[VIDEO] V Evropi so ženske vedno manj varne, zato je nujen okrepljen boj proti Islamski državi

Foto: epa

Evropska unija združuje 28 držav, 24 jezikov in več kot 500 milijonov prebivalcev združenih v raznolikosti. Po tragičnih dogodkih v dveh svetovnih vojnah, je prišlo do odločitve o povezovanju med evropskimi državami, s čimer bi zagotovili miroljubno in enakopravno sodelovanje med članicami. Očetje združene Evrope: Konrad Adenauer, Jean Monnet, Robert Schuman in ostali so sledili predvsem enemu cilju: odpraviti vzroke za nastanek novih vojn v Evropi. Evropskega povezovanja torej niso narekovali le ekonomski interesi, temveč je bistveno vlogo odigrala tudi želja po spravi, miru, demokraciji, svobodi, enakosti in spoštovanju človekovih pravic.

Edinstvena gospodarska in politična zveza, v katero je 1. maja 2004 vstopila tudi Slovenija, temelji na demokratični ureditvi. 751 poslancev iz 28 držav članic v Evropskem parlamentu zastopa interese državljanov in državljank Evropske unije.

Celotno oddajo Objektiv – Reportaža iz Bruslja iz Evropskega parlamenta si lahko pogledate tukaj:

Evropski parlament je neposredno izvoljeno telo Evropske unije z zakonodajnimi, nadzornimi in proračunskimi pristojnostmi. Vsakih 5 let volivke in volivci odločimo katerih 751 poslancev bo zasedlo plenarno dvorano in pred dvema letoma in pol je funkcijo evropske poslanke prevzela tudi Patricija Šulin, ki je bila izvoljena na listi Slovenske demokratske stranke. V Evropskem parlamentu je stranka SDS članica Evropske ljudske stranke, največje in najmočnejše politične sile v Evropi.

Foto: epa

Foto: epa

Šulinova  je podpredsednica Odbora za proračun, nadomestna članica Odbora za nadzor proračuna in Odbora za promet in turizem ter članica Delegacije pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU-Albanija in nadomestna članica Delegacije pri Evro-latinskoameriški parlamentarni skupščini je z nami delila »skrivnosti« evropskega političnega prostora.

EU se je z migrantsko krizo spopadala prepočasi
Evropska unija se nahaja na prelomnici. Sanacijo gospodarske krize je zasenčila migrantska kriza, ki je prizadela tudi našo državo približno pred letom dni. Po besedah Šulinove se je EU z migranstko krizo spopadla počasi, celo prepočasi, pri čemer je opozorila na težavo, da je imela vsaka izmed držav članic svoj pogled na reševanje nastale situacije.“Slovenija se je zelo nepripravljeno lotila migrantske krize, lahko bi rekla celo neodgovorno, saj migrantom in beguncem pri prehodu meje ni odvzemala prstnih odtisov.”

Šulinova je prepričana, da glede na to, da ti ljudje s seboj večinoma niso imeli dokumentov, bi takšen seznam ljudi prispeval k večji varnosti državljank in državljanov Republike Slovenije. Tako pa so slovensko mejo prečkali teroristi, ki so bili vpleteni v organizacijo terorističnih napadov po Evropi. Evropska poslanka je opozorila, da so na to nevarnost opozarjal predsednik poslanske skupine SDS Janez Janša, kot tudi vsi ostali poslanci. “Poleg tega, da so glasno opozarjali na prepočasno odzivanje Slovenije na migrantsko krizo, so podajali tudi številne konkretne rešitve za reševanje nastale situacije.”

Foto: A. M.

Foto: A. M.

Nezakonite migrante bi bilo treba vrniti tja od koder so prišli
“Zagovarjam solidarnost, vendar je potrebno poskrbeti za varnost,” je poudarila poslanka in dodala, da je nujna pomoč vsem vojnih beguncem, ki so pribežali iz vojnih žarišč, vse nezakonite ekonomske migrante, ki so nezakonito prečkali mejo, pa je potrebno čimprej vrniti od tam, od koder so prišli. Šulinova je podala prepričanje, da bi bilo najlažje zajeziti ali preprečiti nadaljnji migrantski val tako, da se pripomore k reševanju problema pri njegovem izvoru nastanka.

