NLB, od Udbe ugrabljena (3. del): Zgodba o Saftiju, Kučanu in skritih lastnikih

Milan Kučan (foto: STA).

Korespondenca Nika Kavčiča, enega najpomembnejših likov slovenskega bančništva in udbovskih financ, ilustrira dogajanja v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ki imajo svoj vpliv tudi danes in se konec koncev kažejo v aferi #IranNLBgate, saj je upravljanje s financami in gospodarstvom v Sloveniji še v veliki meri pod nadzorom udbovskega omrežja.

Kavčič v dokumentu, ki je bil dostavljen tudi Milanu Kučanu, govori o tržaški družbi SAFTI, d. d., o slamnati družbi, ki je bila namenjena za pranje denarja in bogatenje posameznikov iz slovenske manjšine v Italiji, predvsem pa za financiranje partijsko-udbovskega omrežja v Sloveniji in za privatizacijo ter prevzem podjetij. Kavčič tudi odkrito piše o skritih lastnikih.  Zgodba Saftija pa prek Kmečke banke vodi tudi v finančno skupino KB 1909, ki je znana predvsem po lastništvu v Mladini in Mark Medicalu.

Dokumenti kažejo, da je bil Milan Kučan o vsem seznanjen.

M.P.

 • PikaPolonica

  Imam cmok v grlu…kdo vodi naš SDH in bedi nad našim več miljardnim premoženjem?

  • von Rhein

   Mafija!

   • samsara

    Udbomafija!

  • T-Rex

   Nastavlena kurba Glavina

   • PikaPolonica

    Ne upam nč napisat k se bojim.

 • Antonius

  Veleizdajalec je za miličarske in krivosodne organe sicer nedotakljiv, ampak črna “dama” s koso v rokah se na to zapoved ne bo ozirala.
  Barabi izdajalski se v celem življenju niti pomotoma ni zgodilo, da bi kdaj kaj dobrega storil, naredil.

  • karpelec

   A veš koliko nečednosti še lahko postori, preden pride črna dama?

 • domovina mili dom

  Zato leva kamarila ne pusti blizu desnico. Ker se boji razkritja. Enkrat bo balon počil, enkrat bo.

 • Borut Stari

  Kaviar tovarišija je vedno bila in še vedno je, v Sloveniji, dominantna združba. Izvor tega zla je v Čebinah.

 • TOML

  Pri Kučanu vedno luči gorijo do pozno v noč.
  Kljuka na vhodnih vratih se od podajanja sploh ne ohladi.
  Pa še to –>
  Ne volte socialistov, oni so vir zla!

  • MEFISTO

   Če hočete dobro sami sebi, ne volite sploh nobenih levičarjev.

 • antimur

  Kjerkoli se v Sloveniji dogaja kakšen državni kriminal, je prisoten pizdun Kučan. Pri tej komunistični barabi, ki se nezakonito vtikuje v vsako poro delovanja demokratično izvoljene oblasti, je še več dokazov kot pri pranju denarja v NLB, za organe pregona pa še to ni dovolj. Kaj bi še potrebovali, da bi začeli enkrat preganjati takšne kriminalce, največji greh je namerno rušenje države, kraja državnega denarja, izdajstvo svojega ljudstva. Zaradi takšnih primerov bi se morale zopet uzakoniti najvišje kazni.

  • tasilo

   Praviš: “Zaradi takšnih primerov bi se morale zopet uzakoniti najvišje kazni.”

   Saj najvišje kazni so že uzakonjene. Daj, razmišljaj malo …

   ** »Koljk’ je ana in ana?«, je Cankarja vprašala učiteljica.

   • antimur

    Zdaj si pa že hudičevo dolgočasen s tvojo dlakocepljenostjo. Če si tako butast, da ti mora človek vse dobesedno stlačiti v tvojo bučo, pač pusti komemtiranje pri miru. Da slučajno nisi naj bolj butast poslanec Möderndorfer, ali Murglova, morda Sluga, Dekleva. Verjetno si eden izmed njih, kajti po IQ ste na enaki ravni.

 • SALZ

  Kučan je glava te združbe, kot Al Capone vse je obvladoval pa nič mu niso mogli dokazati dolgo enkrat pa le in takrat je tudi ostalo padlo.

  • koreninca

   Vsi moramo delati na tem, da se to čimprej zgodi.

   • SALZ

    Na žalost nas je še premalo .Premalo je poštenih Slovencev

  • soc

   Al Caponeja je preganjala država. Kučan preganja državo…

 • Osti jarej

  Na javni TV poteka široka razprava o pranju denarja iz neke Iranske banke. Posel slovenskih podjetnikov povezujejo vse strani z Iranskim terorizmom, krona pa je popolna politična zaslepljenost Mateja Tonina, ki je tako zelo za razkritje te umazanije. Iran je znan po tem, da financira številne teroristične organizacije , ki so na seznamu NWO prestične organizacije Združeni narodi. Z neobstoječo atomsko bombo financira Putina, Asada in morda celo Kim Jong Una. Imamo samo srečo, da ne financira tudi najhujšega terorista, Trumpa, ki ga podpirajo prav današnji sogovorniki na obeh straneh. Torej čvrsti podporniki terorizma. So pa vsi odločni, da niso nič vedeli o tem pranju, da so obvestila spregledali. Povsem enako kot takrat, pred davnimi 25 leti, pa so tudi današnji gosti in voditeljica oddaje popolnoma spregedali pranje 75 milijard, zaradi katerih smo v popolni finančni odvisnosti od Zahodnih teroristov. A to ni pomembno, Iranska teroristična milijarda bo zaprla narodu oči, mnogi bodo celo mislili, da naši politiki kdaj kaj delajo! Kaj drugega kot izpolnjujejo ukaze.

  Oddaja pa naprej s plačanimi gosti, ki bodo znali blatiti Iran in ne omenjati Ameriškega terorizma, naj bo finančnega preko Rothschildove Centralne banke ali ISIS naveze z Izraelom. Res, danes je pranje možganov izjemno pomembno in pranje drobiža iz Irana je čudovito zdravilo za tako pranje. Mogoče bodo v nadaljevanju prali tudi športni alkohol?

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/300065/pranje-iranskih-mozganov-v-sloveniji

 • Osti jarej

  ..mafija jim diha za ovratnik,zato se nihče nič ne spomni,nič ne ve,pojma nima…… omerta,zakon molka….solidarnost z zlikovci, ki se pridobiva in utrjuje z ustrahovanjem posameznikov in podkupovanjem oblasti.

