Pod vprašajem službe številnih zaposlenih v banki NKBM – se bosta Cerar in Pahor zbudila in ukrepala?

Foto: Mediaspeed/Instagram/STA

Medtem, ko so premiera Mira Cerarja polna usta o populističnih prizadevanjih za nova delovna mesta in ko se je predsednik republike Borut Pahor po dolgem in počez peš odpravil na pot po Sloveniji, se je veliko zaposlenih v Novi Gorici, mestu, kjer je predsednik preživel svoje otroštvo, znašlo v primežu neizprosnih članov uprave NKBM, Johna Denhofa in Josefa Gröblacherja. Ker sta oba preveč zaposlena s piarovskimi dejavnostmi, se je Klub primorskih poslancev, ki ga vodi poslanec največje opozicijske stranke SDS Danijel Krivec, odločil, da ukrepa in se zavzame za ljudi, ki so se znašli v brezizhodnem položaju.

Klub primorskih poslancev se je seznanil z namero, da namerava NKBM zaradi optimizacije in racionalizacije dela v začetku prihajajočega leta odpuščati zaposlene v poslovalnicah banke na Goriškem. Zaposlitev naj bi izgubilo 90 bančnikov, šest od njih pa jih je že prejelo namero o odpovedi delovnega razmerja. Po njihovih besedah je najbolj skrb vzbujajoče to, da še sploh ni izdelan načrt za reorganizacijo dela, ki bi odvečnim zaposlenim omogočil zaposlitev na drugem delovnem mestu znotraj banke.

Foto: STA

Tarča za odpuščanje tisti, ki se na poslovanje banke najbolj spoznajo
Med odpuščenimi se bodo tako znašli ravno tisti, ki so celo svoje življenje delali v tej banki, torej gre za ljudi, ki se na poslovanje banke najbolj spoznajo in so v prijateljskih stikih s številnimi zvestimi strankami banke. Glede na to, da imajo ti zaposleni ogromno izkušenj, bi ti nedvomno s svojim delom pomembno pripomogli pri zasledovanju poslovnih ciljev, ki si jih je zastavila banka.

Uprava ne želi razkriti natančnega števila ljudi, ki bodo ostali brez vsakdanjega kruha
Uprava banke je 22. avgusta 2017 zaposlenim v banki poslala pismo, v katerem je zapisala, da še ni jasno znano število uslužbencev, ki bo izgubilo delo. V tem pa je mogoče zaslediti izraze, kot so strategija, globalni trendi, optimizacija in reorganizacija, kar kaže na to, da je v ozadju odpuščanje večjega števila ljudi. V dopisu, ki so ga poslanci primorske regije naslovili na predsednika in člane uprave NKBM, so izpostavili, da jim je popolnoma nerazumljivo, da banka, ki na Goriškem ustvari tretjino prometa, tam krči število poslovalnic in posledično zmanjšuje število zaposlenih. Na takšen način se škodo povzroča tudi ugledu in poslovni uspešnosti banke, ne le strankam in regiji sami. Tako se poraja vprašanje, zakaj bi prebivalci iz lokalnega okolja sploh še imeli odprte račune pri tej banki, če pa so ti ob nameri banke dobili občutek, da predstavljajo zgolj številke, katerih želje so popolnoma umaknjene na stran.

Tradicija dobrega sodelovanja bo prekinjena
Lokalna skupnost, vključno s predstavniki občin, se je na namero odpuščanja odzvala z zaskrbljenostjo, saj ti zagovarjajo stališče, da lahko do dobrih poslovnih uspehov pride ob vzajemnem sodelovanju podjetja in lokalnega okolja. Banka NKBM ima zaradi Komercialne banke Nova Gorica dobre temelje, na katerih je ta uspešno gradila, dokler je ni prevzel ameriški sklad Apollo. Klub primorskih poslancev je med drugim v dopisu izpostavil, da z zapiranjem poslovalnic in odpuščanjem grdo prekinjajo tradicijo dobrega sodelovanja. Predsednika in člane uprave so zato pozvali k premisleku glede napovedi o reorganizaciji dela v banki, saj posledice ne bodo vidne le v proračunu 90 družin, ampak bodo vidne tudi dolgoročne negativne posledice za celotno goriško regijo in banko.

