Razkrivamo: Za migrante 46 državnih stanovanj, zasebniki ponudili 66 stanovanjskih kapacitet!

Foto: epa

Za bivanje migrantov je vlada namenila 46 stanovanj, ki so v lasti države. Nahajajo se v vseh slovenskih regijah. Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) pa je nadalje prejelo skupno 66 vlog fizičnih in pravnih oseb, ki so poslali ponudbe za oddajo namestitvenih kapacitet.

Od tega je aktualnih še 45 vlog fizičnih in pravnih oseb, kaj je z ostalimi, MNZ ne pojasnjuje. Možno je tudi, da so že zasedena. Zanimivo je še, da znesek najemnine narekujejo najemodajalci, saj MNZ navaja, da je najemnina odvisna od zahteve najemodajalca in ne zakupnika (v tem primeru države oziroma davkoplačevalcev). Stanovanjske kapacitete, ki se pripravljajo za migrante, »se nahajajo v vseh regijah Republike Slovenije«.

Veliki stroški Republike Slovenije z azilanti
Za azilante ima Slovenija že vzpostavljenih 497 mest v azilnem domu in njegovih izpostavah v Ljubljani in Logatcu. Za prenovo 18 stanovanj, o katerih je bilo v teh dneh veliko napisanega, je bilo porabljenih okrog 42 tisoč evrov (brez stroškov opreme). Oprema v stanovanja še ni bila nameščena, pogodba za izvedbo del opremljanja pa je že podpisana. Končna cena za opremo še ni znana, na Ministrstvu za javno upravo (MJU) zatrjujejo, da gre pri prenovi stanovanj za dela »dobrega gospodarja« in ne nujno za pripravo na sprejem migrantov.

Glede vzpostavitve sprejemno-registracijskih centrov ob meji s Hrvaško pa vlada še vedno ni odstopila od namere po vzpostavitvi tega tudi na območju Bele krajine. V pripravljenosti pa ostajajo centri Šentilj, Lendava, Dobova in Vrhnika.

V nadaljevanju objavljamo korespondenco (vprašanja in odgovore) s predstavniki MNZ in MJU.

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) smo vprašali, koliko stanovanj in stanovanjskih zgradb (hiš) se v Sloveniji pripravlja za sprejem migrantov, prosilcev za azil. Zanimalo nas je še, kje se nahajajo te stanovanjske površine in za kolikšne kapacitete gre?

Odgovorili so nam skopo, in sicer, da so nastanitvene kapacitete za prosilce za mednarodno zaščito:

– azilni dom Ljubljana Vič: za 203 osebe;

– izpostava azilnega doma Kotnikova, Ljubljana: za 96 oseb;
– izpostava azilnega doma Logatec: za 108 oseb.

Skupno je pripravljenih torej 497 mest v azilnem domu in njegovih dveh izpostavah.
Navedli so še, da je podrobneje o nastanitvenih kapacitetah za prosilce za mednarodno zaščito navedeno v kontingentnem načrtu. Pri tem so nam posredovali spletno povezavo, ki pa se nanaša na 15. julij 2015 in je tako že pošteno zastarela. Na vprašanje, koliko stanovanj se še pripravlja za sprejem migrantov, prosilcev za azil, pa MNZ ni odgovoril.

V nadaljevanju smo vprašali, koliko imajo ponudb za najem stanovanjskih površin s strani fizičnih ali ostalih pravnih oseb in kje.

MNZ je odgovoril, da je Ministrstvo za javno upravo (MJU) “prejelo skupno 66 vlog s ponudbami za oddajo namestitvenih kapacitet osebam z mednarodno zaščito, od tega je po podatkih MJU aktualnih še 45 vlog. Kapacitete se nahajajo v vseh regijah Republike Slovenije.”

Podobna vprašanja smo poslali tudi MJU. Vprašali smo, koliko stanovanj je v Sloveniji že pripravljenih za vselitev migrantov, prosilcev za azil in v katerih mestih so ta stanovanja. Nadalje so nas zanimal stroški za celotno ureditev stanovanj oz. na koliko so ti ocenjeni, če še dela morda niso izvedena ali ni obračunov, Zanimalo naj se je še, koliko stanovanj bo v letu 2017 namenjeno za migrante in kolikšni so ocenjeni zneski najemnin. Posebej smo poudarili, da so pri stanovanjih mišljene tudi morebitne stanovanjske hiše.

Iz MJU smo prejeli naslednji odgovor:

“Vsa zasebna stanovanja, ki si jih je skupina za oglede ogledala in so bila ocenjena kot primerna, so bila v času ogleda primerna za takojšnjo vselitev. S trenutnim stanjem pa ne razpolagamo, ker ponudniki s svojimi ponudbami niso zavezani v smislu razpolaganja in jih MNZ kontaktira, ko/če bo izkazan interes za namestitev.”

“Stanovanja v lasti države in upravljanju MJU trenutno še niso pripravljena za vselitev. Izvedena so bila le redna vzdrževalna dela in manjše investicijske obnove. Stanovanja, za katere bo izkazana potreba in interes za vselitev, bomo v nadaljnjih korakih pripravili za vselitev. Stanovanja se nahajajo v vseh slovenskih regijah, natančne lokacije bodo določene naknadno glede na potrebe in usklajevanja.”

“Glede stroškov vzdrževanja in obnove vam podatke lahko podamo za stanovanja v upravljanju MJU: za nujna vzdrževalna dela in nujna investicijska vlaganja je MJU za 18 stanovanj (gre za stanovanja, o katerih smo že poročali, da so namenjena za bivanje migrantov in se nahajajo v 10 slovenskih občinah (Maribor, Dravograd itd. – op. av.) namenilo cca 42 tisoč evrov. Ta vzdrževalna dela in investicijske obnove so bile nujno potrebne, ne glede na to, komu bodo stanovanja oddana (osebam z mednarodno zaščito, zaposlenim v državni upravi ali drugim fizičnim osebam). Ministrstvo je kot upravljavec in dober gospodar dolžno opraviti ta vzdrževanja, pri čemer so bila sredstva zagotovljena iz namenske postavke za tekoče in investicijsko vzdrževanje stanovanj.

Oprema v stanovanja še ni bila nameščena. Pogodba za izvedbo del opremljanja je podpisana, končna cena/realizacija pogodbe bo odvisna od števila stanovanj, ki se bodo na podlagi potrebe opremila. Opremljanje se izvaja sukcesivno na podlagi potreb.”

Ob koncu so še zapisali: “Po naših podatkih so organi za potrebe naselitve oseb z mednarodno zaščito namenili 46 stanovanj v lasti RS. Trenutno razpolagamo s 45 aktualnimi vlogami, ki so jih ponudile fizične oziroma pravne osebe. Znesek najemnine je odvisen od zahteve najemodajalca.”

O vzpostavitvi centrov za migrante
MNZ smo še vprašali, kako je z nameravano vzpostavitvijo centrov za sprejem migrantov, novo in obstoječo?

