Kaj imata skupnega obupno slab Družinski zakonik in leseni oklepnik Krpan? Erjavca!

Karl Erjavec (foto: STA)

Družinski zakonik Anje Kopač Mrak je najbolj podoben Krpanu iz začerkov afere Patria, lesenemu oklepniku, ki ga je Sistemska tehnika ob pomoči Karla Erjavca spravila v drugi krog testiranj, medtem ko sploh ni obstajal. S pomočjo avstrijskega partnerja je Sistemska tehnika na testiranje pripeljala skrpucalo, ki se je komaj premikalo. Podobno je tudi z novim Družinskim zakonikom – odpira več problemov, kakor pa ponuja rešitev.

Naj spomnim na nekatere skrite pasti Družinskega zakonika, ki briše pomen zakonske zveze, ki je v zasnovanju družine, da bi tako omogočil homoseksualcem, da bi lahko posvojili otroke. V javnosti je odmeval tudi odziv sodnikov, ki so jasno sporočili, da ne bodo zmogli dodatnih nalog, ki poleg tega spadajo v domeno strokovnjakov za odnose, to je socialnih delavcev. Kakor v zgodbi s Krpanom, tako tudi pri Družinskem zakoniku Karl Erjavec in njegov DeSUS igrata preračunljivo ter umazano politično igro. DeSUS je namreč zavrnil predlog Gibanja za otroke in družine, ki je z novelo ZZZDR želelo priznati stare starše za del razširjene družine ter odpraviti največje pomanjkljivosti veljavnega zakona. Karl Erjavec s tem ponovno dela proti starim mamam in starim očetom. Podobno izključevalen je tudi drug viden član vodstva DeSUS, Uroš Prikl.

Uroš Prikl omejuje razpravo o Družinskem zakoniku
Interes ljudi, da sodelujejo v razpravi o Družinskem zakoniku v Državnem zboru RS je velik. Vse več pa je znakov, da želijo vladne stranke Cerar- Židan – Erjavčeve koalicije spet grobo vsiliti za veliko večino nesprejemljiv Družinski zakonik.

Uroš Prikl, predsednik pristojnega odbora za družino, v nasprotju s Poslovnikom Državnega zbora RS v teh dneh več prijavljenim na razpravo pošilja pismo, v katerem jih obvešča, da jim ne dovoli sodelovati na seji, ampak bi rad v državnem zboru poslušal predvsem razprave elite – poslank in poslancev. Ti v večini o problematiki Družinskega zakonika nimajo pojma, kar so nazadnje dokazali ob zakonskem predlogu Gibanja za otroke in družine za spoštovanje pravic vnukov in starih staršev. Takrat poslanci vladne koalicije, vključno z njim, niso zmogli ene same strokovno utemeljene razprave.

Neresna pričakovanja naivnih uradnikov
Varuhinja človekovih pravic, skupaj z Urošem Priklom in ostalimi naivneži ter preračunljivci, pričakuje, da bo “novi” Družinski zakonik odpravil pomanjkljivosti škodljive družinske politike Anje Kopač Mrak.

Na več sejah parlamenta je Vlasta Nussdorfer izražala velika pričakovanja do novega Družinskega zakonika Anje Kopač Mrak, za katerega verjame, da bo pripomogel k ureditvi družinske politike ter v prihodnje preprečil podobne žalostne zgodbe, kot je primer koroških dečkov, ki zaradi uradniške in ideološke zaslepljenosti Anje Kopač Mrak ne smeta bivati v njuni edini družini babice in dedka.

Ministrica je skupaj z Martino Vuk, vladnimi plačanci iz Društva za nenasilno komunikacijo in drugimi protidružinskimi aktivisti tipa Združena levica, vseskozi reklamirala nastajajoči Družinski zakonik, ki bo imel odgovore in rešitve za nastale težave, ki se vlečejo več let.

