Je Udbi zmanjkalo denarja? “Smeltova” letala, ki so nekoč nesla zlata jajca, zdaj prodaja država

Kaj se je zgodilo s podjetjem GIO Poslovna aviacija, enim izmed paradnih konjev slovenske udbo-mafije, sicer hčerinske družbe podjetja GIO (nekdanji Smelt), s katerega prestižnimi letali so svoj čas leteli vplivni slovenski politiki in drugi ugledni poslovneži? GIO je najemal letala in se zapletal v tožbe, zaradi česar je nekoč zelo uspešna letalska družba finančno strmoglavila, prešla v državno last in se znašla v likvidacijskem postopku, podjetje GIO Poslovna aviacija pa je država očistila in prodala – družba se je znašla v rokah menedžerja Miroslava Gnamuša, tistega poslovneža, ki že dve leti ne plačuje prispevkov svojim zaposlenim v ljubljanskem podjetju Litrostroj Jeklo. Kot kaže, pa mu je uspelo dokončno na kolena spraviti podjetje, s katerim so udbovci svoj čas mastno služili, saj se je novi lastnik podjetja GIO Poslovne aviacije, podjetje ACMG, znašlo v prisilni poravnavi. Večina denarja, ki ga je udbo-mafija tako ali drugače izčrpavala iz Smeltovih hčerinskih podjetij, je že zdavnaj na švicarskih računih, njeni posli pa so državo stali na desetine milijonov evrov.

Smelt je bil v času pred osamosvojitvijo republiški center obveščevalno-varnostne službe. Ustanovili so ga slovenski udbovci iz GIO (Gradbeni Inženiring Operavita), ki je opravljal številne vohunske posle tako v Jugoslaviji, kot tudi v tujini, saj so zaposleni kot “gradbinci” seveda imeli dostop do številnih uporabnih podatkov in oseb. Več kot 20 let je Smelt vodil Jože Žagar, tesen prijatelj Milana Kučana in njegove soproge Štefke, ki je po osamosvojitvi med letoma 1991 in 1999 vodil tudi podjetje Smelt Intag v Zürichu, kjer je eno od ključnih vlog igral tudi nekdanji minister za zdravje, Borut Miklavčič, v navezi z albanskim paraposlovnežom Hajdinom Sejdo (Ilirija Holding s.a.)

Kako je slovenska udbomafija načrtno izčrpavala Smelt in trgovala z orožjem
Žagarju so v navezi s Stanetom Dolancem in posredno tudi Kučanom očitali partijsko načrtovani propad Smelta, ki so ga povsem oplenili, da je več let pozneje končal v stečaju. Premoženje je bilo preneseno v Zürich v času Žagarjevega vodenja podjetja Smelt Intag, v sklad Ivana Mačka, v kantonu Aarau, del denarja pa je romal tudi v Ženevo. Del te organizirane in na videz humane hobotnice pa so bili tudi partizansko-partijski krogi Janeza Stanovnika, povezani z diplomacijo OZN. Žagarjevi najožji sodelavci so sodelovali tudi v orožarskih poslih v Libiji in Rusiji, smo izvedeli iz zaupnih virov.

Ko je bil Jože Žagar direktor družbe Smelt Intag v Zürichu, ustanovila ga je družba Smelt International (Žagar je bil predsednik nadzornega sveta), se je na veliko plenilo družbeno lastnino, kar je razvidno že iz poročila preiskovalne komisije iz leta 2000.  Ugotovljeno je bilo, da je bil Smelt International, d. o . o., tipično obvodno podjetje (by pass), ustanovljeno za finančno izčrpavanje matičnega podjetja, Smelta, p. o. Z njim je bil vzpostavljen primer nelojalne konkurence in nespoštovanje načela konkurenčnosti.

Žagar se je celo znašel pred švicarskim sodiščem zaradi odliva 10 milijonov švicarskih frankov neznano kam, toda razpleta nikoli ni bilo. Delni odgovor, kam vse se je stekal denar, se zdaj razkriva tudi s tri milijone evrov vredno ugledno vilo v Torovem pri Vodicah, pa je pred leti poročal Reporter. Jože Žagar je sicer danes resda že pokojni, njegovi dediči pa že več let vilo neuspešno prodajajo in oddajajo v najem.