  …dolžnost molčanja drugače bum,bum

 • Osti jarej

  Prva velika zmaga Siouxi Indijancev,(enega od avtohtonih plemen/prebivalcev in lastnikov amerike ,by Osti)

  Dan po prevzemu dela kot lutka Sionistov je Trump izdal ukaz, da se v Južni Dakoti lahko neovirano nadaljujejo dela pri izgradnji naftovoda Keystone. Požvižgal se je na zahteve domorodnih indijancev Sioux, ki so zahtevali svojo čisto vodo in se tedne borili proti gradnji, celo vojaški veterani so se jim množično pridružili. Ampak Trump je takoj pokazal kakšen izmeček je, kar je v nadaljevanju seveda odločno nadgradil na vseh področjih. A prišla je kazen, končno ena spodbudna. Zvezno sodišče je izdalo sklep, da je bilo dovoljenje najhujša kršitev Ameriških zakonov, saj so z dovoljenjem poteptali osnovni okoljevarstveni zakon iz njihove ustave. Pitna voda, življenje v rekah, predvsem pa starodavna lastnina zemlje ne more biti predmet korporacijskega izživljanja. Žal pa je zmaga zgolj prvi korak do vzpostavitve ljudske pravice, kajti Naftna družba, katere solastnik je bil Trump in je pred začetkom lutkovnega delovnega mesta prenesel lastništvo začasno na tretjo osebo, neovirano nadaljuje dela, izlivi nafte pa so skoraj redni mesečni pojav. Pleme Sioux bo z vsemi aktivisti odločno nadaljevalo boj za ustavitev projekta Standing Rock. In prav ta projekt ima toliko skupnega z Magno Steyr, da res samo zelo slepi in odlično plačani lahko razlagajo koristnost škodljivih projektov. Narod bi moral končno preseči umetno delitev na lažne leve in lažne desne in vzeti svojo pravico in svojo lastnino družno v svoje roke! /virEartjustice/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/300025/prva-velika-zmaga-siouxi-indijancev

  • SALZ

   Slovenska zemlja in kmetje so na istem ni treba gledat Amerike ne Trumpa doma se dogaja še kaj hujšega

   • Osti jarej

    …se strinjam….ampak pri nas politiki furajo ameriški neokapitalizem,podpirajo multinacionalke,uničujejo lasten narod….z eno veliko in pomembno razliko in ta je,da američani stalno štrajkajo,so non stop na ulicah,da jih policaji “biju”..kene….ki so najbrž že klonirani(policaji ,ja) ali celo že cyber…brez vesti,brez čustev….kapoti v fema logorjih…

    *neokapitalizem pa pričakuje, da bo človek požrtvovalno podstavil hrbet sistemu, ki ga uničuje, ki najeda njegovo zdravje in blaginjo, ki trga njegovo družbeno povezanost in solidarnost in ki uničuje okolje. zabavno je videti, kdo idejo neokapitalizma utrjuje in kdo širi, kdo je tisti, ki daje v podpis izkoriščevalske pogodbe, kdo pridiga o nadomestljivosti vsakogar izmed nas: utrjujejo ga neposredni prejemniki ustvarjenih dobičkov, širijo akademiki, ki nikoli niso trepetali za svoje delo, pogodbe brez vsakih pravic sestavljajo ljudje, ki nikoli niso izkusili “svobodnajštva”, in o nadomestljivosti govorijo ljudje, ki so desetletja – nenadomestljivo – na vodstvenih položajih./citiram/

  • Bozz

   In vse to delajo kljub temu, da imajo patente za zastonj, čisto energijo proti katerim nafta izgleda kot vir energije iz kamene dobe.

 • piko8

  Kjer koli se pojavi kakšna “pi…..a; povsod je glavni Alkapone iz murgl podgana milan kuçan?

 • Osti jarej

  ..krula od ministrice za nezdravje,pa zahteva odstop kopača in pfeiferjeve…..kdo bo pa njo pozval k temu,da izgine s prizorišča politike?….a kendo je pozvala ,naj se spelje,preden je to zahtevalo vodstvo….sicer pa pravijo,da je to spet mešanje megle…kenda naj bi ,menda,bil bodoči minister za nezdravje….bruuuuuuhhhhhhaaaaaaaahaaaaa

 • karpelec

  Ni je pasje maše, kjer ne bi imel prste zraven plavooki.Zbrana dela v desetih delih ne bi mogla zaobjete vse nečednosti, ki so se nabrale v njegovem življenju. Manjka avtor in pa Holliwud.

 • Osti jarej

  …kuga je zdej?…a je podpisov že dovolj?….sram vas bilo,člani stranke jankove,ki niste takoj storili dolžnosti svoje…tako moramo pa podpise za referendum dajati nestrankarski posamezniki…še enkrat:naj vas bo sram

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Olga

  Volitve! Kučana z njegovo hobotnico v zapor!

  • Vera

   Na spletni strani Reporterja si preberite, kako še Kučan vedno deluje ,kot, da je še vedno predsednik države , saj je Slovenijo zastopal nekje v Italiji glede manjšinjskih vprašanj . Zanimiv je en komentar , kjer se komentator sprašuje ” Od kdaj je Kučan , minister za zamejce v Italiji ” in v svetu .

   • Olga

    Zato pa je treba levico postaviti na smetišče zgodovine! Zakaj taka agresija proti SDS in Janši? Ker bi izgubili vpliv in privilegije! Kučan je navaden kriminalec in ga je treba postaviti na smetišče zgodovine! Deluje pa preko marionetne Cerarjeva vlade, zato je odgovoren Cerar, ki je dobil mandat od naivnih Slovencev kot “nov” in “moralen” obraz! Sama ga nisem volila, ker se mi je obračal želodec, ko sem ga gledala kako se je ponujal kot kaka prostitutka, ko so rušili Janševo vlado!

   • totex39

    To je res sramota, da komunist, ki bi moral biti kaznovan in v zaporu mu še ta vlada omogoča, da z davkoplačevalskim denarjem zastopa Slovenijo. Zato smo pa tam, kjer smo.

 • Olga

  Spet logoreja levakov! Napaden je “sveti gral” slovenskega komunizma Kućan! Slovenski levaki so tudi edini idioti od cele Juge, ki hodijo malikovati pesek na grob diktatorja in zločinca Tita!

  • Fögglof Tünnek

   Reci raje. Hodijo zganjat koloboracijo.

 • Hanza Gorenjski

  Verjetno bo javno sojenje…

 • tomven

  Cverglnu se dnevno odpirajo nove fronte, ki dokazujejo kaka baraba je. Počasi si bo zaželel Matilde, da ga odreši.

 • milanček

  O Bog, reši nas kuge , lakote in ta komunajzarski gnoj -kućana!

  • MEFISTO

   Molimo za dober namen!

 • MEFISTO

  Tudi potem, ko nas bo Bog rešil Kučana, nas čaka še veliko dela.

  Le ozrite se po straneh NOVE24TV, pa boste po komentarjih in nickih videli, koliko rdečkarjev še zlorablja pravico do javne besede.

  • Fögglof Tünnek

   Bog nas neče rešit te kuge. Bog je posla toto kugo zbog toga, da če nas pamet srečat.

   • MEFISTO

    Ti je že 70 let ne srečaš, ker hodiš po stranskih poteh.

 • Franjo Trojner

  Pravi ksingl so toti totalitarni rdečkarji, na lep način se totih nea da rešiti! Videli smo kaj vse so počeli v bivši Jugi, da so se lahko.obdržali na oblasti, vidimo kaj počno njihovi tovariši narodu v Venezueli in doživeli smo, da so nam zafurali tudi novo samostojno in po njihovi zaslugi prav nič demokratično in nič pravno državo. Zajebali smo leta 1991, ko smo se usmilili njihovega cviljenja in nismo za vsako ceno vztrajali pri lustraciji, kar jim je omogočilo ponoven prevzem oblasti in rehalibitacijo totalitarnega režima in simbolov, tako opugumljeni so zdaj dvignili glavo in z vsemi topovi tolčejo po osamosvojiteljih in demokraciji. Da bili smo dobrosrčni in kot se je kasneje kr hitro izkazalo naivni, kar so nelustriranci dobro izkoristili! Izrabili so našo usmiljeje in dobroto, tega jim ne bomo ne pozabili in ne udpustili, zato bo prva naloga nove desne vlade, da neusmiljeno in pikolovsko izvede lustracijo, kar bo zagotovo omogočilo demokratizacijo in vzpostavitev primerljive pravne države, kot jih imajo demokratične države stare Evrope.

 • tarantela

  Ja, sej vas bo pobral od vsega hudega!