Posodobitve družinske zakonodaje ni bilo samo zato, ker je bilo treba zavrniti socialne poskuse na slovenskem narodu. Z ukinitvijo spola, trgovino z materinstvom in posvojitvami otrok bogatim homoseksualcem ter lezbijkam želi skrajna levica uničiti temelje slovenskega naroda, našo katoliško tradicijo in način življenja.

Erjavec je takrat, kot običajno, dajal dvojna sporočila, v stranki DeSUS so bili za in hkrati proti. Čas je, da z njihovo dvoličnostjo upokojenci enkrat za vselej opravijo in jih postavijo pred vrata parlamenta, saj so v DeSUS-u z Erjavcem na čelu ničkolikokrat dokazali, da jih skrbijo le lastne koristi, upokojenci pa jih zanimajo le v času volitev.

Franci Donko

 • Goran Fatovic

  Marti.a , zblojena nepofuka.a feministka- grda, kot smrt, še grša kot vlasta.vaginitis pa to ….

 • Franjo Trojner

  Tudi zaradi preteklih in te nesposobne leve vlade, politikov, ki so ministri lahko edino v Sloveniji in prav nikjer drugje po svetu, vesolju bo naša država umeščena poleg Grčije, Romunije, Hrvaške in ostalih eksotov v počasnejšo skupino EU, oni hitri gredo brez nas naprej v svojo svetlo bodočnost. Konec je z EU! Sicer pa se na meji z Avstrijo itak ne vidi, da je Slovenija v EU in še manj članica Schengna, mi lepo pridno stojimo v vrsti z ostalimi in pri prestopu meje kažemo svoje osebne dokumente. Sicer pa na te, ki še Terana niso uspeli ustrezno zaščititi, ali med potekom arbitraže o meji samo jezik za zobmi držati in modro molčati, itak ni več mogoče računati. Tem se niti fsrati ne more, da bi do konca mandata celo tako po naključju za Slovenijo in Slovence kdaj kaj dobrega naredili. Le kaj smo Slovenci Bogu slabega storili, da nam za pokoro vedno pošilja kup nesposobnih voditeljev/politikov, ki v dobro države in naroda voditelji in politiki res nikoli ne bi smeli biti.

  • karlina

   Le kaj smo Slovenci Bogu slabega storili, da nam za pokoro vedno pošilja kup nesposobnih voditeljev/politikov, ki v dobro države in naroda voditelji in politiki res nikoli ne bi smeli biti.
   Veš kaj-tisoče in tisoče pomorjenih, za katere še vedno ne vemo, kje so, da bi jih svojci lahko dostojno pokopali, pa predvsem OPRAVIČILO IN PRIZNANJE KOMUNISTOV, za vse te pomore, uboje DOMOLJUBNIH SLOVENCEV, oz. GENOCID NAD LASTNIM NARODOM !!!!!

 • črnaovca

  Slovenika bi imela boljše odnose s Hrvati le ne bi bilo kupčevanja z orožjem in vojaki bi imeli boljše oklepnike če ne bi bilo korupcije

 • VERZIFIKATOR

  Iz zakladnice pesmi hvalnic o žabjih in drugih pravljičnih kraljih

  KARLI PRISKLEDNI

  Ime je slavno naše dinastije,
  kraljevsko, kakor je angleško Charlie,
  po naše lepše, pravijo mu Karli,
  ime kot nálašč za čar poezije.

  Navdaja blag francoski ga naglas,
  kot Asterix je mož postave galske,
  sposobnosti ima prav vse igralske,
  njegov kraljevsko sveti se obraz.

  Zgodovina dala pravo mu ime,
  in sicer Karli in nato Priskledni,
  so atributi res naslova vredni,
  kje jih dobil je, to se dobro ve.

  Naš princ se dŕžal je za skledo vsako,
  naj stregli z njo so levi ali desni,
  v poziciji še taki smrtno resni
  polizal z dna je sklede on omako.

  Morda se kdaj samo za hip je zdelo,
  da zbrcali so tja ga, med smeti,
  jokala naj bi mama tiste dni,
  ker v skledi je bilo za druge jelo.

