Ali bo srečanje Trumpa in Putina pomirilo zgodovinska razdvajanja?

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je svoj težko pričakovani sestanek z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom v predsedniški palači v Helsinkih opisal kot dober začetek, po tem, ko je dvojica v ponedeljek sestankovala več kot dve uri. 

Trump je izjavo za medije podal pred začetkom delovnega kosila s Putinom in najtesnejšimi pomočniki, ki so spremljali voditelja na zasebnem srečanju. Pred srečanjem s Putinom pa je dejal, da verjame v to, da bosta Rusija in ZDA na koncu razvili izredne odnose, kljub trenutnim težavam, ki so prisotne.

Napovedala pogovore na vseh področjih
Predsednik ZDA je dodal, da ima občutek, da si svet želi, da bi se ZDA in Rusija razumeli. ZDA in Rusija sta le največji jedrski velesili, v rokah katerih je kar 90 odstotkov celotnega jedrskega orožja. Prav tako pa je Trump po navedbah Russia Today pred sestankom novinarjem dejal, da se namerava s Putinom dotakniti vseh področij, “od trgovine, obrambe in jedrskega orožja do Kitajske”. 

Pred začetkom vrha, ki se je pričel z enourno zamudo, je Trump za poslabšanje odnosov med ZDA in Rusijo okrivil prejšnje administracije. Na družabno omrežje Twitter pa je zapisal: “Naši odnosi z Rusijo nikoli niso bili slabši po zaslugi več let trajajoče ameriške neumnosti in zdaj zaradi prirejenega lova na čarovnice,” pri čemer je imel v mislih posebno ameriško preiskavo o vmešavanju Rusije v zadnje predsedniške volitve.

https://twitter.com/mfa_russia/status/1018803468805566464

Marsikdo je upal, da bo na srečanju Trumpa in Putina mogoče opaziti tudi ameriško prvo damo slovenskih korenin Melanio Trump, ki velja za eno najbolj priljubljenih prvih dam na svetu. Žal je imela druge opravke – med drugim se je srečala s prvo damo Finske Jenni Haukio.

N. Ž.

 • stajerc5

  Uh, za ta razgovor bi pa tudi nekaj dal, da ga slisim…
  Mogoce nam tista “nasa” klinopisnocirilicna udba kaj javila?

 • Zgornji

  Naj Bog Blagoslovi njune pogovore .

  • Staybell geenius

   Misliš, da bo bog bblagoslovil serijskega prevaranta in kroničnega lažnjivca??
   Že danes se je premislil

   • Zgornji

    Hja, glede na to, da so vsi drugi še Večji prevaranti in Še Večji lažnivci, je Možno da bi mu tudi tukaj lahko padel kak kanček Milosti !!! ! !!! :-)

    • Staybell geenius

     Nihče od bivših predsednikov ni bil sodno obsojeni prevarant in nihče se ni tolikokrat dokazano zlagal kot #45
     Če bi mu sodili bo božje, se mu nebi dobro pisalo:)

     • Zgornji

      Hja, Killary se je Še Huje lagala , pa tudi Obama ni nič zaostajal za njo !!! ! !!! problem pa je, ker se je Trump šele zadnje čase začel lagati … Ampak verjetno to zato, ker mu drugega ni več preostalo , ker je spoznal da je situacija brezizhodna .

     • Staybell geenius

      Trump se obnaša tako, kot bi se obnašal Putin, če bi bil predsednik ZDA. S trgovinskimi vojnami, odstopanji iz sporazumov, označevanjem zaveznikov za sovražnike (EU, Kanada), zaposlovanjem najbolj koruptivnih pokvarjencev na ministrstva (Pruitt, De Voss, Ross, Mnuchin, Cohn, Carson, in še in še…), črtanjem vsaj minimalnega zdravstvenega varstva za lastne volilce,…. ZDA pravzaprav razjeda od znotraj, zakaj?? Zaradi Trumpovega izjemno krhkega ponosa, boleče nizkega IQ-ja ter predvsem odsotnosti kakršnegakoli sramu za vsa dokazana koruptivna dejanja (navzkrižni poslovni interesi).

