Akademsko društvo Pravnik opozarja na nesprejemljivost in ideološkost pregona dr. Tadeja Strehovca, tožilstvo pozivajo naj nemudoma umakne obtožnico!

Tadej Strehovec (Foto: STA)

Akademsko društvo Pravnik (ADP) je v svoji izjavi opozorilo na nesprejemljivost ideološkega pravosodnega pregona duhovnika patra dr. Tadeja Strehovca, generalnega tajnika Slovenske škofovske konference, ki ima status verskega uslužbenca v skladu z zakonom o verski svobodi. V ADP trdijo, da je obtožnica večstransko neutemeljena, zato pozivajo državno tožilstvo, da zoper duhovnika Strehovca nemudoma umakne obtožnico in preneha z ideološko pravosodno politiko, ki je izbrano uperjena proti katoličanom in Katoliški cerkvi.

Državno tožilstvo Slovenije je zoper omenjenega verskega uslužbenca vložilo obtožnico, ker je na spletu omogočil objavo članka, ki razkriva skupino vplivnih in javno izpostavljenih posameznikov, ki lobirajo za promocijo umetne prekinitve nosečnosti oziroma spodbujajo splav nerojenih otrok. V ADP trdijo, da je “obtožnica večstransko neutemeljena, med drugim v zakonskih znakih spodbujanja oziroma razpihovanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, ogrožanja ali motenja javnega reda in miru in uporabe grožnje, zmerjanja ali žalitev. Celotna obtožnica, ki niti ni utemeljena na vseh znakih kaznivega dejanja, izhaja iz domnev in ni nikjer podprta z datumi posameznih dejanj (npr. kdo in kdaj naj bi na zvonec narisal kljukast križ; prejel elektronsko sporočilo, ki bi ga bilo mogoče uvrstiti v kategorijo motenja javnega reda in miru)”.

Poleg tega opozarjajo na nestrokovno oprtost obtožnice na konstrukt o subjektivnih razžalitvah in domnevnih diskreditacijah, ki naj bi bile povezane z nekimi zunanjimi dejanji, kot so elektronska sporočila, grožnje po telefonu, zmerjanje na ulici ali kljukast križ, katerih dejansko stanje pa ni utemeljeno z dejstvi, datumsko določeno in utemeljeno medsebojno povezano.

Državno tožilstvo odstopa od dosedanje prakse, glede na katero so zagotavljali pravico do svobode izražanja in svobode tiska
Menijo, da z “obtožnico državno tožilstvo odstopa od svojega dosedanjega pravnega stališča o pregonu kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti po 297. členu KZ-1 (št. Ktr 2/13-6/HJ-TL/vg, z dne 27. 2. 2013). Do sedaj je državno tožilstvo pazilo, da je pri izvajanju pregona za kaznivo dejanje po 297. členu KZ-1 upoštevalo poseg v ustavno zagotovljene pravice do svobode izražanja in svobode tiska. Do sedaj je državno tožilstvo v vsakem posameznem primeru presodilo, ali je kazenski pregon nujen po merilu sorazmernosti in je uveljavljanje kazenske represije zadnje možno sredstvo za odpravo negativnih pojavov v družbi (načelo ultima ratio). V primeru obtožnice zoper duhovnika Strehovca pa se je državno tožilstvo neutemeljeno voluntaristično ali na pritisk določenega lobija odločilo, da od uveljavljenega pristopa pregona odstopi in močno poostri kazensko represijo na področju svobode izražanja in svobode tiska. Takšno ravnanje močno odstopa tudi od ustaljene sodne in ustavnosodne prakse ter znanih kriterijev za pregon sovražnega govora v sodni praksi Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP)”.

Dr. Tadej Strehovec v oddaji Aktualno. (Foto: printscreen)

Poostrena represija je v nasprotju s prakso Evropskega sodišča za človekove pravice
Dodajajo še, da “iz poostrene kazenske represije državnega tožilstva izhaja, da je javno zavzemanje za katoliški nauk in moralo kaznivo dejanje javnega spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti. Tudi to je v nasprotju s sodno prakso ESČP, ki je v primerih Knudsen proti Norveški z dne 8. 3. 1985 in Van Schijndel in ostali proti Nizozemski z dne 10. 9. 1997 odločilo, da nasprotovanje umetni prekinitvi nosečnosti oziroma splavu uživa varstvo 9. člena Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Državno tožilstvo s takšno obtožnico stigmatizira katoličane in Katoliško cerkev za protipravno osnovano in delujočo skupnost oziroma organizacijo”. Pravosodna politika kazenskega pregona s takšnim stališčem državnega tožilstva postaja protipravno segregacijska in po mnenju ADP katoličanom odreka človekove pravice in temeljne svoboščine, kot so svoboda vesti, veroizpovedi in izražanja.

ADP zato poziva državno tožilstvo, da zoper duhovnika Strehovca nemudoma umakne obtožnico in preneha z ideološko pravosodno politiko, ki je izbrano uperjena proti katoličanom in Katoliški cerkvi.

