Drago Kos našel novo priložnost za krajo denarja, z NLB je sklenil novo pogodbo

Drago Kos (Foto: STA)

Podjetje nekdanjega kriminalista in šefa protikorupcijske komisije Draga Kosa, R.U.R., je letos pri državni NLB po poročanju Financ dobilo novi posel v vrednosti 43 tisoč evrov. Spomnimo. Septembra 2014 sta NLB in podjetje R.U.R. sklenila pogodbo, po kateri je Kosovo podjetje za NLB pregledovalo morebitne slabe naložbe in iskalo sume kaznivih dejanj. Iz tega posla je Kos “pokasiral” skoraj milijon evrov. S tem bajnim zaslužkom se je Drago Kos povzpel na prvo mesto med vsemi zaslužkarji v državi, poročajo Finance. Dogovorjeno je bilo, da je bil R.U.R. na uro plačan po 218 evrov, a dela je bilo očitno veliko.

Pogodba, ki je bila sklenjena septembra 2014 in od katere je Drago Kos odnesel bizarno veliko vsoto denarja, velja sicer do septembra letos, a NLB trdi, da novih poslov niso naročili že od maja 2016. Vprašamo se torej, s katerim delom si je Kosovo podjetje prislužilo tolikšno vsoto denarja.

Nova priložnost za krajo denarja z novo pogodbo
S spletne strani Nove Ljubljanske banke (NLB) je razvidno, da sta R.U.R. in NLB aprila letos sklenila novo pogodbo. Po poročanju Financ na banki pojasnjujejo, da je šlo za posel v višini 43 tisoč evrov, tokratna urna postavka pa bi naj znašala 212,75 evra. Kos pravi, da je šlo za drugačne storitve kot pri prvem poslu in je sodelovanje že končano.

V NLB o novem sodelovanju pravijo: ”Sodelovanje je že končano, šlo je pa za manjši, časovno in vsebinsko omejen projekt, povezan s problematičnim dolžnikom. Podrobnosti iz storitev, ki jih je za NLB izvajala družba R.U.R., ne moremo razkriti, saj bi to lahko negativno vplivalo na nadaljevanje aktivnosti, povezane s tem dolžnikom.”

Foto: STA

Uspeh Kosove preiskave iz pogodbe septembra 2014 so na NLB komentirali: ”Družba R.U.R. je korektno opravila vse dogovorjene storitve, novih pa ne naročamo.” Po neuradnih informacijah je bilo na podlagi Kosovega dela 17 ugotovitev sumov kaznivega dejanja, vloženih je bilo 50 kazenskih ovadb, 35 premoženjsko-pravnih zahtevkov v vrednosti skoraj 170 milijonov evrov in tri odškodninske tožbe. Ampak NLB naj bi bila z njegovim delom zadovoljna, češ, da ga je opravil hitro. Eden izmed sogovornikov iz NLB, ki je želel ostati neimenovan, pa je rekel: ”Izbran je bil tudi zato, ker razmišlja kot policist.”

N. Š.

 • LEVI TELEBAJSEK

  Nastavili so ga levičarji, da bodo lahko leta 2018 plačali volitve mali lord z Murgelj bo pa sqamo z prstom pokazal kdo bo nopvi premier. Leta 2014 so ukradli volitve zdaj rabijo denar, da jih bodo še leta 2018.

  • učko

   Levuharji to znajo, desnuharji pa sam cviljo !!!!!

   • Štalmajster

    Seveda, ker majo v ozdaju stričeke s klobučeki in kitkami

 • RealRevolution

  EVROPI preti multikultura,suzenjstvo,nemoralnost,ne pravicnost,isprijenost in Islamizacija.Ti pa se pozvizgajo in kradejo,kradejo ter se naprej kradejo…Saj bodo dobili svoje ampak nastradali bodo tudi ostali civilisti zaradi teh “legalnih” kriminalcev.Za zacetek uvedit privat zemljo,lazje z orozjem,spremenit ustavo in lustracija,mocna vojska.

 • VERZIFIKATOR

  Draga Kosovel

  KOS STVAREM

  Je pomota, saj to ni nekdanji,
  kot so zapisali, kak kriminalist,
  je le dobro znan oportunist,
  kriminalec kar najbolj vsakdanji.

  Kriminalec spet je kos stvarem,
  vzel si je največji kos pogače,
  kos, ki komaj ga je strpal v hlače,
  kos, ki ga odžrl je ljudem.