 • tramal

  Šel bom vedeževalki.Morda pa ona ve kdaj bo crkno ta grdoba od kučana.Upam da me ne bo razočarala.

  • učko

   Ah, kje pa, ne bo te razočarala, sam denar ti bo pobrala hahaha

 • Janez

  Vso
  “krivdo” tega meni precej grotesknega “nizkega” človeka !
  Ja
  pravzaprav
  TEŽKO KRIMINALIZIRATI ?
  A
  Zaradi njegovega vpliva in čudnega načina delovanja, ki je praviloma
  imelo škodljive vplive za nas Slovence in za našo Slovenijo !
  Je
  NAŠA SLOVENIJA ŽAL V HUDEM RAZVOJNEM ZAOSTANKU,
  Z NEUSTREZNIM ŠOLSTVOM, Z ZASTARELIM PO-KARDELJEVSKIM PRAVOM
  Z NEZANESLJIVO DELUJOČIMI INSTITUCIJAMI PRAVA !
  Z pokardeljevsko zrežiranimi
  prebivalstvo nereprezentativnimi in “nagoljjufanimi”političnimi strankami ! Itd..
  Živ
  obup – koliko negativnih posledic ima ta yugonostalčni vpliv “nedela” tega .
  EX KPS, ZKS
  V BISTVU MALOZASLUŽNEGA IN NIČ ALI LE MALO POMEMBNEGA EX KP, ZK “SISTEMČKA”
  Ta
  Ex KPS, ZKS ” SITEMČIČ IN ŽAL PREDS. R. SLO ” – KAK POMEMBEN TVOREN POLITIK – NIKOLI NI BIL.
  Za
  vse
  KAR JE V “NEDELU ALI VEČINOMA ŠKODLJIVEMU DELU” M. K-ja – MOŽNO KRIMINALIZIRATI !
  Se
  kar
  sestavi konkretne
  – OBTOŽNE predloge za MNZ in Parlament preiskovalne organe . Čimprej !
  Dovolj
  Je bilo nad 40 letne VSILJIVE IN VSILJENE prisotnosti !
  teha “malega politika” v R. SLO politiki.
  Človek kot je sedaj 77 letni M.K. V POLITIKO SPLOH NE SODIJO ,
  Ne spadajo v politiko, ne predstavljajo prebivalstva, zlasti ne nas Slovencev itd. L.r. Janez KOMENDA

 • Olga

  Kdaj bo ta stari kriminalec od Kučana dal mir Slovencem???!!

  • Fögglof Tünnek

   Čujte, jas tak pravim. Dok se ga čete bat, ali pa, da ga bode samo srečalo. Samo v tim slučaji se ga boste še vedno bali.

   • Janez

    Ah !
    Daj no. Njega se nihče ne boji. On se boji in se je vedno bal vsakogar.
    Nekam
    Slab psiholog si mi ti Tunnek.
    Le ljudje, ki se vseh bojijo
    – rinejo na tako zelo zaščitene položaje – kot je bil on na njih. Mar ne ? L.r. J. KOMENDA

   • Olga

    Kdo se boji tega starega idiota??? On se NAS boji, zato pa dela iz ozadja preko marionet! Nič ni tako skrito, da ne bi bilo odkrito! Tudi za Kučana je pripravljena palica!

  • domovina mili dom

   Ne samo on, problem so vsi stoletniki okrog njega s podmladkom. Bavcon , kavčič, taufer, zemljarič, isajlovič, balkanski kulturbundovci. To so režiserji iz zvezde ob kremšnitah vladajo tako, da vlada misli da viada.
   http://reporter.si/clanek/slovenija/preberite-pismi-ki-ju-je-nestor-udbovskega-bancnistva-napisal-viki-potocnik-in-lds-518009

   • totex39

    Lahko samo še upamo, da za vse te že matilda brusi koso, ker drugače nas bodo še naprej uničevali in izkoriščevali.

 • domovina mili dom

  Ko se bo ta razkrita afera približala razkritju njegovega imena, bo vlada padla. S padcem vlade se razpustijo komisije. Potrudil se bo zopet zrežirati novo levo vlado, da pridobi na času itd….

 • Krtača 17
 • Fogglof Tunnek

  Glejte kake vejke oči ma Kučan… da vas bolje vidi…BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte desnosučni, da vas malo razveselim… Znani Mariborčan TEODOR LORENČIČ je tam nekje meseca aprila ali celo maja predstavil svoj roman ANONIMNI, ki že…kao…pretresa Maribor in Slovenijo. Gre za roman o Mariboru, o Jugoslaviji in Evropi. UDBA je eden od osrednjih akterjef iz ozadja dogajanja. Fsi slovenski mediji izid romana pofsem ignorirajo, vendar se knjiga odlično prodaja po ceni 9.90 ojrof, bralci so navdušeni…zlasti desne ofce !!!

 • Fogglof Tunnek

  Pje, smo pa bili spretni mi komunisti in udbofci… Leta 1991 smo se hitro prilagodili novi politični situaciji, da ni bilo lustracije, in že fseskozi haramo, z izjemo 2004/2008, pa še nekaj malega kasneje. Najbolj priljubljeni politiki so levičarji…tudi sami precedniki Sloveniji so do sedaj bili levičarji !!!… Upajmo lahko, da bo tako tudi v bodoče… Čuvajmo se tistega satana ki je zmagal z 666 !!!

  • antimur

   Tvoji ne da harajo, oni ravbajo, za tebe sem siguren , da še tega nisi sposoben, ker si prebutast. Če poznaš vsaj delček slovenske ljudske modrosti, poznaš reklo:” vse se vrača, vse se plača”. Bodi prepričan, da račun bo plačan, plačali pa ga boste tudi omejenci kot si ti, zato ne skrbi, to je naša skrb.

 • Vrhovni sodnik

  Zmagov puško mitraljez kle pomaga, pa kar po vrst.

  • RATATA

   Tudi preventivno, t.j. za vsak slučaj, da ne bi kaj kdaj ….

 • samotoje

  Berem tole, dodam še svoje podatke in je očitno. Leta 1991 se je vse spremenilo tako, da se ni nič spremenilo. In se ne bo spremenilo, dokler bodo “preverjeni”, lojalni kadri na svojih mestih. Tako so bili naučeni, vzgojeni in bodo ubogali, dokler bodo imeli koga ubogati.

 • Tetka iz ozadja

  A to mislite Kučana, prvega predsednika samostojne Slovenije in vrhovnega poveljnika oboroženih enot med osamosvojitveno vojno?

  • MEFISTO

   Predsednik je bil zaradi goljufije.

   Poveljeval je pa ščurkom.

 • zokispoki

  To prasico bi bilo potrebno fentat !

 • Aresnica

  Še večji pokvarjenec ( od bebca zgoraj na sliki) je tovariš skladatelj Zemljarič – Kučan je samo dirigent.
  __________
  Lep pozdrav

 • Duhec

  Dolgčas… še Kučan je postal nezanimiv za SDS vojsko.

 • MEFISTO

  Namesto o tej pritlikavi barabi pišite o danes preminulem evropskem velikanu Helmuthu Kohlu!

 • Janez

  Vsem !
  ZASKRBLJENIM
  ZA USODO NLB
  VERODOSTOJNO SPOROČAM ,
  DA TA HIP STOLPNICA CENTRALE NLB – ŠE NI POGORENA !
  Ni v takem stanju kot Kemis.
  Vidim ta hip na svoje oči
  Stlpnica NLB JE V NORMALNEM STANJU..
  PREGORENA JE LE SEMAFORSKA URA NA NLB SOSEDNJI STOLPNICI.
  KAKO PA JE?
  So kaki ogorki zažiganega papirja v WC- JIH znotraj stavbe NLB ?
  Tega pa jaz ne vem – niti , kako je s podatki v e- bazah NLB. To povejte drugi. L.r. J. KOMENDA

 • Demonkrat

  Kdo je ta star človek na sliki?