Foto: epa

Foto: epa

Iz strani Evropske unije je bil ustanovljen Skrbniški sklad za Afriko, v katerem je zagotovljena pomoč v višini skoraj 2 milijard evrov pomoči tem državam, z namenom, da bi le te vzpostavile namestitvene centre in izvedle druge ukrepe. “Vsekakor bo v nadaljevanju potrebno dogovarjanje tako s Turčijo kot tudi z Grčijo in z vsemi ostalimi akterji, ki so vključeni v nastalo situacijo,” je izjavila poslanka. “Upam, da se bo zadeva rešila po mirni diplomatski poti.”

Je prava borka na področju enakosti med spoloma
Šulinova je kot stalna poročevalka za enakost med spoloma pri Odboru za proračun dejala, da v Evropski uniji veliko pozornosti namenijo prav enakosti med spoloma, ne pa zgolj v državah članicah, ampak tudi v državah tretjega sveta, kjer so te zadeve še vedno v povojih. Predvsem otroci in ženske so s prihodom migrantskega vala največkrat žrtve kršenja človekovih pravic in temeljnih svoboščin. EU si tako prizadeva k razumevanju problematike neenakosti med spoloma in k reševanju le te.

“Želim poudariti, da so ženske v državah tretjega sveta popolnoma podrejene moškemu, torej očetu, bratu, možu. To je na ravni EU veliko bolje urejeno, saj smo ženske že nekaj desetletij osveščene okrog tega, prav tako pa tudi moški.” 

(Foto: osebni arhiv)

(Foto: osebni arhiv)

V Evropi so ženske vedno manj varne
Številna kriminalna dejanja opozarjajo, da je situacija resna, kot primer pa lahko vzamemo skupinska posilstva na silvestrsko noč. “V Evropi smo ženske vedno manj varne”, je povedala in dodala, da vsekakor popolne varnosti ni mogoče zagotoviti, je pa mogoče med ženskami vzpodbuditi zavest, da se ženske pravočasno obrnejo na varnostne in policijske organe, z namenom preprečevanja spolnega nasilja in drugih oblik kriminalitete.

Potreben je odločnejši boj proti Islamski državi
Evropska unija ni imuna na ekstremistična gibanja in teroristične napade, ki so se dogodili v Franciji in Bruslju in povzročili številne smrtne žrtve nedolžnih ljudi. Šulinova je izpostavila, da bi bilo mogoče najlažje reševati nastalo situacijo s pomočjo odločnejšega boja proti Islamski državi. “V evropskem proračunu so zagotovljena višja sredstva za varnost znotraj Unije kot v boju proti terorizmu.”

“Nujno moramo biti vseskozi pozorni na pojavljanje pojavov, ki bi lahko ogrozili našo varnost” ter dodala prepričanje, da bo le te težko popolnoma izkoreniniti. “Tako v Evropski uniji kot tudi v državah tretjega sveta se ne počutimo več varni”.

Spomnila je na minuli teroristični napad, ki se je pripetil v Bruslju, v zgodnjih jutranjih urah in pojasnila, da so se razmere varnostno zaostrile. “Ker je bilo bruseljsko letališče poškodovano, letala niso letala, zato se je moral vsak, ki se je želel v tistem tednu napotiti domov, najti drugo letalo iz letališča v eni izmed sosednjih državah kot je na primer Francija.” Poudarila je, da je iz teh razlogov varnost še vedno poostrena. “Takšno ravnanje še posebej pozdravljam.”

Komisiji je Šulinova zastavila že kar 50 vprašanj
V pogovoru z Juretom Ferjanom je Šulinova razkrila, da je v svojih prvih dveh letih delovanja, Komisiji zastavila že kar 50 vprašanj na najrazličnejših področjih kot so mobbing, področje sociale, davkov,enakosti med spoloma, itd. Posebej je izpostavila problematiko glede radiofrekvenc in spora med Slovenijo in Italijo, saj je nemalokrat moteno oddajanje slovenskih radijskih postaj.

