[VIDEO] Heroj ali slabič? To je posnetek pretepa s kengurujem, ki si ga je v nekaj dneh ogledalo več milijonov ljudi

Po svetovnem spletu je zaokrožil posnetek človeka, ki je junaško udaril kenguruja in tako iz njegovega prijema rešil svojega pasjega ljubljenčka, je oskrbnik v živalskem vrtu in družinski človek.

34-letni Greig Tonkins se je znašel v središču mednarodne pozornosti, potem ko je iz kengurujevega primeža junaško rešil svojega pasjega ljubljenčka Maxa. Daily Mail razkriva, da je Tonkins zaposlen v živalskem vrtu, natančneje kot oskrbnik slonov. S svojimi prijatelji se je že junija odpravil na lov za divjimi prašiči, ko je njegovega psa napadel kenguru. Videoposnetek pa je prišel v javnost šele sedaj, ko ga je objavil na Facebooku. Posnetek si je v le nekaj dneh ogledalo že na tisoče ljudi.

Oče dveh otrok je tako v le nekaj dneh od objave posnetka že deležen svetovne pozornosti, a očitno tudi negativne. Nepričakovano se je namreč pritožil njegov delodajalec, Taronga Western Plains Zoo, kjer je njihov piarovec sicer potrdil, da je Tonkins še zaposlen pri njih, vendar pa so “dobro počutje in varovanje avstralskih divjih živali izjemnega pomena za Tarongo, zato poskušamo z gospodom Tonkinsom razčistiti natančne okoliščine dogodka, ki bodo osnova za vse nadaljnje ustrezne ukrepe”.

Je ravnal pravilno? Mnenja so deljena
Ob tem pa so deljeni tudi Avstralci – večinoma so sicer prepričani, da je Tonkins ravnal pravilno, saj je želel le zaščititi svojega psa. Nekdo pa je izjavil: “Video so si ogledali v Ameriki, kjer ni enega slabega komentarja, v Avstraliji pa je zaradi udarca kenguruja naletel na kup ogorčenja.” 

M. S.

 

 • tarantela

  Avstralci pa kljub protestu, o katerem piše gornji prispevek, vse bolj uporabljajo kengurujsko meso za svojo prehrano hrano. Pravijo, da so zrezki okusni.

 • Anton

  važn da se lahko ljudi tolče po gobcu, pa noben se ne zgraža

 • Get Smart

  Vsak človek pri zdravi pameti lahko v skoraj vsakem primeru razume, kaj je prav in kaj narobe, glede na občelčoveške norme.
  Prav tako bi moral počasi že vsak Človek razumeti, da je VSAK komentar, ki je usmerjen proti človeku, ki je ravnal skaldno z občečloveškimi normami,
  delo čuvajev tekovina komunistične revolucije.
  Proti človeku ne govorijo in ne delajo Avstralci, Američani, Nemci itd.,
  ampak člani Komunistične internacionale, ki ima razlilčne oddelke:
  pedrolezbo, muslićkulti, multikulti, tukaj srbokulti, balkankulti, jugokomikulti …
  Primer:
  muslićkultiji posiljujeje, ropajo, uničujejo širom sveta,
  kaj ti na to odgovorijo psi čuvaji in čuvajke tekovina revolucije:

  “Say it loud, say it clear, rapefugees are welcome here!

  Razumete?
  “Smrtni neprijatelji ljudi”, kot si KOMINTERNA in tukaj murglska komunistična Jugoslavija sama pravi, bodo vedno i povsod nastopali PROTI ČLOVEKU.

  »Po njihovih delih jih boste spoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

  • tarantela

   Maš prav! Povsod komunisti, da se zgroziš! Učer je sosed premetaval kompost in so sami rdeč deževniki ven lezli. Povsod rdečkarji!

 • Volkhv

  Ta, ki je udaril kengoruja je umrl nekaj tednov kasneje… Bolehal je za kostnim rakom. To je bila njegova zadnja želja, da bi lovil divje svinje, s svojimi psi. Če boste pozorni, je po tem, ko se je kengoru obrnil nazaj, proti drugemu psu, poprijel za nož in bil pripravljen, da kengoruja zaštiha…če bi ta napadel še drugega psa.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!