Po pričakovanjih: Cerar Erjavčevega odstopa ni sprejel

Miro Cerar in Karl Erjavec (foto: STA).

Predsednik vlade Miro Cerar minuli teden ponujenega odstopa zunanjega ministra Karla Erjavca ni sprejel, o čemer je zunanjega ministra danes že obvestil, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Erjavec je v odzivu dejal, da je “zadovoljen”

V kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja so ob tem dodali, da je minister Karl Erjavec s ponujenim odstopom izkazal, da se zaveda velikega pomena arbitražnega postopka o meji med Slovenijo in Hrvaško ter dejstva, da je v sferi delovanja zunanjega ministrstva, za katerega delo je minister objektivno odgovoren, prišlo do neustreznih ravnanj.

Kljub določenim elementom objektivne odgovornosti za ta neustrezna ravnanja pa minister Erjavec zanje ni neposredno oziroma krivdno odgovoren, zato glede na dejstvo, da se arbitražni postopek nadaljuje, ni razloga za njegovo razrešitev. Dodali so še, da pa bo “seveda dokončno in celovito oceno o posledicah neustreznih ravnanj v zvezi z arbitražnim postopkom mogoče sprejeti šele po izdaji končne odločbe tribunala”.

Pozno je ponudil odstop
Erjavec je v petek, dan po tistem, ko je arbitražno sodišče sporočilo, da je Slovenija sicer kršila arbitražni sporazum, vendar pa te kršitve niso bile tako hude, da bi Hrvaška lahko izstopila iz sporazuma in da sodišče ne bi moglo neodvisno in nepristransko sprejeti končne razsodbe, sporočil, da je zaradi zapletov premierju v četrtek ponudil odstop.

Njegovo ponudbo je resno preučil
Cerar je v prvem odzivu v soboto ocenil, da je minister izbral precej neprimeren čas za ponujanje odstopa. Menil je, da glede arbitraže obstajajo elementi objektivne odgovornosti Erjavca, “a dejstvo je, da je interpelacija pokazala, da jasnih razlogov za razrešitev ministra ni”, in napovedal, da bo ponudbo resno preučil.

Preoblikovanja vlade (še) ne bo
Ob robu vrha o Zahodnem Balkanu, ki sta se ga v Parizu udeležila skupaj z Erjavcem, pa je premier v ponedeljek povedal, da sta se z zunanjim ministrom temeljito pogovorila in da bo odločitev glede njegovega ponujenega odstopa sprejel čim prej. O preoblikovanju vlade Cerar za zdaj ne razmišlja.

M. P.

 • Beli Sneg

  Da njegovega odstopa ne bo sprejel smo vedeli še preden je Cmera začel proučevati in premišljevati. Zdaj sta v vladi dva kljukca, eden večji od drugega. Ministri pa nesposobni tako, da večina njih niti po imenu ni prepoznavna. Kljukec in njegovih dvanajst mušketirjev.

 • Rožle

  Karel Erjavec…: “Boli me džoko jest sem zgodba za več let” …

 • Kučko pod pručko

  Kakšne farse so se lotili tardeči. Erjavec, ki se je po mojem prepričanju že pred odstopom dogovoril s Cmerotom, kakšen bo razplet njegove akcije, je kot največji zvitež ponudil odstop. Prepričan sem tudi, da bo obračun te njegove labilnosti zanj neugoden in da bo izgubil več volilnih glasov, kot jih bo s to prozorno finto pridobil. Ljudem njegove vrste ne gre zaupati, saj nikoli ne veš, kako se bo obrnil, ko bo zapihal drug veter.

  Klovn me še najbolj spominja na Marjana Podobnika, vsemogočnega predsednika SLS, ki je bila pod njegovim vodstvom druga najmočnejša parlamentarna stranka. Po izsiljevanju tako Drnovška kot tudi Janše je izgubil zaupanje volivcev in danes ljudske stranke ni več v parlamentu. Mislim, da se bo tudi z Desusom zgodilo nekaj podobnega, saj starejši, zlasti desni volivci, ne bodo več padali na njegove “naše upokojence”.

  Ko bo Desus krojil usodo SLS-a, se bo slovenski politični prostor izkristaliziral, še bolj pa, če bo zaradi izdajstva slovenske Pomladi iz parlamenta odfrčala tudi NSi!!!

 • Peter

  Madona, me je pa res presenetu tale Cerar, no.

  • samsara

   Sej člouk n’ more verjet, da je tko r’vnou.

 • soc

  Nastopi marionet v predstavi za bebce.

 • tarantela

  So pa otročji, vsaj to jim moramo priznati!

 • totex39

  Samo poglejte kak hinavska nasmeška imata pezd++a !