Brexita številni v EU niso pričakovali
Če se je Evropska unija do nadaljnjega vztrajno širila, pa se je očitno tudi ta trend nekoliko spremenil. Prvič v zgodovini Unije se je namreč zgodilo, da je članica, in to ne katera koli, izstopa na podlagi večinske volje ljudi. Šulinova je priznala, da te odločitve ni pričakovala, verjame pa, da obstoj Unije iz tega razloga ni niti malo ogrožen. “Vsekakor to ne pomeni, da bo Velika Britanija izstopila takoj, saj je potrebna sprožitev 50. člena Lizbonske pogodbe, da se bo lahko začel proces izstopa.”

Foto: epa

Foto: epa

Brexit predstavlja svarilo, da Evropa kot taka potrebuje spremembe. “Potrebujemo enotno združeno Evropo, katere članica je tudi Slovenija. Potrebujemo enotno politiko na marsikaterem področju in odpravo tistih ovir, ki najbolj ovirajo delovanje nekaterih institucij.”

Evropska poslanka je posebej aktivna na področju izboljšanja iskanja izgubljenih otrok
Patricija Šulin veliko svojega časa namenja  preprečevanju nasilja, zaradi česar je aktivna znotraj Evropske mreže za opozarjanje o reševanju otrok in policijske mreže za pogrešane otroke Amber Alert Europe. V začetku letošnjega leta je Šulinova skupaj z 19 poslanskimi kolegi v Evropskem parlamentu sprožila pobudo k izboljšanju v primeru iskanja pogrešanih otrok. V primeru, če pogrešanega otroka ne najdejo v 3 urah, se kar v 76 primerih zgodi, da je ta otrok najden mrtev brez organov ali pa je oddan v spolno suženjstvo, prisilno delo, poroke. “To problematiko sem spodbudila pri vseh pristojnih v Sloveniji, saj je Slovenija ena izmed držav članic, ki se tej mreži še ni pridružila. Vlada pa je na pobudo odgovorila, da bo stvar preučila.”

Foto: Epa

Foto: Epa

V Sloveniji se o tej tematiki premalo ve, kajti zaskrbljujoče je, da je na ravni Evropske unije izgubljenih kar 250.000 otrok. “Ta priključitev programu se mi zdi pomembna, saj pomembno pripomore policiji pri njihovem iskanju. Ponovno pozivam vlado, predsednika republike in Ministrstvo za notranje zadeve, da se pridružimo Amber Alert Europe z namenom, da rešimo kakšno otroško življenje.”

Z vstopom v Evropsko unijo je Slovenija postala del skupnega evropskega proračuna, od katerega se, čeprav je Slovenija še vedno neto prejemnica, preveč pričakuje. “Na oktobrskem plenarnem zasedanju smo podprli povečanje postavk na področju zaposlovanja mladih, za rast gospodarstva v EU in tudi na postavkah, ki pripomorejo k temu, da se hitreje reši begunsko-migrantska kriza.” Evropski proračun je velik približno 1% BDP-ja držav članic.

Vse od leta 2004 je Slovenija neto prejemnica sredstev, tako pa bo še ostalo nekaj časa. Za leto 2016 bo Slovenija v proračun vplačala 440 milijonov evrov, iz njega pa bo prejela skoraj milijardo evrov. Poleg teh sredstev, pa ima Slovenija na voljo sredstva iz skladov, ki so ji na voljo, tako, da je črpanje teh sredstev odvisno od izvedenih aktivnosti.

(Foto: osebni arhiv)

(Foto: osebni arhiv)

Na podlagi podatkov organizaciji, ki ocenjuje delo evropskih poslancev, je Patricija Šulin na samem vrhu med slovenskimi evropskim poslanci, čeprav je to šele njen prvi mandat. Med vsemi 751 poslanci pa zaseda kar 44. mesto.

N. Ž.

 • MEFISTO

  Naše feministične in filantropske aktivistke pa vpijejo, da je še premalo migrantske nevarnosti.

  • avtohtoni neandartalec

   Saj zato poslušajo balkanski turbo folk, ker je temperamentna glasba.

 • tarantela

  Drži, da so ženske ogrožene, vsaka peta (5.) je pretepena, običajno jo pretepa mož.

  • novaknovak

   ti to iz lastnih izkušenj?