Prejeli smo naslednji odgovor: “Država načrtuje vzpostavitev sprejemno-registracijskih centrov ob meji s Hrvaško predvsem zaradi varnosti ljudi, ki živijo ob meji. Smiselno je namreč, da se vse osebe, ki jih je Policija ujela pri prehodu meje, obravnava čim bližje meji in kraju vrnitve Hrvaški. Nezakoniti migranti so le tako lahko ustrezno registrirani, obravnavani, oskrbljeni in pod nadzorom. Če namestitvenih kapacitet za tako obravnavo ob meji ne bo, bo to težje oziroma jih ne bo mogoče ustrezno obravnavati in zagotoviti njihove takojšnje vrnitve oziroma ustrezne premestitve. To pa bi povečalo varnostno tveganje in ogrožanje krajanov najprej obmejnih mest in vasi, nato pa prebivalcev celotne države. Tega si država ne sme dovoliti in tudi ne bo dovolila. Posamični sprejemno-registracijski center bo vzpostavljen samo v primeru, da ne bo več možno obvladovati razmer na obstoječih policijskih enotah. Center bo začasne narave, zaprtega tipa in vseskozi pod nadzorom policije, ukinjen pa bo takoj, ko ne bo več potrebe za njegovo delovanje. Zadrževanje posameznika v centru bo največ do 72 ur, kolikor traja hitri postopek vračanja na Hrvaško po dvostranskem sporazumu. Splošno pojasnilo glede sprejemno-registracijskih centrov najdete na: http://www.mnz.gov.si/si/novinarsko_sredisce/novica/browse/1/article/12208/9876/.
Po sklepu Vlade RS v pripravljenosti ostajajo centri Šentilj, Lendava, Dobova in Vrhnika.”

Vida Kocjan, Demokracija

 • Olga

  Na volitvah bo treba zaoravljivcem izstavili račun in za nezakonitosti zahtevati kazensko odgovornost in OSEBNO refundacijo odgovornih!

  • Ruggedplant

   Ker pa se “odgovorni” niso sami postavili na odgovorne položaje, se lahko astronomski znesek, ki iz dneva v dan raste, komot razdeli tudi med vse njihove volivce, ki so pred dvema in pol letoma trumoma prihajali na volišča, da ja ne bi prišlo do prekinitve komunistične vladavine.

   • karlina

    So ze tako po novem letu vzeli nov kredit, ki znaša menda čez tri milijarde, ze vedo ,zakaj, pa to še zdaleč ne bo dovolj.

    • Ruggedplant

     Tudi z jemanjem kredit nimam nikakršnega problema, če ga bodo tisti, ki so ga vzeli tudi SAMI odplačevali – nobenega problema. A če bi v državo dejansko uvedli tudi ODGOVORNOST nad političnimi odločitvami od najmanjšega volivca pa do predsednika države in vlade, imam občutek, da ne bi imeli v državnem zboru niti enega samega komunista več. Kar na jok mi gre ob tej misli.

 • rubec

  V nagradni križanki pod Glavno mesto Eritreje vnesel Logatec. Preveril po vseh diagonalah. Vse štima.

  • grrrr

   ti si genij.

 • Aron

  torej ljubljana gosti kar 3/4 vseh azilantov, osrednja slovenija pa kar 100% vseh azilantov! kje je pregovora krščanska gostoljubnost ostalih delov slovenije?

  • sprehajalec

   Ljubljana jih je navlekla, ti ljudje se v tradicionalnem kmečkem slovenskem podeželskem okolju ne bi počutili dobro. Silili bi v mesto, kjer je veliko punc na kupu. Na Vasi je to težje in bolj pošlihtano. V Ljubljani bodo pa lahko grabili po Ljubljančankah.

   Tudi v Švici nočejo biti na podeželju, želijo v mesto.

   https://www.youtube.com/watch?v=yjM8NuWV980

   • Franc Šink

    Osrednja Slovenija se bo kmalu širila, zato se ne boj.

  • tarantela

   V Logatcu je simfoničnem koncertu igral tudi migrant iz BV (pozabila sem, iz katere države). Mladi mož skupaj z ženo čaka na odobritev azila.

   • sprehajalec

    Kot glasbenika ga njegova domovina zagotovo potrebuje. Pri nas jih imamo dovolj.

    • tarantela

     Tam je država v razsulu.

     • sprehajalec

      Maroko, Alžirija, Dubai, vsi njegovi bratje po jeziku in veri. BV je velik. Zakaj bi silil v majhno Slovenijo?

     • tarantela

      Vprašanje za bogove: Zakaj belci rinejo na druge kontinente?

     • sprehajalec

      Ker tam živijo drugi Belci. Katerih predniki so zasedli te kontinente. zakaj pa jih niso Afričani? Zakaj je Afriška čebela tako nevarna in je izpodrinila navadno čebelo v Južni Ameriki?

      Tako se dogaja v naravi in naša dolžnost je, da se temu upremo.

     • tarantela

      Predniki belcev so zasedli ozemlja, kjer so živeli domačini. Priporočam v branje spodnji link, čeprav se ti upira moje mnenje, poskusi biti nevtralen in se potrudi. Hvala!!!

      http://www.rtvslo.si/svet/pozabljeni-nemski-genocid-v-namibiji-pokol-ki-je-navdihnil-hitlerja/411755

     • sprehajalec

      Predniki belcev so zasedli ozemlja in prinesli tehnologijo. Koliko časa pa bi živel naprimer Indijanec ali pa Aborigin, pa Črnec? Vsaka praska bi ga pokončala, zlomljena noga bi pomenila gotovo smrt, umrljivost otrok bi bila ogromna. najbolj preproste bolezni bi jih pokončale.

      Pravzaprav se ogromna večina njih sploh ne bi rodila, če ne bi bilo belca in njegove hrane in medicine.

      Tako, kot je belec belca vlekel svoje čase na natezalnici, pobijal belce v tridesetletnih vojnah, izstradal cela mesta po europi, požigal pridelke in skratka iztrebljal druge belce v največjem številu, tako je takrat ravnal tudi po svetu. Tako ravna še danes Arabec, ko reže glave, pribija na križ. Vse ob svojem času in s svojimi razlogi.

      Namibija je danes ena vzornejših držav v greznici, ki se ji reče Afrika. Če sva cinična, bi dejali, da so Nemci pospešili razvoj tam in preskočili nekaj stoletij.

     • tarantela

      No vidiš, zdaj se pa ta tehnologija maščuje, če je ne bi bilo, bi vsi izumrli, LOL
      Znanost in kulturo so z vzhoda, tako bližnjega, kot daljnega zanesli v Evropo. Naši predniki so bili v obeh na nizkem nivoju. Na BV so imeli že visoko razvito umetnost in znanost, ko smo bili pri nas še na halštatskem nivoju.

     • sprehajalec

      Pa kje si to prebrala, tarantela, ta mit je globoko zasidran. Kako je v resnici šlo, je še vedno zelo nejasno, od mešanja z neandertalci, pa možnosti različnega razvoja prednikov človeka v različnih koncih sveta, kar zagovarjajo Kitajci.

      Matematiko so pobrali Arabci v Aleksandrijski knjižnici, od Grških rokopisov, to je ta slavni vzpon znanosti in umetnosti, ki nam ga očitajo.

      Japonska je pobrala vso tehnologijo iz Zahoda. Na tej osnovi imajo zahodnjaki pravico se množično seliti na Japonsko? Da ali Ne?

     • karlina

      Misliš mogoče šeriatsko pravo, kar se tiče razvoja in spoštovanja zensk tudi, samo vprašam.

     • karlina

      Zakaj pa so po celem svetu misionarji in nune, verjetno zato, da pomagajo tistim ljudem, ki so najbolj ubogi, nerazviti itd. itd. in ti ljudje so veseli, da so dobili pomoč, verjemi.