Denhofa opisujejo kot izjemno ciničnega in arogantnega
Pred nekaj dnevi je bil sestanek županov goriške regije, na katerem so se dogovorili, da bodo zaradi arogantnega obnašanja predsednika uprave NKBM, Johna Denhofa, občinskim podjetjem naročili, naj prekinejo poslovanje z NKBM, občanom pa svetovali, naj dvignejo depozite in jih prenesejo v drugo banko. Pri tem je treba pripomniti, da obseg poslovanja teh podjetij ni zanemarljiv, saj v regiji delujejo podjetja, kot so: Soške elektrarne, HIT, Elektro Primorska itd. Nekateri, ki so bili prisotni na sestanku z Denhofom, so povedali, da v življenju še niso spoznali bolj ciničnega in arogantnega človeka kot je on. Ta je med nadiranjem namreč med drugim izpostavil, da je ameriški sklad Apollo zdaj tisti, ki ima v lasti NKBM, kar zanj pomeni, da si lahko privoščijo prav vse, kar si bodo sami želeli. Poleg tega je dodal, da to predstavlja del njegove strategije, ki bo izvedena na brezkompromisen način.

Se poslovalnica NKBM poslavlja tudi iz Bovca?
Pri ukinitvi poslovalnice NKBM v Novi Gorici je med glavnimi akterji član uprave Josef Gröblacher, ki si med drugim zavzema za zaprtje poslovalnice v Bovcu, kar bi za lokalno skupnost pomenilo katastrofo, saj NKBM predstavlja edino banko, ki jo potrebuje več majhnih podjetnikov, pa tudi turisti, ki v vedno večjem številu prihajajo v Bovec. Poslanec Danijel Krivec, ki vodi Klub primorskih poslancev in prihaja iz Bovca, je napovedal, da se bo do zadnjih atomov moči boril za to, da se NKBM iz Bovca ne umakne. Pri tem naj bi obstajala predvidevanja, da naj bi se bili poslanci pripravljeni obrniti neposredno na vodjo sklada Apollo, Leona Blacka, ki ga v Sloveniji zastopa Michele Raba.

Kot lahko vidimo, gre še za eno žalostno zgodbo, v kateri so žrtve delovni Slovenci, za katere pa se nihče od vladajočih ne zavzame. Pred prevzemom oblasti je vlada Mira Cerarja namreč obljubljala, da se bo zavzemala za navadne ljudi, kar pa ni videti v praksi. Predsednik Pahor pa ima očitno prav tako preveč dela s pohodnimi turami in fotografiranjem ob poti. Zdaj imata oba priložnost, da naredita nekaj koristnega za ljudi.

H. M.

 • Božo

  Kaj pa imata Cerarvi Pahor s tem. NKBM je privatno podjetje in lahko odpira in zapira poslovalnice kakor hoče. V SDS hočejo nazaj socializem ko je državni vrh odličal kako naj poslujejo podjetja.

  • Novakec1

   In tudi ropajo sloovce kakor se jim zazdi, pol se pa hvaljo z dobičkom in dodano vrednostjo????, pri NLB je isto shanje.

 • Miha

  Saj imata NoraTV in SDS tudi odprta računa pri NKBM pa naj ukrepata. Al samo pričakujeta od drugih da delajo kot ponavadi.

 • Olga

  Vsem samovoljnežem moramo pokazati, da so odvisni od nas, našega glasu, našega denarja, pa naj gre za Pahorja, Cerarja…, naj gre za Lidl, ki umika z izdelkov križ, naj gre za medijsko kloako, naj gre za aktiviste LGBT, ki potiho, hinavsko “prevzgajajo” naše otroke, naj gre za “učitelje”, ki to dovolijo brez našega soglasja…! Skupaj smo močni! Vsi na referendum proti “zakonu” o drugem tiru, na predsedniške in državnozborske volitve! Volimo desnico!