  Je za kriminaca kos le košček,
  pravi pa, da najbolj kos je stvari,
  druge kose zgodbe zanemari,
  je pri banki menda zdaj izvošček.

  Koščki so pri srcu vsi mu dragi,
  se dragó mu plača vozarino,
  drágo vzame vsakič napitnino,
  ker prevaža kose po nesnagi.

  Drage si stvari samo nabavlja,
  vse po kosih, da ne bo pomote,
  kos pa je, se ve, le del celote,
  on po kosih vedno le zapravlja.

  Ja, stvarem naj bil bi najbolj kos,
  kriminalec ta nekdanji znani,
  naj že zdaj po kosih se oznani,
  je obrit, bo kmalu gol in bos.

  P. S.
  Nastanek: med jutranjo fiziološko potrebo in vrnitvijo v posteljo. Spat še zadnji kos.

  • Štalmajster

   Zgleda, da v nadvse primernem kraju iščeš ….. navdih. ;-))

   • Janko Gedlička

    Mogoče pa nima predsodkov.

   • VERZIFIKATOR

    Tam opravim nujno preventivo,
    preden berem nove oslarije,
    da potem morda me spet ne zvije,
    je črevesje namreč občutljivo.

 • janez zorman

  Najbolj zanimivo je to, da Kos niti z eno besedo ni promoviral svojega dela v družbi R.U.R., niti ni obelodanil najmanjše malenkosti kraje v NLB; ne v številkah, ne poimensko, ne po dejavnostih. Čisto nekaj drugega pa je bilo takrat, leta 2008, ko je moral spromovirati Patrio, prime ministra JJ,…takrat je bila promocija na Finski TV, vse v stilu; uničimo JJ pred volitvami; a nič od tega se ni prijelo začetnic JJ; Kos je le poskrbel, da so se Borči, Alenka, Zoran in Mirko, zapufali v zadnjih osmih letih za dodatnih 50milijard, udbopartijci še naprej vlečejo extra penzije, po bankah se še naprej krade, SAZUjevci živijo kot bubregi v loju in pomagajo vzdrževati tekovine revolucije,…..

  • učko

   Jebat ga, pa naj zdaj JaJo uniči Kosa in vse tiste strice in tetke iz ozadja, ki so mu zrihtal posu v NLB za določene usluge, to je, ne narediti nič, razen uničevati obremenilno dokumentacijo.

  • Steiermark

   odurna rdeča udbovska zločinska drhal, ki si je prilastila vse kar je mogla in še nadaljuje s svojim “prihvatiziranjem”…..

 • sloustava

  Kaj je dostudiral? Ce sploh kaj. Bancnistvo je tako zahteven posel, da moras poleg ekonomskega faksa koncati tudi CFI! Kos, a ves, kaj je to CFI?

  • Stajerka

   on ni tam zaradi bančništva…..ampak zaradi čiščenja arhive in pucanja imenika…….

 • totex39

  To je sedaj za našo državo, ki jo na vseh institucijah vodijo kriminalci že skoraj “normalno”, da se lopovom daje možnost, da še bolj kradejo.

 • Duhec

  Verjetno je to kr najdražja leva prostitutka… čestitke za zmago v hudi konkurenci.

 • Antonius

  Da NLB vodijo beloovratniški kriminalci nam dokazuje pogodba banke z Dragom Kosom. Plačujejo strokovno znanje kriminalistu, ki ve kaj policija v bančnem kriminalu preiskuje in kako morajo ta kriminal poskriti, da se niti slučajno ne bi kaj v javnosti razkrilo.

  • Mojca pokraculja

   Placujejo beloovratniskemu policaju,da glumi “strokovnost” .
   Slovenije ni vec!

  • Janko Gedlička

   Nalili ste čistega vina.

  • FORT WORTH

   Lahko se Kos petelini, kolikor hoce.
   Boljsevik ostane za vedno boljsevik poln sebe in preprican, da bo on vse skril in uredil…
   V resnici so pa od prvega do zadnjega povrsni in za sabo puscajo sledi.
   Sledi vedno ostanejo…

 • zokispoki

  Ta pravi socialnocuteci levicar, z Rolexom in v Armaniju, kenede…

 • indijanka

  V članku manjka podatek, koliko bankirjev je bilo obsojenih in kakšna škoda je bila povrnjena NLB ju na podlagi vloženih Kosovih ovadb. Verjetno se je vsaj kakšna že zaključila in bi s podatki o njej lahko seznanili javnost, ki je v svojem bistvu financirala drag pregled. Znesek je res izjemno velik, z ozirom na dejstvo, da gre za opravljeno storitev.