GIO najemal draga letala in se zapletal v tožbe, “nasadil” pa jih je Andrej Toš
V aferi Smelt  (pozneje GIO) sicer pomembno vlogo igra tudi odvetnik Andrej Toš, ki je v sredini devetdesetih let od takratnega Sklada za razvoj dobil generalno pooblastilo za zastopanje Smelt Intaga, Udba pa ga je v resnici najela že prej, v času razpadanja SFRJ, da je “urejal zadeve za nekdanja jugoslovanska podjetja”. Naj spomnimo. Afera ima veliko podobnosti z afero lastninjenja Trga republike, a tudi veliko razliko: v prvem primeru je bil Toš član ekipe, ki je iskala podatke o Smeltovih poslih, v drugem pa ekipe, ki je skrila podatke o končnem lastniku garaž.

Formalna lastnica ljubljanskih garaž je bila švicarska družba FC Meinrat Holding, vendar posredno – Dnevnik je poročal, da je družba nekoč kupila Toševo podjetje To To iz Ljubljane, To To je bil lastnik družbe BSL, tudi ta je bila nekoč v Toševi lasti, BSL pa je lastnica Trga republike. Sporni Toševi posli so bili morda še najbolj javno izpostavljeni, ko se je izkazalo, da sta imela  Smeltova švicarska enota, Smelt Intag, kot tudi družba FC Meinrat Holding, sedež v isti stavbi, na istem naslovu – Stampfenbachstrasse 52 v Zürichu.

Podjetji sta imeli domicil pri isti družbi, odvetniški pisarni Suter Services oziroma z njo povezani SH Service, ki ima sedež prav tako na Stampfenbachstrasse 52. Toš je sicer ves čas zanikal, da bi imel kdajkoli pozneje še stike s FC Meinrat Holdingom, kakor je vedno zanikal tudi lastninjenje podjetja BSL.

V obeh upravah, Smelt Intaga in FC Meinrat Holdinga, se je pojavljalo tudi ime švicarskega pravnika Petra Nestija, ki je bil pred časom direktor Crown Resources, družbe, ki so jo kasneje povezovali z več aferami, med drugim s pranjem denarja, izmikanjem plačila davkov in tudi z nafto iz nasedlega tankerja Prestige, ki je pred leti onesnažil špansko obalo.

GIO se je zanimal celo za nakup vladnega falcona, preden je potonil zaradi visokih izgub
Andrej Toš pa je vpleten v še eno nerazčiščeno afero z GIO iz časa, ko je bil predsednik uprave Savo Tatalovič (ta je sicer postal tudi direktor hčerinske družbe GIO Poslovna aviacija). Leta 2011 je v slovensko javnost pricurljala novica, da so državni lastniki podjetja Gio – Kad, Sod in DSU na skupščini soglasno sprejeli sklep, da bodo prenehali plačevati obroke za lizing za letalo liechtensteinskemu podjetju Interflight Anstalt, dokler se ne razkrijejo lastniki tega podjetja.

Pogodba o najemu letala je bila z Interflightom sicer sklenjena leta 2005 in je bila veljavna do leta 2015. Po tej pogodbi  je moral Gio za uro letenja plačevati 1.300 evrov, kar je po ocenah poznavalcev krepko presegalo tržno vrednost. Kdo je lastnik Interflighta, uradno ni znano, po nekaterih informacijah pa naj bi v ozadju stal prav Toš, ki je ob podpisu pogodbe z Giom zastopal Interflight. Toš je vse skupaj večkrat zanikal, čeprav naj bi za posle vedel. Letalo, za katerega je mesečne obroke plačeval GIO, pa je ves čas uporabljala družba GIO – poslovne aviacije.

Z Gnamušovimi menedžerskimi prevzemi dokončen potop prestižne letalske družbe
GIO Poslovne aviacije so se nazadnje znašle v rokah menedžerjev Litostroja Jeklo, zbranih v podjetju ACMG, katerega največji družbenik je Miroslav Gnamuš, sicer še vedno predsednik uprave Litostroja, čeprav se je zapletel v afero neplačevanja prispevkov svojim delavcem, ki ob pomoči Cerarjeve vlade tako lahko “deluje” že praktično dve leti.