 • MEFISTO

  Vlada osvobaja ljudi od dela.

  Popolnoma narobe so razumeli nekdanjo nacistično in komunistično parolo, da delo osvobaja.

 • indijanka

  Če bi ta del NKBM posloval pozitivno ali imel možnost, da posluje, ga banka ne bi zmanjševala. Banka ni več v državni lasti. Z vidika zaposlenih bo postopoma primerljiva z bankami v tuji lasti, ki so to zmanjševanje delovne sile in povečevanje dela na zaposlenega že prestale. Mogoče bo na primorskem mobilna enota? Direktor zagotovo ima načrt, kako bo ohranil zadovoljstvo komitentov.

  • MEFISTO

   Z volkuljo se strinjam.

   Banke niso zavodi za zaposlovanje, temveč bi morale biti ugledne in zanesljive ter poštene hiše za kreditiranje, ki jih ne financirajo davkoplačevalci, njen denar pa trošijo levi plenilci.

  • Mojca pokraculja

   Pravilen zakljucek, biznis je biznis.Miselnost je pa socialisticna, se vedno.
   NKBM je banka, ki so si jo “postavili” Stajerci, da so si zdravili svoje manjvrednostne komplekse. Ker oni morajo imeti vse svoje- “stajersko”.Zgodovina je polna takih projektov, ki so propadli ker so bili izsiljeni, npr. letalisce. Bolestna ambicioznost jih bo se tepla, za sabo puscajo obubozani folk.

 • antimur

  Ta dva skrbita še samo za lastne riti in kako čimdlje ostati pri koritu. Menim pa, da je Cerar okrog tega še dosti bolj pokvarjen kot Pahor, ne skrbi samo kako se še naprej obdržati v sedlu, ampak kako čimveč v tem času izropati od državljanov.

 • dež

  Če župani priporočajo podjetjem, da naj prekinejo poslovanje z NKBM in občanom naj dvignejo depozite in jih prenesejo v drugo banko, potem se ne čuditi, da zapirajo poslovalnico v Bovcu.
  Človek bi pričakoval, da se župan Bovca zavzema za ohranitev poslovalnice, ne pa za zaprtje. Razen, če se je že prej dogovoril s kakšno drugo banko.

 • hribovc

  Johna Denhofa in Josefa Gröblacherja takoj poslat’ v NLB !!!

  • pajot

   Pametno.

 • Štalmajster

  “med nadiranjem namreč med drugim izpostavil, da je ameriški sklad Apollo zdaj tisti, ki ima v lasti NKBM”

  Ja kaj ste pa mislili naivna živina, goyimi, gentiles, kako delujejo Ž bankirji !
  Leon Black – Jewish https://en.wikipedia.org/wiki/Leon_Black
  John Denhof ??? https://www.linkedin.com/in/john-denhof-2747b66
  Josef Gröblacher ???
  Michele Raba ???

  H kateri drugi banki ?? Če je pa vse pod kontrolo istega tropa !! Od enega volka h drugemu ??
  Kdor se pa upira pa ga čaka podobna usoda kot …. ptujskega podjetnika, Vogrina??,……in mnoge druge…….

  NLB je samo zato v “slovenski lasti”, da imajo državljani koga dokapitalizirati !! kontrole pa – kolikor je videt – PRAV NOBENE !

  https://www.google.si/search?source=hp&q=list+of+rothschild+owned+banks

  • Janko Gedlička

   Kontrola je kar ostra – ali dovolj koristiš “našim”?!

