Jankovićeva država in “skrivni” sestanki: Klemenčič in Florjančič po tihem pristajata

(Foto: arhiv Škandal24/epa)

Pravosodni minister Goran Klemenčič in predsednik Vrhovnega sodišča RS Damijan Florjančič nimata prav nič proti, da v dneh, ko je javnost zgroženo spremljala, kako dokazi, ki jih je pridobila policija v zadevi farmacevtka, padajo iz spisa Zorana Jankovića, ki naj bi Katarini Ravnikar v zameno za seks uredil službo v Javnem zavodu Lekarna Ljubljana, vrh slovenskega pravosodja sodeluje z Jankovićevim mestnim odvetnikom Miho Kozincem. Za slednjega je težko verjeti, da je zgolj po naključju tudi farmacevtkin odvetnik, poroča Skandal24.si.

Svetovalka ali prenašalka?
Slednja je pred kratkim ovadila kriminalista, ki sta jo zaslišala, šlo pa naj bi za pričakovani manever obrambe, da bi izločili še preostale, za Jankovića neugodne dokaze. Ali je Kozincu med posedanjem in kramljanjem v soboto, 23. septembra, po poldnevu, manever svetovala Nina Betetto ali pa omenjena morebiti zgolj prenaša informacije v in iz sodne stavbe, žal ne bomo nikoli izvedeli, smo pa izvedeli, da so srečanja vrhovne sodnice in nekdanje podpredsednice vrhovnega sodišča pravzaprav stalnica. Po objavi fotografij smo izvedeli, da sta denimo skupaj tičala tudi v začetku letošnjega junija, ko sta bila opažena v nekem drugem lokalu.

Minister Goran pa nič
Seveda smo pričakovali, da se bo na druženje ene najvidnejših ljubljanskih sodnic in odvetnika, ki je v desetih letih iz mestne blagajne pokasiral že skoraj dva milijona evrov, odzval predsednik vrhovnega sodišča Florjančič. V sredo smo mu poslali fotografije, ki jih je posnel bralec, in preprosto vprašanje: “Ali bo predsednik vrhovnega sodišča kakor koli ukrepal? In če bo – kako?” Pa se mu ni zdelo vredno niti odgovora. Do konca redakcije od Florjančiča ni bilo niti glasu. To logično pomeni, da Florjančič na ravnanje Betettove nima pripomb. Očitno ga celo podpira, čeprav je res, da tega ni zapisal.

Z molkom ravnanje vrhovne sodnice odobrava tudi minister Klemenčič. Načelni borec za pravno državo, ki je to bil, dokler se mu ni uspelo zavihteti na visok politični položaj, za pojasnilo očitno ni imel časa. Spraševali smo ga, ali meni, da je slovensko pravosodje neodvisno.

Zoran Janković (Foto: iStock)

Čudno ravnanje tožilke
Jankoviću pa je na roko očitno šla tudi tožilka Blanka Žgajner. V roku dveh let po koncu izvajanja prikritih preiskovalnih ukrepov namreč ni začela kazenskega pregona. Višje sodišče je zapisalo, da tožilka sicer ni nikoli izjavila, da kazenskega pregona ne bo začela, a po mnenju sodišča so nesprejemljivi očitki tožilke, da je treba tudi predlog za opravo hišne preiskave, ki je bil podan znotraj dvoletnega roka, šteti kot začetek kazenskega postopka, saj že iz komentarja zakona o kazenskem postopku izhaja, da tožilec kazenski pregon začne z zahtevo za preiskavo ali obtožnim predlogom oziroma obtožnico. Sodišče je opozorilo, da so bili podatki in dokazi v celoti zbrani že 14. septembra lani, ko je policija tožilstvu posredovala kazensko ovadbo. “Državna tožilka bi, kot je pravilno ugotovila preiskovalna sodnica, kazenski pregon lahko začela znotraj dveletnega roka, pa tega ni storila,” so še zapisali višji sodniki.

Minister do dna
In prav Blanka Žgajner, tista tožilka, ki nikoli ne spregleda kamere ali mikrofona, pred katerima tako rada nastopa, si lahko dejansko pripiše vse zasluge, da je na sodišču padla tudi zadeva Balkanski bojevnik. Ker naj bi spregledala izločitev srbskih in slovenskih dokazov.