      “problem pa je, ker se je Trump šele zadnje čase začel lagati … Ampak verjetno to zato, ker mu drugega ni več preostalo , ker je spoznal da je situacija brezizhodna.”
      Take fikcije prosim prodajaj komu drugemu, laže že celo življenje, saj nima slovesa kot pošten poslovnež. Večkrat je že nategnil podizvajalce, pričajo lahko mnogi.
      Situacija je kvačjemu brezizhodna zaradi Mullerjeve preiskave, ki je dosedaj obrodila več kot 100 obtožnic in 5 priznanj krivde, sojenje pa se začne čez slab mesec. V tem smislu je res brezizhodno, toda laže že od nekdaj.

      Toda naj uganem: nič od tega ni res, Trump je bogi, vsega sta kriva Hillary in Obama

     • Zgornji

      Žal si narobe uganil , kajti krivi so že pred obamo in killary : še Buš, pa Bill Klinton , in ostali Pokvarjenci !!! ! !!!

     • Staybell geenius

      Potem torej drži moje razmišljanje o Trumpovem obnašanju, laganju in brezizhodni situaciji…če nimaš o tem nič za povedati

      To, da so se tudi drugi lagali, ne daje njemu prav nobenega popusta, sploh zato, ker je imel polna usta tega, kako bo vse rešil z lahkoto in da je on EDINI, ki lahko to naredi.

     • Zgornji

      Saj rešuje . Že Rešuje. Rešil pa bo bolj malo , ja, to pa res, a še vedno več kot paraziti pred njim ki So pa že Vse zavozili !!! ! !!!

     • Staybell geenius

      Kaj to sploh pomeni “vse zavozili”?? Obama je bil prisiljen reševati avtomobilsko industrijo po katastrofalnih bančnih prevarah, zdravstvo pa hotel vsaj približati standardom zahodne civilizacije, a mu zaradi pritiskov lobijev to ni uspelo. Torej kaj konkretno pomeni v tvojem svetu “vse zavoziti”?
      A ima to kakšno vezo z odstopanjem od sporazumov (okoljskih, jedrskih), samovoljno začenjanje trgovinskih vojn, grožnje z jedrsko vojno, še večjim zadolževanjem države, metanjem ljudi iz zdravstvenega zavarovanja?

     • Zgornji

      Zafurali so Celoten sistem, ko so ločili dolar od zlata in začeli z Prenatiskovanjem denarja !!! ! !!!

     • Staybell geenius

      Torej hočeš reči, da skuša trump uvesti nazaj zlati standard?? Glede na to, da ne, se je potrebno zavedati, da lahko dobro živimo tudi brez tega standarda, če je volja.
      In še, število klicajev na koncu komentarja ni premo sorazmerno z resničnostjo le-tega.

     • Zgornji

      Hja, Seveda- Seveda , LAHKO Bi , Ampak, Ker vidimo da žal Ni tako , ker se Prepohlepni vodilni ljudje rajši odločajo za Zlorabe z denarjem, potem pač Žal tudi Nikoli Nebo Bolje – Temveč Ravno Diametralno Nasprotno – Živeli Bomo Vse Slabše Zaradi Izkoriščanja in še drugih Pokvarjenosti od vodilnih barab !!! ! !!!
      Vse dokler se ta monetarni sistem ne Razsuje in Za Večno Odstrani iz tega planeta !!! ! !!! In to bo Kmalu !!! ! !!! Prej kot čez 9 Let !!! ! !!!

     • Staybell geenius

      Prosim začni pisati kot normalen človek. Tvoja uporaba velikih začetnic je boleče moteča in nelogična. A to počneš zavestno?? Res me zanima.

      Tudi vsebina se bistveno ne razlikuje, neka pavšalna natolcevanja, pobrana iz zarotniških dokumentarcev, brez česarkoli konkretnega.