  • avtohtoni neandartalec

   Haha… včasih si zaslužijo, da jih nekdo malo našeška. Vsak moški je pretepen, pa le vsaka peta ženska, tako zgleda tvoja trditev, postavljena v realno perspektivo. Nihče se ne bi smel pretepati, to je bistvo, če pa že, zakaj je taka oblika bojevanja sploh sporna, v vojni in ljubezni je vse dovoljeno, spol ne igra nobene vloge.

   • indijanka

    Vedno pozabim, da za življenje potrebuješ več navodil kot ostali, ki so se civilizacijsko nekoliko razvili. Kadar ženska uporabi besedi: ne, nočem… ji pretepanje ne paše. Kadar uporabi besedi paše in še, ji “pretepanje ugaja”. Ti lahko nadaljuješ, ona mora pa poiskati dobrega psihiatra.

    • avtohtoni neandartalec

     Zaspana si, nisi dojela bistva, fantki se pretepamo od rojstva naprej, tudi moški se derejo ne, pa dobijo zato mogoče samo še eno več na gobec, dokler ne utihnejo.
     Kdo se pa še tepe z rokami, ženska lahko zgrabi tolkač za meso, moški so poženščeni, vprašanje kdo ima boljše možnosti za zmago v osebni vojni.

     • indijanka

      Zelo čudne izkušnje imaš. Sama moškega, ki bi ga morala tepst ne bi marala. Doma nimam tolkača za meso. Poznaš še kakšno žensko orožje? Očitno si poznavalec.

     • avtohtoni neandartalec

      Zakaj se ti zdi, da bi kdo maral žensko, ki jo je treba pretepati?
      Kar se ženskega orožja tiče, priporočam uzi.

     • cornusmas

      Odklenkalo ti je…danes ali včeraj novi zakon v veljavi…

 • karpelec

  Po temeljitem preučevanju, je bil sprejet sklep, da je Slovenija sorazmerno varna država.Primeri nasilja so se končali že pri prijetnem otipavanju, ki pa ni moteče in bi narekovalo posebne varnostne prijeme.

 • Adolf Hitler

  To kai boste zdai videli vam se nebo niti malo dopadalo ampak to ie na žalost resnica prebudite se že enkrat luctvo
  https://www.youtube.com/watch?v=fcVYnzWZdJY

  100%resnica dokazano!

 • totex39

  Šulinovi lahko čestitamo za tak uspeh. Me pa zanima kako uspešna je tovarišica Fajonova in šamanka Bulc?

  • avtohtoni neandartalec

   Uspeh stranke ali njeni individualni dosežki?

 • avtohtoni neandartalec

  Sem si pogledal cel razvlečen TV dokumentarec o Šulinovi in se mi zdi njena politika zelo laično naivna ali celo zavaja. Meni se zdi kmetica, po domače povedano.
  Evropske ženske še nikoli v zgodovini niso bile tako varne kot danes, tudi v Sloveniji, ki se je v zadnjih 30 letih zelo liberalizirala. Tovarišice niso bile nikoli enake moškim, današnje individualke pa so, v mejah edino bioloških razlik in zmogljivosti.
  Zavedajmo se, da je večina planeta še podivjana, to je moški svet, v katerem ima nasprotni spol podobno vlogo kot v živalskem okolju, nismo isti, ženske rabimo predvsem za zadovoljevanje spolnega nagona, ki nas sili v preživetje vrste.
  Evropa je daleč najbolj feminizirana, kar omogoča predvzem bogato razvito in povezano okolje, ki je posledica zahtevnih klimatskih razmer. Brez kompleksne civilizacije, življenje v Evropi ne bi bilo mogoče čez večino leta, na severu pa sploh ne, ker je zemlja zamrznjena čez celo leto. Strupeno vreme nas sili v gospodarsko sodelovanje, blaginja pa omogoča enakopravno vključevanje žensk.
  Zakaj bi bila moderna ženska šibkejša od moškega, kadar se moški stepejo, potem nihče ne ostane noseč, samo to je biološka razlika. Drugače povedano, ker marsikje družba tolerira pretepe, posledično tudi ženske niso varne, kjer pa se agresivno reševanje problemov zatira, bolj subtilni spol marsikje celo dominira, ker fizična sila nima takega vpliva, bolj učinkovita je čustvena inteligenca.
  V islamu so ženske varne, le da niso svobodni ljudje ampak sužnje. Sužnji so blago, zato so še posebej zaščitene, moški niso vredni nič, ker je njihova dolžnost, da se nepreatano borijo in umrejo za Boga oziroma za doživljenjske verske poglavarje. V Evropi naj bi bile ženske napadene zato, ker so se izpostavljale, če bi bile zakrite in pohlevne, je dolžnost muslimanov, da jih varujejo in jim pomagajo pri težkem bremenu. Pravim naj bi, ker so tujci zelo prestrašeni in zadržani, ne upajo si niti pogledati naših deklet, ker jim je nerodno buljiti in vedo kako bi se počutile, zavedajo pa se tudi, da so revni in smrdiji, ne znajo dvoriti mladim damam, ampak na srečo v Evropi še vedno poznamo prostitucijo, ki ni nič drugega kot oblika suženjstva. Na sužnjah se pa lahko izživljajo, po njihovi logiki, saj plačajo.