     • karlina

      Ne zaradi tega, da bi tam prejemali vse dobrine, ki bi jim jih dala drzava, ampak zato ,ker so delavni ljudje.No, zakaj pa je bil VZHOD vedno ločen od Evrope, to se vprašaj.zato ,ker ne sodijo v nobenem primeru Evropo, v nobenem, čisto nič nimamo evropejci skupnega z njimi, nič, ne bom ti razlagala razlike med njimi in nami, saj si menda dovolj pametna, da jih poznaš.

     • karlina

      ker jih bogate drzave nočejo, sem zgoraj napisala, mimogrede, povedali so v tej oddaji, da rajši vzamejo Indijce, ki so tihi, potrpezljivi, kulturni in predvsem hvalezni, pa, kar je najvaznejše-delovni

     • Nata

      no, ampak vseeno jih je kar nekaj ostalo doma, a ne ??

     • karlina

      recimo kristjani, Nata

     • Nata

      Ja. In čez desetletja nodo pa prav oni krivi za vse sračkarije tam doli !!

     • Nata

      Ja. In čez desetletja bodo pa oni krivi prav za vse !!

     • karlina

      Ja in ali smo mogoče krivi mi, vprašaj se , zakaj jih bogate arabske drzave niti slučajno, niti slučajno nočejo-no , če ne veš, ti bom odgovorila-to sem videla na Travel.samo zato, ker so leni, nekulturni, zivijo v svojem svetu, skratka-poden od podna. pa še to, zanima me, če bi jih ti in naši levaki tudi tako zagovarjali, če bi bili kristjani, kajti v teh drzavah, kot je Sirija, je tudi ogromnooo kristjanov, ki pa očitno ne bezijo ,sem trdno prepričana, da NE

    • karlina

     na zavodu za zaposlovanje

   • Aron

    To je pa sigurno napačen podatek- a niso vsi migrantje posiljevalci in teroristi? Nemogoče, da kdo zna igrat še na kak drug inštrument kot pa na pastirsko frulico :)

    • tarantela

     He-he…

    • sprehajalec

     Eden na 10.000 pač ni.

    • Nata

     Seveda zna !! S seboj je prinesel tudi klavir in harfo. Nisi videl ?

   • Nata

    joj, tarantela ……….

   • karlina

    Aja, ti si tudi tista, ki verjame, da so med migranti sami doktorji, profesorji, skratka intelektualci, smiliš se mi.

  • Nata

   Krščanska ??

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Franc Šink

   Tudi Gorenci in Štajerci smo Kristjani,samo da nismo naivni.

 • sprehajalec

  Je sosede kdo kaj vprašal? Ali je pogoltnost Šefica & Co. na EU azilantska sredstva tako velika, da so pozabili kdo so in kje živijo in jim je kulturni marksizem zmešal glave.

  In takšni potem meni o kolaborantih.

  • Aron

   Eni ste še vedno v komunizmu, v demokraciji je zasebna lastnina sveta.

   • sprehajalec

    Malo konfuzno si koncipiral, to s komunizmom. Se pa strinjam, da nam poskušajo vtišati kulturni marksizem.

    v demokraciji je zasebna lastnina sveta.

    Do prvih težav s sosedi. kako boš te reševal? Policija? Ki ne bo imela časa in pooblastil. Ko se bodo začeli priseljevati novi in novi, bodo izvorni naseljenci odšli. Tako je bilo v brooklynu, ki so ga belci zapustili. Do prihoda Šiptarjev v 80tih letih iz Jugoslavije, ko so pa črnci začeli odhajati. Multikulti so le neke blede sanje, nič drugega.

    kako boš novega soseda navadil na hišni red in da bo čistil za seboj?

    • Aron

     Probleme bi reševal kot z vsakim sosedom, ki ne spoštuje hišnega reda, vse ostalo so samo natolcevanja.

     • sprehajalec

      Problem je, če ima sosed takoj nož v roki. Potem bi te pa rad videl. Nisi doživel časov, ko se je Jovo vselil v nova stanovanja in si priredil hišni red. Je imel cel štuk v šahu Bosiljka je pa začela kričati, da si raje šel.

      V naravi je tako, bolj upokan zmaga, manj upokan se pa umakne. S tem, da je bil Jovo cukrček napram tem.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Ruggedplant

      Večni teoretik – tvoji komentarji imajo z realnostjo toliko skupnega kot Cmerarjeva megla. Lahko je s tujim — mlatit po koprivah v imenu zlaganega humanizma za katerim je zelo evidentno skrit nek drug -izem.

     • Aron

      Verjamem, da ti je humanizem nekaj tujega, če si bil pa v družbi neonacijev na Kotnikovi.

     • Ruggedplant

      Zagotavljam ti, da ni bilo med nami niti enega samega neonacista, plapolali so zgolj in samo simboli Slovenije in slovenstva, medtem ko je bila na drugi strani praktično poosebitev rdeče armade, kar se je čutilo tako v vpitju komunističnih floskul, dress-codu, zastavah, parolah in navsezadnje prisotnosti glavnih komunističnih kolovodij med njimi.

      Je pa res zanimivo, da v državi, kjer nacizem oziroma fašizem nikoli nista zares vladala, kaj šele da bi imela med ljudstvom večino, praktično vsak dan poslušamo o nekakšnih fašistih in nacistih, medtem ko je skoraj 70% naroda pozitivno razpoložena do množičnega morilca Tita in njegove komunistične trdnjave Jugoslavije, pa se beseda “komunist” v javnosti praktično ne sliši. Omenjajo se le neki fiktivni levičarji, kot da bi šlo za resno evropsko državo, ne pa nelustriran komunistični muzej na prostem.

     • Aron

      Kar sem videl je bila žalost od žalosti, nobenega intelekta, ideologiji primerno.

     • Ruggedplant

      Skozi rdeča očala najbrž vsi demokrati in deomoljubi zares izgledamo kot horda barbarskih neonacistov in dokler moje besede, dejanja in vrednote predstavljajo tebi podobnim totalitarcem tako hudo grožnjo oziroma žalost, da me zmerjaš z neonacijem, vsaj vem da sem ZAGOTOVO na pravi poti. Bolj bi bil v skrbeh, če bi me tebi podobni odstranili s spiska razrednih sovražnikov, kot so to recimo naredili z Nsi-jem – če ne že prej, takrat točno veš koliko je ura.

     • Aron

      Nisem te zmerjal z neonacijem, samo pravim, da si bil v njihovi družbi. Verjamem, da se tega sploh nisi zavedal.

     • Ruggedplant

      So ti to povedali naši pyongyang pluralni mediji ali si do tega sklepa prišel sam, ko si zaslišal nacističen pozdrav “Mi Slovenci!” ob vihranju desetin zastav Slovenije, Karantanije in Dežele Kranjske?

     • sprehajalec

      Intelekt še ni nošenje špeglov Aron.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Nata

      Natolcevanje ? Bodo to normalni sosedje ?

     • karlina

      Še romov ni nihče navadil čistoče, bodo pa njih, nikoli in nikdar, verjemite.

     • Nata

      No, morda pa jim bodo še kakšno čistilko poleg device najeli !

 • tarantela

  Slovenci smo, kot kaže, resno vzeli kapitalizem za svoj sistem. Prodamo in damo v najem, kar gre na trgu povpraševanja.

  • sprehajalec

   Gre za osamljene primere, bolj iz žlehtnobe oziroma maščevanja sosedom, za kar koli se že gre. Od milijonskega stanovanjskega fonda 66 stanovanj ni veliko. Ali pa so verjetno po diktatu kakšnih zaposlenih v Javnih upravah in organizacijah. Ali stanovanje ali služba. Tudi to je možno.