Ker je moral Gnamuš Litostroj Jeklo po propadlem lastninjenju prepustiti slabi banki (DUTB), se je s sodelavci odločil nov kapital poiskati v letalski industriji. Na njihovo žalost so kmalu spoznali, da za letalske prevoze potrebujejo novo letalo in da se z letalskimi posli ne bi mogli ukvarjati v takšnem obsegu, kot so si zamislili leta 2011, ko so ocenjevali, da bi na leto lahko ustvarili 100 tisoč evrov dohodkov, vse za poplačilo odvetnikov in sodišč.

Ker je ACMG jamčil za plačilo pet milijonov evrov dolgov Litostroja, zdaj nima več dovolj premoženja za njihovo vračilo. Menedžerji so se skušali dolgov znebiti s poslovnim prestrukturiranjem, a se je družba leta 2015 znašla v poenostavljeni prisilni poravnavi, z dolgovi v višini 4,8 milijona evrov. Ocenjuje se, da so samo Gnamuševi propadli posli državo, s tem pa vse davkoplačevalce, stali več 10 milijonov evrov. To je še vedno samo kaplja v morje v primerjavi z denarjem, ki so si ga v vseh teh letih v aferah Smelt in GIO uspeli nagrebsti “stari udbovci”. Nekoč finančno zelo donosna letalska družba pa je zdaj tudi zanje samo še lep spomin.

L. S.

 • Anton

  SIVKO za to nič ne ve… on je v pokoju. Mi pa čakamo da bo pokojni.

  • Anton

   kopriva žal ne pozebi

   • KAPIBARA

    Pozebe mpgoče ne
    Odmre pa vsakakor

  • Nataša Valant

   + + + + + + + + + +

 • Olga

  Kučana do smrti v zapor! Denar je pa na njihovih računih v Švici in v raznih oazah! Kućanovi hčeri je financiral Smelt študij v “gnilem” kapitalizmu! Druga pa varuje v Švici udbaški zaklad, denar slovenskih davkoplačevalcev, ki ga je ukradla UDBA, katere šef je zadnji šef partije, komunist Kućan!?
  Spomnimo se: komunizem je zločinski sistem, torej so komunisti zločinci! Kućan je prvi!

 • totex39

  Te barabe komunistične bo potrebno sfu++ti, ne pa da se spravljajo na JJ za katarega nimajo dokazov, čudno zakaj se pri nas na vse to še kar čaka, naj se ljudem pove resnica in ne da se gredo za skrivalnice in se jih prikazuje v lepi luči.

 • resnicaboli

  Enkrat je vsega konec tudi kučana.

  • Nataša Valant

   Hm. . . . . . . . tale enkrat, presneto dolgo traja.

   • von Rhein

    Mnogo predolgo. Konec bi se moral zgoditi že pred začetkom.

    • Nataša Valant

     + + + + + + + + + + +

 • Viktorh

  Še danes me je sram, ko se spominjam kako smo v začetku 70-tih zasedali z Žagrom zaradi večje investicije – visoko regalno skladišče in kako smo vse preplačali, rušili, popravljali…
  Zelo dobro pa se je spoznal na denar.
  Poskrbel je zase in za svojo rdečo bando.

 • Fogglof Tunnek

  Pje, gnes pa je šel Janez Janša v totalno ofenzivo:

  “Je Udbi zmanjkalo denarja? “Smeltova” letala, ki so nekoč nesla zlata jajca, zdaj prodaja država”

  “Na tožilstvu spet lažejo – zakon interpretirajo kar po svoje, samo da bi lahko sfu**li Janeza Janšo!”

  “Predčasne volitve se začenjajo! Levi mediji in tožilstvo: “Janša je skril 400.000 evrov” – Janša: “Čas je, da izsušimo to močvirje!”

  Še mu je ostalo orožja, da tako seka…. hahahahahahahahahahahahaha … voluhar…

  • seniorka

   Te je gornji prispevek tako razburil, da ne veš, kaj bi še naprtil negativnega o Janezu Janši?