J. Ž.

 • Boštjan Ivković

  Koliko otrok pa ima Tadej Strehovec, da je tako angažiran na tem področju?

  • Morala

   Si pismen? Nisi! Je duhovnik…Tako kot je nekdo za splav, je on lahko proti splavu…

   • Boštjan Ivković

    Ja, glejta, jaz nisem ženska in ne bom pametoval o rojevanju.
    Ali pa, če že duhovnik lahko.

    • Morala

     Si že, ker si spraševal koliko otrok ima…

     • Boštjan Ivković

      Bilo je retorično vprašanje.
      Eni si pač ne morejo dobit ženske in so potem frustrirani ter hočejo nadzorovat njihove biološke funkcije.
      Če bi pa sam bil starš, bi pa imel veliko bolj človeški pogled na zadevo.

     • Steiermark

      Izgleda, da ti tuddi nisi “starš” in bi rad nadzoroval biološke funkcije, svojih prijateljčkov, starša 1 in starša 2…….Ali si tuddi ti že “aborrtiral”, da si takšen pristaš abortusa?

     • Boštjan Ivković

      Sem starš 3 otrok, abortusa pa nisem izvajal.
      Menim, da imajo ženske po ”naravnem pravu” pravico do izbire, ne pa da jim neke ”drkadžije” poskušajo uravnavat biološke funkacije.

     • FRANC3

      Po kakšnem naravnem pravu imaš pravico ubiti človeka, ki se ne more branit?

     • pajot

      Kaj je to naravno pravo?

     • marta

      Vsak moški ima po naravnem pravu možnost in dolžnost spoštovati žensko, kot žensko in ne le, kot objekt za zadovoljevanje nekih njegovih nizkotnih potreb. Prav zato je moški v vsakem primeru dolžan uporabljati tudi lastno pamet in poslušati svoje srce, kajti začetek nekega življenja ni odvisen samo od ženske, ampak in predvsem od moškega. Brez združitve ženske z moškim, ne more nastati novo življenje zato moški ne odmetujte odgovornosti za starševstvo samo na žensko, ampak pogumno sprejmite to prijetno odgovornost za to, kar ste “posadili”, kar je vzklilo in raste v telesu vaše ženske, ki je del tudi vas samih – osebno.

     • samotoje

      Tri otroke imaš?? Ubogi otroci.

  • Steiermark

   Ivović, od kod pa prihajaš ti, ki ne veš, da so duhovniki zavezani celibatu? In zakaj, se naj dopušča ubijanje slovenskih otrok, ko pa vemo, da kot narod propadamo, ravno zaradi nizke rodnosti in abortusov! Raje se naj izdatno pomaga mamicam, tudi tistim, ki si otroka ne želijo ter bi ga po rojstvu lahko dale v posvojitev!

  • sodnikisozločinci

   Tebe otrok božji.

 • marta

  “…….nasprotovanje umetni prekinitvi nosečnosti oziroma splavu uživa varstvo 9. člena Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Državno tožilstvo s takšno obtožnico stigmatizira katoličane in Katoliško Cerkev za protipravno osnovano in delujočo skupnost oziroma organizacijo.”

  • Svele

   Se ena slovenska dojencica je stisnila prdec hahhahahah in odšla za vedno hahhahhahha srceparajoci zapis hlapcev umrle dojenčice hahhahhahha

   • FRANC3

    Zmedenec.

 • Svele

  Smrt slovenskim dojenčkom akcija zamaški hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha

  • xtc

   Kaj je pedofilček?
   Saj ni nam treba razglaššati kaj te muči pa še kaznivo je.

   • Morala

    Pa ta ni normalen, to že dolgo vemo…

 • Vera

  Kdo pa se bo zavzel za zarodke , saj je to že po treh tednih bitjece , ki se še ne more braniti ” za življenje ” . LGTB-jevci nimajo pravice odločati v imenu še nerojenih a spočetih otrocih ! Zamislijo se tudi naj nad tem, da morebitni očetje teh otrok zanje niti ne izvejo, če jih ” nosečnice ” zavržejo proti volji sodelujočih , ki bi si mogoče še kako želeli otroke . G.Strehovca je treba izpustiti iz zapora, saj ni naredil nič protipravnega !

  • Morala

   Saj ni v zaporu…ali se motim?

   • Vera

    Baje, da je . Nekje sem slišala pogovor moških, ki od žensk niti ne izvedo, da so zanosile, pa ga gredo splavit, namesto, da bi skupno odločali o usodi nič krivih zarodkov .

    • Morala

     Zaradi njegovega zavzemanja, da je v zaporu?…To ne moreš verjeti! Vse je že obrjeno na glavo…

     • Vera

      Nisem bila povsem pri stvari od besa , obtožnica je vložena v Ljubljani na najvišji instanci,kar pa ni bil običaj .

    • FRANC3

     Veliko žensk rabi moške samo zaradi povečanja proračuna.