 • totex39

  V tej zavoženi državi, se zasebniki balkanskega porekla kot je Godina prav borijo med sabo, kdo bo lahko zapečene migrante imel.

  • sprehajalec

   Zadnjič so ji bili dolžni za dva meseca, pa je zagnala tak krik, kot da je pa to nekaj nezaslišanega. Da le ne bi dobila denarja, kaj bi dal.

   Poleg tega po obstoječem Zakonu o najemu najemnika ne spraviš ven, dokler mu ne zrihtaš nadomestnega stanovanja. To je še vse stara juga in kao “socialno”.

  • KIKI

   Ne gre za dobroto ampak golo računico: Takšne visoke najemnine, kot jo lahko zaračunajo
   državi (to je nam, davkoplačevalcem) ne dosežejo nikjer na Sl. trgu! Potem, po izselitvi migrantov, pridejo na vrsto še odškodnine za povzročeno veliko škodo, ki bo v min. 5x dejanski vrednosti …i.t.d. , seveda z obrestmi vred, ki jih boš plačal Ti, dragi sotrpin, navadni
   državljan!

  • karlina

   Zaradi mene, ampak na svoj račun, ne na moj, še zase in za svojo druzino nimam. barabe

 • pajot

  Najemnine bo plačevala država,to se pravi mi. Kupili smo jim pohištvo,televizorje,sekret papir.Vse iz naših denarnic. Spomnite se tega ,dragi Slovenci,na prihodnjih volitvah.

  • Nata

   + + + + + + + + + tistega papirja pa niti potrebujejo ne ! Hmmmmm

   • karlina

    Saj ga ne poznajo, mimogrede, zaposliti morajo tudi nekaj obrtnikov, ki bodo hodili vsak dan popravljati vse, kar bodo uničili, v svojih šotorih, med ovcami in kamelami tega niso poznali, kaj šele rabili, itak so najmanj 100 let za nami.

    • Nata

     Menda so ” naši ” res poskrbeli za delo ” naših ” !!

  • KIKI

   Država ni dober plačnik ; vprašajte humanitarko antropologinjo Vesno Godina!
   Ona je prva “žrtev” plačilne politike RS !!!

  • karlina

   Če sploh še bodo, če ne bo ze v nekaj mesecih vse vzel hudič

 • Nata

  Seveda !! Razumljivo , da pri nas nič ni ” znano “?’
  Znano je samo, kaj dela Janša in SDS !!

  Tudi, če se en kuža na našem klancu pokaka, je to krivda le teh !!

  • karlina

   ITAK

 • luckyss

  Takoj pod takšnimi pogoji oddam stanovanje državi, če bo vanje naselila naše brezdomce, ki trenutno zmrzujejo pod milim nebom..
  Bi to šlo ?!!

  • Nata

   + + + + + + + + + + + +

  • karlina

   Sigurno ja, ne v tej drzavi

 • Rožle

  Kako zaprosim za azil v lastni državi Sloveniji… ?

  • luckyss

   Če še nisi srečal Abrahama, si lahko mladoletnik brez spremstva staršev, le dokumente vrzi stran..

   • grrrr

    Hja, dobr jih je Soroščina stara naučil.

   • karlina

    saj bi se smejala, pa mi ni do smeha,niti slučajno in tudi vedno manj nam bo do smeha, verjemite

  • Ruggedplant

   Super ideja, a ti priporočam, da si prej spremeniš vsaj priimek. Nekateri v tej državi so prav obsesivno alergični kakršnekoli zametke slovenstva.

   • grrrr

    Ruggedplant, imaš prav.
    Rožle malo si popravi tvoje slovenske zametke v imenu, kot v recimo ROSARIF, ROSAHMED, ROSAZAUDIN, ROSBAHRIJA, ROSDERVIS …… ali nekaj podobno. :)

    • Ruggedplant

     Ni treba tako daleč, povsem OK bodo tudi srbski in bosanski priimki – po možnosti naj vsaj spominjajo na tiste od okupatorskih jugooficirjev ali vodilnih partijcev, pa imaš poleg stanovanja v igri še kakšno dobro plačano službico v javnem sektorju.

     • Aron

      Če smo že pri vodilnih partijcih bi tudi priimek Janša zadostoval.

     • Ruggedplant

      1. Janša ni bil nikoli vodilni partijec.
      2. Janša je za to, da ti danes lahko svobodno pišeš na demokratičnem portalu v republiki SLOVENIJI bil vržen IZ partije.
      3. Zelo dvomim, da bi si Rožle ali kakršenkoli drzen prostovoljec upal na lastna pleča naložiti vso sranje, ki ga partija že 3 desetletja stresa po svojem najostrejšem kritiku in enemu ključnih razbijalcev njenega formalnega obstoja znotraj SFRJ. Stavim, da v njegovih čevljih ne bi izdržal niti en mesec.

      Edina stvar, ki je v našem aparthaidičnem bananistanu za posameznika pogubnejša od slovenskega porekla s krščanskimi vrednotami, je ta, da se pišeš Janša /vnesi poljuben priimek vodilnih slovenskih domoljubov polpretekle zgodovine.

     • karlina

      butelj

     • Nata

      Joj, poglej, kakšne dobre izraze imamo Slovenci-ke !!
      Butelj, bukselj, bumbar, trot, . No, pa šalabajzer in vseglihar sta tudi v redu .
      Ampak, ne ! Moramo uporabljati tiste ne p….., pa k……….

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • RATATA

   Ko sem pred osmimi leti prišel na občino po seštevek in zmnožek = znesek komunalnega prispevka, da sem lahko začel z gradnjo hiše, sem zaklel kot je v moji navadi podedovani po prednikih in pokomentiral: “kolk bi pa plačal, če bi bil cigan porkamadona?”;
   Odgovora nisem dobil.

   • grrrr

    seveda, če pa si govoril spakedrano italijanščino

    • RATATA

     Svobode še vedno ni prave!
     Koširja si sučem vsak večer (yt).
     Veš, tudi v rdečih revirjih so od nekdaj bili verni ljudje. Nihče nikdar ni pomislil pomen besede izrečene v spakedrani italjanščini.
     To je približno tako naravno kot besede, ki mi jih je ob naključnem srečanju izrekel prijatelj Peter, ko sva po treh letih slučajno naletela en na drugega: “Ja kje se pa ti skrivaš matkurba, da te ni nč vidit?”
     Vse lajlepše o Mariji, saj so jo vzeli k sebi, da bi lahko mi prišparali avgusta
     dan
     dopusta.

  • karlina

   Ne moreš, zal.

 • tramal

  Kdor hoče migrane naj jih vzame domov in naj jih sam vzdržuje ter kazensko odgovarja za njihovo krajo in zločine ter posilstva.

  • Ruggedplant

   Pojem odgovornosti za KARKOLI je komunistom tako abstrakten pojem kot privatna lastnina – razen seveda go gre za njihovo lastno. Takrat se seveda konča tudi vrlo človekoljubje iz zgornjega primera – s skupno skledo je pač lahko opletati dokler so tisti, ki vajo vplačujejo zdresirani na “antijanša” moment, ki jim resetira možgane v trenutku, ko politkomisar zažvižga na piščalko (mainstream medijska trobila režima).

   • sprehajalec

    kar spomni se kakšen krik je zagnala Godina, ko ji niso 2 meseca plačali za najem tega, kar je prodala pod človekoljubje.