  • Mojca pokraculja

   Pa saj tega ni treba sprasevati. Nihce ni ovaden, ki bi moral biti, nic se ne bo zgodilo, vse je le teater. “Igralci” so fantasticno placani, ceprav jih na odru nihce ni videl.

   • to je že res, ampak za državo je to predrag teater.

    • Janko Gedlička

     Mislim, da ni predrag teater za državo, saj je v dejanski lasti udbomafije. Predrag teater je za nas “nelastnike” in pokolenja naših potomcev.

    • Mojca pokraculja

     Oni se ne sprašujejo, ali je drago ali ne. Pravzaprav zahtevajo, da je drago kot suho zlato. Ali je drago, se sprašujejo samo tisti, ki morajo to plačati.

  • Ja, če ni bilo nič ovadb, ali pa nič obsodb, je to nepotreben strošek, ki ga dober gospodar takoj opusti in prekine s to prakso, vendar glede na dejstvo, do kakšnih ugotovitev je prišel dr. Anže pa bi človek pričakoval smiselnost teh pregledov.
   Bomo o tem čimprej obveščeni ???

 • Ana Job

  Človek brez duše, da bi ga lahko iskal z lučjo. Izjemno zlonameren človek brez vsake vesti. Na Koroškem, kjer je bil kriminalist je tako privijal ljudi, da so delali samomore. Živ norec. NLB je pralnica udbovskega denarja in za varovanje potrebuje vrhunskega udbovca.

  • Janko Gedlička

   Enako je tudi skrivosodjem.

   • Ana Job

    Krivosodje je katastrofa, Janko!

   • rrrrr

    Janko, odlična pripomba. Tudi sam se sprašujem, ali ni nekaj res hudo narobe vsaj z g. Gorenakom pa tudi z našim portalom. Prvi je pred časom celo vzel v bran vodeno ius- prostititutko tožilko Žgajnarjevo ( ista tožilka, ki ni predložila niti enega samcatega materijalnega dokaza o krivdi rezervnega ,,morilca” dr. Noviča, pa kljub temu ni odstopila od obtožnice). Portal Nova24TV pa o tem konstruktu že daljčasa prav nespodobno molči. Zakaj, se marsikdo vpraša?
    Ampak, k sreči ozadje umora direktorja Kemijskega inštituta dr. Jamnika, ki med drugim predstavlja le obrobni zločin v mega kriminalu ,,državne” trgovine in preskrbe z drogo svojim elitam, zelo uspešno raziskujejo novinarji Demokracije ( kmalu bo jasno, kaj bo izpovedala priča, eden od kraljev droge, Anastazij Martinčić, ki je očitno ključ za razkritje). Ta pošastna trgovino z belim praškom&smrtjo je za preživetje leve kamrila tako pomembna, da so za njeno prikritje javnosti ponudili ,,rezervnega” morilca in jim ni niti najmanj nerodno, da so morali pri tem razkriti celotno, prav svinjsko orkestrirano oblastno vertikalo: od policije, NPU, sodnega aparata, varuha pravic, 8/9 Ustavnega sodišča, režimskih trobil, trolov na portalih, da, celo klovn od Barbike molči, ….. Očitno je do grla torej vpleten kompleten ,,socialno čuteč” vrh tranzicijskih lastnikov Slovenije z vsemi sodelujočimi in sebi podrejeneimi podsistemi, ki nam pred nosom in sedaj že kar javno, z izkupičkom kupuje volitve, postavlja nove obraze in medijsko ( pa tudi sodno) ubija vse, kar jim prekriža pot.

    A zagotavljam vam, Janko, da bo, kot sami pravite, mučenik dr. Novič preživel, tudi brez mlačnega SDSa ali nerazumljivo molčeče Nove24TV.
    Ker je nedolžen, ker je slovenski domoljub, ker je iz kraškega kamna in ker ima po Sloveniji že veliko podpornikov in prijateljev, ki vanj verjamemo. Zlasti pa zato, ker resnica prej ali slej priplava na površje.