   • soc

    Bebca daš na ignore. Dve prednosti. Prvič s tem sebi šparaš živce. Drugič, s tem cefraš njegove. Ko se nihče več ne bo odzival na njegove bolne umotvore, si bo poslal šus v glavo, kar spet ni slabo. Ne zanj, ne za okolico.

    • karpelec

     Oja, za okolico bo slabo, ker bo za njim ostala le ožganina, kjer še kopriva ne bo rastla.

  • sumljivislon

   @vrvarna tunnek..stol imaš ..kupi si vrv – gravitacija dela …. ;)

  • tramal

   A vam komunajzerj spet popuščajo živci.Resnica nezadržno prihaja z novi24 tv

  • dare326

   Smeltovi miljoni in Kučanov svak Žagar niso pomembni, ker so naši, ane.

 • črnaovca

  Denar je prinesel TEŠ6 in ga bo še 2TDK in 3 razvojna os. So se že zdavnaj prestruktuirali in niso odvisni od letal

 • montyamp

  Dam dve kište pira za lovce .

  • KAPIBARA

   Jest pa še stol primaknem

   • sumljivislon

    stol…@..ker gravitacija dela … ;)

 • althar

  Dober prispevek, Nova. To so nekatera od pravih imen ubomafijske hobotnice, ki jim tudi Kučan poljublja (ali je poljubljal) roko. Kdo si bo upal dregniti v osir in preiskal denarne tokove, za začetek LHB in Bank Adria na primer?

 • Demonkrat
 • Miran Pavličič

  A zato se je kučanova hči prof. Španščine kot ekonomska svetovalka zaposlila v Zürichu. Vse jasno…

 • Nataša Valant

  Saj bi prej uspela hoditi po trepalnicah. . . . . . kot razumeti tole šlamastiko.
  Znana so imena, znane so vsote, ki so jih tlačili v svoje žepe. Ampak ??
  Ker potrebujejo nekakšen ” veliki pokec “, je zopet na vrsti Janša.
  In sedaj se bomo zopet ukvarjalai s tisimi nekaj stotisočaki ??

 • Stajerka

  a se hecate??…..UDBI zmanjkalo denarja???……to je tako, kot če bi trdili, da so volkovi postali rastlinojedci…….če ne gre drugače, bodo za solde prodali lastne matere al potomce, ni ovire za umazane posle članov in njihovih podpornikov………

 • Stajerka

  sicer pa, Smelt je pripravništvo za sedanjost…..sedanjost je NLB, kjer so pokazali svojo sposobnost in desetine milijonov spremenili v milijarde…….

 • domovina mili dom

  Ker jim zmankuje “obratovalnega” denarja za paradržavo, bodo kradli pri drugem tiru. So si ga že rezervirali. Para država je zelo pogoltna. Denar od Teša so že nakupčkali. Prazniki ,”njihovi” ,so na pragu. Proslave krvnikov pa so drage. Vzdrževati je treba medije. Prestitutke so drage v tem rdečem kupleraju. Donacije za zasluge uničevanje slovenstva in države na posameznega rdečega hlapca so tudi velike.

  • karpelec

   …pa še za dvojne volitve je treba nekaj rezervirat.

   • slosin

    Verjetno res! Potrebujejo še mandat ali dva, da vse pokradejo, potem bodo pa pokradeno in totalno zavoženo državo prepustili opoziciji….in za slo ovce bo spet Janša vsega kriv…

 • Vojteh Dovč

  dokler bosta Kučan in Janša ne bo mira pa niti boljše ne .Boljše je že bilo!!!!!!!!!!!

  • tramal

   Vseglihar. kučan kradljivec in grobar slovenije,Janša pa edini rešitelj slovenije.