  • plamen100

   ta nasmeška pomenita samo eno, kdo bo koga bolj nategnil!

 • Vztrajnik

  Pogrebca Slovenije. Državljani še vedno verjamejo da nista. Uboga država, ki ima tako neodločne državlajne.

  • tomven

   Bolj bebave, kot neodločne.

 • plamen100

  Ja kaj pa če sprejeti ta Cmerar, lepo vas prosim?? Nagradno vprašanje za milion eur: Kdo je bolj nesposoben Cmerar ali Erjavec?? Pa saj je ta država vsa v kurcu da bolj ne more biti. Jazbec sam odstopi in spet dobi odpravnino (to je podpisala država-vlada) 60.000 eur, a ljudje 40 let delajo in dobijo 400 eur penzije kar pomeni da bodo morali živeti še 12,5 let, da bodo dobili toliko, kot je Jazbec naenkrat vzel. In to naj bi bila država???? Tam pa ta ista vlada stiska za tista dva ali tri ničvredna evra za penzioniste, pa saj tukaj človek ne more biti pameten, kaj se gre ta levofašistična banda!!

 • rubec

  No, šele zdaj mi je končno odleglo. Nekateri se mi posmehujejo ker sem zaradi tega prekinil dopust na Baliju ampak ti domovine ne ljubijo tako strastno kot jaz.

 • domovina mili dom

  Psiholog vpraša pacienta na zaprtem oddelku Ljubljana- Polje:” kaj vlečeš za sabo na vrvici”?
  “Kertačo, g. dohtar”.
  “No, vidim da si delno rehabilitiran, zato dobiš vikend domače oskrbe”.
  Na hodniku pa pacient:”mater fifi sva ga zopet nategnila tega dohtarja”.
  Dobro jutro vsi nategnjeni Slovenci, ljubezenska romanca se nadaljuje, serija 25 / epizoda 2.

 • samsara

  Cincar bo ali pa je že rekorder v številu nesprejetih ponujenih odstopov njegovih ministrantov/k.
  Vsaj nekaj v čemer je špica.

 • totex39

  Samo to kar sta sedaj uprizorila ta dva hrčka pa je prava burleska za našo državo.

 • Unikatna

  Ker ne upa…potem bi šla vladna koalicija papa!!!

 • Nata

  Pišuka no ! Od kdaj je pa ta fotografia , da se tako sladko režita ??

  • stajerc5

   Fotografija je cisto frisna! Kahla je ravno rekel Slini: Mater Slina, a si vidu zdej da je tak ko sm reku, bolj je.be.ma narod v glavo, majn si pridejo gor ti trotli zmesani, heheheeee….

 • ostrovrhar

  Cmero je izpadel popoln bebo. Bahaba Ehjavec se že javno dela norca iz njega.

  • asdfg

   saj ve, da se lahko iz njega in iz bebavega naroda .

 • samsara

  Slovenski državljan v funkciji premierja ni sprejel odstopa slovenskega državljana v funkciji njegovega ministranta.

 • Olga

  Nelegitimno je prišel na oblast tale Cmerar, sedaj se drži stola kot klop, saj ve, da ga po naslednjih volitvah ne bo nikjer! Nihče razumen ni verjel, da bo Cmerar sprejel Kahlov odstop. Kahlova ponudba odstopa je bila le blef za javnost, saj je vedel, kakšen bo izhod!!

 • asdfg

  To je bilo jasno, da ga ne bo sprejel, ker se čuti najsposobnejšega za vodenje SLOVENIJE DO BRIDKEGA KONCA.

  • cosmosjasnovidec

   Pričakovati je bilo že zaradi tega,ker je njegova ljubica in bi si moral iskati novega istospolneža.

   • Rožle

    A nima Karel več Lorda…?

    • cosmosjasnovidec

     Verjetno je ubogega psa že popolnoma izčrpal.Je pa vsaj dobro,da sedaj vidi koliko je pretrpel Lord,ko se je na njega spravil Cmera.Hahahaha

 • asdfg

  Migo Cegag in Kagl Egjavec – naj cvetki, ki nas peljeta v Švico………………

  nepozabno – – – – – – keg bomo pgej pocgkal………………

 • antimur

  Največji omejenec in pokvarjenec med politiki je prav Cerar, to se lahko ugotovi že po tem, kakšno ministrsko ekipo si je zbral. Njegovo razmišljanje in preučevanje je prava mučilna naprava za državljane. Še tako zabitemu državljanu je jasno, kakšen bo izid njegovega razmišljanja in preučevanja, toda ta teleban gre po poti, ki vodi samo v prepad.

 • MEFISTO

  Tudi Pat in Patašon sta vedno nastopala v paru.

  Vsak zase nista bila prav nič hecna.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!