 • Duhec

  Kdo je pa avtor teh dokumentov??? Piše komu bi naj bli poslani…

  • tarantela

   Tole je napisano na računalnik in natiskano na tiskalnik. A so to vse že imeli takrat. Nisem namreč kaj prida seznanjena s tem.

   • Demonkrat

    Takrat so se bili obrazci od različnih zalozb

   • učko

    Napisano je na “Word Star” in na PC-ja 286 al pa na 386 !!

 • učko

  Pa sej ni samo NLB ukradena od Udbo-mafije, ampak cela država. Kaj pa delajo tisti, ki so kao vsaj politično nasprotni tej rdečuharski mafiji?! NIČ NE DELAJO !!!!

  • Duhec

   Čohajo se po jajcih…

  • Capi

   Tipično levakarsko…..niso krivi tisti ki delajo pizdarijo, ampak tisti ki na to opozarjajo…..

 • RATATA

  Nihče še nikoli ni pohvalil Kiićana. Torej je res pokvarjen ta bastard.

 • Ana Job

  Ta politika je ničvredna. Zase se moramo brigat in to ničvredno državo bi mogli čimbolj goljufat, sama je na žalost ne morem, ker v mojem poslu ne morem švercat,kradit in goljufat. Čist nič se ne sekirajmo več za to šeriatarsko skorumpirano državo Slovenistan, ker nikoli ne bo bolje. Bolje bo samo takrat ko bo Slovenec župan v Beogradu, to se pa ne bo zgodilo!!!!

  • tarantela

   Nič se ne ve, bojda se dela na tem, da gremo spet v Jugo.

   • učko

    Mamo Srbijo že tle, ne rab’mo ‘it v Jugo, pa še Hrvati so vmes !!!!

   • Duhec

    Desni pravijo, da je blo tam grozn…

   • Demonkrat

    Aja?Mi pa pod Avstrijo

  • RATATA

   Jebemomatr da maš prav Ana! Tudi jaz imam dost te bande lopovske komunajzrske!

   • Ana Job

    Škoda živcev, bolje delat za lastno dobro počutje. Vsake tisoč let se vse spremeni, padejo celi imperiji. Svet je na višku razvrata in nemorale,podobno je bilo v rimskem cesarstvu. In zaradi tega je padlo. Tudi doba v kateri se nahajamo se bo enkrat končala, ker slabše, kot je, ne more več biti.

    • RATATA

     Potem je najboljš, da se izoliramo in med sabo tolažimo na druge, prijetnejše načine.

     • Ana Job

      Distancirati se je potrebno od politike in se posvetiti npr. ljubezni in bolj prijetnim “opravkom”. ;-)))

     • RATATA

      O to pa, vsak trenutek se splača nameniti prijetnim “opravkom”! ;-))

     • Ana Job

      Vsak moment življenja je treba uživat. Naj gredo udbovci, rdečkarji, levičarji in migranti v p***o. Se grem zdaj takoj ukvarjat s prijetnimi “opravki”. :-)))))

     • RATATA

      Dober predlog! Tudi jaz si bo kaj prijetnega našel, upam. ;-))

     • Alois Kuhelj

      Jest sed najbolj prijetno pocutim,ko se stisnem k tastari!!

     • RATATA

      Prav imaš !
      Tastara na kitara, ti pa na klavir … ;-)

     • Duhec

      Vsaj neki dobrega bo iz tega…. desni bote začeli seksat.

     • Alois Kuhelj

      Ja ljubezen v postelji,ta nam najbolj pase!!

     • Ana Job

      Pameten moški si. ;-)))

 • Krtača 17

  Dejte vi men povedat kolk nadaljevanj mislte napisat tule, ker tole dolgovezenje je zeeeehh boring. Pol bom pa prebral uvod pa zaključek. Umes je pa itak vse od kučanovih marsovcev pa do kučanovih miljonov.

  • Alois Kuhelj

   Ti bejz nazaj na Delo.si,sam ce te niso sklenslali tam in te ne marajo vec!!??

 • učko

  Zlovenistan je pač Kučanistan !!!! Krivi ste pa glupavi Zlovenci i oni malo manje Zlovenci al’ za to toliko glupaviji !!!!

  • Demonkrat

   To so posledice težke industrije katera je onasnezsvala vodo zrak …..

  • Krtača 17

   Tooo vidš mal se morš razpištolt, poživi telo in duha.

 • Demonkrat

  Na kakšnem papirju je tole napisano?Bankpost ,seleshamer ,paus ……?

 • Duhec

  Vsi dokumenti, ki jih lepite na Novi so v rangu Štefkinega bančnega izpiska, ki je bil ponaredek…

 • tarantela

  Ha-ha-ha-ha, počakte, da pridem ha-ha-ha, k sebi! Ha-ha-ha…. me že vse boli do smeha…

  http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/5943cce44b64b/janseva-stranka-placuje-za-zbiranje-podpisov

  • Duhec

   In referendum bo padel…

   • tarantela

    Ampak smejim se pa, hvala desnim, skrbijo za zabavo, zmir ga kej ušpičjo. Zadnč sem se ob bergli smejala tri dni, zdej se bom pe tri tedne, tole bo trajal… ” Pusti, naj traja….”, poje en pevec, se mi zdi, da Bučar.

    • Anthon

     Brgleza lahko njegovo “naravno pravo” enkrat kar krepko brcne v j…, seveda v prispodobi, če jih še kaj ima. Za neke, sicer bojda imunitetne reči, ljudje še niso rekli zadnje besede.

     Tisti “e-cajtng” je skrajno verodostojen, to je eno. Drugo pa je kup neznank (če zapis približno drži), ali je to storil resnično SDS (kakšen nesposoben karierist je bil le postavljen na stranski tir), ali pa morda kakšen “pameten” levičar. To bo kmalu jasno. Ker sem sam v Ljubljani z največjim veseljem porabil desetine zastonjskih ur za zbiranje podpisov na stojnici, komuniciral s stotinami prijaznih, odprtih, veselih ljudi, veliko je bilo mladih, predvsem študentk in študentov – se mi zdi to ugotavljanje sendvičarstva en obupen poskus ptičev, ki slovenskega parlamenta nikoli več od znotraj ne bodo videli. Tudi gradnja črpalk za strice se jim je sfižila, zato se slabo štekajoči levaki, kot si ti, kar veselo režite po mili volji. Se ne boste prav dolgo.

     • tarantela

      Ja, vidiš, iz tega pride prav lahko čisto tazaresa vohunska štorija!

     • Anthon

      Naj dodam, da v dneh moje aktivnosti na stojnici razen ene ali dveh nisem slišal ene pozitivne, afirmativne besede o Cerarju. Če spustim tiste, ki so se iz njega in njegovih banalno norčevali, ostanejo tiste prefinjene besede ostalih, ki so povedale vse, kar si slovenceljski mainstream ne upa niti misliti, kaj šele zapisati. Veseli ljudje, čeprav mnogi niso želeli podpisati, so povedali ogromno o tej vladi. In tam doli ob cesti, kjer je stojnica, so izpostave ministrstva, mesta, folk je tam v službi…… Da dol padeš. Ti se pa kar smej.