     • Zgornji

      Ja, Zavestno uporabljam Velike Začetnice , uporabljene glede na vsebino . Lp + #

     • Staybell geenius

      Ojoj.
      Pa veš, da je to nekaj povsem nepotrebnega in brezveznega, kajti s tem samo jemlješ težo argumentu.
      To je kot da bi na starega Golfa nalimal nekaj nalepk in se pretvarjal, da je postal Ferrari.

     • Zgornji

      To se tebi tako zdi, … meni se pa drugače zdi … kaj pa zdaj ?

     • Staybell geenius

      ammm…..
      Če bi napisal karkoli konkretnega namesto za lase privlečene teorije zarote, brez podlage v realnosti, bi bila odločitev težja.
      Tako pa se z letala jasno vidi, kdo je navijač

     • Zgornji

      Ja, Zelo Jasno se tudi vidi iz Vesolja dol, da ne ločiš navijačev od Realnežev . Konkretno. (betonsko po Slovensko;)

 • Olga2345

  Trump bo komaj skidal vso svinjarija Obame in levičarjev v povezavi s Sorosom! Bravo Trump!

  • Staybell geenius

   Kot da bi opazoval shizofrenega bolnika v umobolnici – živi v svojem svetu vzporedne realnosti, kjer je okolico priredil lastni domišljiji in paranoji.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Bodo boljši. Odnosi namreč.

 • Blondinka

  Republikanec Trump je padel v objem Rusov, ki so menda levičarji. A so mogoče desničarji? Demokrat Obama je levičar in se ni razumel s Putinom, ki je komunist in menda levičar. Čudno, pa oba sta oba levičarja. Soros in Obama se sigurno razumeta, ker sta tudi oba levičarja. Torej so komunisti desničarji in demokrati levičarji. Zato se tudi ne razumejo. Komunisti in republikanci se razumejo, ker so oboji desničarji. Iz tega sledi, da je Trump komunist. A sem prav razumela?

  • Staybell geenius

   Odlično razmišljanje, toda brez učinka, saj tako globokega uvida povprečen navijač (drugega izraza pač ni) enostavno ne premore.
   Vedo le, da ima Trump vedno prav in iz tega izhaja njihov pogled na svet

 • Stric iz ozadja

  Seznam stvari, ki se bodo spremenile zaradi tega srecanja:

 • večni srb

  Trump ni pozabil omeniti, da je najbolj bogi, samo na njega se spravljajo, kot da svet nima več drugih problemov.
  Z Jelcinom so se tudi razumeli, medtem ko je on pil in plesal kolo, so mu pajsnili izpod roke pol sovjetske zveze in balkana. Odnosi so bili seveda odlični, dokler ga niso morali začeti nositi na odre in miriti kadar je ščipal kelnerce za rit.
  Trump se je odločil, da bosta s Putinom rešila vse probleme, nenazadnje sta obe federaciji zmagali v zadnji veliki vojni človeštva, z nekaj pomoči prijateljev iz britanskega imperija, ki dejansko povezuje obe strateški polobli. Trump je angleški predsednici svetoval, naj toži barabe in lopove, pred patetičnimi protestniki odigral partijo golfa in skočil na čaj k angleški kraljici, kjer sta govorila biznise. Če prej nista sodelovala s Putinom, odslej bosta zagotovo, zdaj toliko vesta eden o drugemu, da se lahko obnašata kot stara prijatelja.

  Zemlja je edini znan planet v vesolju, kjer obstaja življenje. Zakaj potem pošiljajo vojsko v vesolje, kjer nas tam ne more nihče napadati, mi pa ni najbolj jasno, morda smo obkoljeni.

  • janko

   Že iz šolskih klopi sem se zanimal za vse v zvezi z extraterrestical. Nobene šanse, niti 1% ne bi imeli se braniti pred nezemljani – če se pa lahko dematerializirajo, duhovno delujejo, imajo tehnologijo teleportacije, breztežnostna vozila, uporaba silnih energij o katerih nimamo pojma….

 • janko

  Bravo, Trump! Predvidevanja ob njegovi izvolitvi celo presegajo upe analitikov – nekoč bo dobil celo Nobelovo nagrado! In to upravičeno.