  • Brutus

   Bedak!!!

   • avtohtoni neandartalec

    Šalabajzer.

 • cornusmas

  Včeraj… avt.postaja….2 ženski * 15-20 prebežnikov…..ženska pokaže listek…ostali pa na avtobus.Nihče nič plačal.,,,no,verjetno smo mi plačali….Zastonj avtobusni prevoz ??? Vaši otroci tudi ne rabijo nič plačati ? Samo vprašam.

  • tomven

   Verjetno je plačala po predračunu, pa je samo potrilo pokazala….. banda smrdljiva.

  • avtohtoni neandartalec

   Zakaj se nisi opogumil in vprašal šoferja?

 • avtohtoni neandartalec

  Šulinova je tudi delegat za promet. Rad bi slišal kako zagovarja Slovenski prometni zakonik, ki je eden najslabših na planetu in med najbolj terorističnimi, kako Evropskim kolegom poslancem pojasnjuje zakaj je od uvedne pri nas več mrtvih na cestah kot prej in s čim opravičuje skrajno brutalno represijo nad sicer zelo solidniki vozniki? Koliko držav pozna obvezno registracijo koles z motorjem, ki ga pri nas uvajajo fašisti? Slovenija je unikum v Evropi, v prometu smo med najslabšimi, če ne povsem na repu, in potem bo kmetica iz Slovenije učila razvite narode kaj je promet, medtem ko doma ne znajo drugo kot državljanom prepovedovati in onemogočati vožnjo, takih bedakov v Evropskem parlamentu preprosto ni. Poglejte si promet pri zahodnih sosedih, v špicah neprekinjene kolome drvijo tudi več kot sto kilometrov ma uro, pa poznajo manj nesreč kot mi, kjer so se ceste v zadnjih letih skoraj izpraznile, če bi vzeli iz prometa vse tujce in poslovna vozila, bi se danes vozilo manj ljudi kot za časa Jugoslavije.

 • cornusmas

  Naš pek,smetar,mesar,kmet,kuhar…..namignil,da se bo morda veselil zmage naših deklet v slačilnici…..Zgornji naslov povsem na mestu.

 • indijanka

  No, da ne bomo preveč slepomišlili. Dokler zapiramo oči pred tem, da ženskene smejo na muslimanski pogreb, ker bi s svojimi solzami motile dostojnost obreda, so ženske v Sloveniji zatirane. Če pa iz spektra razmišljanja odstranimo naše državljane tuje vere, ki bi morala biti prepovedana, pa nam ostanejo še vedno prijazni alkoholiki. Dežela vina smo. Nisem prepričana, da alkohol v ljudeh prebuja nežne in spoštljive občutke.

  • avtohtoni neandartalec

   Imaš prav, ženske so v islamu podrejena biološka vrsta, ampak tu se razlike šele začnejo, vprašaj se kaj za muslimane sploh pomeni pogreb oziroma kdo pravi, da mi delamo pravilno?

   • Nata

    ne prehitevaj , no .

  • Kat Wilson

   No ja, žensk ni na muslimanskih pogrebih, ker katera babnica pa je tok debilna da bi jokala za mrtvim muslijem, ki jo je najbrž cel lajf pretepal? Ziher je baba zadovoljna da ji ni treba it in lahko doma v miru praznuje.