    • Janez

     Ona ?
     Verjetno ?
     Je iz pesmi : “NIJE SMEŠNO – AL SE SMIJEM, JER PREVIŠE PIJEM” l.r. Janez KOMENDA

     • tarantela

      “Pusti naj traja” prepeva Rudi Bučar, še prvo nagrado je dobil za to pesem.

  • Janez

   Ni !
   Prišla k sebi.
   ZVILO JO JE – od zlobe. Vsa čast Matildi. L.r. J. KOMENDA

  • radames

   Prav vse bodo storili, da bi zbiranje podpisov in sam referendum – OSRALI!

 • Fogglof Tunnek

  Janez: “Milan, zakaj maš tak vejke oke?”

  Milan: “Da te bolje vidim.”

  BILO KUDA, UDBA SVUDA…

  • Janez

   Ti !
   TUNNEK
   Si rekel, včeraj, da ste me dali
   na seznam za sledenje. Smešno !
   A?
   Če bom šel npr. plesat latino plese , tango itd.
   npr v Dobrno s kakšno meni znano štajersko damo ? Dobro plesalko.
   A?
   Potem se bo kdo od vas peljal za menoj – celo do Dobrne.
   In
   Me tam gledal – kako plešem? Pa? To je smešno. L.r. Janez KOMENDA

   • Duhec

    Se že treseš…. grozljivo, šokantno (čist v stilu Nove)

    • Janez

     Ah !
     NE !
     Jaz se nikogar nimam za kaj – bbati.
     ŠKODA SE MI ZDI PROORAČUNSKEGA DENARJA,
     DA SE BO TAM EN ALI DVA ZDOLGOČASENA TIPA
     VOZILA ZA MANO V DOBRNO !
     Me tam gledala
     kako plešem, pijem. Sok s smetano v družbi kake ok Štajerke ?
     Pa to –
     JE PROČ METANJE PRORAČUNSKEGA DENARJA ? Mar ne ?
     JAZ !
     Sem mlad penzionist.
     Ne ukvarjam se z denarjem, s kakšnimi – agenti. Bognedaj.

     Boljša je prijetna ženska družba. Ples. Pa to.

     ETIČNO SPORNE POLIT TEME – SO LE MOJ PRIVAT HOBI.
     Iz teh mojih hobi-znanj – kaj napišem
     – tu na tem portalu
     – ali kaj povem na kaki ok, legalni
     – javni tribuni.
     Naj spremljajo raje te
     nenadzorovane banksterje, župana MOL in ostale župane. Bo več haska. L.r. J. KOMENDA

     • tarantela

      Kva se pa opravičuješ? Ti se pa prov zares bojiš!!! Reva!

     • Janez

      Ne !
      Ob soku v Platani. se rad srečam. Z vsemi vami “provokatorji”.
      Pestra debata bo.
      Samo ne mi tam trditi, da je Maršala Tita rodila Marija Javeršek.
      Kako naj bi poljskega Žida Waterja J. Weissa
      – rodila ena ženska iz Podsrede. To – je pa ja – smešno. L.r. Janez KOMENDA

   • Fogglof Tunnek

    Mi ti nič ne sledimo, ampak te že čakamo tam. Pazi se nas!

    • Janez

     Nič
     Takea ne počnem, da bi se vas moral – paziti.
     Me
     Boš pač gledal, kako plešem – TANGO !
     Mogoče se pa še naučiš – tanga? Zelo ok ples je.
     Ampak !
     Si me razočaral !
     -nam žal znanega Maršala Tita – zagotovo ni rodila Marija Javeršek !
     Ne trditi takih nesmislov.
     Te bojo imeli za trčenega. Češ – Tunnek verjame v ptičje mleko. A ne ? L.r. Janez KOMEDA

    • tarantela

     Poglej kako si preplašil Janeza, mej mal usmiljenja z njim. Res je, da je leto usmiljenja mimo, ampak use glih…

     • Janez

      Ne!
      Nič !
      Se ne bojim Tunnka.. Prav simpatičen možakar je.
      Samo ne vem, kako bp to izvedel.
      JAZ SE ŠELE PAR UR PREJ ODLOČIM – KAM BOM. – ŠEL.
      Npr.
      Lokal Tango na Otočcu, Dobrna, Bled,
      Leonardoo v S. Bistrici, plesišča na Obeli, v LJ . Kako?
      A se bo Tunnek kloniral v deset Tunnkov?
      JAZ SEM V PENZIJI, AVTO, DENAR IMAM. LAHKO SEM KJERKOLI. L.r. J. Komenda

     • Duhec

      Kje maš pa žensko za plesat al mate to zmenkarije???

  • tarantela

   Desnica plačuje za zbiranje podpisov za referendum, preberi ob spodnjem svojem komentarju sem prilepila link.

   • Janez

    Tole !
    JE PA ČISTA ZLONAMERNA – L A Ž – OD TE ŽLEHT-TARANTELE.
    Meni
    zasigurno ni nihče nič plačal. ČISTE LAŽI TROSI TARANTELA. L.R. Janez KOMENDA

    • tarantela

     Pejd na “svet24” in preberi, al pa spodaj klikni na link, sem ga prilepla pod svoj komentar. Nč si nisem zmisnla!

     • Janez

      Ime in priimek !
      Tistega, ki je bil podkupljen.
      In ime in priimek tistega – ki je podkupoval.
      PODATKE – NE ČENČE IZ RUMENEGA TISKA. L.R. JANEZ KOMENDA

   • Demonkrat

    Daj link

  • tarantela

   V današnjem Delu piše, da mora Boštjan M. Turk, novinar Reporterja, plačati pesniku Venu Tauferju 7.000 evrov odškodnine z obrestmi, ker je vztrajno ponavljal, da je Taufer sodelavec Udbe. Več si lahko prebereš v današnjem Delu na strani 8 desno spodaj.

  • Fogglof Tunnek

   Milan: “Daj mi mir, a ne vidiš, da serjem!”

 • Duhec

  Grozljivo…. desnih niti Kučan več ne poživi.

  • Janez

   Ane ?
   Kot en lik iz Adams Family. Ja? Včasih. so rekli “odpisani” TV SERIJA. L.R. J. KOMENDA

  • učko

   To ni samo grozljivo, to je naravnost šokantno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Krtača 17

    ….in zato predlagamo da poleg postavijo še janševo sliko….tako bo vsaj enim odhajal medtem ko bo drugim prihajal…

   • Duhec

    Čak, da še Nova crkne…

    • tarantela

     Bo Kučan kriv pa Udba in taka jajca.

    • tohuvabohu

     Kje boš pa potem srala, prismoda?

     • Duhec

      Uh…. velik je ničvrednih portalov primernih za sranje.

     • tohuvabohu

      Seveda, ampak tam ni pravega zadovoljstva.

     • Duhec

      Je,je… jst serjem po vseh. Mam velik dreka…

 • Krtača 17

  Ahahaha ampak tistle tarantela glede zbiranja podpisov je pa čist v stilu: za majhno provizijo odcepljam republike hahahahaha

 • Krtača 17

  Čudil se nebi novim sdsovskim prijemom pri zbiranju podpisov: …ja dober dan gospa, a boste en podpisek, vam plačamo, če ne vas pa z berglo po glav pa tult tud začnemo ja ja, pa na novi bomo objavl vaš napad ja ja. Če se pa slučajn premislte glede podpisa ki ste ga oddal – veste smo ga zgubl…ahahahaha

  • tarantela

   Mislim, da bo še veselo, naj nadaljujem Tvoj …ahahahahahaha..!Dober si!