  • Aron

   ‘The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter.’ – Winston Churchill

   kako je biti povprečen volilec?

  • mona lisa

   Odličen komentar. Podpišem kot sem prepričana večina Slovencev.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ No in danes slišim, da imajo vso pravico, kot vsi ostali ljudje , da se lahko mirno in svobodno sprehajajo in pri tem delajo, kar delajo-sama grozodejstva. Nisem zlobna in nisem škodozeljna, ampak v primeru migrantov-upam, da bodo napadli tudi kakšnega , ki jih sedaj veselo vabi in jim opremlja stanovanja, kakršnega sama ne bom imela nikoli, kako le, brez sluzbe, z eno plačo itd.

 • tarantela

  Nekaj iz zgodovine znanosti iz Vzhoda, ki ga tko zaničujemo:

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Zgodovina_matematike

  • sprehajalec

   Ni ti treba popati nekih linkov iz psevdo znanosti. Saj je vse rdeče na strani, ker linki ne vodijo do dokazljivih dejstev. Europa in oni so se matematike učili od Pitagore, Arhimedesa, izdane knjige pa so prepisali od Starih Grkov v Aleksandrijski knjižnici.

   Tako je še danes. Morda znajo bolje računati na prste od europejcev, zaradi računanja na njihovem trgu, Bazarju.

   • tarantela

    Ježešna! Ste neverjetno modri, da ne rečem: krona stvarstva. Ampak spremeniti pa ne morete nič, ker ne znate, ker v resnici sploh niste tako izjemno brihtni, kot se delate!
    Še naprej šklemfate in boste še, z mano vred, po tipkovnicah za tal portal, ker česa drugega niste sposobni!
    Najbrž je božja volja, da je tako, ker ste preveč prevzetni in ponižujete druge!
    Pa veš, zakaj je “vse rdeče”? Zato, da klikneš na tisto rdeče in se ti odprejo še drugi viri, ampak najbrž tega še niste jemali.

    • sprehajalec

     Hvala, kar je res je res. Tarantela, rdeče te napoti na ustvarjanje strani, ker je še ni. Modro je zasedeno, torej stvar je zasedena s wikipedio na ta pojem.

     ker v resnici sploh niste tako izjemno brihtni, kot se delate!

     Umnost, se je v Sloveniji vedno preganjala in ni bila zaželjena. Zaželjena je bila povprečna brihtnost.

     Še naprej šklemfate in boste še, z mano vred, po tipkovnicah za tal portal, ker česa drugega niste sposobni!

     Delam vmes tarantela še kaj drugega, v vmesnih časih pa skočim sem. Drugače bi umrl od lakote, saj nisem migrant, da bi mi bilo vse prinešeno na pladnju.

     Najbrž je božja volja, da je tako, ker ste preveč prevzetni in ponižujete druge!

     Morda dobiš res takšen vtis, vendar če nekdo evidentno trdi nekaj, kar ni res, pa da preveri kaj je res potrebuje samo dva klika, potem me zgrabi jeza. To je tudi res. Klin se pač s klinom izbija, so rekli. Slovenec drugemu Slovencu pod razno ne bo priznal, da se moti. Nikoli. Zato pograbi jeza. Tukaj smo, da diskutiramo, in nismo nek poduhovljen krožek, ki se ljubi med seboj. Za te stvari so drugi portali in ustanove.

    • neny

     pogled imamo vse do avstrolopitekov….Iskati opravičilo za domače brezdomce v zameno z njimi, kot posledica za povračilo vseh prazgodovinskih krivic, je največja neumnost, kar si jo lahko človek domisli. In to se dela, žal. In še enkrat žal, saj zaradi tako poškodovanega razmišljanja razpadajo nacionalne države.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Igor Kavalar

  Za migrante 46 državnih stanovanj, zasebniki ponudili 66 stanovanjskih kapacitet!

  Za na sto tisoče Slovencev brez stanovanj, ki se morajo drenat z družinami in starimi starši, vlada ne ponudi zastonj stanovanj, za mlade in brezdomce ne najde namestitev, za namestitve kjer nekateri še danes nimajo ali elektrike ali vode vlada ne poskrbi, za ilegalce pa arabska koalicija na oblasti takoj najde prostor in hkrati še razdeli denar davkoplačevalcev solidarnim zasebnikom, da bodo zaslužili na naš račun.

  Super je ta vaša socialna politika.

  Ne se čudit če bo ta neenakost privedla do nasilja.

  • karlina

   Seveda bo, kmalu, ker to je pa samo še kaplja čez rob, se mi zdi, veš lonec hodi toliko časa po vodo, dokler se ne razbije in naši vrli levaki tudi tako delajo, ampak, ko bo SLOVENSKEMU, DOMOLJUBNEMU NARODU prekipelo, bodo videli res svojega vraga, verjemi.

   • Artur

    Ko bo SLOVENSKEMU, DOMOLJUBNEMU NARODU prekipelo, bodo videli res svojega vraga, verjemi.?! Do sedaj zelo mlačno deluje kmalu bo začelo zmrzovati prekipelo pa bo ob “svetem Nikoli” ko bo večina naroda samo še travo jedla kot je rekel eden od partijcev pred osamoasvojitveno vojno.

 • Artur

  Narodnoizdajalske komunjare takitak bolj papeške od papeža in po lopovsko, pohlevna raja pa besni in nič se ne zgodi ulice so prazne narod pa besen lepo za toplim zapečkom z živci zbor, tipično slovenceljsko na Poljskem predvidevam ,bi ob takšni potezi oblasti “letele glave” predstavnikov oblasti verjetno tudi zasebnih najemodajajlcev in zapečenih parazitov.

 • Rožle

  1 migrant na dan…vam odžene stanovanje stran … !

 • mona lisa

  Ti politiki so padli na glavo in delajo v slabo državljanov. Vidimo kaj se dogaja vsepovsod po svetu islamovci se širijo nezadržno kot driska po Evropi naša politika pa jim postilja gnezda da bodo lahko v miru delovali proti državljanom Evrope. Migranti so samo velika speča vojska ki čaka da nam zada poslednji udarec.

 • mona lisa

  Dajte ta stanovanja revnim Slovencem ki nimajo ne po svoji krivdi stanovanja niti redne hrane. Ogromno je takih v naši nekoč prijetni Sloveniji. Država je lastnim ljudem manj kot slaba mačeha zavojevalcem pa skrbna mati.

 • neny

  Še Romov država ne more obvladati, čeprav živijo pretežno na račun države, kako bo potem obvladala migrante in družine, v katerih prevladujejo moški z več ženskami in zato goro otrok. Kdo jih bo živel, če ne državljani republike Slovenije, ki še zase nimajo. Cerar je res eden izmed najslabših premierjev Slovenije, če danes odstopi je prepozno.

  • sprehajalec

   Nimajo kaj Neny, zakon je jasen. Bigamija je v Sloveniji prepovedana. Nič lokalne navade in posebnosti, tukaj je ta monogamija navada.

   Če kdo ali katera še zraven kaj ubodejo, nima veze, ker gre za zakonski status, ki ureja dedovanje, ter obveznosti.