    • Janko Gedlička

     Bi rekel, da je prav dr Gorenak –
     lepo kar ptecej storil v korist pravičnosti za dr. Noviča,

     • rrrrr

      Stvar spremljam od blizu in že od vsega začetka. Zelo rad bi zvedel, kaj konkretnega je storil dr. Gorenak v zaščito nedolžnega. Veste morda vi?
      Pri tako hudem kršenju človekovih pravic in to proti nedolžnemu človeku, pa še svojemu kandidatu na lokalnih volitvah 2014 povrhu, bi vsaka normalna demokratična stranka, če ne prej vsaj sedaj, ko so stvari POPOLNOMA JASNE, zagnala hudiča in pol. Še bolj pa demokratični novinarji, saj je z njihovega vidika razkrivanje ozadja takega konstrukta prava profesionalna poslastica.
      Še enkrat, kot je napisala Ana Job, je naše krivosodje prava katastrofa.Rešitev pa temeljite reforme sistema in zamenjava vseh okuženih črnokutarjev.

     • Janko Gedlička

      Odlicna so vaša besedila. Sem pa mislil,da ste dr. Gorenak vi. Resno in odločno zavzetje za dr. Noviča bi po moje celo ugodno vplivalo na volilni rezultat stranke.

 • princeska

  Citiram: “V NLB o novem sodelovanju pravijo: ”Sodelovanje je že končano, šlo je pa za manjši, časovno in vsebinsko omejen projekt, povezan s problematičnim dolžnikom.”

  Kaj nimamo za problematične dolžnike slabe banke? Se zdaj slabi krediti poplačujejo dvojno?

  • Stajerka

   aaa…..tisto kar NI za javnost je ostalo na bankah in bo po hitrem postopku odpisano…….tak se to dela, če nočeš da je prijatelj kaj dolžan in da bo lahko v javnosti še naprej pravno-formalno poštenjak erste klasse……..

  • Pričakujemo Seznam goljufov in odločitve sodišč.

 • pupa

  Pa ni kos zastonj odfrčal na Finsko in skreiral PATRIO. Ko se je lotil tega kreatorstva je imel zagotovljeno doživljensko rento prav tako njegov pomoćnik praprotnik in še nekaj drugih , ki so imeli svoje šape zraven. Če bi bila NLB prodana bi vsi taki tiči ostali brez rente,

 • centurion

  “…je Kosovo podjetje za NLB pregledovalo morebitne slabe naložbe in
  iskalo sume kaznivih dejanj. …”
  In KAJ je našel in prijavil Kos od slabih naložb in kaznivih dejanj
  za 218€/h?
  On sam je bil najbolj slaba in kazniva naložba v NLB in Sloveniji!

 • Stajerka

  bleščeča kariera uspešnih predsednikov in članov KPK se nadaljuje……..seveda ne samo uspešnih, tudi izrazito poštenih in moralnih…….
  bo prišel dan, ko bodo odgovarjali za svoja dejanja……ali tukaj ali kje drugje…….

 • tarantela

  Upam, da nam lahko da kakšen odgovor Anže Logar. Njegov komisija ima vpogled v bančne posle, najbrž ve tudi to, če je bil kdo ob tem poslu Kosa z banko oškodovan.

  • Steiermark

   tipični komentar tipičnega predstavnika zagovornikov rdečih udbovskih zločincev!

  • Borut Stari

   Kos ali Vrabec.Finančni kartel mafije, ki ima v deželi pod Alpami svojo državo,neovirano deluje.

  • Duhec

   On ma vpogled v prečiščene ničvredne dokumente… mal meša zrak.

   • Vse je preverljivo, kakšni dokumenti so. Ne zavajaj !

   • centurion

    Anže Logar je kljub prečiščenju mimogrede ob svinjarijah
    odkril tudi “oprano” MILIJARDO” USA$ mar ne?
    Zanimivo bi torej videti
    KAJ JE ODSTRANIL IN SKRIL TOVARIŠ KOS!!!

    • Duhec

     Vse kar mu je pršlo pod prste…

  • Vera

   Anže Logar je že vse povedal, toda kaj , ko pristojni organi nič ne ukrepajo .

 • Duhec

  Upam, da KPK še obstaja… glede Štefaneca me pa že zelo skrbi, če je še sploh živ.

  • Borut Stari

   Fizične je še med živimi, Strokovno pa mrtev in bel.

   • Duhec

    Ja… zato večina prisega na solarij. On še ni jemal tega poglavja… al ga pa ni razumel.