 • xtc

  Udba je pokradla ogromno denrja in ga zdeponirala v Švici in še kje;vendar pa je ogromno denarja vendar pa so veliko denarja zaružili ;ko so tvegali v borznih poslih ob krizi in ogromno denarja odteka za vzdrževanje paradržavne mreže in propagando ter je nekaj zaružili z napačnimi posli:
  Seveda je denarja še kar nekaj a vidno hlapi in zato skušajo ukrasti kar se da za vzdrževanje omreržja a denarja je vse manj;ker je omrežje vse dražje in vse bolj pogotno:

 • RATATA

  Kljub boleče hudi želji po resnici in pravici, v prispevku nisem prebral drugega kot to, da je vse nerešljivo in zacementirano.
  Svojo divjo jezo imam trenutno ukročeno in jo lahko zadržim.

 • mona lisa

  Ta stari sivi prdec bo še z groba denar grabil.

  • KIKI

   Tovariši mu bojo nosili na grob šopke iz Eurov in držali večno stražo!

 • rrrrr

  Udbi resnično zmanjkuje denarja, pa tudi belega praška. Sneženi možje, ki pilotirajo Smelt-Gio letala so zato čedalje bolj nezadovoljni…..Bivše predsedniške srčne zaklopke in sluzave prostate bodo kmalu prisiljene kar s zugom na tuje tuje klinike.

  • KIKI

   One Way ticket, please!!!

 • tramal

  Še vse kar so kradljivi komunisti pokradli so uničli.Tako je tudi z slovenijo.Podporniki komunistov pa so tako zabiti ,da ne vedo da tudi njih kradejo.

  • Vojteh Dovč

   samo da smo si na jasnem—-VSE KAR JE NAREDILA DIKTATORSKO KOMUNISTIČNA HORDA Z TITOM NA ČELU ,, JE NOVA SLOVENIJA ZJEBALA .Kdor koli je bil na oblasti,,!!!!!!!!!!!!!

 • samsara

  Kdor visoko leta nizko pade.
  Vedno je bilo tako in vedno bo.

  • FRANC3

   Ja, letanje pa narod plačuje.

 • samsara

  Napišite vendar že kaj o delovnih zmagah tovarišice Špele Kučan, ki v Švici požrtvovalno deluje v dobrobit svoje drage domovine, samostojne Slovenije. Popolnoma sem prepričan, da niza delovne zmage na tedenskem nivoju, kot so jih in jih še vedno njeni tovaroši in tovarišice, da ne omenjam posebej še zaslužnih prednikov, graditelji poti v gloriozni demokratični socializem.

  Nekaj citatov za osvežitev zgodovinskega spomina na požrtvovalnost in zasluge zadnjega udbokomunističnega predsednika…

  Milan Kučan: »O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.« Izrečeno: 31. januar 1990

  Milan Kučan: »Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija… /…/Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti…« Milan Kučan, izrečeno na 11. kongresu ZKS, december 1989

  Milan Kučan: »Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne
  želimo in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi.«
  Milan Kučan na plenumu CK ZKJ v Beogradu, Delo, 28. september 1989

  Milan Kučan: »Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta… vendar moramo
  narediti vse, da Jugoslavija bo.« 26. oktober 1988 (javna debata z Viktorjem Žakljem, partijskim ekonomistom in politikom, ko so oktobra 1988 debatirali o viziji »tretje« Jugoslavije

  Milan Kučan: »Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem.« MMC RTV SLO, 23. december 2015

  • FRANC3

   In takega izvajalca so Slovenci izvolili za predsednika. In to 2x.
   Jaz ga nisem volil nikoli!!
   Sedaj pa ga nekateri še vedno hodijo spraševat za njegovo mnenje. Ko ga je J. Janša povabil na soočenje gle razorožitve TO, se je pa usral. Novinarčki se ga pa nekaj dni za tem na Ljubljanskem gradu niti vprašat niso upali. Reve posrane!

  • KIKI

   In fuknjena raja ga kuje v rdeča nebesa! A ti razumeš! ?

   • samsara

    Einstein je ugotovil, da je človeška neumnost neskončna, glede vesolja pa ni bil povsem prepričan ali je tudi.

 • Johan

  Mafija, ki je v Sloveniji pokradla več kot 130 miljard, ima težave z legalizacijo tega denarja. Nekaj ga je oprala z prodanimi firmami DUTB-ja, tam bojo ponovno pridobili denar za spodbujanje gospodarstva !