   • indijanka

    Kaj pa če izgubi otroka?

  • Karmen

   Vino je zelo dobro v kuhinji.Po poteh kozarcih ne vem več, kaj jaz počnem v kuhinji.

 • Adolf Hitler

  Humans Do NOT Blink 100-200 Times Per Minute – But Alien Shapeshifter DO

  Ljudje NE žmigaio 100-200 utripov na minuto – Toda Alien Shapeshifter počneio

  https://www.youtube.com/watch?v=2vSNWKpscbU

 • Franc Novak 1979

  Ali bo od 1.1.2017 poslanka predlagala, da v smislu popolne enakopravnosti tudi moški rojevajo? in ženske hodijo na malo potrebo na pisoarje? Pa še cel kup takih neumnosti bi se lahko spomnil, ampak se mi res ne ljubi debatirati s tako zabito babnico. In po slikah iz leta 2015 na raznih sprejemnih centrih v Nemčiji so velike transparente Refuges wellcome nosile ženske. Pol se pa sliši iz “Džuhgle” v Callaisu, da so ženske izkoriščale migrante za spolne potrebe,. Tako, da lahko parafraziramo Svetalno in rečemo, da so tam sami Evropejceljni. Bee, kozojebi so zavohali babje pičke, torej bo ta Silvester, še bolj pester.Enakopravne naj se postavijo v prve vrste, bojo prej na vrsti.

  • Nata

   Kakšna trapasta vprašanja pa postavljaš ??Pa govoriš o zabiti babnici ?
   Imaš doma kakšno metlo ? Prvo pospravi doma .

   • Franc Novak 1979

    Odjebi s svojim kozojebom !!

    • Nata

     O, si prijazen. Le katerim k…..ne vem

     • Franc Novak 1979

      S tistim, ki si jim mahal s transparentom Wellcome, ta kakavastim ali čokoladnim

 • MEFISTO

  Za premnge levičarke so migranti edino in zadnje upanje.

 • Feriss.H

  Blagi Bog, kakšna oslarija je tale naslov!

  V Evropi smo MI vedno MANJ VARNI pred LASTNIMI MULTI-KULTI babami ki v vse večjem številu radodajno in ŠIROKONOŽNO sprejemajo razno Črnuharijo in “državljane” Islamske vukojebine. Prav naše Leve babure, PREDVSEM NOVINARKE, so odprtina skozi katero se penetrirajo ISIS drkovljani in Afriški primati. Ob razmaknjenih mednožjih in razdrti integriteti-identiteti jim še družno asistira številno NGO pizdovje financirano od Sorosa.

  Evropske normalne Anti-Multikulti ženske se lahko “zahvalijo” svojim klitoralnim sorodnicam za eventualno neprostovoljno žurko s kakšno stotnijo Taharrush-fukcev ki jih bo prej ali slej doletela če se tale “Imigra”-Islamizacija ne zaustavi.

  ISIS kot država ne predstavlja nobeno nevarnost, grožnja so VSI MUSLIMANI ki se jih spušča ali bolje rečeno DOBAVLJA v Evropo. Vsi Musliji so Muslimani, pa bili “zmerni” ali extremni. V tej milijonski masi kdo pa sploh lahko ugotovi stopnjo “zmernosti” ali extremizma pri novih “Evropejcih” ali Eurabcih.

  Kar mene zadeva, ISIS država lahko obstaja tam doli in si lahko vtikajo ali natikajo svojega Alaha in Muhameda kamor čejo. REŠITEV ISIS-PROBLEMA JE SAMO ENA -Izgnati vse Muslije iz Evrope, “zmerne” ali nezmene in ne spustiti niti enega Islamo-“begunca” več, Rjavega ali Črnega.

  VSE NAŠE MULTI-KULTI nore krave pa naknadno exportirati za njihovimi varovanci. Pred tem ih pa preventivno uškopiti, mislim kastrirati, pravzaprav STERILIZIRATI, da si kakšni njihovi poganjki ne bi slučajno ustvarjali napačne predstave o svojem “izvirnem” entitetu.