Ko so se pojavila namigovanja, da so t. i. balkanski bojevniki Dragana Tošića brez kazni odkorakali s sodišča, ker naj bi bil sodnik podkupljen, se je takratni predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič zaklinjal: “Zadeva ne sme ostati v zraku, treba ji je priti do dna, nikakor pa ne na prvo žogo začeti s tem, da je odločitev posledica koruptivnosti sodnika.” Seveda do dna ni pričel ničemur, razen morebiti tistemu, zaradi česar se ga je prijel vzdevek Minister Hik.

Skandal24.si

 • Ko ga kaj zašuštrajo se branijo z molkom…nauk od našega uglednega pravnika.

 • Ceno bosta pa plačala kriminalista, ki sta jo zaslišala. To je en lep primer, ko bo kriminaliste odvrnilo od poštenega dela. Očitno samo barabe uspevajo v Sloveniji. Spodobi se, da na Ljubljanski grad izobesiš Slovensko zastavo.

 • Se pravi Jnkovič in Šarec se tudi družita…občasno….,če uspe se bosta bolj poredko.

  • Steiermark

   Kdo ve, morda se bosta “družila” še bolj, na Dobu namreč.

   • Prle

    Kjer ima Ivan še vedno svoj apartma.

    • Janez

     Menda ga bo odstopil nekomu drugemu.

     • Prle

      Možnost ga ima celo oddajati, kadar ni on tam.

 • Mi pa si žalostno prepevamo: “Preljubo poštenje, oj kje si doma……

  Poslednjič poštenje šele zasledim,
  na vaško ledino pridirjam za njim.
  Glej, tamkaj z otroki prijazno igra,
  jim kratek čas dela, pri njih je doma.

 • antimur

  Cela Slovenija ve, tudi levaki, da je tožilstvo, sodstvo, vlada in kriminalci kot je Janković, nekaj najbolj smrdljivega v naši domovini. Vsi so primerni za od…el, Jankovića pa je potrebno za smrdljive čefurske tace obesiti namesto zastave na ljubljanskem gradu.

  • karpelec

   Potem pa zastava ne bi ponosno plapolala, ampak visela kot še marsikaj.

   • Prle

    Zate je tudi viseči dober.

 • sloustava

  Blejete kot ovce na tem portalu! Kaj natedi levak, lopov, sorosevec, kucanist? Gre na cesto! Kdaj bo kriticna tocka dosegla vase vsegliharske butice? Danes je ogromna prilika zacetka demokracije! Volitve, zato dvigniete lene riti in glasujte ZA resnico in pravico. Vse lopove moramo sodno preganjati, ne smejo umreti prej, dokler jim ne dokazemo, da so grobarji slovenstva! VOLITVE!!

  • Novakec1

   In koga naj volimo? Naj klovna med klovni.

 • bubamara

  To je prezahtevno besedilo za slovenceljna. Slovenceljn razume samo: janša je kriv.

  • Prle

   Kar tudi je, kriv namreč.

   • Soave

    Oooooo, živjo slovencelj !!

   • bubamara

    Seveda je kriv, če reče Milan.

 • tarantela

  Tole je pa že smešn: “skrivaj se sestajata”. To je kvečjemu velja za kakšne skoke če plot, se mi zdi. A bo zdej usak mogu it Marjanco uprašat, s kom se lahko sestane?

  • rrrrr

   Če bi malce okorela Kučan in Janković, solastnika firme Slovenska sodišča d,o.o obvladala vodenje podjetja preko mobilnika ali interneta, potem podrejenim sodnijskim referentkam ne bi bili potrebni sestanki v živo kot pred pol stoletja.
   A kot moderna poslovneža pa sta se štafeti kot prenosu informacij, skoraj dokončno odpovedala.

 • soc

  Ne nabijajte z zgroženostjo. Vsakomur, ki bere ta portal, je jasno, da sta Klemenčič in Florjančič tako kot Betettova del problema, ne rešitve.

 • centurion

  Počasi, kot zgleda, bo farmacevtka (Jankovićeva mednožna terapevtka),
  če bo sodelovala pri obrambi svojega pohotnega delorihtalca,
  dobila ne samo službo, ampak tudi stanovanje.
  Za ceno omerte in še kakšnega fuka….

