Kako bogati so lastniki Iskre in družina Šešok?

Foto: moja-dolenjska.si

Iskra, elektro in elektronska industrija, d. d., katere del je tudi semiška Iskra, tovarna kondenzatorjev, je v lasti družine Šešok, katere premoženje je na zadnji lestvici 100 najbogatejših v državi ocenjeno na 44,9 milijona evrov. Družina se je s tem uvrstila na 28. mesto. V reviji Manager so ocenili, da je v tem premoženje Dušana Šešoka vredno 26,1 milijona evrov. S tem zneskom pa bi se kot posameznik uvrstil na 62. mesto.

Dušan Šešok je neposredni lastnik 53,4 odstotka Iskre. Hkrati je tudi predsednik uprave. Preostali delež Iskre, 46,60 %, je bil še pred letom dni v lasti Jožeta Godca, nekdanjega drugega moža Iskre, in 13 drugih Iskrinih vodilnih. Godec je imel večino (41,12 %), preostalih 12 pa je imelo od 0,25 do 1,78 % lastništva. Nato se je to spremenilo, Godec se je upokojil in svoj delež za približno 7,7 milijona evrov prodal podjetju Taxgroup GMBH s sedežem v Nemčiji. Taxgroup je odkupil tudi deleže preostalih dvanajstih. S tem se je končalo družinsko lastniško prevzemanje Iskre kot celote, ki so ga začeli že pred leti.

Zdaj so lastniki Iskre Dušan Šešok (53,40 %) in Taxgroup GMBH (46,60 %).

Ker pa gre v primeru podjetja Taxgroup za podjetje, ki je v večinski lasti Šešokovih sinov (Klemna in Matije), je Iskra skorajda v celoti v lasti družine Šešok. V Managerju, kjer so pripravljali lestvico najbogatejših, pa so nato člane družine povezali, saj sta Klemen in Matija vstopila tudi v upravljanje Iskre.

Celoten članek si lahko ogledate na portalu moja-dolenjska.si.

 • črnaovca

  A ni bil ta Šešok minister v Peterletovi vladi?

  • Dušan Šešok je bil republiški sekretar za finance v Peterletovi vladi in
   minister za industrijo in gradbeništvo v Drnovškovi vladi.

 • soc

  Dušan Šešok. Sramota za slovensko pomlad. Tipični rdeči direktorski tajkun (podtaknjenec tako kot njegov šef Peterle), ki se je začasno proglasil za Newly born krščana in nato s sinovoma preko Taxgroup z dovoljenjem Murgel potihoma pokradel vse, kar se je pokrasti dalo. “Naši”. Sposoben (zase) pa nedvomno. Krepko bolj kot kak Miloš Kovačič.

  Naj mu bo lahka zemljica, slej ko prej, Morda bo spoznal, da s seboj ne odneseš ničesar. Hvaležnost milijonarskih otrok in njihov zdolgočasen obisk na tvojem grobu vsakega 1.novembra pa te ne reši večnega ognja…

  • Zakaj obsojaš, kar počez ?
   Dušan Šešok je bil republiški sekretar za finance v Peterletovi vladi in
   minister za industrijo in gradbeništvo v Drnovškovi vladi.

   Je bil Drnovšek pomladnik – ?

   • soc

    Zgodba mi je znana, sorry. SKD kvota, potem pa dovoljenje za privatizacijo.

 • Darth Vader

  za Šešoka sem slišal, da ima popolna debila za sinova…..kretena sta baje celo tako naduvana, da si upata pred zaposlenimi trdit, da sta kot messi in ronaldo….najboljša v svojem poslu……a v bistvu sta to takega kova klošarja, ki pazita na količino porabljenega papirja v kopirnih aparatih, namesto, da bi se osredotočila na delo in pripeljala nove posle in povečala prihodke(tega pač ne znajo)…..aja sej res, zaradi družinskega izčrpavanja podjetja iskra s strani posvečene rdeče mafije – družine Taxgroup (morte vedt, da imajo špiclje v zakonodajnih službah in preden imajo poslanci pred sabo osnutke zakonov, imajo v Šešokovem Taxgroupu že načrt, kako se boste davkom “legalno izognili”), je iskra postala nazadnjaška, tehnološko ne-napredna vukojebina od fabrike, namenjena zgolj temu, da klemnu šešoku pa še njegovemu duševno motenemu bratkotu vseskozi daje občutek, kot da sta pametna ali pomembna….celotna skupina iskra pod njihovo taktirko pa trenutno spominja na organizacijo, katere namen je skrivati ilegalne denarne tokove pred davčnimi in monetarnimi oblastmi…..na krku, kjer ima elitnež Šešok hišo, pa sem že večkrat slišal, da so ga zasuli z jajci, bananami in podobnim orodji izražanja nespoštovanja (da se izrazimo milo….)…..

 • ahnenpass

  Obstajata dve Iskri, ena jugoslovanska, ki dela do danes in nova Slovenska, ki ni in ne bo delovala nikoli kot je treba.

 • Radolf Mitler

  Das sind Diebe, die dem slowenischen Arbeiter alles gestohlen haben, was ihnen zur Verfügung stand. Aber meine Kameradas – sie werden bald die Sackgasse erreichen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!