 • Franjo Trojner

  Trump svojemu ljudstvu in celotnemu svetu kaže kakšen mora biti predsednik največje velesile na svetu.
  Trumpa doma v ZDA in po svetu, predvsem v EU sovražijo medli, nesposobni, dekadentni, degerenirani politiki, ki se ob njem počutijo manj in nič vredni.

  • Staybell geenius

   Očitno moraš biti res totalno zaslepljen klečeplaznik, da izjaviš kaj takega.
   Torej mora po tvojem predsednik očitno v kabinet zaposliti najbolj koruptivne in destruktivne psihopate, kar jih pozna ZDA, mora začenjati trgovinske vojne, se kregati z zavezniki ter lezti v rit diktatorjem (Putin, K. J. Un, Duterte) ter skrajnim islamistom (ne pozabimo na Savdijce), mora biti sodno dokazani prevarant ter imeti konflikte interesov po celem svetu…
   Toda naj uganem – to so zate le kozmetične napakice brez teže, važno je le, da je “frajer”.
   Kakšna bolna sektaška mentaliteta

   • Franjo Trojner

    Trumpu gre ZA ZDA in ZA svet brez namišljenih humanitarcev, ki delajo zgago po celem svetu in to za zelo dobro plačilo. Vsa ta leva kvazi humanitarna dekadenca katere zadnji predstavnik je bil v ZDA Obama se mora posloviti in dopustiti konzervativni politiki in politikom, da znova naredijo vzdržen red na svetu, ker to kar gledamo danes in je sad politike Obame ni za nikamor in pelje ditektnon v kaos bibljiskih razsežnosti.
    Pri Trumpu mi je všeč, da direktno vsem in vsakomur v obraz pove kar misli in da to kar obljubi tudi naredi! V svetu in EU je prepolno dekadentnih mon, ki venomer nekaj bluzijo in zelo malo naredijo za skupnost. Poglej si samo išias majstra Junckerja, ali Merklco in Macrona, ki sta uvedla in podpirata sankcije proti Rusiji a hkrati z njo veselo trgujeta in ta morbiden odnos EU in zveze NATO z Turčijo, pa katastrofalno migrantsko politiko itd.
    Sicer pa ti to tak itak vse sam veš, a svojo napredno zahodno krščansko civilizacijo, kulturo, svoj narod tako zelo mrziš, da si vsega tega ne dovoliš priznati. Ma kaj ti je te naredo lasten narod, da ga tako zelo mrziš?

    • Staybell geenius

     Kdaj je Trump rekel, da je proti humanitarcem?? Saj ima lastno dobrodelno ustanovo. Hočeš reči, da je Trump del teh namišljenih humanitarcev proti katerim naj bi se boril?? Kako ta logika tukaj deluje??

     Za ZDA – V kakem smislu?? Tem, da je tekom kampanije registriral 8 novih podjetij v Savdski Arabiji? V tem, da njegovo in hčerkino robo izdelujejo na Kitajskem?? V tem, da je odprl program zaposlovanja tujih sezonskih delavcev, nato pa svoje podjetje prijavil na isti razpis?? V davčnem razbremenjevanju najbogatejših američanov?? V črtanju zdravstvenega zavarovanja za lastne volilce?? Da bodo morali “zid”, ki je pravzaprav ograja, plačati njegovi volilci?? Da začenja trgovinske vojne, zaradi katerih ameriška podjetja že selijo proizvodnjo?? To so vse preverljiva in dokazljiva dejstva. Povej, zakaj te očitno nič od tega niti približno ne premakne. Ker… Obama??

     “Pri Trumpu mi je všeč, da direktno vsem in vsakomur v obraz pove kar misli in da to kar obljubi tudi naredi!”
     S takimi žalostnimi volilnimi slogani ne boš prepričal nikogar. Le dal boš ostalim vedeti, da si navadna zaljubljena najstnica, ki se je zacopala v največjega idiota na šoli in ga brezpogojno brani.

    • Staybell geenius

     In še – od kdaj so t.i. humanitarci tisti glavni problem, torej zalega, ki jo je treba uničiti??