     • Vera

      Ja , k.š p.č.e :(

  • FRANC3

   1.000 x +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Boštjan Ivković

  So že v Sloveniji sploh kakšnega duhovnika zaprli?

  • pajot

   So jih. Ogromno. Pa tudi tebe bi bilo treba. Cretino.

   • Boštjan Ivković

    A res? Koliko?

    • pajot

     Od leta 1945 kar precej. Pa še nekaj so jih pobili,. Nehaj se delat pametnega,idiote jedan.

  • Steiermark

   ja, so, predvsem po krivem, kot se dogaja sedaj nekemu duhovniku, ko ga obtožuje, po 10 letih, neka oseba, ki je bila pred 10 leti 8.letna deklica, njen oče pa je imel in ima vedno večje finančne težave (pa v glavi tudi) in se je lepo domislil, da Cerkev pa ima denar in jo je treba izkoristiti…..

   • Boštjan Ivković

    A-ja, tisto, ko se otroci nastavljajo župnikom in jih zavajajo v skušnjavo.
    Tragično, res.
    To se lahko verjetno samo v Sloveniji dogaja.

    • Steiermark

     Svoje traume iz otroštva, ko si bil titov pionirček, sedaj trosiš tukaj in kriviš druge, za grehe komunistične titoistične pedofilske sodrge. To te nebo niti odrešilo, pa tudi tvojih problemov, kot je štokholmski sindrom, nebo rešilo in te ozdravelo. Res mor a biti hudo, da so te zlorabljali kot titovega pionirčka, vendar je enako hudo in zločinsko, ko neki titov zlorabljenec obsodi oz. okrivi za vse svoje težave drugega, ki s tem nima nič!

    • pajot

     Zapri gobec pa se malček zamisli,budalo.

 • xtc

  Dokler se nebo začelo ne vladne organizacije,ki zlorabljajo pravo za obračune zapirat in prepovedovat,vodilne pa v zapore zaradi kriminalnega dejanja zlorabe zakonodaje ne bo nič.

 • Miha

  RKC bi itak morali prepovedati globalno zaradi podpore pedofiliji. Zakaj Strehovec nikoli ne reče kaj proti pedofolilskim farom. Tako se ščiti otroke.

  • Boštjan Ivković

   Pedofilija je integralni del zahodne civilizacije, pa če ti je všeč ali ne.

   • Steiermark

    Očitno tebi ni všeč, edina resnica na tem svetu, da imajo pedofilijo (nad lastnimi, še komaj rojenimi otroci ali pa 5 – 8 letnimi deklicami, ki se morajo “poročiti” s starimi kozjej……nakar jih veliko, na “poročno noč” umre, zaraddi poškodb, ki jim jih zadenejo tile alahovi kzjeljubci…) uzakonjeno , po mohamedovih in alahovih navodilih, ko jim obljubljjo pravtako, kot za klanje “nevernih”, za nagrado, 70 devic v njihovem raju……

    • Boštjan Ivković

     Saj v Svetem pismu ni nič drugače.

     • Soave

      ? ? ? razloži. Hvala.

     • Steiermark

      Ta iztrebek balkanskega izvora, ne zna čitati in Svetega pisma, niti stare zaveze, kajšele nove , ni prebral, zna pa samo bruhat svoj balkanski drek po Katoliški veri….

     • Boštjan Ivković

      Saj Balkanci so tudi katoliki, npr. Hrvati in Cigani.

     • pajot

      Cigani niso. Butelj,od kod ti to?

     • Steiermark

      balkanci, ste, v glavnem pravoslavci in musliji! Če se je pa kakšen Katolik, med vami izgubil, ste poskrbeli, da ne “za dolgo”….

     • večni srb

      Obstaja tudi razlog, zakaj starega sveta ni več, prav zaradi takih.

    • večni srb

     To ni pedofilija ampak navaden brutalni umor otroka, za take stvari družina zbobna skupaj vse sorodnike in razpiše za psihoaptom Vendeto.

   • Soave

    Ja je. Pa vendar do sedaj ni bilo niti besedice o seks turizmu . . . . . kar je tudi prvovrstna pedofelija.
    Spotikalo se je samo v RKC.

    • Steiermark

     drugače bi morali na veliko razglasiti pedofilijo, ki jo je v našo družbo uvedel in vpeljal, zase in svoje tovariše, sam jb tito! Včasih, sedaj ne vem, vendar ko sem sama , v komunizmu hodila v šolo, je bila večina “tovarišev” in tudi nekaj “tovarišic”, velikih pedofilov – od ravnatelja (ki je zlorabljal, tako kot tito, 9-letne dečke, do tistih “nižjih” ki so pa zorabljali deklice od 10 leta naprej, ker tiste pri 15 so, kot izgleda, za njihov okus , že bile prestare. Pred dvema letoma, približno, se je stegnil , eden izmed zadnjih pedofilo iz tistega obdobja!

     • pajot

      Začel pa je enonogi v Rusiji,ko je oplodil Pelagijo Belousovo,ko ji je bilo komaj 13 let. Malo več,kot je mohamed oženil Ajšo. Tile diktatorčki so pravzaprav vsi nagnjeni k pedofiliji.