 • Janko Gedlička

  Iluzorno bi bilo pričakovati, da bi ameriški mogotci videli še kaj drugega kot denar (tako kakor naša udbomafija). Nekako pa mi ne gre skupaj nagovarjanje klientele, da prenesejo svoja sredstva na druge banke ter istočasno nasprotovanje ukinitvi podružnice v Bovcu

  • beno

   Svetujejo prav to, česar se bojijo.

 • lojze

  No, primorski župani so imeli možnost pred leti, da bi banko ohranili v lasti primorskih občin. Politika je odločila, da je lokalno banko potrebno priključiti mariborski. Razlog: pomagajmo osiromašenemu mariborskemu gospodarstvu ( pripomba: mariborsko gospodarstvo je osiromašila neumna državna in lokalna politika!). Zdaj so se kar naenkrat zbudili in zganjajo ludizem. Gospodje, lastnik banke se bo sam odločal, kaj naj naredi z banko, ki jo je kupil.Če bodo delavci prinašali korist, potem jih bo zaposloval, sicer jih bo odpuščal. Tudi ministrica Mrak-Kopačeva pleskarju, ki konča beljenje stanovanja da odpoved!!!

 • Marko

  Hoteli ste kapitalizen zdaj ga pa imate. Če ne bo dovolj dobička bojo kapitalisti zaprli itak.

  • sprehajalec

   Morali bi še kar samoupravljati Marko, šljakati popoldne na šverc pa plačo 200 Eur na šihtu dopoldne. Će bi pa zmanjkalo za plače, bi pa država natisnila dinarje.

  • MEFISTO

   Morda veš, zakaj sta socializem in komunizem propadla povsod po svetu, kjer so imeli srečo, da so se ga znebili.

  • FORT WORTH

   No igraj se ti socializem za tvoj denar in ko gres v trgovino nabavi dobrine se za vse nas.

 • črnaovca

  NKBM a je to ona banka pri katerinas je že Bajuk nategnil z delnicami. Seveda bodo odpuščali, saj ni banke kupila sociala. Tako se naredi dobiček in to naredite v državnih podjetjih pa se ne bo treba zadolževati, ne pa da se v državnih podjetjih delijo dobro plačane službice političnim podrepnikom

 • althar

  Kaj se ima politika za vtikat v poslovno odločitev zasebne firme, kje bo koga zaposlila in kje odpustila? Ob taki zblojeni “desnici” levice sploh ne rabimo.

  In vi, Nova, se odločite, ali boste podpiral vtikanje politike v poslovanje zasebnih podjetij (kot v tem primeru), ali boste temu nasprotovali (kot v primeru Magne ali politkomisarja v Mercatorju).

 • mojca.arh

  Zakaj bi prav zdaj tipa ukrepala?
  Naj gredo med brezposelne še malo tisti, ki so do zdaj dobivali odlično plačo.
  Do zdaj so banke delale zase in za naše; po odpuščanji upam, da bodo delale tudi v dobro navadnih komitentov.

 • MEFISTO

  Pogoje za zaposlovanje naj ustvari država.

  Banke pa naj kreditirajo investitorje novih delovnih mest, ne pa zaposlujejo namesto njih..

 • mapu

  Ja fantje in dekleta v NKBM, delat bo treba….
  Jaz delam pri privatniku že 15 let, pa smo vsi zelo zadovoljni, je pa res ,da vsi delamo osem ur.

 • RealRevolution

  Ukrepala bi,ce bi bil RTV na vrsti za odpuscanje.Od recimo 2000 zaposlenih bi morali polovico takoj brcniti v rit,ki so samo prijavljeni tam tako,da lahko vlecejo mastne denarce in zaposlujejo svoje vnucke,lenoboholike.Na koncu pa se ostale s tem,da bi jih pustili nekaj sto sposobnih,ki so tam “ujeti”,ker morajo pripravljati programe in cenzurirati tisto kar hocejo sefi rezimskega medija.Ljudje pa morajo se mesecno placevati za zrezirane novice in prazen program,ce bi posivili malo sliko bi mislili,da je kaksen posnetek iz 60’s.Za toliko kot se placa bi morali imeti novice iz Slovenije in iz sveta za vsaj 2 uri dnevnika ter zanimiv poln program…

 • montyamp

  Slovenci se morate o bančništvu še marsikaj naučiti .
  Najprej bo seveda treba morilce in njihovo nasledstvo utišat .
  Dokler bo krivosodni aparat z bankami , odvečnimi agencijami in zavoženimi ministrstvi tolkel po narodu , tako dolgo Slovenci ne bomo imeli normalnega življenja .