    • Staybell geenius

     Še vedno čakam da odgovoriš na celo morje logičnih vprašanj in kritik na račun tvoje brezpogojne ljubezni do trumpa.
     Da vidim, če lahko katerokoli izmed trditev dokažeš, ali pa si le opranoglavi maga trolček, ki se je samo zaljubil na prvi pogled

    • Staybell geenius

     Torej si se dokončno skril in se ne upaš več pokazati, ok.
     S tako praznimi argumenti res ni nič čudno

  • Staybell geenius

   Po srečanju z Japonskim cesarjem so Obamo desničarji kritizirali, ker da “se je priklonil” in tako “izdal ZDA”.

   • Franjo Trojner

    Nehaj nakladati, samo vrnil mu je poklon, kar je najbolj osnoven primer osebne olike osebe, ki na vsakem koraku kaže, da je SETOVLJAN.

    • Staybell geenius

     ammm ja, točno to je moj point, če nisi opazil.
     Ampak nekaterim se je vseeno zdelo potrebno, da ga označijo za izdajalca, ker si je drznil, kot praviš, vrniti poklon.

 • Staybell geenius

  “I asked Putin if he colluded and he said no. I belive him.”
  Donald Trump 2017

  Medtem pa je Kanado označil za sovražno državo…Navijači to podpirate?
  SI predstavljate kaj bi bilo, če bi Obama izjavil kaj takega??

  Mislim, da vsi natančno vemo, kako bi odreagirali

 • Staybell geenius

  V jeziku domoljubov:
  Predsednik ZDA je v tuji državi pred televizijskimi kamerami kritiziral lastno državo, nato zavestno podprl tuji komunistični režim, in tako spodkopaval odkritja lastnih obveščevalnih služb. Medtem pa preiskavo, ki je podala že 5 priznanj krivde in več kot 100 obtožnic, označuje za “witch hunt”.

  Si predstavljate, da bi Obama naredil kaj takega? hehehe

 • Staybell geenius

  Me spominja na čas, ko je bil Bush ml. na obisku pri Bin Ladnu, kjer ga je vprašal, če je odgovoren za 9/11. In ko je ta rekel, da ni, smo vse skupaj pozabili in mirno šli vsak svojo pot. Se spomnite??

  • AlternativaZaSlovenijo

   Takole bi rekel: ZDA so bile pod Reganom OK. Takrat se je svet začel spreminjati na bolje, tudi zaradi Gorbačova, potem pa je bilo sranje, ker so ZDA tako rekoč porinile nož v hrbet Gorbačovu. Hotele so doseči primat nad celim svetom, rezultai pa je bil ekstremni terorizem, uničujoč globalizem, skratka samo sranje. In svet se je zavrtel v neizprosni kapitalizem-liberalizem brez kakršnega koli občutka za človeka.

 • AlternativaZaSlovenijo

  ZDA so v preteklosti naredili veliko sranja. Vse vojne, ki so si jih privoščili, so sprožili nič drugega kot muslimanski fundamentalizem in to od Irana do Libijie, Sirije…..Migracije so ravno posledica njihovih vojaških avantur. Kritizirajo ostale članice NATA, da premalo investirajo v vojsko, a največ pokurijo ravno ZDA s svojimi vojnimi pohodi in izvozom “demokracije”. In sedaj naj Evropa financira njihove nadaljnje vojaške avanture. Pod Trumpom pa ni nič drugače. Ta je bebo na kvadrat.

  • Caetano

   Muslimanski fundamentalizem je bil tam že dosti prej. Te vojaške avanture, ki jih omenjaš so pa bile narejene z roko v roki med filoislamistom Obamo in njegovo desno roko Hilarijo Clinton in islamisti. Saj je Obama sodeloval pri tem tako s salafiti, kot z Muslimansko bratovščino, Erdoganom, katarjem, S. Arabijo, Al Kaido in iranskimi teokrati. Pa tudi evropski filoislamisti so bili zraven.

