Anja Kopač Mrak namesto da rešuje družine, rajši pripravlja poligon za zaposlovanje kadrov stranke SD

Anja Kopač Mrak (Foto: STA).

“Ministrica Anja Kopač Mrak je podpisala pogodbe z izbranimi izvajalci projektov večgeneracijskih centrov,” so se včeraj pohvalili na ministrstvu. Ne povedo pa, da gre še za enega izmed projektov brez dodane vrednosti, ki bo služil zgolj stranki SD in zaposlovanju njenih članov. 

Vrednotnice in odpis dolgov so poleg protiustavne kraje koroških dečkov starim staršem še dodaten projekt ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Anje Kopač Mrak, ki je v naprej obsojen na propad, skoraj devet milijonov evrov sredstev pa bomo zopet pokrili davkoplačevalci.

Kot pravijo, je cilj javnega razpisa vzpostaviti mrežo 15 večgeneracijskih centrov, ki bodo izvajali petletne preventivne programe, namenjene socialnemu vključevanju ranljivih družbenih skupin in preprečevanju zdrsa v socialno izključenost. Od leta 2017 do 2021 bodo v programe namenili skoraj 9 milijonov evrov. Ministrica Kopač Mrakova se do sedaj ni izkazala s projekti, ki bi imeli pozitivne učinke na zaposlovanje mladih in zmanjševanje revščine v najranljivejših družbenih skupinah. Njeni projekti služijo predvsem posvečenim članom stranke SD, ki na ta račun dobijo dobro plačane in varne službe, s tem pa se še dodatno utrjuje klientelizem levice, namesto da bi se ministrica borila proti njemu.

Normalne vlade izvajajo reforme za gospodarstvo
Za komentar o teh večgeneracijskih centrih smo povprašali predsednika podmladka SDS in poslanca Žana Mahniča, ki se veliko ukvarja s problematiko mladih. Mahnič nam je povedal, da je “najboljša politika preprečevanja socialnega izključevanja ranljivih družbenih skupin politika ustvarjanja novih delovnih mest, ki pa je za vlado Mira Cerarja pretrd oreh, saj se še naprej vsako leto 15 do 20 tisoč ljudi seli po boljše življenje in delovna mesta v tujino. Teh 15 centrov bo služilo predvsem kot poligon za zaposlovanje kadrov stranke SD, kot to že vidimo v primeru centrov za socialno delo. Žal o projektu ne vemo nič konkretnega, za 8,7 milijonov evrov bi si želeli, da so opredeljeni jasni cilji in strategija, kako te cilje doseči.”

Žan Mahnič (Foto: STA=

Žan Mahnič (Foto: STA)

Na spletni strani ministrstva ni konkretnih podatkov o zastavljenih ciljih in meritvah uspešnosti projekta večgeneracijskih centrov. Prav tako se odpirajo vprašanja, zakaj tovrstnega projekta ni zmožen opraviti zavod za zaposlovanje in kdo so izvajalci, ki so bili izbrani na razpisu. Vsa ta vprašanja smo naslovili na ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Na odgovore še čakamo.

M. P.

 • Olga

  Mrakovo in skorumpirance je treba nagnati!

 • Janez Lesar

  Zgleda da se volitve res bližajo. Stranka SD mora odpreti “nove lokalne odbore stranke”, ker so enote CSD že popolnjene!

 • karpelec

  Kaj bi razmišljali za naprej, to je utrujajoče.Živimo v polnosti ta trenutek in zdaj, mogoče se bo obrestovalo.

 • PIA PlA

  Najprej so uničili cele generacije tako mladih kot starih, zdaj bi pa radi pomagali prav tem ljudem, ki so jih najprej spravili ob delo in socialno varnost. Halo!

  Še Hitlerju je bilo jasno, da mora ljudem dati delo, če hoče, da ima mir in mu sledijo. Z devetmilijonsko investicijo se da zaposliti kar precej ljudi. Dovolj bodo imeli tudi izbrani izvajalci teh projektov, le tisti, ki naj bi jim bil projekt namenjen od tega zopet ne bodo imeli nič.

  Davkoplačevalci morajo pa tiho financirati caričino novo igračko? Do kdaj še?

 • mirodel

  Pripadniki Novega razreda morajo v skladu s preživetveno strategijo pač poskrbeti za svojo reprodukcijo.

 • Poštenje velja

  bum

 • Olga

  Nova vlada bo morala uporabiti tipko “delete”! Še prej pa mi na volitvah, da zbrišemo to nesnago!

 • rubec

  Če bi nekdo zravnal mikrofone sploh ne bi vedel za koga gre.

 • rubec

  Človek mora biti res nor da se postavi pred tak plakat pa za povrh še fotografira. Mojo kravico Rozalijo, ki se sicer rada slika ne spraviš tja tudi če ji plačam trajno za pet čukov.

 • Rožle

  Tale pri meni še v naslednjem življenju ne dobi popravnega izpita….

 • Viktorh

  In kako vaš sin?

  Oh, skrban je, skrban.

  Kaj čte tudi naša ni nič boljša, vsak jo lahko….

 • orsa

  To kar dela Mrakova, njena stranka SD , podpora Cerarja in njegove stranke je nezaslišano.
  Bo sploh kdaj kdo v naši državi odgovarjal za svoje napake?

 • althar

  Pričakovano. Komiji tako ali tako ne znajo delat drugega, kot talat miloščino iz žepov drugih ljudi. Zato se tako zelo trudijo, da se države, v katerih se zaredijo, nikoli gospodarsko ne opomorejo, saj bi sicer lahko ostali brez revežev, nad katerimi bi zganjali patološko dejavnost.

 • Vrhovni sodnik

  Sam za v kanto, kot šejtan, je tko Rožle.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!