  Priskledni níkdar še ni bil sebičen,
  z razlogom prisesal se je na skledo,
  saj so ga sprejeli v svojo sredo,
  ker bil za vse zadosti je jezičen.

  Starejše jesti on uči mladince,
  o lakoti jim rad pripoveduje,
  ki podlo da nasprotna stran jo snuje,
  mladincem da ostanejo drobtin´ce.

  Na te besede jih močno priklene
  mladince Karli svoje te starejše,
  jedi jim nudi vsakič vse redkejše,
  ostati lider njihov trdno sklene.

  A tega se premalo mož zaveda,
  da v hipu izgubi naslov Priskledni,
  kraljevski atribut, ki žal ni dedni,
  ko sprazni se do polovice skleda.

  Tedaj krdelo lačnih ga odrine,
  ne bo mladincem délil več zastonj
  in nič več ne pomaga mu bonton,
  ob skledo je, še preden dvakrat zine.

  Ne bo premínil sicer od gladu
  in drug prisklednež bo mladince vodil,
  o lakoti in o nesrečah blodil,
  Karli pa bo Vitez dolgega nosu.

 • Barack Bush

  Na žalost, morem dodati, da je za mene Donko osel, ki na račun nevednosti, nabija. Namreč:

  ————————————
  20.06.2008 14:43 Dopolnjeno: 20.06.2008 18:16.. Finance
  ..Družba Sistemska tehnika Armas je na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložila kazensko ovadbo zoper ministra za obrambo Karla Erjavca, vodjo strokovne komisije za izbor oklepnih vozil 8X8 brigadirja Bojana Pograjca in namestnika predsednika strokovne komisije Miho Matka, so sporočili iz Sistemske tehnike.Ovadbo je Sistemska tehnika podala zaradi utemeljenega suma, da so v nasprotju z ustavnim načelom enakopravnosti, s predčasno izključitvijo Sistemske tehnike iz nadaljnjih pogajanj, posel dobave 135 oklepnih vozil 8X8 zaupne narave oddali podjetju Rotis, so še sporočili…

  • Viktorh

   Kaj si hotel povedati?

   • Barack Bush

    Da je bil Erjavec proti Krpanu, za razliko od Mira Petka… takrat!
    http://www.bajta.si/osrednje-novice/sistemska-tehnika-vs-karl-erjavec

    • Viktorh

     Še bolj si se zapletel.
     Pismo o nameri je Ropova vlada podpisala s Sistemsko tehniko.
     Erjavec je tik pred volitvami leta 2004 prestopil iz LDS v Desus in postal je obrambni minister v Janševi vladi.
     Jasno, da je ldesovce razpizdilo, ker so izgubili biznis in vložili tožbo, ki so jo izgubili. Nihče pa ne ve ali je bil Karel za ali proti.
     In kaj ima pri tem Petek, razen, da je bil v tem mandatu poslanec DZ.

     • Barack Bush

      Kakšna ignoranca! Korl je “vegetiral” pri LDS nekaj mesecev v letu 2004. Kje se najde podatek, da ga je kot člana LDS, sploh zanimala problematika okoli Sistemske tehnike??? Kakšen rang je imel v stranki LDS, da bi lahko lobiral za Sistemsko tehniko??? V članku dobesedno piše, da … je Sistemska tehnika ob pomoči Karla Erjavca spravila v drugi krog testiranj, medtem ko sploh ni obstajal…
      V linku, ki sem ga prilepil, pa piše dobesedno:
      Kot je razvidno iz zapisnika, je seja potekala v zelo čustvenem ozračju, saj se je govorilo celo o zaprtju ceste pri votli peči z ingoti in tudi valuki. Minister je na tej isti seji povedal, da ni bila Sistemska tehnika konkurenčna niti v enem segmentu, ter da je zaradi tega, ker je po vseh treh osnovnih kriterijih manj ugodna, kot minister za obrambo ocenil, da se s Sistemsko tehniko ne more pogajati, ker je odgovoren za porabo proračunskih sredstev. Miro Petek se je zavzel za to, da bi Patrie proizvajali kar na Ravnah.
      ________________________
      Torej se ima Donko iz prve roke poučiti o vlogi ministra Korla, kar se tiče lesenega Krpana, pri odgovornem uredniku tega portala!!!