 • Duhec

  SDS vojska je scagala…

  • Janez

   Nasprotno !
   ZMAGUJEMO NA VSEH LINIJAH !
   Le vam se nikomur ne ljubi odgovarjati ! Le to je. L.r. Janez KOMENDA

   • Duhec

    Nehi no…. sam ti še tipkaš.

    • tarantela

     Zdej si telefonarjo in sprašujejo, kaj je s tem zbiranjem podpisov za referendum. Nimajo časa za nas, mi se pa matramo in klikamo za novo.

     • Duhec

      Ja… garfi je ziher not padu.

     • tarantela

      Zdej jim bo pa eden levite bral!

     • Duhec

      Tam maš enga direkt s stojnice…. noro kolk so naivni.

 • tarantela

  Jaroslav Hašek bi napisal dobro knjigo iz teh zgodbic!!

  • Krtača 17

   Butalci…..nadaljevanje….

 • Krtača 17

  Sej jest vem da se desni bojijo vlaka ko hudič križa ker mislijo očitno da se bojo isisovci prpelal. Mal heca more bit, evo en luštn link:https://youtu.be/MIaORknS1Dk

  • tarantela

   Jutri bo na YouTube nov skeč Klemna Slakonje, ko imitira Angelo Merkel.

 • Duhec

  Desni…. a se kdaj vprašate, zakaj več nimate niti najmanjših šans za zmago???

  • tarantela

   So šli pa-pa…

   • Duhec

    Osel še mal špega…

   • sprehajalec

    kaj je je želodec še poln socialne papice tarantela? S čim pa vnuka hraniš, sedaj ko so rdeči vse zašuštral?

    • Duhec

     Desni primitivc….. tud zarad tega primitivizma nimate šans.

     • sprehajalec

      Ko se superiornejši intelekt označi za primitivizem. Levičarji izenačujete po pameti, zato vam je pa tako všeč. ker vsi džeki izpadete.

     • Duhec

      Superiornejši intelekt…. za crknit od smeha.

     • sprehajalec

      Nisi še nič dala od sebe, morda kaj v postelji? tukaj nič…

     • Duhec

      Hvala za skrb…. zdej zvečer ne bom. Se posvečam Novi oz Kučanu.

     • sprehajalec

      Pride Murgl’c v posteljo? Milf with Old?

     • Duhec

      Dej še enga rukni…

     • sprehajalec

      Zakaj si groba, če te lepo vprašam?

  • sprehajalec

   Je nočemo, ker s takšnim tempom zapufavanja Slovenije, bi bila to Pirova zmaga. Če ne veš in domnevam da ne veš, kaj to pomeni, odtipkaj v google.

   • Duhec

    A zdej je pa že nočete??? Ok…. pol se pa nehite naprezat in se spokite iz parlamenta.

    • sprehajalec

     kdo bo prevzel potaplajočo se ladjo? 2 milijardi novega pufa letno pa nobenih perspektiv, da se to zaustavi. kar naj levičarji pojedo to župico. ZL pa Violeta&Mesec, to sta moja favorita na volitvah. Novi Ciprasi…

     • Duhec

      Ok miško….. sam ti vztrajaš na tej ladji. Skoči že enkrat…

     • sprehajalec

      ne, to je pot desnice. bankrot, pa sestre pa gasilci pa policisti v ponošenih čevljih pa otroci brez malice v šolah gonijo Meseca&Violeto. To je ta ladja…

     • Duhec

      Ok…. nič od prebranega ne razumeš.

     • sprehajalec

      seveda razumem, bolj kot marsikdo tukaj. nekoč bo konec lepe zgodbice…

     • Duhec

      Aja…. pol si ti edn pametnejših desnih komentatorjev. Upam, da si veren in ti bo on pomagal…

     • sprehajalec

      Si se kdaj vprašala, koliko bodo tvoji otroci, rojeni in nerojeni plačevali za lepo tarantelino in Krtačino penzijo? lahko bi se…

     • Duhec

      Ne in se tudi ne bom…

     • sprehajalec

      Raje ne?

     • Duhec

      Ne, ni to…. ziher sm, da se bota znašla.

     • sprehajalec

      Vsako leto se Vlada zapufa za dve milijardi eurov, kar pomeni na 20.000 novorojencev letno 100.000 Eurov na vsakega. Tudi na tvoja dva, 200.000 eurov pufa nosita že s tem, ko sta rojena. .

     • MEFISTO

      Za dve milijardi se je vlada zapufala samo letos, pa še pol leta ni minilo.

      Kje pa živiš?

  • Janez

   V
   TEKMOVANJU ZA NAJBOLŠE – K L O V N E !?
   Pa res .?
   NIMAMO ŠANS : vaši ” KLOVNI ” SO TEŽKO DOSEGLJIVI :
   ZL LUKA PIVEC PIVA, OBA ZL “KARDELJA” “žal” preds. Pahor, “žal” premier “kardelj”dr. Cerar,

   LBGT “FAN “JANI M. Itd. neskončen seznam – – “KLOVNOV”

   “KLOOVNOV” iz ZL, SD, SMC, DESUSA ITD. ITD Res je. Največ klovnov imate. L.r. J. KOMENDA

  • Slovenec

   Očitno ne. In se še dolgo ne bojo, kot kaže. Človek jim hoče pomagat pa ne gre ….

 • Duhec

  Janša vse dela načrtno in Janša vse ve…. zarad njega je uničena SDS in cela desnica. Met take lopovske nasprotnike in bit nemočen…. to so zgodbice za otroke.

  • Janez

   Kje?
   Zdravijo zblojene ženske ? Naj ji kdo pove. L.r. Janezz KOMENDA

   • Duhec

    Janezek…. moja cela familija je dohtarska.

    • sprehajalec

     So “naši” rihtali doktorate? Nič ne kaže na dohtarski um…

     • rrrrr

      Bolj miličniki kot dohtarji

  • Slovenec

   Kaj si pa pričakovala od bivšega komunista?

   • MEFISTO

    Se znova kar s samim seboj pogovarjaš?

    Menda ste v vaši družini nickov res vsi rdečkarsko ubrisani!?

 • Fogglof Tunnek

  Vir tarantela: “Navedena urna postavka za delo je bila 4,53 evra, ponujena pa je bila tudi dodatna stimulacija za vsak zbrani podpis. Brglez je zapisal, da tega dela verjetno ne ponuja Vili Kovačič, ki je sicer uradni pobudnik in začetnik zbiranja podpisov. Na njegov zapis se je odzvala poslanska in strankarska kolegica Erika Dekleva, ki se je vprašala, ali je to res legitimno. Brglez je prepričan, da je v ozadju zbiranja stranka SDS. Predsednik DZ je tovrstno dejanje obsodil. Dejal nam je, da je zanj plačevanje za zbiranje podpisov nezaslišano in v nasprotju z duhom referenduma. Kot pravi, gre za zlorabo pravic državljanov in zato pričakuje, da bodo pristojne službe preverile sporne prakse in ukrepale.”

  Tak, zaj pa ko vam jebe vašo desničarsko mater…in lahko noč !!!

  • montyamp

   To še 50 EUR-ov ni .
   Toliko so dobili od naveze kućan-soros zavoženi đankiji za divjanje na protestih pri rušenju Janševe vlade .