  • karlina

   Oh , Romi so proti njim nula, ponizno zivijo v svojih barakah, kaj pa ti-luksuzna stanovanja, aja te dni sem na nekem portalu zasledila anketo, mogoče prav zaradi tega, koliko je stara vaša kuhinja in nisem bila presenečena, da je večina odgovorila , več, kot 20 let-torej smo domoljubni Slovenci res zelo, zelo bogati kajne, da lahko vlada daje tujcem in to tistim, ki so lahko celo teroristi, v njih bodo delovale speče celice, v to sem trdno prepričana-luksuzna stanovanja. No, če so ze tako dobri, zakaj za vraga, jih potem ne naselijo v samem središču Ljubljane, oz. v novem naselju, ki je luksuzen tako, da ziviš v stanovanju , velikem čez 100 kvadratov, vse na tipke, ogrevanje, hlajenje, naj gredo tja, kjer je ze itak vsa smetana in elita Slovenije, pa naj imajo svoj multi-kulti, ki si ga tako zelijo.

 • Razocarana

  Za vse migrante ki jih država namešča po Sloveniji, bi morali stroške zanje kriti vsi ti pro-migrantski politiki in aktivisti, ter biti odgovorni za njihova dejanja, ker so oni tista manjšina ki jih hoče v Sloveniji, ne pa da se njihovo namestitev plačuje iz državnega proračuna, ki je tako, zahvaljujoč nesposobnežem v vladi, čisto že izčrpan.

  Slovenci jih nočemo, ter glede na to da moremo še za otroške malice zbirati preko raznih donacij, nimamo denarja za njih. Tisti ki jih hočejo imeti naj si jih kar na svoj dom peljejo, kjer naj jih oskrbujejo iz svojega žepa in na svojo odgovornost.

  • von Rhein

   Glede na pogosto prakso zbiranja plastičnih zamaškov bi bilo smiselno tudi ilegalcem pomagati na ta način.

 • centurion

  Za Slovence so pa tudi police Karitasa in RK prazne.
  Za socialno pomoč pa Slovenci ne izpolnjujejo pogojev.
  Niso dovolj lačni, ali pa ne govorijo srbsko ali arabsko.
  Banda vladna komunistična, speljite!

  • Novakec1

   Sami se ne bodo.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • plamen100

  pa to je SRAMOTA, slovenska druzina lahko desetletja caka pa ne bo od drzave dobila nobenega stanovanja, tukaj pa bodo delili stanovanjs migrantom???? Kaj pa so ti doprinesli tej drzavi razen da so nasilno vstopili v drzavo? In kdo od teh je sploh begunec in kdo migrant?? kako se bodo ziveli, kdo jim bo placeval stroske….cese vsega je sposoben levi fasizem. Sigurno je naslednja faza likvidacija tistih penzionistov ki nimajo sorodnikov s cjljem da si cimprej pridobijo stanovanja za migrante

  • sprehajalec

   V Angliji je bila pred leti akcija, ki jo omenjaš in je pozivala stare ljudi, naj zapustijo imetje migrantom.

   • plamen100

    sja? Tega pa nisem vedel. kako je izrojena in pokvarjena ne le slovenska levica in liberalci ampak komplet EU levica in liberalci. Iz levice in liberalizma izhajajo najbolj gnusne ideje kar si jih lahko ljudje spomnijo, od enospolnih “druzin”, ukinitve spola, v sloveniji se spolni uzitki z bulmastifi in bog ve se s katerimi pasmami, likvidacije neuporabnih drzavljanov vkljucno z naseljevanjem arabcev in africanov….OGABNO DA BOLJ NE MORE BITI. Se komunizem kaj taksnega ne bi pocel lastnemu narodu, kot je sposobna poceti levica in liberalizem.

    • Ruggedplant

     Pri nas nimamo ne levice, ne liberalcev – oboje bi še kako potrebovali v tej naši deželi, saj bi to pomenilo, da smo končno v DEMOKRACIJI. Tisti, ki jim sam praviš “levica oziroma liberalci” so namreč čisto nasprotje obeh pojmov – njihove akcije so usmerjene k siromašenju naroda, delavci ne uživajo praktično nikakršne zaščite, imamo enega najvišjih davkov na delo, zato se ti množično izseljujejo, namesto liberalcev pa imamo konservativne ortokomuniste, ki leta 2017 pojem “SVOBODA” poznajo le iz svojih NOB krilatic s katerim so ZASUŽNJILI slovenski narod. Nde mešajmo prosim pojmov – levico in liberalce imajo v Evropi, pri nas ni o njih ne duha ne sluha, morda še najbolj v SDS-u, ki pa žal trenutno nima resnega vpliva na upravljanje države.

     • plamen100

      Sigurno da je Slovenija edina drzava v Evropi kjer vladajo levicarji in liberalci a ljudje zivijo dpzti slabse kot pa drugje kjer vlada desnica ce to gledamo skozi tolmacenje da naj bi levica nekje bolj skrbela za ljudi desnica pa za kapital. Seveda to povsod drugje veljs, ne velja pa za Slovenijo, saj kot je znano koliko je danes lacnih drzavljanov toliko jih se nikoli ni bilo, tudi pod komunizmom ne!
      Pa tudi tem “levicarjem” ne moremo reci da so desnicarji, kajti prava desnica poskrbi tudi za ljudi in to dosti bolje kot pa ta slovenska varianta. A da o pravosodju niti ne izhubljamo besed, taksno pravosodje kot je pri nas je v sramoto celi Evropi ne le Sloveniji. Vprasanje je kaj sploh narediti, ker je tezava v tem, da je nekje 70% prebivalstva se vedno prizadetih zaradi komunizma s tem da so ideje komunizma zamenjali z liberalizmom, kar pa je najslabje kar se nam je lahko zgodilo. V komunizmu je druzina enako temeljna celica druzbe medtem ko v liberalizmu vsi ti apostolati izginejo in postane vrednota biti gey s svojim bulmastifom, oz se bolje da se vsak dan sproti odlocis katerega spola bos. In taksne druzbe, ki ne priznavajo avtoritete, ne priznavajo drzave, cerkve (pa sam niti nisem bog ve kaj pobozen) so preprosto obsojene na propad. Tako je v zgodovini propadlo rimsko carstvo kjer je bil glavni razlog da se je druzba pomehkuzila in so zaceli najemati vojsko da jih branijo, kar pa vec ni to in enako je pri nas.Ta druzba v primerjavi z bilo katero drugo drzavo v okolici, nima popolno nobenega cilja, vprasaj mlade do 25 let kaj jim je vzgled?? Cisto nic, nicesar nimajo, ne poznajo avtoritete in ti ljudje bodo s taksnim razmisljanjem cez 10 let vodili to drzavo?? Ta drzava bo potem morala crkniti, druge ni in tega je kriv izkljucno ta neoliberalizem, ker samo liberalci lahko postavijo pred svoje starse migrante. Da so jim migrantje bolj pomembni od njihovih starsev pa tudi otrok. Zato pravim da se vse zlo skriva v LDS in ultra levici ki jo zastopa Hanzek, ki bi v drzavo privlekel kar 20.000 migrantov da zivijo na nas racun in nas postopoma, glede na njihovo razplodno moc, muslamizirajo!

     • Ruggedplant

      1. Še enkrat: v Sloveniji niti približno ne vladjo niti levičarji, še manj pa liberalci – ne nasedaj temu prilagojenemu komunističnemu novoreku za zamegljevanje resnične slike. Resničnost je namreč ta, da nam s formalnimi 70% vladajo komunisti, cca 30% pa na volitvah dobivajo demokrati domoljubi. Med slednjimi je veliko več socialno usmerjenih in liberalcev kot med tistimi 70% “levičarjev”. grem celo korak dlje – trdim, da med komiji, ki vladajo državi že 70 let ni trenutno niti enega samega javno znanega in vplivnega levičarja ali liberalca. Če ga najdeš, mi ga prosim navedi.