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO MORILSKI KOMUNISTIČNI HLAPCI DOBIJO OBLAST V ROKE

 • montyamp

  Sodišča , banke , murglosrbsko hunto ,……………
  uničevalce naroda treba sfukat , sfukat jih je treba .

 • sprehajalec

  Slovenijo še čaka to, skozi kar so šle vzhodnoeuropske države v 90tih letih. Ko se je tukaj v delu državno-družbenega sektorja furalo samoupravni socializem oziroma tranzicijo, kot so dejali, je bilo na vzhodu težko. Seveda je bilo tudi tukaj težko, ko se je del realnega sektorja preko Koržetovih skladov prepustil avanturistom. To je žalostno končalo, samoupravljalci pa so se preselili v penzijo. Ohranjalo pa se je “naše”. Pa Tujca ne.

  Standard je nerealno rastel, na vzhodu pa organsko. Rezultat sta dve Sloveniji, “naša” in pa realni sektor. Kot je modro dejal Ivan Janez, Slovenija prvega razreda in pa drugorazredna.

 • montyamp

  NLB pralnica je slovenska državna banka .
  Le zakaj sem že pred 10 leti firmo in vse zvlekel v Avstrijo ????
  Zato ker z banditi ne poslujem , Adolf se z banditi tudi ni pogajal .

 • Viktorh

  Banko smo prodali, sedaj pa bi še vedno radi samoupravljali.

  Ko bomo prodali NLB, bo vsaj 1/3 odpuščena.

  Na RTV bi lahko odpustili polovico zaposlenih, pa še vedno jih veliko ne bi nič delalo.

  • FORT WORTH

   Ko bomo prodali NLB ??
   Prej bodo prodali celo Slovenijo, kot samopostrezbo NLB.
   Kam lepse vzamejo, kolikor jim pase.
   Vracamo in saniramo pa vsi…in ob tem kreditnih map niti ne smemo videti, ker so poslovna tajnost. Hehehe
   Ce ne bi bili levaki zlizani z rezimskimi trobili,inspekcijami,racunskimi sodisci… tako “poslovanje” ne bi bilo mogoce.
   Ob vseh obvescevalnih sluzbah, ki so v butalah se nam rezi ze cel svet, da smo naivni slovencki tako milostni z ultralopovskimi levaki !!

  • MEFISTO

   Polovico bi jaz spremenil v veliko večino.

 • ptr

  90% populacije danes sploh ne rabi banke iz ciglov, ostalih 10% pa so itak 80+ stari penzionisti, ki so bili vse življenje vajeni hranilnih knjižic. Danes lepo po pošti dobiš bančno kartico za plačevanje in dvige na bankomatih, prav vse banke ponujajo spletno in mobilno banko (pametni telefon pa ima danes že skoraj vsak klošar, podatkovni promet v paketih je dostopen tudi po smešno nizkih cenah, soliden signal vleče tudi v zadnjih rovtah!), s katero od koderkoli enostavno slikaš položnice in jih plačuješ. Če pa že, pa jih lahko plačuješ na poštah, pumpah, trafikah, Tuševih trgovinah (prvo dvoje ima čez, kolikor vem, ravno NKBM), vse skupaj je še celo ceneje kot na bančnem šalterju. V glavnem, v nekem normalnem okolju nihče ne bi niti opazil, da so zaprli neko banko iz ciglov. No, goriška regija več kot očitno ni normalna (vsa čast izjemam!), to vidiš že, ko je skoraj vsak hrib popacan z imeni klavcev (lep prosim, drugod po svetu so s tovrstnimi “pisarijami” nehali približno s koncem kamene dobe) in so več kot očitno mentalno še vedno nekje v 1945.