     • Viktorh

      Predlagam ti, da skličeš tiskovko in vse pojasniš.
      Donko in Petek pa se bosta že pogovorila, saj sta sodelavca.
      Srečno!

    • Janez

     In kaj pri tem ima gospod Donko,da ga zmerjaš z oslom?

     • Barack Bush

      Kot anonimni pisec, si pač dovolim to predrznost.

     • karlina

      Kot vsi vaši, ki si dovolite same predrznosti, kajne

     • Barack Bush

      No ja, v tvojo združbo pa si res ne želim.

     • karlina

      Ja, kdo te je pa sploh vabil, prav nihče, sam si prišel na ta naš portal in delaš samo zgago, ter provociraš vse ljudi okoli sebe, ki se ne strinjamo s tabo, to ze poznamo od leta 45 dalje, veš.

     • Barack Bush

      No, no, malo objektivnosti prosim. Ti se vame zaganjaš, ne jaz vate! Drži???

   • karlina

    Nič, kot vedno

 • antimur

  Erjavec je najbolj pokvarjen politik, kar je možno. Tragedija je pa toliko večja, ker je ob svoji pokvarjenosti tudi neverjetno butast. Sicer je pa celotna vlada banda komunajzerskih in nesposobnih barab, tudi moralno na podnu, ki jih kot marionete vodijo Kučan in njegova golazen.

  • karlina

   TOČNO

 • učko

  Kahlo, drek izdajalski !!!!!

 • Viktorh

  So pač na oblasti, zato so ošabni, čeprav niso vredni polovico pipe tobaka.

 • Hribouc

  Zelo dobro, g.Donko!
  ČIMPREJ V PARLAMENT, ZLATI ČLOVEK !

  Zato , da pomagate razdreti Kučanovega Trojanskega rdečega konja in razgoniti rdeče svinje in prasce kučanorwellovske svinjske farme , ki smrdi v vesolje.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Hribouc

    Pride Svoboda, Karlinca, se prikotali izza vogala!
    Saj jo že dolgo poganjamo, samo Kučanisti so tumpasti ko trotasta JNA nekoč, ne vedo kaj jim valimo pod debele, kocinasto mozoljaste smrdljive riti!

 • Borut Stari

  Na oblasti so kar predstavniki LGBTQ. In taki nam urejajo bodoča skrapucala družine.

  • karlina

   TOČNO,

 • Olga

  Volitve! Ne vidim druge možnosti pri Sorosovih plačancih in komunistih! Za državo in osnovno celico družbe – družino se bo treba boriti! Karlu visi vse dol, njemu je najpomembnejši pralni stroj v hodniku in priviligirani penzionisti! Nusdorferjeva ni vredna niti besede!

  • karlina

   MOJ VELIK PODPIS +10

 • Aktivist

  A se pokojnine popravljajo? Se! Potem Erjavec ni tako slab. Še boljši pa je Cerar.

  • Janez

   Od leta 2008 do danes se je meni “popravila” ,(kot piše “aktivist”)točno za štiri eure in šestdeset centov.Vedno in povsod bom hvalil Erjavca,ker je bil tako zagnan,da mi je za toliko povišal pokojnino.Samo ,ne bom ga hvalil prej,kot takrat ko bom siguren,da od spodaj voha korenine cipres.

 • sončnica

  …kaj imajo skupnega stari ati in obvezno služenje naborništva?

 • Merkava4

  Krpan ni bil nikoli predmet obravnave na pred projektnem timu SKOV! Prišel je samo do Gospodarskega razstavišča…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!