  • Janez

   Ne bo držalo Tunnek !
   Bolj slab J. Bond – si ti.
   V nobeno stranko včlanjeni podporniki
   SDS IN OSTALIH – SMO PRVI DALI POBUDO ZA TA REFERENDUM .
   In
   Že zdavnaj med prvimi dali podpise. To je resnica. Podporniki SDS – NE ČLANI SDS.
   Ne!
   Razburjaj se toliko.
   JEZA ŠKODI LEPOTI IN JE NEVARNA ZA INFARKT ! Pazi na srce, lepoto ! Janez KOMENDA

  • disqus12

   no no dohtercek bebcek, vzadaj je sds in s tem je vse ok. tudi ce je kdo placan zato, da zbira podpise 8h na dan, je ok. clovek mora od cdsa ziveti. ne pa tako kot ti, ko cel dan sedis v katedri in ne nardis NIC oz. namesto dela, ki ga placajo zate davkoplacevalci, serjes po forumu kot tvoji diletantski smc kolegi v parlamentu. torej ne skrbi, vsak se sam odloci ali bo dal podpis ali ne.

  • Karmen

   Sem zbirala podpise tri dni, nismo nikomur plačali, jaz pa sem delala zastonj. Enako tudi tisti,ki so bili z menoj. NE LAŽI.

 • Janez

  JAZ
  Janez K – Janez KOMENDA !
  SEM DELAL 40 let
  V KNJIŽNICI V LJ – S TISOČI LJUDMI !
  NIKOGAR SE NE BOJIM !
  – VSE VAS

  “TUNNEK PROVOKATORJE” – RESNO !
  VABIM
  RESNO – VAS VABIM !

  NA DEBATO OB SOKU !
  Lokal Platana veste – kje je ? Na Kongresnem trgu.
  TAM ! PO ŽELJI – JAZ SEM V PENZIJI, ČAS IMAM !
  Rad
  Pridem in podebatiram z vami vsemi. Se vas nič ne bojim
  Le
  Častim – vas pa. ne : no morda DECI JABOLČNEGA SOKA Z 2 DECI VODE .
  Pa?
  TEŽKO ME BOSTE PREPRIČALI,
  DA JE MARIJA JAVERŠEK IZ PODSREDE RODILA NAM ZNANEGA MARŠALA TITA !
  Kako
  Naj bi Slovenka iz Podsrede
  rodila poljskega Žida Walterja J. WEISSA=MARŠALA TITA. A ne ? L.r. Janez KOMENDA

  • Janez

   Ampak ?
   Recite mi – če ta F. Tunnek !
   – NI EN – PRAV ŠTOSERSKI MR. BEAN – J. BOND ?
   On!
   Trdi, da je ” J. Bond” – jaz pojma nimam, če je to res.
   Niti me F. Tunnek osebno – ne zanima.

   Mene zanimajo prijetne ženske- moje stare znanke. Rad hodim plesat.
   Ta !
   Zoprnež F. Tunnek – me niti najmanj ne zanima.
   Tu
   Ga le zavrnem, če trdi kake nesmisle – kot “mama Maršala Tita je bila Slovenka”
   Ker
   pa
   zna biti res – da je naš Tunnek zaposlen kje v slo “cii oz. sovi” !
   Ga
   V zgornjem zapisu VABIM NE CENENO DEBATO OB SOKU V PLATANI, Kongresni trg !
   Da
   Boste razumeli :
   jaz Janez K., upokojen ok knjižničar se zdim kdo ve zakaj “subverziven”
   – temu baje “cia” Tunnku ?
   Ampak !
   jaz osebno sem povsem pozitivno, slovensko prodržavno usmerjen Slovenec.
   V ničemer – “subverziven”. Le veliko djstev iz zgodovine itd. – pač vem. Ok, dobro informiran knjižničar sem bi. Ne kak “pospravljalec knjig na police”.
   Takih
   dejstev veliko vem. , ki F. Tunnku – niso všeč.
   ZATO !
   Tunnka !
   &njegovo kompanijo
   – PAČ – RESNO VABIM NA DEBATO OB SOKU na vrt Platane.
   Pa?
   Bomo tam v zanimivi debati dorekli
   – KDO JE BIL npr. MARŠAL TITO=WALTER J, WEISS?
   – ZAKAJ JE STALIN TAKOJ NEHAL Z VOJNO V ŠPANIJI 1936-1939 – ČIM JE DOBIL V MOSKVO
   ŠPANSKO DRŽAVNO ZLATO, KI SO MU GA IZ MADRIDA V MOSKVO DOSTAVILI NKVDJEVCI
   In
   podobne teme. Predvsem pa zato,
   da me ti slo baje “j.bond” tipi – osebno poznajo !
   Preko
   ZAPISOV V KOMENTARJIH TEGA PORTALA – SE JIM BOGVEZAKAJ
   – ZDIM – JAZ – JANEZ K. – “SUBVERZIVEN ” , CELO MORDA “AGENT” BOGVEKOGA.
   Pa?
   Nič od tega niti slučajno – nisem.
   Le
   upokojen, res široko informiran ex knjižničar sem – ki rad plešem.
   Bojim
   Se namreč , da bodo ti naši ” slo-cia-fantasti”
   ZAPRAVLJALI JAVNI SLOVENSKI DENAR ZATO, DA BODO GLEDALI IN POSLUŠALI !
   Kaj jaz počnem v krajih – kamor jaz hodim plesati – latino, tango itd. PLESE !
   Z MOJIMI STARIMI OK
   KOLEGICAMI -PLESALKAMI !
   Po nepotrebnem znajo ti “slo-cia-fantasti”
   – zapraviti
   – veliko slo davkoplačevalskega
   – javnega denarja !
   ČE BODO HODILI GLEDATI IN POSLUŠATI MOJE ČISTO PRIVAT PLESE IN ZASEBNE POGOVORE
   MENE
   Z MOJI STARIMI PLES KOLEGICAMI. SAMIMI OK NEKAZNOVANIMI DAMAMI ! L.r. J. KOMENDA

   P.S. TUNNEK IN OSTALI “PROVOKATORJI”
   Resno : SPOZNAJTE ME OSEBNO. NISEM TO, KAR SI VI O MENI PREDSTAVLJATE.
   Le zaveden Slovenec sem, ok realno informiran ex knjižničar + ples. Plesalec – pač.
   Mar boste res letali po nepotrebnem za menoj v kraje, kamor jaz hodim plesati ?
   V Dobrno, v Prekmurje, na Obalo, na Bled, v Tango na Otočcu itd. Zmešalo se vam bo.
   Od mojih ples poti.

 • Rožle

  Milan ma pa sivo kapo …Sivo kapo Milan ma ..!!!

  • Janez

   En
   Lep nočni pozdrav – cenjeni, prizadevni g. Rožle !
   Ja!
   M. K. ima res “sivo kapo”
   žal pa tudi še vedno preveč mlajših, kar “ornk” zavedenih
   ali celo sfanatiziranih sledilcev.
   Moj
   Spodnji poziv Tunnek&comp. provokatorjjem – te – prosim,
   če kar ohraniš na rem zavihku.
   Res se čisto rad srečam
   – z njimi v živo ob soku, na debati.
   Prav zoprno
   se ta Tunnek že hvali , češ kakšen. “j. bond” da je. L.r. “vztrajnik” Janez KOMENDA
   P.S.
   PA NAJ ME V ŽIVO POZNA.
   MENE NIČ ZLONAMERNEGA EX KNJIŽNIČARJA.
   Nočem, da me ima za nekakšnega “diverzanta ali agenta” ker to nikakor nikoli nisem bil. Niti nisem. Le pravi slo domoljub. To pa, vedno. Lahko noč. Vse dobro tebi.