  • domovina mili dom

   Kmalu bo postala kakšna sekretarka v murglski vladi.

  • soc

   Ne mi čez to farmacevtsko tehnico! Občasno jo vidim, ko grem dol v lekarno po zdravila za pritisk. Lepa in ljubezniva. Čisti antipod oni srbski žabi.

 • Zima prihaja

  Problemi ?

 • Ana Job

  Ženske so odlične vohunke in izberejo največ informacij. Moški pa radi čvekajo. Nina ni naključno sedela na kavici z njim.

 • domovina mili dom

  Nekdo naj farmacevtki razloži, da je okužena z HIV. Upam, da se bodo podgane postavile v vrsto.

  • Prle

   Si mogoče fovš, ker tebe nihče ne poseksa.

 • Janez

  ALI?
  JE SPLOH VREDNO ?
  Imeti take ljudi – na položajih ?
  In?
  KDO JIH JE POSTAVIL NA TE POLOŽAJE ?
  Ja?
  DAJMO ŽE PREKO PARLAMENTA – PREČISTITI – TE ODVETNIKE, SODNIKE ! L.r. J. KOMENDA

  • Prle

   Najprej se nauči pisati v vrsticah, ne pa v stolpcu. Nesposobnež, niti osnov ne poznaš,kaj šele.kaj drugega. He,he,he.

   • Soave

    A težko bereš ??

    • Prle

     Ne paše v kontekst te strani,zakaj pa ti ne pišeš v stolpec.

     • Soave

      Ker se mi ne da truditi se.

 • Viktorh

  Skrivajo, molčijo, lažejo, kršijo zakonodajo…

 • radames

  Tale srbski primitivc čaka na imenovanje “rezervnega najverjetnejšega mandatarja”. Bomo kaj naredili ali se bomo pustili kot narod zajebavat? Ga bomo odstranili in s tem prispevali k prosperiteti slovenskega naroda? Tule ne smemo nemo opazovati. Ta cigansko balkanski primitivc absolutno ne sme ukazovati slovenskemu narodu.!!!

  • xtc

   Nima šans njegov domet je le LJ z bebci tam zunaj ima še manj možnosti kot jih je imel,sicer pa je dokazal ,da ni nikakršen politik ,ker ni znal narediti koalicije takrat,je še vedno mali solatar,ki spi pod pultom in nič več,le pokvarjen je bolj zahvaljujoč Milanu s katerim naj bi bila sorodnika.

 • xtc

  Gre za legalno levo mafijo,ki jo bo narod z volitvami težko odstranil z vzvodov oblasti.

 • Iva

  Blanka Žgajner – v roku dveh let po koncu izvajanja prikritih preiskovalnih ukrepov namreč ni začela kazenskega pregona proti Jankoviču.

  Je imela preveč dela pri kreiranju indicev(!) v sojenju proti dr. Milku Noviču!
  Kar POL LETA po škandalozni obsodbi, ki jo je izrekel šef NPU Majhenič le 6 dni po zločinu pred Via Bono,
  ŽGAJNARJEVA ni uspela, ob pomoči množice preiskovalcev, najti NITI ENEGA dokaza proti Noviču! In vendar je vložila (po čigavem ukazu??!) obtožnico, ki je seveda morala postati pravnomočna, da so Noviča strpali v pripor (kjer čepi izoliran od okolja in celo interneta tudi danes), zato da ne bi iskali pravega morilca, njegovih pomočnikov (kažejo VIDEO posnetki) in NAROČNIKOV-stricev-udbomafije iz ozadja!

  Komu je bil direktor KI dr. Jamnik tako nevaren, da je(so) naročil(i) njegov umor?
  Prav tisti teden naj bi imel tiskovno konferenco!
  Kdo je na dan pogreba brskal po njegovem stanovanju?
  Zakaj je vdor v stanovanje medijsko zamolčan?!

  • Soave

   Bravo !! O Noviču pa vse tiho je bilo !!!

