Žreb skupin za OI 2016: četrtfinale ne bi smel uiti

Datum:

Slovenska rokometna reprezentanca je dobila nasprotnike za rokometni olimpijski turnir. Naša reprezentanca, ki je bila pred žrebom postavljena v drugi boben, bi se morala brez težav iz skupine prebiti vsaj v četrtfinale. Od tam naprej pa je vse mogoče …

Toda lepo po vrsti. Najprej bo treba premagati nasprotnike v skupinskem delu olimpijskih iger, ki jih je naši reprezentanci danes namenil žreb. V Riu bo nastopilo 12 reprezentanc, ki so razdeljene v dve skupini. Optimizem ob žrebu je navdal tudi našega selektorja.

Četrtfinale ne bi smel biti težka naloga
Sloveniji je ples kroglic namenil reprezentance Poljske (1. boben), Švedske (3. boben), Brazilije (4. boben), Nemčije (5. boben) in Egipta (6. boben). V drugi del tekmovanja, kjer se reprezentance pomerijo v četrtfinalu na izločanje, vodijo prva štiri mesta, kar za naše rokometaše ne bi smel biti prevelik zalogaj. Celo več, selektor Veselin Vujović je mnenja, da je skupina B – v kateri bo igrala tudi Slovenija – lažja od skupine A.

Selektor mnenja, da je naša skupina lažja
Z žrebom sem zadovoljen, saj se mi zdi, da je skupina A za odtenek težja od naše. Spet, že tretjič letos, se bomo pomerili z neugodnimi Švedi, gostitelji Brazilci, ki so izbrali skupino B, ker verjetno mislijo, da bodo lažje napredovali, Egiptom, ki je bil na afriškem prvenstvu boljši in veliko bolj neugoden od Tunizije, Poljaki, ki so na domačem evropskem prvenstvu igrali sijajno in imeli zgolj eno slabo tekmo s Hrvati ter Nemci, ki so kot evropski prvaki zagotovo favoriti te skupine. Mi smo pokazali, da lahko igramo z vsakim, zato je naš cilj, da prvi del končamo čim višje na lestvici, kar bi nam prineslo bolj ugodnega tekmeca v četrtfinalu,” je svoje vtise po žrebu strnil selektor Vujović.

Žreb skupin za rokometni olimpijski turnir (foto: IHF)
Žreb skupin za rokometni olimpijski turnir (foto: IHF)

V skupini A, s katero se skupina B križa v četrtfinalu, bodo nastopale reprezentance Francije (1. boben), Danske (2. boben), Hrvaške (3. boben), Tunizije (4. boben), Katarja (5. boben) in Argentine (6. boben). Za slovenske rokometaše bodo to že tretje olimpijske igre. Leta 2000 je bila naša reprezentanca v Sydneyu osma, leta 2004 v Atenah pa enajsta.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Bi se “mirovnik” Kučan zavzel tudi za mir z nacistično Nemčijo?

"2. SV se je preselila za pogajalsko mizo, ko...

Večina Slovencev odločno proti migrantskim centrom

V zadnji javnomnenjski raziskavi agencije Parsifal so anketirance vprašali,...

Ukradeni otroci v SFRJ in mame, ki iščejo resnico

Komisija DZ RS za peticije je po slabem letu...

Največ denarja iz medijskega sklada za Odlazkove medije

Ministrstvo za kulturo je pod vodstvom Aste Vrečko iz...