16-letna muslimanka policistki prerezala vrat in dobila šest let zapora. Razlog: počutila se je zafrustrirano, ker se ni smela pridružiti IS V Siriji

Safio S. je ustavila policistka, naj potrdi identiteto z osebno izkaznico, ta pa je izvlekla nož in jo zabodla. Foto: epa

Komaj 16-letna muslimanska šolarka je policistki prerezala grlo, saj je v njej prepoznala “glavnega krivca”, ker se ni mogla pridružiti Islamski državi v Siriji. Obsojena je zaradi podpiranja terorizma v Nemčiji.
Tožilci so zahtevali šest let zapora za mladoletno muslimanko, ki jo je obsedla skrajna teroristična skupina Islamska država. 16-letnica je namreč policistki prerezala vrat, ko jo je ta ustavila pri rednem pregledu. Policistka je skoraj umrla in je po čudežu preživela napad 16-letne muslimanke, ki po poreklu izvira Maroka.

Britanski mediji so se o 16-letnici razpisali le kot o Safii S. Ta je bila ta teden obsojena poskusa umora in podpore tuji teroristični organizaciji. 

Poleg Safie S. je bil obtožen tudi 19-letni Mohamad Hasan K., ki je vedel za načrte 16-letnice, a načrtovanega napada na policistko ni prijavil. Zanj tožilci zahtevajo tri leta za zapahi. Mohamad je sicer nemško-sirske nacionalnosti.

Ko je Safia z nožem napadla policistko, je imela 15 let. Daily Mail poroča, da je iz svoje obleke lanskega februarja potegnila nož in ga zapičila v policistko, ko jo je ta ustavila med rutinsko policijsko kontrolo na glavni železniški postaji. Policisti so najstnico pridržali, ta pa jim je razkrila, da se je nad policistko znesla, ker je bila razočarana, saj ni mogla priti v Sirijo, kjer bi se lahko udeležila boja s svojimi džihadističnimi idoli.

“Napadalka je bila ledeno hladna”
Sojenje je, ker je Safia še mladoletna, potekalo za zaprtimi vrati, tožilci pa so poudarili, da je bila “motivirana s strani članov IS v Siriji, da stori to dejanje.” Pričali pa so tudi policisti, ki so povedali: “Policistka jo je vljudno prosila, naj z osebno izkaznico potrdi svojo identiteto, ona pa je bliskovito potegnila nož. Naša kolegica je imela le malo možnosti, da bi se lahko branila. To je bil islamski napad na naše policiste.” Povedali pa so tudi, da je bila “napadalka ledeno hladna. Njena edina skrb je bila, ali je njeno naglavno pokrivalo na mestu. Ni je zanimalo, ali je s policistko vse v redu, ali bo preživela ali je umrla.”

Želela je v Sirijo k IS, uspelo ji je priti vse do Turčije
Policija je še povedala, da se je Safia radikalizirala v džihad v Nemčiji novembra 2015 ter da je pod pretvezo želela odpotovati na Bližnji vzhod, kjer bi se pridružila IS v boju. Uspelo ji je priti vse do Turčije, a jo je njena mama “zvlekla” nazaj v Nemčijo. Toda IS ji je odredil, da mora izvesti “dejanje mučeništva”, ko pride domov. Mohamadu Hasanu K., ki je vedel za njeno potovanje v Istanbul, je zaupala o svojih načrtih, da bo ubila policistko, vendar o tem ni obvestil oblasti.

Marjanca Scheicher

 • dr Janez Sveti

  Kaj mislite, koliko let zapora bi dobila v USA?
  DR Janez Sveti genij

  • Kat Wilson

   Irelevantno, v ZDA bi jo Arijke v zaporih spolno zlorabljale z steklenicami in ji razmesarile obraz. Če bi mala gnida preživela vse te krepko zaslužene napade bi mogoče prišepala ven po 50 letih.

  • Adolf Hitler

   tam bi dobila 1000000 vatov v musle smdrlivo pičko!

   • Rožle

    Pa še štrom bi mogla plačat po opravljeni stroritvi ….

   • Rožle

    Hmmm..???.. .pa voliti so drugač ..

  • Rožle

   4 pocije metkov na licu mesta ….
   …pa še repete…

  • Franc Šink

   Sodili bi ji kot odrasli z vsemi posledicami.

 • Hribouc

  V slovenistanu bi šla za pol leta na umirjanje na Debeli rtič, pa še v oddaje F571 bi prišla, a nede?

  • sprehajalec

   Zagotovo bi dobila sedež v oddaji Marcela “rdečega” Štefančiča Juniorja na davkoplačevalske stroške.

 • rubec

  To pa ne razumem. Medtem ko dekleta slovenskega emnesti intern intakodalje mi spustimo v sirijo čeprav one tega nočejo, nemci te punce niso spustile tja čeprav je tako hotela.

 • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

  Zaprt po odsluženi kazni pa deportirat.