  • rrrrr

   Zakaj je vdor v stanovanje medijsko zamolčan?! Morda nam bo to pomagal razjasniti spoštovani dr. Gorenak, saj je nedavno v svojih dveh prispevkih na vse pretege hvalil tožilko Blanko Žgajnar. Češ, da ni kriva za uničenje dokazov proti Jankoviču, o njeni vpletenosti v osvobajanje Bojevnikov in lažni obtožnici proti dr. Noviča pa niti besedice!….. Saj je Blanka vendarle hči njegove dobre bivše sodelavke!? Zelo prepričljiv argument, kenede!

   Takole bomo rekli: ker bo Bllanka o tem vdoru v Jamnikovo stanovanje ( dr. Novič je bil tedaj že v priporu) spet tiho, naj Vinko o tem raje kar kar njeno mat pobara!
   Pričakujem njegov naslednji prispevek o obeh damah Žgajnar!

 • Olga

  Mafija! Vsi na volitve in opravimo lustracijo, z doslednim spoštovanjem zakonodaje, ki kršiteljem človekovih pravic in skorumpirancem prepoveduje kandidaturo za mesta v sodstvu!

  • Prle

   Točno tako, volimo DESUS.

   • Olga

    Ker ne znajo niti brati z listov, kar jim Milan in Kahl napišeta?

    • Prle

     Tako kot tebi napiše Ivan?

     • Olga

      Tudi vi ne znate brati, piše jim Milan Murgleone!

 • Janez

  SPPREMENIMO
  POSODOBIMO – ZAKONODAJO !
  Ki
  BO OMOGOČILA
  – TUDI KOREKTNE ODSTAVITVE IN SANKCIJE :
  – SODNIKOV, TOŽILCEV, POLICISTOV, ODVETNIKOV
  – URADNIKOV, ŽUPANOV IN NJIH ŠEFOV ODDELKOV,
  – MINISTROV IN SEKRETARJEV
  IMENOVANIH IN VOLJENIH FUNKCIONARJEV IN POLITIKOV, POSLLANCEV itd.
  Tudi
  JAZ SEM ŽE VEČKRAT VIDEL TEGA ANTIPATIČNEGA ODVETNIKA M.K.
  KAKO JE POSEDAL V LOKALU
  POD “METALKO”
  IN DEBATIRAL Z EX MINISTRIVO M. ŠIRCA. “OŠTARIJSKA POLITIKA”?! L.R. JANEZ KOMENDA

  • Prle

   Tebe pa zadolžujemo, da boš te spremembe izpeljal. Rok predSednika komisije za popravo zakonodaje, ti je začel teči SEDAJ.

   • Janez

    No !
    SAJ IMAMO DOVOLJ
    MLADIH SPOSOBNIH PRAVNIKOV !
    Jaz
    sem drugo leto v penziji !
    In odvetnikov – sploh ne rabim, ker sem pošten.
    A ne ?
    PROBLEM JE V ŠOLANJU SAMIH PRAVNIKOV IN ODVETNIKOV !
    Pristajajo?
    ZDI SE,
    DA JIH VELIK DEL ODVETNIKOV IN PRAVNIKOV ?
    PRISTAJA – NA DELOVANJE – NA ETIČNO SPORNI OSNOVI !?
    Npr.
    Tega
    MOL ŽUPAN Z.J. ODVETNIKA Miho K. – OČITNO NIČ NE MOTI !
    Da?
    HKRATI ZASTOPA
    – MOL ŽUPANA Z.J. IN TUDI
    – TISTO “FAMACEVTKO” . S katero je Z.J. v konfliktu.
    Naši
    “VELESTROKOVNI ” PRAVNIKI
    – PAR ČASTNIH IZJEM JE – PA ? NITI – GLASU NE DVIGNEJO ?! Se zdi ?
    Kaj pa?
    ČAST IN DOBRO IME – pravnikov, odvetnikov? Ali – tega – ni ?

    Zdi se,
    DA VELIKO PRAVNIKOV IN ODVETNIKOV PRISTAJA ?
    NA
    NAMERNO PISANJE –
    “SLABIH” ZAKONOV, PRAVILNIIKOV ITD. Ker so – PLAČANI ZA TO !
    In?
    Jih ” verjetno plačano” psanje slabih, nefunkcionalnih zakonov ?
    – zdi se – NIČ NE MOTI ?