 • A ni ona glasovala za CETA sporazum! Kdaj bo to popravila. So napake, ampak to je NAPAKA.

  • janez.pokoncni

   Zopet …
   Zakaj pa? Imaš argumente ali nakladaš?

   • pokvarjeniSvet

    Ti misliš da obstoječe Korporacije/multinacionalke bodo metale milijarde za neko CETA in TTIP sporazume, samo zato ker hočejo konkurenco in prosti trg….katera firma pa si želi konkurenco ? mi navadni ljudje potrošniki si želimo konkurenco…če si pa lastnik firme si pa želiš monopol in moč

    TTIP in CETA nimajo s prostim trgom nič za opravit v resnici so nasprotje tega, zato tudi ne moreš nikjer prebrati ali dostopati do originalne različice sporazume katero so podpisali neki neizvoljeni birokrati (polni s podkupninami od multinacionalk) in vse vlade so morale sprejeti brez soglasja ljudi referendumov in volje ljudstva.

    in ti še vedno verjameš medijem tem medijem….ja nič dober si, dober v naivnosti in kljubovanju (otročjem kljubovanju, ker argumentov in dokazov da se motimo nimaš, pa ugibaj zakaj ?? ker je tajno ne moreš nikjer prebrati tega, kar še dodatno potrjuje da je slabo zato se skriva) nam kateri vemo kaj ta TTIP in CETA v resnici sta.

    • janez.pokoncni

     Se mije zdelo. Neumen nakladač.

     • pokvarjeniSvet

      tebi se nič ne zdi, ker si to sam.

  • xtc

   Kaj je napaka?Tvoje blodnje?

   • pokvarjeniSvet

    Ti misliš da obstoječe Korporacije/multinacionalke bodo metale milijarde za neko CETA in TTIP sporazume, samo zato ker hočejo konkurenco in prosti trg….katera firma pa si želi konkurenco ? mi navadni ljudje potrošniki si želimo konkurenco…če si pa lastnik firme si pa želiš monopol in moč

    TTIP in CETA nimajo s prostim trgom nič za opravit v resnici so nasprotje tega, zato tudi ne moreš nikjer prebrati ali dostopati do originalne različice sporazume katero so podpisali neki neizvoljeni birokrati (polni s podkupninami od multinacionalk) in vse vlade so morale sprejeti brez soglasja ljudi referendumov in volje ljudstva.

    in ti še vedno verjameš medijem tem medijem….ja nič dober si, dober v naivnosti in kljubovanju (otročjem kljubovanju, ker argumentov in dokazov da se motimo nimaš, pa ugibaj zakaj ?? ker je tajno ne moreš nikjer prebrati tega, kar še dodatno potrjuje da je slabo zato se skriva) nam kateri vemo kaj ta TTIP in CETA v resnici sta..

 • xtc

  zA eVROPO JE VELIK PROBLEM RAVNO TISOČ FARBARSTVO V VSE SMERI IN RAVNO TO JO BO UNIČILO::
  Neprestana pogajanja;nategovanja;kompromisarstva;slabe poloitične;finančne kot gospodarske poteze;toga birokracija(prevelika) in kup napačnih finančnih odločitev in potez;ter vse večja sprtost utegnejo pokopat EU:

 • Feriss.H

  He, he – Kdaj bomo tole videli tudi pri nas – Migrant Washes his Behind at Public Fountain in Italy – http://www.eutimes.net/2016/11/migrant-washes-his-behind-at-public-fountain-in-italy/ – Prilika za “naše” rektalne navdušence da mu pomagajo pri … kaj pa vem čem … bodo že vedeli

  • cosmosjasnovidec

   Hehehe.Tukaj na posnetku je tudi dokaz,da ko sem pisal kako tukaj pri nas šiptarji sestavljajo skupaj hrano katero prodajajo ni skoraj nihče verjel.
   Tako kot tale si tudi oni perejo riti potem pa z temi rokami pripravljajo kebabe,čevapčiče,bureke zraven še pa tu in tam pljunejo v maso se smejijo ter govorijo “jedi slovenac nek ti bude sa apetitom”.

   • Steiermark

    Pač pripadajo isti balkansko arabski drhali, umazani in zlobni, po islamistično!