  • Adolf Hitler

   brez prmisleka takoisnja terminazia!

 • totex39

  Pri nas pa še vedno tako zagovarjajo mladoletne muslimane, očitno imajo vse to v genih in to ne bo preprečil noben strokovni delavec, čeprav se z njimi ukvarjajo.

 • garfi
  • totex39

   Kako lahko musliči v tuji državi protesrirajo proti našim zakonom ?
   Skrajni levičarji so se očitno tako daleč “spustili”, da hujskajo musliče proti Slovencem, pa še transparente so jim zrihtali. To bi bilo potrebno raziskati.

   • garfi

    ja levi fašizem imamo

 • Peter

  Aj fil čLOUk so danes nosili transparente pred DZ jem. En je cvilu d ni taliban ampak čLOUk.
  Ja, ajfil čLOUk tu, je rekla pulcajka, pol ji je pa ena čLOUk vrat prerezala.
  Na srečo jih je bilo samo približno 5 (pet) unih iz pruga stavka, po performansu so šli pa na metelkovo mal zažurat, no.

 • cploger

  Ne razumem, zakaj tepiharja, ki po vse sili rine tja, ne pustijo tja. Pa saj to nam je skupni cilj, da jih spravimo nazaj tja! Po vsej sili bi jim bilo potrebno preprečiti priti sem, tja pa naj kar grejo!

 • Slovenec 33

  V nobeni okupirani državi nikjer na svetu, okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštuejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  – Miting resnice – je v Ljubljani spet pokazal, da to niso nikakršni begunci ampak dezerterji in kakšen terorist vmes.(fotografije kažejo same vojne obveznike).
  Njihovi podporniki so pri nas vidni izdajalci svojega naroda.
  Oglejte si jih in si jih zapomnite za čas, ko bo prišla ura obračuna.
  Ne pozabite, da so naši predniki enkrat že narezali mohamedance, da jih več kot 500 let ni bilo v naše dežele.
  Sedaj pa spret pritiskajo kot novodobni okupatorji, ki hočejo uvesti mračnjaštvo fevdalizma, ki ga propagira njihova krvava, agresivna, histeriča in pedofilska religija. Neverjetno, kako so se poštekali z “najbolj naprednim” sistemom, ki se mu reče komunizem in je pri nas prikrit v “levaške aktiviste”, ki tudi propagira fevdalno ureditev (glej uredite na Kubi in v S. Koreji).
  Ne bo lahka, ampak bomo zmogli.

 • traktor

  Zanimiva fotografija, policaj obkrožen z Alieni, kako mu ne pride na misel, da jim sname skafandre. Vsi skupaj bi lažje zadihali.

 • Sloven”c

  za ubit…to je to

 • plamen100

  ja no saj je lani tudi c Sloveniji prvi slovenski policist klonil pod muslimanskim nozem, pac premalo previdnosti kot v tem primeru, na zalost! s to razluko seveda da so rdeci rezimski mediji uporno ponavljali da je morilec nemski drzavljan, to so tolikokrat navedli da je ze po tem bilo jasno da je nekaj narobe in da to zelijo prekriti slovenski javnosti. Kaksna bebava druzba smo postalil samo ce pomislim kaj bi bilo da bi se psiho ponoci spravil na celo vas?? Saj se je nekaj casa klatil po vasi in iskal celo delo. Celo vas bi lahko poklal pa nihce tega ne bi vedel. Levofasisticna oblast pa je popolnoma razorozila prav zaradi tega slovenski narod. Medtem ko se cela Evropa oz drzavljani Evrope pripravlja na koncni spopad z podivjanimi arapci, bodo Slovenceljni lahko nastavljali le vratove v upanju da bo dzihadist ze pri prvem rezu prerezal obe vratni zili in te poslal stvarniku. Cersr pa bo se malce premislil kaj bo za narediti ko mu bo Avstrija zaprla severno mejo na juzni mejo pa bodo v drzavo drli arapci iz vseh vetrov!

 • plamen100

  drugace pa bi morali te zavite samo popokati in adijo za arabijo. In kaj cejo te mumije delati v Nemciji??? So mar za v fabriko??? Pa njim ze cunje in vera ne dovolijo delati. In slovenski levi fasizem nam hoce to privleci v drzavo??? Pa so normalni??? Kdo bo futral ta bitja??? A jim bodo dajali slovenska stanovanja???? OGABNO ko samo pomislim na to. A so cisto nori ali kaj jim je???? Kako si drznejo ti lenuhi iz teh civilnih gibanj sploh na to pomisliti??? Ja naj jih vzamejo k sebi domov in jih futrajo!

 • sunday

  na vseh mejah, na vseh vratih po celem svetu bi moralo pisati “PODGANAM IN MUSLIMANOM VSTOP PREPOVEDAN” !!!

  • Ivan Friderik Novak

   . . . in tudi tebi.

 • Olga

  Škoda, da niso kolegi policistke streljali!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!