     • večni srb

      Če je bila a tako lepa, sočna in dišeča, kot ena taka plastična lutka… takih v hostah niso jemali zraven, vsi so smrdeli po dreku in švicu, da so premotili volkove.

     • Steiermark

      ne zaradi “motenja volkov” (ker volkovi so bili oni sami) ampak zaradi kulture, ki so jo imeli rdeči čobani, ki so “jedva čekali” kraj vojne, da se , po poprejšnjem “otresanju” znebijo uši in se “okupaju”!

     • Steiermark

      Bogve, “kje je začel” in čigava žrtev pedofiliranja je bil sam…… saj sicer nebi imel takšnih psihopatskih nagnjen, če bi mu v glavi vse štimalo!

     • večni srb

      A tebe so tudi sošolci šlatali za joška, verjetno zato, ker imaš velika.

     • Steiermark

      Nisem imela balkancev in srbov za sošolce – ker sem obiskovala normalno osnovno šoo in ne posebno, ki je prilagojena za vaše duševne razmere!

     • večni srb

      Kje na tem svetu obstaja šola brez srbov, no, to bi pa res rad slišal.
      Ne veš kaj si zamudila.

     • Steiermark

      večni srbin, naj ti razložim eno zadevo, ki je odločilno vplivala na moje življenje: imela sem očeta, ki je svoje hčerke opozarjal, da naj se ne “spozabimo” z bosanci, kamor spada vsa balkanska srenja, ker so divjaki in neciilizirani ter nam tui dal za primer, sosedovo punco, ki se je “poročila” z nekim balkancem, ki ji je potem, vse zobe ven stolkel, ona je zbolela in pri približno 35 letih umrla, na balkanu! Tako se godi tistim, ki se podajo, v “nevarne vode” z balkanci!

   • večni srb

    Cela tantra, ki so jo v stari Rim zanesli iz Indije in Kitajske.

  • Morala

   Potem bi morali tudi ostale prepovedati. Koliko tega gnusnega dejanja o spolni zlorabi otrok, je znanega in ti bi prepovedal samo RKC!

  • Steiermark

   Še nisi ugotovil, zakaj se spravljate zagriženo nad RKC…… zato, ker je tistih zorabljenih iz strani duhovniko, menj kot 2 % vseh pedofiliranih, 80 % se dogaja za domačimi zidovi (pričakujem dda boš ob seznanitvi z dejstvi , sedaj proglasil očete, matere , strice, tete, stare starše in starejše brate, vse po vrsti, za pedofile! Ostalih 8 % spolnih zlorab se pa dogaja po raznih “športnih” društvih, s strani trenerjev ali drugih “delavcev”, tako po šolah, kot po drugih ustanovah! No, sedaj pa veselo na delo in nam kaj povej o RKC pedofilih, potem, ko boš na dan privlekel svoje rdeče in drugačne pedofile, ki so v naši ex komunajzarski družbi, prava rak rana, kjer pedofili preganjao druge, ki s tem nimajo nobene zveze!

   • večni srb

    naje je v Sloveniji zlorabljena vsaka deseta deklica. V Sloveniji živi milijon žensk, torej je bilo zlorabljenih sto tisoč, splavov je pa verjetno največ nekaj tisoč, ne vem, na pamet ugibam.

    • Steiermark

     tvoja “pamet” je votla….. Raje preberi moj zgornji komentar, ki sloni na resničnih dejstvih!

     • večni srb

      Mogoče gredo javni uslužbenci v samostane potem, ko se zaljubijo v otroke in prosijo Boga, da jim očisti grešno dušo v semenišču. Pa ne gre vse ven.

     • Steiermark

      Saj bi te poslala na “čiščenje” možganov, ampak jih nimaš, vsaj funkcionalnih ne!

     • večni srb

      Dela brez moje kontrole, priznam.

      Tudi nekatere ženske pravijo, da je vagina tretje oko, ki pa se ne more roditi dokler ženska ne razvije skrivnostnih mističnih moči.

     • Steiermark

      Kje je pa tvoje 3. oko, na nogi, namesto kurjega? Pameten si že tako, da skoraj drugega nemore biti krivega za tvojo “inteligenco”….

     • Steiermark

      pri tebi je bolj problem, da ti negre ” vse not” v glavo, ki ima prepih….

    • Steiermark

     In kje oz. od koga, so bile “zlorabljene” te ženske? Kar od vas , balkancev ali pa od komunističnih učiteljev! No, in v kolkor pri tem moramo upoštevati, da 2 % zlorabljenih, bi naj bilo od duhovnikov, potem si pa izračunaj in se zamisli! Sicer pa pri vas na balkanu, je zorabljena , od očeta in starega očeta, skoraj vsaka deklica…..