 • samsara

  Zato pa pravi zadnji udbokomunistični predsednik, da je potrebno vzpostaviti nadzor nad ‘dražitvijo’ drugega tira DK. Če naj kdo nadzira kakšne velike projekte, so to lahko vedno in samo NAŠI.
  Je že kučanov mentor S. Dolanc-Rambo povedal, da bodo vedno in samo oni, komunisti, ki bodo vladali v teh krajih.

  • Olga

   Problem ni samo drugi tir, problem je tudi ogromno zakonodaje, ki jo ta vlada sprejema po hitrem postopku in mimo nas! Res bomo morali na volitvah odločno nastopiti ZA Slovenijo! Komunisti so za Sorosovo komunistično-islamistično -nacistično čorbo!

  • FRANC3

   Samo volitve jih lahko snamejo, pa še ta pod pogojem, da bo desna opcija na oblasti vsaj 3 mandate ali več.

   • KIKI

    Bojim se, da se tvoje in moje sanje ne bodo nikoli uresničile; prej nas bodo
    po svoje “likvidirali”, postrelili ali poklali. Samo to znajo! Za njih je JJ nesprejemljiva konkurenca moči in v njihovih umazanih tacah že diši po krvi!..Če pri volitvah ne bo šlo
    po njihovem planu, je Janša v strahoviti nevarnosti – Upam, da to ve in ne samo sluti!

    • cosmosjasnovidec

     Likvidacija Janše jim ne pomeni nobene zvrhe ampak bi se jim celotna situacija ravno poslabšala in obrnila v nasprotno smer to tudi vedo tako,da tega ne bodo izvedli drugače bi že zdavnaj.Ogromnim njihovim pristašem bi se z to potezo namreč odprle oči katere imajo sedaj zaprte.
     Problem največji pa je,ker je levaška golazen zasedla vse vodilne položaje na katerih so predvsem levaški čefutarji kateri so seveda pristaši komunajzerjev.
     Največja nuja je kot prvo odstranitev te izdajalske sodrge katera deluje proti Sloveniji dopušča kriminal balkanske mafije ter izdaja državne skrivnosti v tujino.

     • KIKI

      Danes je bilo zanimivo poslušati, kako je deloval Kos (Drago) v preiskavah
      kreditnih “map” NLB.
      Dečko je na pobudo svojih zaupnikov (Medije in Praprotnika) izvedel
      vrhunsko kupčijo. Za “delo”, da izloči mape, ki bremenijo NLB , je dobil
      astronomsko plačilo ( 800.000 EUR), od NLB, od obremenjenih komitentov,
      dolžnikov pa še najmanj 1x toliko opranega denarja, če jih ne ovadi!
      Vse kreditne “mape” so čudežno poniknile!…E, fantje, to pa je biznis leta 2016!
      Pa lepe, mirne sanje vsem udeležencem! Bodite brez skrbi! “Kar je dano, je v
      jamo zakopano!” smo rekli v starih cajtih…

  • KIKI

   Saj ne gre za projekt 2tira,, s to novo Dragonjevo firmo bojo iz ljube domovine
   počrpali zadnje miljone, naše in Evropske, če bojo uspeli; Tiri pa bojo izvedeni,
   ko bosta od mrtvih vstala Franc Jožef in Marija Terezija!
   Pa koga bo to še zanimalo? Repe bo napisal, kako nas je Kučan rešil Marije Terezije
   in Franca Jožefa, ker jih je porinil nazaj v grob, mi, ostala raja, pa bomo pasli
   ovce severno od naše meje, če nas bojo le še želeli !
   Hrvati bojo veselo čofotali v morju Adrijanskem, v šolah in uradih pa se bo govorilo
   po ruski! Harašo?

 • Hanza Gorenjski

  Tako pač je.

  • Olga

   Tako pač ne bo več!

 • Viktorh

  Smo potrpežljivi, dostojni, ponižni, na vse svinjarije pripravljeni….

  • Hanza Gorenjski

   Še preveč…

  • cosmosjasnovidec

   Na žalost res.