 • Rožle

  film Kavčiča: dok.predlo-

  žen Kučanu 20.7 i 9921 Ljubliana, 15,7.1992

  POSLOVNA MREŽA LJUB
  JANSKE IN PREDLOG ZA NJENO

  Ljubljanska banka d.d. ima v Italiji dve
  predstavništvi (Rim, Trst) in filialo v Milanu, poleg tega je zelo tesno povezana s slovenskirni zamejskimi bankami in z
  zamejskim gospodarstvom. Pri teni posebej izdvajamo Tržaško kreditno banko, Kmečko banko v
  Gorici in Hranilnicb na Opčinah ter zamejski finančni holding SAFTI: z njim pripravljamo ustanovitev mešane
  banke v Ljubljani (SAFTI bo odkupil delež v LB Razvojni banki).

  Posebno področje dela predstavlja sodelovanje s predstavništvi aii
  firuiarrii slovenskih podjetij v Italiji
  (Trst, Gorica in posebej Milano).

  Poudariti je treba, da_
  predstavlja Italija drugega največjega partnerja za slovensko gospodarstvo
  in da gre večina poslov v zvezi z blagovno menjavo in drugim gospodarskim sodelovanjem prek
  Ljubljanske banke d.d. (plačilni promet, garancijsko poslovanje, kreditni posli, zavarovanje kreditov preko SACE,
  drugi finančni aranžmaji, predvsem za gradnjo cest in še številne druge
  dejavnosti). V zadnjem času je vidno zraslo zanimanje italijanske strani, da poveča gospodarsko
  in poslovno prisotnost na sploh v Sloveniji;
  med drugim je ena največjih italijanskih bank Credit°. Italian° že sprejela sklep, da odpre v Ljubljani lastno
  banko.

  Naše predstavništvo vzdržuje zelo
  kvaiitetne odnose z italijansko centralno banko,
  Banca dltalia s finančnim in zakladnim ministrom, z zavarovalno institucijo SACE, Združenjem italijanskih bank ter
  s številnimi drugimi, za Slovenijo in
  LB zelo pomembnimi institucijami. Iz predstavništva, ki tesno sodeluje tudi s slovensko ambasado v Rimu
  prihajajo številne pobude za posle in
  možne povezave s pomembnimi italijanskimi institucijami in poslovnimi partnerji, ki pa jih vselej ne izkoristimo.

  Delovanje poslovne
  mreže Ljubljanske banke v Italiji ima veliko pomanjidjivost, ker ni
  med posameznimi točkami v mreži prave povezave in koordinacije, ki bi
  omogočili bolj učinkovito delovanje. Spričo tega je potrebno čimprej
  vzpostaviti takšno organizacijo, ki bo to zagotovjia. Rešitev predstavlja to.
  da eno od obeh preds-tavništev okrepimo in posta-vimo
  za vodjo zelo kompe-tentnega človeka Njegova naloga bi bila v prvi vrsti usklajevati
  delo cele naše mreže v italij
  na po-diagi iriforniacij

  • Slovenec

   Toliko napisanega pa prav nič povedanega.

   • Rožle

    Ja mal se zber …

 • Slovenec

  Toliko napisanega pa prav nič povedanega. Naslov pa itak zopet tendenciozen. Nekdo je pač takratnemu predsedniku vlade (med drugimi!) poslal nekakšno pismo. To je vse, kar izvemo …. sam da je Kučan na sliki, ke ne, ovce! In ravno zato smo in bomo normalni Slovenci vedno glasovali “SAM, DA NI JANŠA!!!” Kdo bo pa prenašal te bitke s preteklostjo , ki jo bijete sami s seboj. Mladina? Ja, pa ja. Veze nimate z svetovno desnico!!! VEZE NIMATE!!!

  • MEFISTO

   Hudo si se razjezil.

   Pri svojih letih moraš bolj paziti na svoje duševno zdravje.

   Najbolje je, da te razglasijo za državni spomenik levičarskega pomena.

   • Rožle

    On je Itaq že gotov … sam še mal brca

  • učko

   Svetovna desnica nima na pukli totalitar. režima iz preteklosti. So jih že vse spucal, mi pa še ne !!!!!!!!

 • mapu

  Slovenec, ti si ponoči bolj slabo spal, če si že ob 3 uri bil pokonci.
  Očitno ne moreš spat, ko bereš te grde rabote, v katero so vpleteni bivši komunisti.
  Dokler bodo ti tacali po Sloveniji še ne bo rešitve in upanja na boljše čase.
  Ni čudno, da sposobni odhajajo v tujino.
  Ja Slovenija je res ena stara, zaspana in tudi dementna gospa…

  • MEFISTO

   Kaj bi spal!?

   Žena ga je zapustila, otroci ga ne marajo, dohodki zanemarljivi, kdo bi pa spal pri takem stanju?

 • Majda

  Ko se je pred leti prebiralo to v Politikis, naj bi Kucan (ali zena, se ne spomnim vec), imela racun v Mehiki, se mi je ze takrat zdelo prav, da se to razisce. Tudi danes je prav, kot pravi dr. Dobovsek: Follow the money!!!!! Resnica osvobaja, narod mora vedeti!

  • učko

   Zakaj pa ima Vojča v Mehiki, da se na nadzorne svete Gorenja vozi z avionom in mu vse stroške pokvitajo ?!!?!! Tam v Mehiki pazi na Milanove milijarde, kwa pa ti misl’š !!!!?!!!!

 • milanček

  komunajzarju kućanu počasi zmankuje maneverskega prostora, financ in zadeva je vse bolj in bolj zakomplicirana za njega in njegovo mafijo, skratka, upam, da se on in vsi njegovi scvrejo v peklu za dobro slovenskega naroda! Skratka, komunajzar kućan, ti in tvoja golazen, čim hitreje crknite , za dobrobit nas in naše bodoče rodove!

  • učko

   Financ ma Milan zadost. Sej ni doug nazaj, kar je pobasal kar precej milijard. Sicer je pa itak bolj škrte sorte. Raje grozi kot plačuje. Se pravi raje uporablja palico kot korenček !!!!

 • Jožef

  Izraelci so potrebivali 40 let, da so prispeli v obljubljeno deželo. Njihov voditelj jim je rekel na dan odhoda iz Egipta, da je Izrael njegova intimna opcija. Rekel jim pa je tudi : danes so dovoljene sanje, jutri pa korajžno napot, saj je bog z nami. Tudi slovenci smo se odpravili iz Juge na dolgo pot v obljubljeno deželo svobodno Slovenijo. Naš Mojzes pa ni bil preveč navdušen na odločitvijo svijega naroda, saj si je intimno želel Slovenijo v naročju Juge, zato je svojemu ljudstvo na predvečer odhoda rekel: Danes še lahko sanjate, jutri bo pa nov dan in ……. Ljudstvo je bilo kljub težko slišanim besedam slovenskemu Mojzesu zelo hvaležno, saj ga je 2 in 1/2 krat izvolilo za svojega vrhovnega odrešenika. V večno zahvalnost mu še kar plačuje nadstandardno pokojnino, kar izraelskemu Mojzesu ni bilo dano. Tisto o jutrišnjem dnevu pa bo kar držalo, saj je od takrat že 1/4 stoletja, pa še vedno tavamo v puščavi. Hrano imamo sicer boljšo, kot je mana in tudi sicer ni tako hudo, kot v pravi puščavi. Tudi neke vrste dest zapovedi nam je bilo dano in v obliki spremeb in doponil slovenske ustave. Glejte, Slovenci, vam pravim, zapovedi je treba spoštovati, čeprav so nekatere v nasprotju z samo ustavo. Ne ubupajte, spoštujte sebe in svojo obljubljeno domovino in pojdite na vsake volitve in referendume, kajti tako bo izpoljnena njegova volja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!