   • Staybell geenius

    In zdaj je postalo tudi popolnoma jasno, da so bolj od t.i. “varnosti pred terorizmom” bolj pomembni posel in dobički, namreč ZDA še vedno vneto oborožujejo skrajne islamske vahabite v Savdski Arabiji, kjer nato ti pobijajo civiliste v Jemnu.

    Če je kdo mislil, da bo Trump karkoli zajezil ali umiril, se je krepko zmotil.
    Mimogrede: pozabil si na Busha ml., ki je najnovejšio ekspedicijo na BV tudi začel. Naključje? Mislim da oba poznava odgovor.

    • Caetano

     Trumpa niti malo ne moremo primerjat tudi z Bushem ml. Center globalnega jihada je danes v Ankari ( M. bratovščina ), Teheranu ( iranski jihadisti ) in v Dohi ( M. bratovščina ). Trump se tega dobro zaveda. Z odlično potezo priznanjem Jeruzalema je zadal udarec Muslimanski bratovščini, ki se je poprej globoko infiltrirala ne samo v arabsko in turško ampak preko filoislamizma tudi v zahodno politiko.

     • Staybell geenius

      Jap, Bush je bil vsaj minimalno inteligenten, Trump še to ni.
      Pravljice o muslimanski bratovščini in infiltraciji pa raje prihrani za kakšnega somišljenika, ki živi v alternativni desničnosti.

     • Caetano

      Trump je toliko pameten, da ne zivi v filoislamisticni lazi kot ti. Pa se veliko bolj!

     • Staybell geenius

      Mi lahko najprej sploh razložiš pojem “filoislamizem”?? Torej kako izgleda ta laž ter kakšna je resnica?? mogoče pa spregledam

     • Caetano

      Dovolj bo če boš natančno bral kar pišem o jihadu in islamistih in boš morda spregledal.

     • Staybell geenius

      Morda, toda to je tudi vse gradivo, ki ga je mogoče najti na to temo, saj ničesar s tem imenom nisem uspel zaslediti na internetu. In tudi tebi se bo isto zgodilo, če boš poskušal.

      zato lahko sklenemo, da gre za izmišljen pojem, ki ga ne gre jemati resno, kakor posledično tudi tvoje teorije

     • Caetano

      V slovenscini ze res drugace pa je dosti uporabljan izraz filoislamist ali filo-islamisticen tudi na internetu. Imas pa glede politike, ki stoji za tem cela predavanja in knjige.

     • Staybell geenius

      Ne pa ni, sem tudi v angleščini pogledal, in ta pojem enostavno ne obstaja, je izmišljen.
      Obstaja islamska filozofija, kar pa je (sklepam) nekaj povsem drugega.

      “Imas pa glede politike, ki stoji za tem cela predavanja in knjige.”
      Na tej točki bi pričakoval, da napišeš nekaj imen knjig in predavateljev, da vidim, če so kaj vredni ali so očitno podkupljeni s strani jasnih interesnih skupin.

     • Caetano

      Ah seveda je saj nimava razlicnega googla.

     • Staybell geenius

      Našel sem eno knjigo, ki omenja filo-islamizem enkrat, kjer ni niti obrazloženo, kaj naj bi pomenilo.

      Na podlagi česa pa si sklenil, da so ZDA preplavljene z đihadističnimi milicami pod vodstvom Obame (sklepam)?? Hočem kredibilne vire od kredibilnih ljudi, med katere definitivno ne spada Alex Jones. Povej kje dobivaš informacije in videl boš, zakaj te nihče ne jemlje resno.

     • Caetano

      Filo- islamiszem je pojem, ki se uporablja za politiko naklonjeno do islamizma. Včasih tudi v obliki islamofilnost ali islamofilija. ZDA niso prepravljene z jihadističnimi milicami ker je Trump to preprečil to si malo narobe dojel. Je pa v Evropi vse polno ljudi, ki so ali so bili člani jihadističnih milic s katerimi so prepredene mnoge islamske države, druge pa so sponzorke teh milic. Prav je, da Nova24 na to opozarja. Je pa tako v Evropi, kot v ZDA aktualna penetracija Muslimanske bratovščine v vladne službe in druge podobne ustanove. O tem pa tudi na Novi24 ne pišejo.