  • FRANC3

   Ne zagovarjam duhovnike in RKC. Pedofilija je pedofilija in konec.
   Malo poglej islam, kjer so poroke nekaj letnih deklic z 20 let starejšimi moškimi povsem običajne. Pa tudi Indija, Kitajska, Japonska in še in še.
   Kaj porečeš pa na to? A to je pa multi-kulti?

   • večni srb

    Lakaj malo, v kakšnem smislu je razlika v letih že sama o sebi pedofilija, a so medčloveški odnosi tempirani na kakšne ure ali kaj takega?

   • Steiermark

    Srbin ne razume, da njihova, po koranu zapovedana pedofilija, ni del naše kulture, kot je del njihove, čemur se pa ni za čudit, glede na njihovo provenjenco – kot turški hlapci ali potomci!

    • večni srb

     Žižek pravi, da bi cigani izumrli, če ne bi fukali otrok.
     Naša elita zagotovo.

  • pajot

   Največ pedofilije je v osnovnih šolah. Učitelji telovadbe in podobna svojat.

   • večni srb

    V stari Grčiji, je imel vsak mlad deček svojega starejšega mentorja, de ga niso tiščali tja kamor nima smisla.

  • večni srb

   Kaj je zdaj, ima rad otroke ali ne?

 • Soave

  Kaj ko bi policija in naše sodstvo raje preganjali trgovino z ljudmi. . . . . . moderno suženjstvo !! Pripenjam en članek o tem.
  https://si.aleteia.org/2018/09/24/presunljive-zgodbe-trgovine-z-ljudmi-v-sloveniji/?utm_campaign=NL_si&utm_source=daily_newsletter&utm_medium=mail&utm_content=NL_si

  • Djuro Sumar

   Preganjati je treba vsak sum kaznivega dejanja.

 • FRANC3

  Komunistom in levakom lahko dokažeš, da so v zmoti, pa tega ne bodo hoteli sprejeti. Ker so pač levaki!

  • večni srb

   Dokaži mi, da v ženskem telesu prebiva še eno človeško bitje, pa ti bom odtlej vse verjel.

   • FRANC3

    V vsakem človeškem telesu je duša. Drugega telesa ni!

 • FRANC3

  Levaki dobro poznajo izrek v sv. Pismu:”Udari po pastirju in ovce se bodo razbežale”. Zaradi tega taki napadi na vodstvo Cerkve in Tadeja Strehovca.
  Imajo pač slabo vest, ker vedo da je splav umor. S tem si želijo oprati vest češ, saj je po zakonu dovoljeno!

  • Vera

   Nadškofa Zoreta pustijo pri miru,ker je njihov .

   • marta

    Pa je bil tudi nadškof Šuštar njihov ? Bejž, bejž..

  • večni srb

   Glede na dejstvo, da ženski ne izrežejo nič kar ni del njenega telesa bi rekel, da gre prej za samomor iz obrambe.

   • Steiermark

    jugologika, ki smrddi po islamu….

    • večni srb

     Kaj ti naj rečem… ti si ženska, ti mi povej.

 • marta

  Šest razprav je razpisanih v 1 mesecu proti p. Tadeju Strehovcu in sodnica je prepovedala sodelovanje 2 strokovnih sodelavcev, ki jih je predlagal dr. Tadej Strehovec. Na podlagi česa, je ta prepoved ?
  Se sodišče boji resnice ?
  Sprašujem, ali smo res pravna država, glede na resnična dejstva sodnice, ki jih izvaja nad nedolžnim patrom in smo jim priča v demokratični družbi 21. stoletja ???????

  • Vera

   Kar je pa še najbolj v nebo vpijoče se take obtožnice dajo na nižji instanci , za Strehovca so pa kot izgleda, kar v Ljubljani pohiteli . Naše vere ne bodo zatrli ! Žal je zadnje čase še huje, kot nam je bilo pod tistim starim komunističnim režimom .

   • Štajerc

    Ti si prava jugonostalgičarka, ne pa jaz… LOL

    • pajot

     eh,ne nakladaj ke v tri krasne,titov omladinac,he…he…he…

     • Štajerc

      To pa drži. Bil sem Titov omladinac.

     • Steiermark

      je tudi tebe tito “ljubil, ljubićice bijelo” ali te je samo grobo zlorabil?

     • Štajerc

      Če mi zavidaš, si si sam kriv.

     • Steiermark

      Uživaj v spominih na “posušenega” in v štokholmskem sindromu….

     • Steiermark

      Nisem ti fauš, samo smiliš se mi, posebaj zaradi štokholmskega sindroma! Pa še to, jaz nisem on, niti tvoj Marko, zato si ne delaj iluzij, nič nebo!

     • FRANC3

      Jaz nisem bil Titov. Sem pa na to ponosen.

     • Steiermark

      Tudi jaz in vsak pošten in vsaj povprečno inteligenten v Sloveniji, je ponosen, če ni bil titov!

   • Djuro Sumar

    Res je, da je bil naš socializem po meri človeka.

    • FRANC3

     Kakšnega človeka? Hlapca brez pameti in brez hrbtenice. Hlapca, ki se je udinjal partiji.