  • KIKI

   Štefanca so komunisti kučanisti blokirali, ker jim je resnično kazal zobe!
   Nikoli ne bo uspel, edino, če sebo onovno lotil Janše…porem bo edini merodajni !

 • antimur

  Očitno imajo kučanisti pogoj za zaposlitev oseb v NLB, ki varujejo barabe, katere kradejo naš denar, poleg obvezne fanatične pripadnosti tem kriminalcem, tudi žnable, ki prekašajo vsako velikost, ki jih je sposoben napumpati botoks kirug. Saj imata Kos in Praprotnik takšne kot stara, razlaufana vagina velike sramne ustnice.

 • Duhec

  200 evrov na uro za nekoga, ki nima rezultatov?! In to se prenaša??? Bolano…

  • Janko Gedlička

   Rezultati so ogromni v smislu Antoniusovega komentarja.

 • Ana Job

  Udbovska podgana z možgani kriminalca. Odličen za NLB! Vrhunski! Boljšega ne morejo najdit!

 • Duhec

  On ma še deset takih pogodb… kombinacija pravnika in kriminalista. Idealn za pokradene milijarde…

  • KIKI

   Kombinacija pravnika, kriminalista in kriminalca…si mislil!¨? a njede

 • princeska

  Čestitke za izbrano sliko. Kos drži kremplje v klasični drži grebatorjev. S telsno govorico nam nazorno sporoča kdo in kaj je. Ima tudi našobljene žnable, ki nakazujejo na prevzetnost in pohoto. Ne manjka pa niti čarovniška bradavica.

  • KIKI

   Odličen opis barabe No.1!

  • Janko Gedlička

   Viš, pa resn.

 • Poštenje velja

  Skupaj z sestro sta prava ptica roparja.
  Kdaj se bo našel lovec?

 • pipin

  taki so tipični primeri uspešnih podjetnikov našega časa in prostora, kakšni kickstarterji, inovacije, trženje …. treba it samo v murgle in se tam pogodit

 • Olga

  Volitve! Banko “prodati” za en evro tujcem!

  • kokobily

   Ha, saj so NKBM dali v roke “tujcem”, pa zdaj vsi, ki kaj držijo do sebe, bežijo od nje..

 • RATATA

  Položaj, ki ga zaseda ta kos je offside.

 • Vera

  Kdaj bo konec kraj in kdo bo to preprečil ? Službe , ki bi lahko , so zatajile do konca . 23.12. 1990 nismo na plebiscitu glasovali za takšne ljudi , ki ne ločijo tujega od svojega .

 • Ana Job

  Ti tudi. :-)))

 • hribovc
 • Adolf Hitler

  upam da ti bo gdo naidu pa ti te pofukane židovske žnablje nabil z kolom v tvoj židovski gobec tako da jih boš še sto let sral vun iz rit ti pofukan kazar!

 • dr Janez Sveti

  Ali res kdo verjame tem lažem o delu in liku tovariša Kosa? Njegova pogodba je nagrada za minulo delo in seveda za pomoč pri skrivanju sledi o milijardnih krajah v NLB.
  DR Janez Sveti Orel

  • traktor

   Amen. No ja, pa preimenovati ga bi bilo treba. Bolj ima karakter Srake.

 • tohuvabohu

  Slovenija je pravo Kosovo!

 • Anton

  Kos je navaden populist s pravim pedigrejem, brez le tega bi bil navaden mešalec betona, ups pomota saj ne verjamem, da zna narediti pravilno zmes za beton.
  sarkazem press

 • xtc

  V neki pravni državi bi Kos bil reden gost sodnije vsaj še30 let n z dosojenimi kaznimi tam blizu 200 let+

 • Meho

  Po domače povedano: Ko je kao “raziskoval” bančno luknjo, je sam vanjo padel.

 • Meho

  “Podrobnosti iz storitev, ki jih je za NLB izvajala družba R.U.R., ne
  moremo razkriti, saj bi to lahko negativno vplivalo na nadaljevanje
  aktivnosti, povezane s tem dolžnikom.”

  Prevod:

  “Podrobnosti iz storitev, ki jih je za NLB izvajala družba R.U.R., ne
  moremo razkriti, saj bi to lahko negativno vplivalo na nadaljevanje
  naših zločinskih aktivnosti in bi lahko vsi skupaj končali v čuzi.”
  .
  .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!