      2. V komunizmu ni bila družina niti približno osnovna celica – prav komunizem (točneje že marksizem) je že v samem začetku delovanja ostro napadel človekovo najpomembnejše okolje za izgradnjo zdravih vrednot nevezanih na partijo – družino, verske skupnosti in šolstvo. Liberalizem (kar ni isto kot liberalnost!) ki ga danes naivno prakticira sicer s komunizmom zaenkrat še neposredno neokužen zahod, črpa svojo ideologijo prav iz marksizma, le da uvaja ta protinaravni ustroj za dosego ISTIH ciljev nekoliko bolj subtilno. Temu rečemo kulturni marksizem. Komunizem je prvi režim, ki je v glave ljudi vcepil to, da je razredni boj, partija, veliki vodja, komunistična revolucija pomembnejša ne le od prijateljev, ampak celo od družinskih članov, zato so otroci ovajali starše, brate, sestre, strice, dedke in seveda obratno.Prav tako so komunisti razvrednotili pomen porok, pospeševali ločitve, spolno promiskuiteto in podpirali militantni feminizem, ki je razvrednotil poslanstvo ženske kot družinskega stebra,… Ti je vse to kaj znano? Ja, povsem identično današnji zahodni liberalistični agendi, ki niti pod razno ni izumila teh stvari na novo, saj so se vse omenjene pojavnosti prakticirale že pred več kot tričetrt stoletja v vseh državah, ki jih je zasedel komunizem.

      Za začetek priporočam: https://www.youtube.com/watch?v=G8pPbrbJJQs

     • plamen100

      tocno to se danes dogaja po Evropi “Kulturni marksizem”. Ampak ta pojav ko je sprejemljiv islamizem ne pa katoliska vera, ko je sprejemljivo geyovstvo ne pa heterosexualnost..itd se v nobeni drzavi ne imenuje kulturni marksizem, ker je beseda marksizem ze sama po sebi mpteca, temvec je ta ideoligija, vsekakor gre za ideologijo, skrita pod drugimi druzbenimi politicnimi gibanji. In pri nas je bila oz se je vedno pod stranko LDS, v Nemciji se je vrinila v politiko CDU, v Angliji v laburiste v Ameriki v Demokrate. Ce pogledas vse te stranke sprejemajo islam in islamizacijo, Anglija pa je ze tako unicena da ji pomaga le se drzavljanska vojna da se ocisti. Moras pa razumeti, kdo pa bo od preprostih navadnih drzavljanov razumel kaj je kulturni marksizem?? Jaz vse to, kar je tam nasteto razumem, kar se Slovenije tice, pod stranko LDS. Saj je liberalizem, na slovenski nacin, cisto nic drugega kot modificirani komunisti oz komunisti cepljeni z kulturnim marksizmom. In prvi taksen je bi, Drnovsek!

     • Ruggedplant

      No, zdaj sva že bližje – s tem da nikar ne primerjaj komunistično LDS s ČIMERKOLI evropskim, ker v evropi nekdanji udbovci in partijci sedijo po zaporih in so povsem odrezani od najvišjih funkcij tako v gospodarstvu (kar je samo po sebi umevno) kakor v politiki (kar je glede na v ustavi zapisane evropske vrednote prav tako samo po sebi umevno). Drži pa, da se komunistične ideje preko kulturnega marksizma na subliminalni ravni vtihotaplja tudi na zahodni, kapitalistični prostor. A še enkrat pozor: moderni liberalizem oziroma anarhizem nima prav ničesar skupnega z zdravim klasičnim liberalizmom, liberalno demokracijo v pravem pomenu besede na katerih je utemeljen tisti pravi, zdravi kapitalizem, ki je zahod ponesel tako visoko nad ostali svet. Še manj pa gre v to primerjavo mešati še LDS, ki ima tisto “liberalno” v imenu le za zavajanje, tako kot recimo SD (ki niso ne socialni, ne demokrati), SMC (ki so moderni edino po tem, da svojih političnih tekmecev več ne likvidirajo kot njihovi očetje, ampak “zgolj” spravljajo za zapahe in kradejo otroke), PS (ki ni ne slovenska, še manj pa pozitivna – za Slovence seveda) in še bi lahko našteval… ne nasedaj kraticam v imenih slovenskih postkomunističnih strank, ker jim s tem po nepotrebnem višaš kredibilnost, njihovim evropskim soimenjakom pa delaš krivico.

     • plamen100

      ma kdaj sem ze to zapisal da slovensko levo ni evropsko levo, ker slovenska levica je izrojena iz komunizma in ni nastala na social demokraciji kot je evropska levica. Saj ce bi gledal s strani evrope na slovensko sceno bi v bistvu v slovenski desnici videl normalno stranko na sredini tiste stranke, ki pa se imajo v sloveniji za sredinske pa bi v bistvu videl skupaj z levimi strankami, oz bi jih poimenoval s skupnim imenovalcem levofasisticne stranke!

   • karlina

    O, ljubi Jezus, no itak sem brala, da so angleške vasi in manjša mesta prazna, oz. v njih zivijo le še migranti.

 • Unikatna

  Kmalu bodo na vrsti hiše in avtomobili! Smejijo se nam! Naši mladi, ki migrirajo v tujino si morajo sami poiskati delo in stanovanje!!

  • karlina

   Ja itak, misliš, da jim bo stanovanje dovolj, vse kar si bodo zazeleli, bodo dobili, na račun nas revnih drzavljanov, a misliš, da bodo ti tovariši dali iz svojega zepa, itak ja.

 • Franc Šink

  Država ima stanovanja v lasti? Zakaj potem mečejo obubožane slovenske družine na cesto ? Banda pokvarjena!!

  • karlina

   Ja zakaj ,samo zato, da lahko kupijo za majhne denarje stanovanja, ki bodo za tujce, čisto enostavna računica, mar ne.

 • Franc Novak 1979

  Na strani http://policija.si/ lahko najdete vedni zadnji podatek o številu migrantov, ali pa pod zavihkom ARHIV dobite tole: http://policija.si/index.php/novinarsko-sredie/sporoila-za-javnost

  Primer: Ponedeljek, 09. januar 2017

  V Sloveniji je na današnji dan, 9. januarja 2017, nastanjenih 295 migrantov.

  Tabela: Število migrantov, nameščenih v Centru za tujce (CT) in Azilnem domu (AD) ter njunih izpostavah

  Lokacija Število oseb
  Azilni dom v Ljubljani 142
  Izpostava AD na Kotnikovi v Ljubljani 56
  Izpostava AD v Logatcu 50
  Izven azilnega doma 11
  Razseljeni 14
  Center za tujce v Postojni 22
  Skupaj 295

  Za toliko je 66 stanovanj dovolj, če je samo 48% moških in 52% žensk in otrok, torej po formuli, ki nam jo prodajajo je tukaj 144 parov, ki imajo skupaj 7 otrok. Če pa to ne drži, potem je procentualno razmerje med moškimi in ženskmi povsem drugačno.recimo 65% moških 28 % otrok, za katere ne vemo starosti in 7% žensk, bo bolj pravilno razmerje iz podatkov o šoloobveznih otrocih in številu otrok na družino v teh družinah.