     • Djuro Sumar

      Hlapci se udinjate farjem že tisoč let.

  • večni srb

   Srečo ima, da pri njemu doma niso našli golobov.

  • FRANC3

   Komunisti se NAJBOLJ BOJIJO RESNICE. Zato še kako veljajo Pavlove besede:”Resnica vas bo osvobodila.”

   • Steiermark

    Ampak pozabljaš, da se komunisti tako bojijo resnice, da so raje del dementne manjšine, ki nič ne vidi, nič ne sliši in nič ne ve……. Pogledala sem posentek današnjega vvfaktorja in mislim, da se je Vodebu popolnoma srclalo! Vreno ogleda!

 • Gr Enze

  BUZARANTI IN UDBOVCI DELAJTE RED V SVOJIH VRSTAH NIKAR NE TIŠČITE SVOJIH NOSOV V POŠTENE LJUDI ! SICER PA ITAK VEMO , DA SO TOŽILCI A LA FERLINKOVIĆEV DRIĆKO NAVADNI BIKI ! BIKI OPROSTITE KER VAS ŽALIM S TOŽILCI ! SEVEDA NE VSI AMPAK TISTI TA REŽIMSKI !

  • večni srb

   Ne moreš hoditi v tako služno ves čas pijan in na koki, enostavno jim živci prej ali kasneje popolnoma popustijo in delajo neverjetne svinjarije.

   • Steiermark

    izgleda, da “govoriš” iz lastnih izkušenj….

    • večni srb

     Nisem državni tožilec, če si to mislila.

 • Caetano

  V nebo vpijuc primer napada na svobodo govora. Levi rdeci fasisti ne morejo iz svoje koze.

  • FRANC3

   Tako je.
   Levi fašisti so hujši od njihovih vzornikov fašistov, nacistov in SSSR komunistov.

 • Djuro Sumar

  Se strinjam, da ga prenehajo sodno obravnavati in ga pošljejo k zdravniku. Človek je zrel za umobolnico.

  • Štajerc

   Aha. Nov izziv za prerekanje. Samo pazi, težko bo, saj je nekritična združba tukaj na portalu, številna. Plusi bodo kar deževali… :-)

   • Djuro Sumar

    Tukaj ne dobivam plusov, večina komentatorjev je klerikalcev.

    • Štajerc

     Nisn mislo na tebe. To mi je jasno. Tvoji nasprotniki zbirajo pluse, kakor so otroci nekoč zbirali sličice čokoladic “životinjsko carstvo”.

     • Djuro Sumar

      To pa ja.

  • večni srb

   Tako je, nazaj v bolnico naj ga pošljejo.

  • FRANC3

   In ti tudi.
   Kaj pa je narobe, če se zavzemam za življenje nerojenega bitja? A je s tem kaj narobe?

   • Djuro Sumar

    Ti se zavzemaj za kogar hočeš doma, ne pa da provociraš pred Porodnišnico.

 • večni srb

  A tisti veteran še spi v avtomobilu sredi gozda?
  Očitno vsaka svinjarija še ni nemoralna.

 • večni srb

  Nerojeni otrok ne obstaja, ker se otrok mora najprej roditi, sicer je embrio, fetus, človeška ribica ali kar so že tisti notranji organi v maternici, otrok tisto zagotovo ni, ker diha še na škrge.

  • večni srb

   Zakaj ne bi raje molili za nosečo žensko, ki ima težko življenje, očitno, sicer ne bi čakale na operacijo. Če se bodo punce počutile občudovane in zaželjene, se bodo mogoče premislile in se raje začele družiti s takimi čudaki kot je Kučan, pardon, strešnik, Strehovec ali kaj je že, še vedno jih izbirajo namreč po imenu.

   • FRANC3

    Pred bolnišnico molimo za vse. Za nerojene otroke, za nosečnice in za otroke, ki so jih s splavom umorili. Toda, ti in tebi podobni tega ne razumete.
    Molitev je nenasilna (za tebe lahko molim doma ali pa v cerkvi), pa s tem ne delam nasilja nad tabo.

 • večni srb

  Mogoče samo še tole.
  Strehovec ni kriv, ljudstvo mu ne more nič zameriti, ker tudi ni ničesar spremenil.
  Strehovec je kriv pred Bogom, ker malikuje lažne idole in mu ne zaupa. Predlagam kakšen dober app za pametni telefon iz anatomije, namesto deset očenašev, naj raje prebere vse kar bo našel o spolnosti in predvsem o porodu.

  Vsaka zarukanost še ni svinjarija.

  • Steiermark

   Ti pa si, zarukanec svinjski, pa če ti je prav ali ne. Nesi svojo jugobalkansko divjaško kulturo, nazaj, od koder si prilezel, med svoje!

   • večni srb

    Ti bi rada kri, ampak meni se ne zdi tako pokvarjen, prej zavrt, mogoče tudi zaostal v razvoju, nikakor pa ne hudoben. Mene ne moti, če je slučajno nezdravljeni duševni bolnik, bedasto se mi zdi, če brez veze trpi.

