Putin ruskim klubom prepovedal turške nogometaše

Datum:

Napete razmere, ki med Rusijo in Turčijo vladajo zaradi sestreljenega ruskega letala, se selijo še na športna prizorišča. Tako je predsednik Vladimir Putin ruskim klubom zaukazal prepoved nakupa turških nogometašev.

Zimski nogometni prestopni rok, ki se nezadržno bliža, bo doživel svojevrstno prepoved. Nobeden izmed ruskih nogometnih klubov ne bo smel registrirati turških nogometašev. “Če bo kdo hotel registrirati turškega nogometaša, to ne bo mogoče,” je za R-Sport potrdil ruski minister za šport Vitaly Mutko in dodal, da so vsi klubi že dobili uradno sporočilo. Prepoved bo veljala zgolj za nakupe turških nogometašev, medtem ko bodo nogometaši, ki so že člani ruskih klubov, lahko nemoteno igrali. Zaenkrat prepoved velja zgolj za nogometne klube, ne pa tudi za ostale športne panoge.

Klubi gredo lahko v Turčijo, a jim to odsvetujejo
Se pa poleg prestopnega roka bližajo tudi zimske priprave nogometnih klubov, ko je ena izmed bolj priljubljenih destinacij ravno takrat topla Turčija. Putin ruskim klubom zimskih priprav v Turčiji ni prepovedal, jim je pa to zelo odsvetoval. Če se bo kateri izmed klubov vseeno odločil za odhod na priprave v Turčijo, bo ruska varnostna služba s klubi poslala tja tudi svoje pripadnike.

Ruski klubi zaenkrat lahko sodelujejo na tekmovanjih v Turčiji, prav tako pa je turškim podjetjem še naprej dovoljeno sodelovati pri gradnji nogometnih stadionov v Rusiji, kjer bo leta 2018 na sporedu svetovno prvenstvo v nogometu.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Javnomnenjska anketa] SDS se obeta visoka zmaga na evropskih volitvah

Podpora vladi Roberta Goloba še naprej pada. Po zadnji...

Nad nekdanjega ministra poslali policijo!

Danes zjutraj sta policistki obiskali nekdanjega ministra za kulturo...

27. april – dan, ko so komunisti paktirali z nacisti in razklali slovenski narod

27. aprila je državni praznik. Imenujejo ga dan boja...

Amerika šokirana: Razmere na kampusih ušle izpod nadzora

V zadnjih dneh vse bolj kaže, da so razmere...