     • Staybell geenius

      In kje so dokazi, da se je pod Obamo hotelo uvesti šeriatsko pravo, kot so nam hoteli dopovedati prominentni desničarski mnenjski voditelji?
      Še bolj pa, kje so dokazi o penetraciji Muslimanske bratovščine v vladne službe ZDA in Evropi?? Kateri so ti ljudje, ki naj bi se infiltrirali v ameriško administracijo??
      Prosim če postrežeš s konkretnimi podatki, ne s pavšalnimi “talking point”-i

     • Caetano

      Niso hoteli uvesti šeriatsko pravo v ZDA so pa hoteli obiti ameriške zakone o svobodi izražanja z javnimi medijskimi kampanjami proti kritikom islama. Tako se je dogovorila Clintonova z islamisti. Muslimanska bratovščina je pa penetrirala v ZDA in v EU. To dela v sedanji fazi preko vladnih svetovalcev za ”muslimanska vprašanja”, raznih organizacij, kot je v ZDA CHAIR itd.

     • Staybell geenius

      Torej tisto o šeriatkem pravu je bila laž, ok. Gremo dalje:

      ” so pa hoteli obiti ameriške zakone o svobodi izražanja z javnimi medijskimi kampanjami proti kritikom islama.”
      In po čem to sklepaš?? Kateri je tvoj glavni vir za to teorijo?? Za tako težke obtožbe se ponavadi zahteva konkreten vir, zato bom tudi od tebe zahteval isto. Mimogrede, ko že govoriš o prepovedi izražanja, Trump se spogleduje z zakonom, ki omogoča kazenski pregon kritičnih novinarjev.

      “Muslimanska bratovščina je pa penetrirala v ZDA in v EU.”
      Če je legitimna politična stranka, ima pravico nastopati v političnem prostoru v okviru zakona. Kakor velja tudi za vse verske/politične stranke, ki NISO islamistične. Če se hočeš rešiti MB, moraš prepovedati vse politične stranke, ki bazirajo na katerikoli veri.

      Ko govoriš o infiltraciji muslimanske bratovščine, bi lahko vsaj pravilno napisal kratice lobistične organizacije, ki se z islamom ukvarja, ki je CAIR, in ne CHAIR. Kakorkoli že, domnevna infiltracija muslimanske bratovščine je tako za lase privlečena, sploh ko CAIR-u in ostalim “infiltratorjem” ob bok postaviš ostale lobistične interese.

     • Caetano

      Pa v kakšni filoislamistični laži ti živiš to ne moreš verjet! Seveda je Clintonova dala obljubo islamskim voditeljem, ker pač ni mogla ravno odpraviti prvega amandmaja. Zveza islamskih držav ( OIC ) je leta zapored predlagala kaznovanje kritike islama. Vendar šele zaprisežena filoislamista Obama in Clintonova sta pristala v obliki, da bosta poskrbela za javno zasmehovanje kritikov in za propagandno kampanjo, v korist islamistov. Ti pa tudi slučajno ne bom iskal linkov na internetu. Ker to brez težave najdeš. Ker te pa filoislamisti tako vlečejo za nos ti vseeno dam namig, da je Clintonova to dogovorila leta 2011 ko je bila v gostih v Erdoganovi Turčiji. No, dobro je da veš kje je bila dogovorjena politika, ki te je tako uspešno preslepila. Čeprav ima že dosti starejše korenine. Je pa eskalirala pod Obamo in Clintonovo, ker sta bila protagonista v filoislamizmu.

      Politično delovanje s ciljem vzpostaviti šeriatsko teokracijo, rušiti ustavno ureditev, širiti jihad tudi v prikriti stealth obliki seveda ni treba kar gledati in mu še dodajati nove moči s ščitenjem hrbta, z dopuščanjem financiranja od zunaj in z masovno imigracijo ipd. Proti takim stvarem je prav, legalno in celo nujno uvesti zakonske omejitve in prepovedi. Tudi razglasiti izredno stanje, ko gredo te stvari predaleč in po defoltu morajo prej ali slej iti, če se dela na tak način, kot počnejo to filoislamistične politične klike. Trump je rešil Ameriko pred takim stanjem.