 • pajot

  Odpuščanje 90 bančnikov se da razumeti tudi malček drugače. Očitno je lastnik ugotovil,da ima zaposlenih 90 tabornikov,ki po cele dneve taborijo v sosednji Vrtnici. Ali pa kje drugje.

  • Mojca pokraculja

   Ali Perle ni več ?

   • pajot

    No,tudi Perla jim je na razpolago. kar pa se tiče privatiziranja,jaz bi privatiziral javno upravo. takoj bi jih bilo 100.000 manj.

    • Mojca pokraculja

     Pol bi pa dobil stranko tabornikov slovenije. Z dežja pod kap!
     Dons glih fejst pada, hehe

 • Morala

  Kaj ste pa pričakovali?Takšni skladi niso dobri lastniki. Za malo ceno so kupili NKBM in sedaj bodo oklestili vse, kar jim ne prinaša dobička. No, tudi vlada jim ne bo pomagala, ker imajo druge skrbi kot pa skrb za odpuščene bančnike.

  • KIKI

   Glavne so osnovne provizije iz prodaje! Za tem izkupičkom gre vse v maloro,
   pa komu mar!?

 • Stajerka

  eh…..dajte no……lastnik je tujec – poslovalnice so se na veliko ukinjale že pod državnim lastništvom – raje se vprašajte KDAJ bodo oropanemu narodu vrnili delnice in obveznice???……
  bolj kot to, me zanima KDO je skrit lastnik??….skladi zelo redkoj kupujejo in investirajo v lastnem imenu!!!……mogoče kakšen skrit kakšen “pošten slovenski” poslovnež??……
  in KDAJ bodo prodali največjo lopovščino na sončni strani Alp – NLB????

  • Lisjak

   Lastnik bi naj bil Soros.

   • KIKI

    F21 d.o.o., direktor Milan Kučan je samo prokurist!….

  • Johan

   Bank in zavarovalnic imamo absolutno preveč. Na banki ne rabiš komercialistov, saj ljudje nimajo denarja. Denar ima samo radikalna levica !
   Če imaš denar lahko račune plačaš z mobilnim telefonom. Banke zarite in zmanjšajte stroške !

 • mapu

  Morala. Ena banka manj, ki jo bi morali Slovenci dokapitalizirati

 • Lisjak

  Katastrofa!!!!Odpustili bodo 90 bančnikov!!!Če bi pa odpustili par tisoč navadnih delavcev bi bili pa tiho.Pizduni!!!

 • Hun

  zdj bodo desne otpuscal je pa cel cirkus…ta banka bi morala bit privatizirana kot vse slo banke

 • Johan

  Nova NKB Maribor je banka v lasti radikalnih levičarjev, kupljena z denarjem (davčne oaze in poštni predali), ki je bil last davkoplačevalcev Slovenije

  • Slovenc

   Neumno natolcevanje, lastnik je ameriski hedge sklad Apollo. To pac prinese privatizacija (ki ni vedno slaba)

   • KIKI

    Jaaaa? In kdo je Apollo? Razloži mi! Se vnaprej zahvaljujem!

 • Silka

  V NLB bi morali storiti podobno in odpustiti vsaj polovico, predvsem vodilnih in jih zaposliti v čistilnicah in pralnicah, ker imajo v minulem delu dovolj izkušenj.

