzeti čas za dobro ” spoved ” svojega ravnanja. Samo ne na vrat na nos, zaradi jeze, užaljenosti , prizadetosti, drveti v ločitev. Velikokrat sta kriva oba, ker se ne pogovarjata. Pogovarjata prej, ne potem, ko se zamere že prekomerno naberejo.
  Ste že kdaj opazovali otroka, kako pogleda svojega očeta ?? Ne ?? Poizkusite, pa boste videli občudovanje, ljubezen v očeh, ko pogleda svojega očija !
  Jaz to vidim pri mojih dveh vnukih. In sem zelo vesela za svojega sina, da tako gledajo nanj.

 • Olga

  Žalostno je, kadar postane otrok orodje za maščevanje enega partnerja proti drugemu!

 • Miro Jereb

  Država je podla v svoji politiki do družine. Socijalne službe NE delujejo oz. delujejo pristransko in po nalogu neke doktrine. Mene so zjebal do konca, da sem opustil vsako upanje in vse poslal v PM…ženo in otroke. Tožbo za stike sem pred koncem opustil zaradi goljufanja sodnice. Redno pa seveda plačujem po 250 eur za vsakega otroka. Ženske se ne zavedajo da bodo otroci zrastli in da slej kot prej pride resnica na dan.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!