Tek za letalom? Premislite še enkrat.

Foto: STA Fotografija je simbolična

Skrajno neprijetno je, če zamudite letalo, saj je to povsem drugačna zgodba, kot če bi zamudili avtobus ali vlak. Dolgotrajno čakanje na letališču, v večini primerov nakup nove in prav nič poceni letalske karte, da pa o drugih zapletih zaradi zamujenih obveznosti ne govorimo. Kljub vsej zmedi, ki lahko ob zamudi letala nastane, pa nikar ne zahajajte v skrajna dejanja.

V Španiji se je potniku, ki je zgolj mislil, da je zamudil letalo, popolnoma zmeglilo pred očmi. Stekel je na vzletno stezo in tam nekaj časa sledil plovilu, ki je bilo že v fazi vzletanja.

Nenavaden incident se je zgodil pretekli teden na madridskem letališču Barajas.

Video posnetek so objavili španski mediji in na njem je videti, kako je potnik prišel do mostu do letala, ko se je to že odpravilo proti nebu. Skupaj z ročno prtljago je skočil na pisto, nekaj rekel uslužbencu letališča in zatem samo stekel proti letalu, vse dokler ga niso ustavili.

Lovil je napačnega
Iz videa ni razvidno, da je moški lovil napačno letalo, a vseeno je temu bilo tako. Potnik je bil namenjen na otok Gran Canaria, njegovo letalo pa je bilo šele v fazi vkrcanja. K sreči je svoj let pravočasno ujel, a na letališču Las Palmas so ga presenetili policisti.

Visoka denarna kazen za pogum
Policija primer zaenkrat še preiskuje, a verjetno ne gre za neko višjo znanost. Moškega je zajela panika in dal je vse od sebe, da bi letalo ujel. Pogum se mu tokrat vseeno ni izplačal, saj mu zaradi kršenja pravil o letalski varnosti grozi denarna kazen v višini vrtoglavih 45.000 evrov.

Ozadje incidenta vzbuja mnoga vprašanja
Vseeno se poraja vprašanje, kako mu je ob že zaprtem izhodu sploh uspelo doseči vzletno stezo. Poznamo namreč primere, ko zaradi minutne zamude potnike ne spustijo po zadnjih stopnicah do letala, ne pomaga nobeno modrovanje, prerekanje, celo jok je odveč.

Naslednjič, ko se boste kam odpravili z letalom, le pazite, da pravočasno pridete na letališče in da je vsebina vaše prtljage po pravilih. Tudi če se kaj zalomi, ne pomislite na tekaški trening  po vzletni stezi, preprosto predrag je.

 

Barbara Pirh

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!