    • Steiermark

     Omejene jugoopice, ki nikoli niste dočakale “evolucije” po Darwinu, se pogovarjate in natolcujete, glede “normlnosti” Slovenca, ki je zate, ne samo prof. in dr.dr. ampak je tako visoko plasiran, da mu ti še podplatov nemoreš in nesmeš lizati, ker bi mu preveč svinjarije prenesel na podplate…..Pojdi že enkrat na dedinje in zlezi v tazadnjo vašemu srbskemu pedofilu titu – pogreša te! Kakšen kreten mora biti jugobebec, da se norčuje iz Ljudi in to tistih, ki imajo največ zaslug, dda se ti po Sloveniji sploh lahko potikaš in da uživaš, nezasluženo penzijo, v evrih in ne jugodinarjih!

 • tarantela

  A je klrikalskim pedofilom zmanjkalo otročkov?

  • Steiermark

   Bi jim pomagala, tako kot ste titeku, ki je najprej pedofiliral vas, stare kraventače, nato pa si “priboril” pravico do pedofiliranja vaših otrok……..

 • Štajerc

  Na Nova je link na Časnik, prepoznan kot spam. Zato lepim del članka…

  Kritika konservativna: Naravno pravo, zakonska zveza in posvojitve

  Avtor: Časnik – 15. decembra 2015

  Kaj je torej bistvo koncepta naravnega prava? Na preprost način bi lahko odgovorili, da filozofija naravnega prava trdi, da obstaja med vsemi ljudmi, tako med vernimi kot tudi nevernimi, določena »skupna osnova«, na podlagi katere lahko strogo filozofsko (brez sklicevanja na religiozne vire avtoritete) pridemo do odgovora na nekatera temeljna moralna vprašanja, da torej lahko zgolj s pomočjo filozofije oziroma razuma do določene mere spoznamo, kaj je dobro.

  Na tem mestu se ne moremo obširno ustavljati pri različnih naravnopravnih filozofskih šolah in problemih. Opozoriti moramo, da obstaja velik prelom med starejšo filozofijo naravnega prava, ki temelji na Aristotelovi metafiziki, in novo šolo, ki naravno pravo utemeljuje drugače. Po Aristotelovem naravnem pravu imajo vse obstoječe stvari svojo lastno substanco oziroma svoj lasten značaj, ki jih neizogibno usmerja proti določenim naravnim ciljem. Aristotelski pogled na naravno pravo je doživel krizo s Humovim skepticizmom, ki naravnega prava ne utemeljuj…

 • if

  Sodni sistem, namenoma ga ne umenujem pravosodni, ponovno uvaja in izvaja naklepen protiustaven napad, tokrat na svobodo govora.
  S takimi dejanji se sodni sistem še naprej izraža kot združba naklepnega kleparjenja brezpravja.

  • Štajerc

   In kaj nam je zdaj storiti? Čez štiri leta voliti SDS?

   • FRANC3

    Voliti desnico. To je edini garant, da so bo kaj premaknilo.

    • Steiermark

     Kot izgleda, s temi debili na vrhu oblasti in ostalimi, ki jim hlapčujejo, čez 4 leta nebo ničesar več za “premaknit”…….bomo tam, kjer so danes afričani, s skorumpiranci na vrhu!

 • Franjo Trojner

  Politična levica ubija svobodo govora in s
  tem zdrav dialog v naši družbi, državi!
  V naši šibki demokraciji se, kot vse kaže ponovno uvaja praksa iz bivše totalitarne komunistične Jugoslavije, ko se je za omejevanje svobode govora uporabljalo represivne metode/organe, ki so s svojimi političnimi nestrokovnimi, neetičnimi, nemoralnimi, nedemokratičnemi, necivilizacijskimi dejanji v imenu komunistične/ leve ideologije masovno kršili človekove pravice in svoboščine.
  Sodniki, sodišča v DEMOKRACIJI bi morali, morala delovati, soditi EDINO v skladu z USTAVO, kazenskim zakonikom in pri svojem delu totalno izkjučiti ideoliško pripadnos, kateri se kot ljudi, državljani očitno ne morejo ogniti.
  Žal po letu 1991 tudi med sodniki ni bila izpeljana LUSTRACIJA, kar pomeni, da nekateri še dandanes pač delajo tako, kot so bili naučeni in se je od njih pričakovalo, zahtevalo, v bivšem totalitarnem komunističnem režimu. Zelo zaskrbljujoče pa je dejstvo, da to svojo ideološko obremenjenost prenašajo na mljaše sodnice in sodnike, kar pa je v nasototju z osnovami demokracije, kar nam z raznoraznimi razsodbami večkrat pove tudi ESČP. Tudi raznorazne izoeljane ankete našemu pravosodnemu sistemu ne gredo v prid, ljudjem mu ne zaupajo in ne verjamejo, da smo pred zakonom vsi enaki, kar pa je že resen problem in maje temelje pravni državi!
  Dokler pri nas ne bo delovala pravna država in ne bodo spoštovane človekove pravice in svoboščine vsem, ter omogočena svoboda govora tudi demokracije in s tem zdravega dialoga v naši državi SLOVENIJI ne more biti!
  Ta baje demokratičen političen sistem, ki ga imamo mi danes v Sloveniji je nekak mix med totalitarnim kumunističnim in demokratičnim, kar je razlog, da se naša pravna država, demokracija tako zelo razlikuje od pravnih držav, demokracij stare Evrope, ki imajo že dolgo tradicijo, še posebej nam sorodne in prijateljske ALPSKE ,kot so: Avstrija, Nemčija in Švica!