 • xtc

  Žal v Sloveniji politiki vseh barv težko razumejo,da lastnik vodi firmo,ne politika in jo optimizira in niža stroške,da je zdrava.
  Seveda tudi politiki težko razumejo,da lastnik nebo imel nedonosnih poslovalnic,oz poslovalnic,ki so na meji rentabilnosti.
  Lastniki pač presojajo,kaj je donosno in kaj ne in stem se bo moralaslovenska politika sprijazniti,kot tudi z prestrukturiranji in ostalim.Kaj je interes politikov in lokalne skupnosti je eno,kaj je interes lastnika,pa ločeno,lahko se skušajo dogovoriti ni pa lastnik k ničemur zavezan,k spoštovanju želja politike in še koga,on sledi poslovnim načrtom in poslovni logiki.
  Očitno se Slovenci zelo težko učimo abecede kapitalizma.Treba pa je vedeti,da so skladi le redkokdaj lastniki ,zadeve dlje časa,zadevo kupijo jo sanirajo,z bolj ali manj brutalnimi prijemi(kar je logično ,če želiš zadevo ozdraviti) in jo sanirano in dobičkonosno prodajo dražje napreje novemu lastniku.

 • Marko

  NoraTV bi spet uvajala družbeno samoupravljanje, ko so lastniki polagali račune oblastnikom.
  Pa saj to ni res bizgeci.

 • joza joza13

  Evo, pa bo imelo 90 bančnikov čas zložiti kamne na Sabotinu v obliki “NAŠ FIFI” -;).
  Zasebni lastnik ni Center za socialo – bo še potrebno prespati, da skužimo.
  Na Štajerskem so zaprli, še ko je bila država lastnik, cca pol poslovalnic – noben klub poslancev, županov… ni protestiral.
  A na Primorskem, kjer je primat tardečih, bo pa sds-ov politik čreva ven vrgu?
  Ja ka pa?

 • šmentanamuha

  Te lopovske banke ne bi smeli nikoli dokapitalizirati. To bi bilo najbolj pošteno in prav.

 • domovina mili dom

  Tisti, ki delamo, ki so delali v realnem sektorju vedo: če ti kaj ne paše , pojdi na kadrovsko.
  Ko je tajnikar, socialistični angel varuh, sesul TAM, ni bilo nobenega vpitja. Ko Telekom meče na cesto 800 delavcev, nobenega galame. Seveda ne, ker komunisti ne bodo vpili o svojem bankomatu.

 • Pjer Pjer

  Dragi moji, samoupravnega socializma ni več, zato se nihče NE sme vtikati v poslovanje zasebne banke, še najmanj pa politika. Pustite zasebnemu lastniku naj sanira banko ali karkoli bo že počel (lahko jo jutri tudi ukine), saj so plačali zanjo.

  • Mojca pokraculja

   Točno tako! Kdaj bodo ljudje končno vse to dojeli.

   • tasilo

    Tale članek je zgolj en poceni sladkobno sluzast oh-oh “srceparajoč” PR za SDS. Preberi prvi recimo prvi odtavek oz. zaglavje. Cela drama, kaj! Še tisti Špeksir — al’ kva je že biu — bi lahko zavidal tako dramatičnost.

    • dob

     pred kratkim sem nekje bral, da zadnja odkritja kažejo, da je pravo ime igralca in pisca dram, komedij, tradegij… velikega Šekspirja, v originalu bilo Shag-spear. Po domače – jebec!

  • tasilo

   Z jezika si mi snel.

   V SDS ravno tako ne štekajo kapitalizma in kapitala.

 • Miro Jereb

  Denhofa opisujejo kot izjemno ciničnega in arogantnega…
  Hja, saj so vsi bankirji taki mar ne ?

 • tasilo

  Nova 24 in SDS, vi ste pa res totalno zmešani. Zavinčkov Fvanci v naši vaški oštaviji bi vekel, da ste “čist pvfukneni”, kev malo težje izgovavja ‘v’.

  Če sodimo po tem članku in vsebini, ne razumete,
  – kaj je kapitalizem
  – kaj je kapital
  – kaj je zasebna lastnina in posledično,
  – kaj je demokracija.

  Zagovarjate pa komunizem, socializem, samoupravljanje in državni intervencionizem.

  Živela prva petletka!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!