 • radames

  Se spomnite celostranskega oglasa v Delu: KARAVANA GRE DALJE (SMELT)?
  “Zaključni” oglas KARAVANE sem shranil in fotografiral:
  http://shrani.si/f/3v/i5/4KsrjK2M/img1008-1.jpg

  • KIKI

   Špica!

 • Hribouc

  Ne znajo upravljat nacionalne letalske družbe, zdaj ne umejo z malo letalsko udbovsko GIO letalsko družbo, sesuli so celotno holz industrijo(Brest, Stol, Meblo, Marles,Javor…itd), Iska so le še sanje, SMETA ni več, ne znmajo furat navadne štacune, kar Mercator je, ne avtomobilske industije, kot Cimos, vse gre u porkomaloro!
  KAJ RDEČUHI ZNAJO; POVEJTE!

  Odg: gobce sukati, ustrahovati, krasti, uničiti sočloveka, zavirati, sprenevedati, uničevati in se kotiti na tekovinah svinjske krvave boljševiške revolucije, otroke kvariti, otroke krasti, fabrike krasti. GRAUŽ.
  Lopovluk vukojebine Udbokučanistan, Rdeči, seveda! MAAAARŠ!

 • Shalalabayzer

  No ja, en droben del Smelta je bil špijonov…ostali so bili uporabni idioti, ki so pomagali uvažati devize v bankrotirano jugo…predvsem z dumping gradbenimi posli

  • KIKI

   A samo droben del Smelta ? Kako srčkan izraz za Genexove udbovce in vohune!

 • KIKI

  Tako je! S kratkimi Kučanovimi koraki in raztegnjenimi tatinskimi tacami njegovih forumcev
  v F21 bojo vsak čas pokradli celotno Slovenijo, uničili vsakogar, ki ni njihov in jim izpili kri kot
  so to počeli udbaški vampirji v celem Titovem obdobju in še danes. V njih je vsajeno vso zlo
  človeštva, za njih je raja nepomemben faktor, oni potrebujejo svežo kri in svež denar za svoje
  umazane posle!
  Kot smo videli nedavno, je Kučan s svojimi izbuljenimi očmi potrdil diagnozo svoje prirojene
  in privzgojene bolezni: shizofreni sadizem najhujše oblike! Ni ozdravljiv!
  Po letu ali dveh bo bremenil za prodajo Genexovih avionov J,Janšo in mu obesil lastno umazano
  kupčijo, tako kot jo je uspel pri aferi s prodajo orožja, ki ga je podtalno in javno sam prodajal
  svoji edini domovini – Jugoslaviji! ..

  • cosmosjasnovidec

   In katero je iz Zagrebskega ter Srbskega letališča vsak dan najmanj 4 naloženi tovorni avioni potovalo v Sirijo k đihadistom kar je tudi potrjeno.To je neprekinjeno noč in dan trajalo teden dni.
   Tudi tisto orožje katero bi morali dostaviti Slovakom na uničenje.
   Vse je pa plačal seveda “kurčanov” kolega spaka “soros”.
   Potrjen dokaz je pa tudi izvor kalašnikov katere so našli pri crknjenih đihadistih hrvaški novinarji so pa prav tako vse izsledili in dali v javnost.
   Le komunajzerska pingvinska gnida “kurčan” se še vedno izmotava kot je seveda navada komunajzarskega levaškega režima.

   • KIKI

    Res je, tudi v Mariboru je Kučan ves presran letal po letališču in se skrival
    pri “stari lipi”, se delal nevidnega, ampak…je bil viden in parkiran kontingent
    orožja iz MB letališča je odletel za Bosno…Ves zmeden, zaloten pri poslih v
    gostilni, s pomembnimi MB osebami, je v trenutku “spakal” in se s šoferjem
    nemudoma odpeljal, kot da mu je gorelo za petami!
    Vmešaval se je v vse in vsakogar, ki mu je lahko nudil željene informacije
    in opran denar pod mizo! .

 • Fireblade

  kdaj se bo počistilo to komunistično jugovino in javnosektorske parazite, pa kaj ljudje res ne razumejo, da so nategnjeni vsak dan ko bulijo v pop tv in rtv

 • Janez

  Pa ?