  • FRANC3

   Lepo napisano. samo, daj to razloži levičarjem, zlasti pa levim sodnikom, da bodo to razumeli, doumeli in izvrševali. To pa je že misija nemogoče.
   Levičar je levičar in bo ostal levičar, pa če ga še 100x obrneš.

 • FRANC3

  G. Strehovec: Podpiram Vas in za Vas molim. Vztrajajte prosim.
  Levaki Vas bodo stiskali in morda celo obsodili. To je v Sloveniji vse možno. Toda obstaja Evropsko Sodišče za Človekove pravice. Tam so še ”normalni” sodniki, ki jim je pravo malo bliže in bolj poznano kot pa slovenskim sodnikom.
  V Z T R A J A J T E !!!!!!!

 • Olga2345

  Ovaditi skorumpirane tozilce in sodnike zaradi kršenja človekovih pravic in ustave!

  • montyamp

   Ja , komu pa ???
   Masleši , srbskemu Bosancu ???

  • caci

   naj odloči sodišče, zato je ono pristojno, ali imamo še enega, ki je nad zakoni?

 • montyamp

  UDBOSODJE bo spet dobilo po 3.14….. od ESČP .
  UDBOVSKA DECA se spoznajo na pravo kot magarec na orglice .
  Krivo sojenje je njihov vsakdan kot atentati , za dvakrat rojenega halbmadžarsko murglosrbskega prekmurca , ki sliši na udbovsko ime PLAVI žvepleni pritlikavec .
  Komu so bili na poti ????
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K
  Komu pa je na poti Strehovec ???

 • montyamp

  Gošarska omladina je zmešana banda z udbovsko ljubeznijo vzgojenih topoglavcev .
  če bi Slovenija imela prava sodišča bi država stala , ne pa da neobvladljivo izkrivljeni in neuravnovešeni majmuni delajo sramoto času in prostoru .
  Fuj banditi fuj nesnage komunistične ………………………….
  Kandelabri čakajo .

 • Nšo-či

  Življenje ne ponuja lepšega od spremljanja svojih potomcev

  https://youtu.be/ChcR2gKt5WM

 • samotoje

  To je pa res dno sodnega sistema. V Sloveniji bo , poglejmo dejstva, treba izvesti ukrepe, kot jih izvaja Poljska. Če ne danes, pa jutri. Vsak dan je bolj jasno, kakšna gnojna jama je slovenski sodni sistem.

 • Hun

  Strehovc ma prou…se bl bo mel pa prou ko se bo porocu in naredu dete

 • Olga2345

  Sramotno je, da ne samo, da Cerkev ni stopila v bran gospodu Strehovcu v podporo za zaščito ŽIVLJENJA nerojenih otrok, Strehovca je skorumpirana levičarska Cerkev ZAMENJALA!

 • plamen100

  Sploh ne gre za nobeno “poostreno
  kazensko represijo”, ker potem bi bila ta zakonita pa ceprav je “poostrena”. Tako pa gre za navadno komunisticno, popolnoma nestrokovno in navadno gostilnisko izmisljevanje dejstev in okoliscin, da je podan utemeljen sum da je g.Strehovec naredil kaznivo dejanje ki ima vse zakonske znake kaznivega dejanja Spodbujanja oziroma razpihovanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, ogrožanja ali motenja javnega reda in miru in uporabe grožnje, zmerjanja ali žalitev. Prav ta ista tozilstva so sebi na svojstven nacin kvalificirala ovadbe zoper Kanglerja pa tudi Janso in sedaj zoper Siskota in Strehovca.
  V tej drzavi bi bil zadnji cas, da se naredi red v pravosodju, ker ce zoper nekoga pade 17 ovadb, potem taksnega tozilstva, ki si po nalogu narocnikov iz ozadja, kar nekaj izmisljuje res ne zelimo in se manj rabimo. Pa ceprav se v vsem z strehovcem ne strinjam se zlasti ne v delu evtanazije, kjer se na smrt bolne obsoja na mozahisticno ” nad kristusovo trplenje” saj oboleli od raka in se marsikatere druge bolezni, trpijo dosti hujse bolecine, kot jih je kristus na krizu in ze zaradi tega se ne spodobi niti verski nauk o tem nikjer ne pise, da mora navadni clovek trpeti huje kot On!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!