 • domovina mili dom

  Zelo žalostno in ponižujoča politika levičarjev do lastnega naroda. Nikoli, nikoli levičarska politika, polna socialnega besedičenja ni zaščitila lastni narod, nikoli. Ne rečem, da so pomoči potrebni ogroženi tujci , vendar pomoč je vedno treba nuditi lasnemu narodu, potem pride na vrsto okolica.
  Boleče je bilo gledati, uboge otroke, ki jih je na rehabilitacijo v državo pripeljal bivši drugorazredni.
  Mi Slovenci pa “fehtali in prosjačili prostovoljne prispevke za lastne otroke in njihovo zdravljenje.
  Se sprašujem, ali bi nas kristjane sprejeli tako v muslimanskih deželah? Bi delali koline in nam servirali svinjsko meso? A se ta komunistična vlada vpraša, koliko družin živi v vlažnih, življenja neprimernih prostorih?
  Kje je sedaj tovarišica Ogulinova, kateri se pred njo zgrudijo otroci od podhranjenosti? Seveda ne, saj so na oblasti komunisti.
  Kje je varuhinja “pravic” lastnega naroda, morda pa ni Slovenka, ki se jim godi krivica, pravica do normalnega bivanjskega okolja?
  Navsezadnje ta oseba celo grozi, da bo ukrepala, če se bodo zgodile krivice tujcem, ki so na silo vdrli v naš prostor.
  Dan, na dan potrjujete levičarji svojo nrav.

  • karlina

   Veš, da mi gre res na jok, kam so nas, domoljubne verne SLOVENCE pripeljali, vredni nismo v tej drzavi absolutno NIČ, NIČ, NIČ, naši predniki, verni preprosti, kmečki ljudje, sem trdno prepričana , se obračajo v grobu, da ne govorim, kaj si mislijo naši SLOVENCI v tujini. Tudi papez je dejal, treba je pomagati po svojih močeh beguncu, ki je pomoči potreben, vendar je treba najprej pomagati svojemu narodu, beguncem pa povedati, da je tu Evropa in v Evropi bodo ziveli in morajo ziveti po naših pravilih, ne po njihovem šeriatskem pravu.

 • Artur

  Hrana mora biti uravnotežena, jedilnik ne sme biti enoličen, energetska vrednost obroka mora biti med 2.100 in 2.300 kalorijami. Svinjina se ne sme uporabljati, določena hrana mora imeti standard halal. To davkoplačevalci plačujejo migrantom v azilnem domu na Kotnikovi v Ljubljani.
  To je pa kruta realnost ki jo preživlja veliko naših državljanov, katero jim servira ta izdajalska podla komunjarska nomenklatura :
  http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/573f6ac0165b3/vrsta-za-pakete-hrane

  • plamen100

   TO POCNE POKVARJENA SLOVENSKA LEVICA IN IZROJENA LDS V PREOBLEKI SMC. Bi jim dal halal, banda nagnusna. Pa tu so vsi na pocitnicah, za delat so itaj nesposobni, PA KAJ TI LEVICARJI MISLIJO DA BODO ARAPCE IN AFRICANE NASELJEVALI PO SLOVENSKIH STANOVANJIH FUTRALI IN PLACEVALI STROSKE PA BODO LJUDJE KI SO ZE DANES NA MINIMALCU?????

 • Komunisti, levica so samo služabniki iluminatov, ti pa imajo svoje stebre na Zahodu. Islamizacija Evrope je projekt teh satanističnih osebkov, ki jih s skupnim imenom imenujemo iluminati.
  Vzgoja novinarjev je tudi glavna skrb teh, tako da tako izrojeni pogledi niso naključni.

 • if

  V Slovenij teče voden proces uničevanja slovenstva! Akterji tega procesa so vse levičarske oblasti vključno s sedanjo, ki ji diktira lutka – predsednik vlade ustavni pravnik.

  Vlada Boruta Pahorja je izdala Belo knjigo z vsebino “Z veliko verjetnostjo je mogoče predvidevati, da bo Slovenija postajala večkulturna država zaznamovana z intenzivnejšimi medkulturnimi vplivi, zato je poterbno že anes misliti na prihodnje razmere in pripravljati sedanje generacije nna življenje v spremenjenih razmerah.”-stran 3 http://www.solazaravnatelje.si/wp-content/uploads/2015/11/cmepius.pdf

  Ta problem dobro povzema, poudarja, analizira Kavarna Hayek https://kavarnahayek.wordpress.com/2016/03/07/desetletja-so-bile-generacije-evropejcev-vzgajane-naj-sovrazijo-same-sebe/

  Ta hip ministrstvo za šolstvo in šport vabi šolnike ( https://gallery.mailchimp.com/d660172d35f6f2c487ccbe706/files/Vabilo_Nova_Gorica_jan.2017.pdf ) na usposabljanje za pripravo generacij na prihodnost z vedno manj slovenstva v Sloveniji, državi Slovenk in Slovencev.

  Program usposabljanja https://gallery.mailchimp.com/d660172d35f6f2c487ccbe706/files/Program_Nova_Gorica_2017.pdf.

 • if

  Slovenija, še nimaš dovolj klofut raznarodovalnega levičarskega režima?

  Zadeva je šla že tako daleč, da na volitvah slovenstvo bije boj preživetja v odnosu do neslovenstva!
  Neslovenstvo je tisti del državljanov z volilno pravico, ki voli proti kasičnim vrednotam slovenstva, ki jih odlično povzema celotna Zdravica Franceta Prešerna, katere tekst je himna RS, tako pravi ustava RS..

 • Nata

  Dragi sokomentatorji!
  Berem vaše komentarje z velikim veseljem !!
  In vam prav v vsem pritrjujem!!
  ++++++++++++++++++++++++++

 • Droid

  Fante na sliki spominja na Perhana filma E.Kusturica. Njihov namen je isti kot poteka dogajanje v filmu. Razlika je, da tem ljudem tudi Italija ni dobra.

 • cosmosjasnovidec

  Že vidim z kakim veseljem bom udrihal po tej muslimanski golazni,če se naseli kje v bližini,ko me bo kaj razjezilo.

 • plamen100

  ves problem s temi migranti je v tem, da evropska zakonodaja in enako slovenska ni prilagojena na te nove dogodke. To se ze najlepse vidi v Sloveniji s temi laznimi prosjaki. Preprosto nimajo ustrezne zakonodaje da se ta mafija izzene iz drzave pa ce tudi ga izenejo bo jutri spet stal pred kaksnim trgovskim centrom. Enako v Nemciji kjer vedo za 1000 skrajnezov in nsmesto da jih takoj spakirajo jih sedaj nadzirajo in zbirajo podatke kdaj bodo naredili nekaj taksksnega da bo dovoli da jih izenejo. Enako bi morali jasnp in glasno prepovedati vse nikabe in ostale musli cunje, komu to ne pase se ve kje so vrsta. Enako s to njihovo divjasko prehranjevalno navado okoli halal klanja kjer zivali pocasi pri polni zavesti umirajo muslici pa pri tem uzivajo. To je prvo kar bi prepovedal! SRAMOTA KAR DANES POCNE SMC KI DEJANSKO NA VSAKEM KORAKU POMAGA PRI UNICEVANJU SLOVENIJE IN SLOVENSKEGA NARODA!

 • plamen100

  mater samo sliko poglejte, kaksni so to begunci med 18 pa do nekje 28 leti??? Pa taksnih beguncev odkar obstaja planet zemlja, se ni bilo. To so navadne razplojevalne horde in bi jih moral samo na levo krog in mars od koder so se privlekli!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!