  Ljudj Božji !
  DAJMO RAZZMIŠLJATI – REALISTIČNO ,
  V
  SLOVENIJI JE NAD 600 POVOJNIH GROBIŠČ, KI JIH JE POVZROČILA – KPS. Kdo pa drug?

  600 KPS MORIŠČ – NA VSAKEM – JE MORALO SODELOVATI VSAJ 10 SLOVENCEV !
  OD KPS – VZPODBUJENIH V NESODNO KPS MORJENJE SOBRATOV – SLOVENCEV !

  600 x 10 to da – cca 10.000 SLOVENCEV PRITEGNJJENIH V KPS – NESODNO MORJENJE ?!
  A – ni tako.
  Vsaj 10.000 Slovencev je nesodno zločinsko morilska KPS POTEGNILA – V BRATOMOR !
  Dejstvo.
  IZ TE S TRANI KPS – PRITEGNJENOSTI V NESOODNI POLIT BRATOMOR – SLEDI ?

  Veliko tega?! Mar ne ? TO JE USTVARILO
  T.I. BRATOVPŠČINO V KPS POLIT BRATOMORU ! Vse ostalo ? Je ? Posledica – mar ne ?

  Ne slepimo se : bratovščine v ” krvi” so najbolj trdne, trajne.
  Kot v Italiji – znana ? Bratovščina v krvi – “naša stvar”. Resna tema. A ne ? L.r. JANEZ KOMENDA

  • Janez

   Orisana tema !
   Povojne KPS pritegnitve cca 10.000 Slovencev v KPS !
   nesodno polit morjenje sonarodnjakov. Naj gre v Parlament. L.r. JANEZ KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Kot sem že nekje napisal so levaki pripomogli k temu:
  ————————————————————————————————————————————-
  Bliža se padec Europe kateremu sledi naslednje
  Slovansko zavezništvo je prešibko.Turško – Romunska vojska je preplavila Evropo.Kdor se ne pokori njihovim izsiljevalskim zahtevam,ga povozijo s surovo vojaško močjo.Europo še pa hoče zavzeti komunajzer Rus.
  Ostalo nas je še par osamelcev,nekaj Madžarskih,Slovaških,Hrvaških,Srbskih in Slovenskih regij,ki še niso klonile predvsem SLOVENSKE ne.Malo nas je,vendar se ne predamo.
  Imamo ponos in imamo upanje – upanje,da se nam pridruži novi rod bojevnikov in vrne Evropo na pota stare slave.
  ———————————————————————————————————————————————
  Taka bo usoda europe v prihodnem obdobju kamor so jo porinili levaki in komunajzerji.

 • Ros

  Milan Kučan bo šel v zapor za 30 let (oziroma do smrti) zaradi večih umorov in zločinov proti človeštvu. Plačati bo moral še odškodnine žrtvam (kolikor pač ima premoženja).

  Vse ostalo so akademske debate in propaganda.

  • Tetka iz ozadja

   Milan Kučan, prvi predsednik samostojne naše domovine Slovenije in vrhovni povelnik oboroženih enot med osamosvojtveno vojno pač ne bo šel nikoli v zapor. Všeč mi je ker imam zmeraj prav.

   • Janez

    O?
    Dobro jutro –
    “Tetka”
    – glej jo !
    Namignili soo mi,
    da si pravzaprav “znerviran starejši ex komunist”
    In – da zato tako nenavadno pišeš.
    Je kaj resnice v tem?
    Ali ti morda kaj veš?
    O slovenskih
    “T.I. BRATOVŠČČINAH V KRVI” – VEZANIH NA ČAS 2. VOJNE. Lep dan l.r.JANEZ KOMENDA

 • piko8

  ODSTSRANIT kUĆANA IN ZMAGA IN BLAGINJA SLOVENCEV JE ZAGOTOVLJENA !!!

 • Nataša Valant

  Jaz samo srčno upam, da tista. . . nič in nihče ni večen . . .res velja!!
  Kajti tole s kučijem je že malo sumljivo.Leta in leta je že ta glavni, povsodi je zraven. Ampak še kar vztraja!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!