 • samsara

  Medtem pa poslušano koliko tisoč muslijev so vsakih par dni ‘rešili’ pred libijsko obalo in jih na stroške EU davkoplačevalcev protizakonito uvozili in razvozili po EU.
  Daj zberi se Šulinka in ne nakladaj po ‘evropsko’.
  Polni denarja in privilegijev, odtujeni od realnosti, gobezdate v 3 krasne…
  Srečaj se s kakim muslijem no, da ti bo prej kaj jasno. pa nehajte zganjat ljudi v skupno ogrado. Že EU se je izkazala kor prevara, čeprav bi lahko bila dobra ideja. V tem svetu ni prav nič kot se ponuja. Če se ponuja kot dobro, še toliko manj.

 • Olga

  V Evropi si ženske vedno manj varne zaradi uvoza Islama, “vere”, ki ne trpi nobene drugačnosti! Islam ali smrt! Komunizem ali smrt! Oba sta zločinska!

 • cosmosjasnovidec

  Kako so sedaj ženske v europi ogrožene se še sploh ni pokazalo in to kar se je je le kaplja vode v morje.Čez cirka kakšno 1.leto bodo posilstva vsakdanji standard katerim se ne bo čudil več nihče vlada in policija pa jih tako ali tako resno ne bo jemala,ker jih niti sedaj ne.
  Posilstva so z prihodom musličev v europo bila predvidena saj je povsem jasno vsakomur,da drugače niti ne more biti.
  Vsakega moškega prime sla in potreba po sexu katero si bo seveda potešil.Posilstva se dogajajo tudi z strani belih posiljevalcev kateri so odraščali v civiliziranih in kulturnih državah kar pa seveda kamelotrajbarska čobanska muslimanska drhal ni.To so divjaki črnci iz neciviliziranih vasi globoko iz afriških ter ostalih džungel ostali arabski psihopati pa spet iz zapuščenih puščav,zabačenih kamnitih predelov in tako naprej.Tam ženska mora vsakemu podržati saj je zato ustvarjena ne glede kdaj si jo kateri zahoče in to je pri njih normalno tako,da dejansko posilstev niti ne poznajo,ker takih zadev za posilstvo ne smatrajo ženska pa sploh ne sme pomisliti na to,da ne bi hotela podržati primer sosedu iz sosednje kolibe obratno pa moškemu iz te kolibe ženska tam nekje na sredi vasi v kateri kolibi.
  Vse skupaj pa tudi nakazuje,da so ta posilstva odobrena z strani vlad namensko prav tako kot so srbi posiljevali bosanske muslimanke ter jim naredili otroke z namenom,da se križa nacija.
  Čedalje bolj vse skupaj tudi nakazuje uveljavljanje zakonov prepoved ženskih splavov.
  Če se mene vpraša bi rekel,da zato,da ali posiljene ženske ali pa tiste poštene kur.. katere se spečajo z to odurno drhaljo ne bi mogle narediti splava.Posiljena ženska vsekakor ne bo za to,da rodi neko črno arabsko muslimansko dete in bo vsekakor naredila splav.
  Seveda ga pa z sprejetjem novega zakona ne bo mogla in bo morala roditi črnega arabskega pankrta.
  Vse skupaj postaja zelo čudno in več,ko kaj o tem premišljuješ več ti na plano prihaja čedalje bolj jasna slika in namere te svojadi v vladi čeprav se še ne ve točno z kakšnim namenom.
  Sem že nekaj razmišljal,da bi se vrgel v patentiranje ženskih spodnjih hlačk narejenih iz kake jeklene gibljive mreže na kateri bi bila ključavnica tako.da ji posiljevalec ne bi mogel sleči hlačk.
  Če jo bo pa porival v usta pa mu lahko seveda enostavno odgrizne penisa.
  Me pa tudi res interesira koliko teh kamelotrajbarskih posiljevalcev bi ostalo brez spolovila.
  Po vsemu sodeč,da so se že predvsem nemke pričele spolno združevati z to muslimansko nesnago bi nazadnje bil rezultat takšen,da bi od cirka 100 posiljenih žensk brez penisev ostali kaki 4-5.

 • Marija

  Šele pride.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!