    NASPLOH SE MORAMO JASNEJE ZAVEDATI,
    DA OD VEČINE ZLASTI
    “KARDELJASTIH” PRAVNIKOV – NE MOREMO PRIČAKOVATI – KVALITETE ! Se zdi?
    VEČINI
    “PRAVNIKOV”
    – NAMREČ NEUREJENO STANJE, “SLABI” ZAKONI ? Zdi se – čisto ustrezajo.
    ČE
    BI BILI R. SLO ZAKONI – ZELO ENOSTAVNO INN JASNO NAPISANI IN FUNKCIONALNI !
    Potem?
    POTEEM BI IMELI – R. SLO ODVETNIKI “PREMALO” DELA ! In zaslužka seveda.
    V
    RAZMERAH
    ” NAMERNO SLABO NAPISANIH ZAKONOV” ? Imajo “dela” in zsslužka? Dosti več.
    Še
    V
    RAZMISLEK:
    MENI SE ZDI, DA SO – ZDI SE TAKO –
    DA SO “KARDELJ” DR. C.Ribičič in ostali ” ustavni pravniki”
    NAMENOMA TAKO NAPISALI TEMELJNE ZAKONE IN USTAVO, DA SE
    NPR.
    KP POLIT NESODNIH MORILCEV – NJIH POLITIČNIH NASPROTNIKOV ?
    Ve se zakkaj !
    Da bi pač ne bili obsojeni njih sorodniki, ” polit-istobarvni ” predhodniki ?! Seveda.
    Nikakor – ne da, se jih dalo – normalno sodno – obsoditi.
    Niso poskrbeli, oz. Verjetno nsamerno niso vnesli v Ustsvo.
    In v temeljno zakonodajo – pravnih členov?
    Po kateriih bi bilo mogoče – pravno veljavno
    – OBSODITI
    NESODNE POLIT POMORE. Zdi se da je bil “nevnos” ustreznih določil? NAMEREN ?

    Enako ?!
    TUDI ZA MATERIALNO, DENARNO OSEBNO ODGOVORNOST ZA SLABO,

    – NAMERNO NAPAČNO IN
    “ZLORABNO” SOJENJE – SODNIKOV ! In “slabo delo” ostalih v innstituciijah prava.
    Ni !
    Kot se reče : ” NI PRAVNE OSNOVE !
    Verjetno ? Namerno?
    TA PRAVNA OSNOVA – NI BILA VZPOSTAVLJENA? Zdi se tako. L.r. Janez K. KOMENDA
    P.s.
    Jaz JANEZ K. KOMENDA
    PIŠEM NENAROČENO, NEPLAČAANO, NISEM ČLAN R.SLO STRANK, SEM NEKAZNOVAN,
    NEALKOHOLIK, 65 LET SITUIRAN ITD.

 • mginko

  Ta generacija bo že še občutila podmladek udbomafije s starim vodstvom. Še mora ta mafija zategniti, da se bo ta narod v ukradeni držvi prebudil in odločil pospraviti to komunistično gol……

 • tramal

  Niso prav vsi srbini slabi ,toda v slovenijo je prišlo 99 procentov bedakov ,lopovov preprodajalcev in klovnov ter smrdljivcev kakršen je jankovič.

  • milanček

   tudi kućan je 50% čefur, 50 pa madžaron! Sprašujem kam z njim?

   • cosmosjasnovidec

    Na smetišče kamor spada.

  • Rožle

   Priimek Janković je hrvaškega izvora …
   Torej je bil že kakšen njegov pra pra dedek izdajalec lastnega naroda …

  • Jessica Fletcher

   Prav nič drugače se ni končalo z JJ…sam o tem raje ne bi …a ne da ne …enega kurcata , drugega branite sta pa oba ista govna ….samo drugo pakovanje . NOVA 24 Tv …fašisti in nič drugega ste …

   • Meho

    Daj, bebo. Če že kurcaš, kurcaj tistega, ki krade miljone in pod žaščito udbo mafijske murgeljske đamahirije posiljuje vsepovprek, ne pa tistega, ki kao “ne zna pojasniti odkod mu 480 evrov za izlet na Mauricius pred 15-imi leti”.

    .

  • baubau

   seveda,srbi niso butalci,pametne so obdržali

 • Morala

  Saj isti odvetnik ne sme zastopati obe stranki v zadevi!? Haha….

  • baubau

   pri nas že…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!