Janez Magyar, večinski lastnik podjetja Prekmurec d.o.o., razkriva ključ za uspeh v poslu!

Janez Magyar.

Janez Magyar, uspešen poslovnež in večinski lastnik zdaj že družinskega podjetja Prekmurec d.o.o., preseneti že ob prihodu. Pričakovano, saj sem že ob dogovarjanju termina za intervju začutil, da gre za dobrega človeka, kateremu v poslu ni težko doseči, da ljudje sledijo njegovim sanjam. Delavnost, poštenost, vztrajnost, resnicoljubnost, odprtost do ljudi in neusahljiv optimizem so vodila njegovega življenja, ki moja predvidevanja samo še podkrepijo.

Janez Magyar, ime podjetja Prekmurec d.o.o. ni izbrano po naključju. Vaš dedek Franc Vuk je namreč isto ime uporabljal za svojo prvo privatno zadrugo v takratni skupni državi Jugoslaviji?
Leta 2006, ko sem podjetje registriral in sem se odločal za ime podjetja, je bila moja želja, da družinsko tradicijo nadaljujem tudi z imenom podjetja. Da imena Prekmurec d.o.o. še ni uporabil kdo drug, si niti slučajno nisem predstavljal. Zato je bilo seveda že takrat veliko veselje in vzpodbuden začetek, ki ga podjetniki prav gotovo potrebujemo.

Ste se takrat zavedali, v kakšnem konkurenčnem okolju realizirate trgovino Hungarikum?
Po pravici, niti ne. Ko se danes ozrem v različne smeri v okolju, kjer z zaposlenimi soustvarjamo skupno prihodnost, se zavem velikih multinacionalk. Prav te so naša huda konkurenca in me dnevno opominjajo, da je v trgovinski dejavnosti težko, če pa imaš sanje in delaš pošteno, pa je premostljiva sleherna ovira.

Izjava generalnega sekretarja sindikatov delavcev trgovin gospoda Rožiča je bila, da so plače prodajalk in prodajalcev “mizerne”. V čem ste drugačni, saj iz vašega podjetja zaposleni ne odhajajo?
Moje sodelavke in sodelavci so mi kot družina. Ko sem se podal v podjetniške vode, sem verjel v svoje sanje, v pošteno delo, v firmo. Zaposlene, ki so ključ do skupnega uspeha, sem postavil na prvo mesto. Stimulativno in nadpovprečno plačilo glede na konkurenco, regres, izplačan konec aprila, božičnica, skromna pozornost ob rojstnih dnevih, druženje … danes rožica, jutri čokolada. Gre za odlične in skoraj prijateljske odnose, kjer je samoumevno vsako dogovarjanje o dopustih, zamenjavah … Skupni izleti, druženja ob raznih prireditvah ter izmenjava vsakodnevnih težav pa delovno klimo samo še izboljšujejo.

Celoten intervju si lahko ogledate na strani pomurske-novice.si.

  • Burek Burecki

    Uspeh je zato ker ni pohlepen slovencln. Slovenceljni so najbolj koruptivni, podkupljivi in pohlepeni na svetu. Poleg zidov seveda…

  • KIKI

    Samo, da se ne bo spridil.!…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!