     • Staybell geenius

      Zakaj bi rad linke? Zato, ker bi rad prebral točno tisto kar si ti prebral, da si si ustvaril tako mnenje. Ker me zanima, kakšno medijsko dieto mora uživati nekdo, da verjame vsemu temu. Za take trditve moraš biti pripravljenpodati dokaze, ne pa samo vzvišeno odpraviti zahtevo.

      Žalostno, da se dajo ljudje prepričati, da je najvčeji problem v ZDA neka za lase privlečena in nedokazljiva kvazi-infiltracija t.i. islamistov.
      In prosim, od kje veš, da je Obama zaprisežen filoislamist? Ponovno, nabijanja brez dokazov.
      In še – v prejšnjem komentarju si rekel, da nihče noče uvesti šeriatskega prava, sedaj pa praviš, da se je proti temu treba boriti, torej se uvaja. Kje, pod kakšnimi pogoji, DOKAZI?????
      To je problem navijačev, da vse investirate v Trumpa in zato ste prisiljeni sprejemati njegove teorije zarote, prisiljeni ste spregledati očitne laži in v nebo vpijoče konflikte interesov

     • Caetano

      Islamisticne organizacije skusajo uvesti seriatsko pravo in tega mnogi niti ne skrivajo. Pogosta so priznanja, da je to njihov dolgorocni cilj. Filoislamisticni politiki jim pa pomagajo s svojo politiko, ker z njimi ze zelo dolgo sklepajo zaveznistva in dogovore v tej smeri. To je v resnici eden glavnih problemov tako Evrope kot ZDA. Obama je bil oz je filoislamist stevilka ena. Tako globoko kot on ni padel se nihce od njemu podobnih.

 • Caetano

  Nova24 velike pohvale, ker predstavljate g. Trumpa drugače od mnogih levičarskih in filoislamističnih medijev pri nas doma in tudi po Evropi. Tudi z Rusijo je normalno, da ni hotel preveč zaostrovati. Pomembno je zlasti vedeti kakšen načrt sta imela Clintonova in Obama pa lahko razumemo, da je Trump skoraj bi rekli 100% obrnil stvari v drugo pozitivno smer.

  Medtem, ko je Trump spravil na kolena IS s pomočjo Kurdov sta njegova predhodnika hotela ameriško vojsko poslati v podporo islamističnim milicam v Siriji. Nekaj podobnega kot je zdaj storil Erdogan na severu. To bi lahko pripeljalo celo do svetovne vojne. Trump ni hotel tako zaostrovati z Rusijo, katera bo sicer še morala dosti storiti za omejevanje vpliva iranskih jihadistov na BV.

  • Staybell geenius

   Ampak predstavljanje Trumpa ne zahteva drugega kot predvajanje njegovih lastnih izjav, saj se kontrira vsakih 5 sekund. Zato pa res ni potreben noben spin, saj za vsako Trumpovo trditev obstaja popolnoma obratna Trumpova trditev. Sam sebe konstantno demantira, to je point. In točno to je storil tudi danes, ko je popolnoma obrnil ploščo kar se tiče Rusije in lastnih obveščevalnih služb. In ti to odobravaš??

   In biti tako zaslepljen, da na koncu kvasiš take: “…da je Trump skoraj bi rekli 100% obrnil stvari v drugo pozitivno smer.” To lahko reče samo povsem zaljubljen navijač, ki ne vidi realne slike. Če bi

   živel v ZDA in bi bil Trumpov volilec, bi se streljal v lastno koleno.
   Te je res prepričal z zidom (ki ga bodo plačali njegovi volilci) in prepovedjo vstopa (samo določenim) muslimanom?? Te je res tako poceni kupil??

   • Caetano

    Prepoved vstopa iz rizičnih islamskih držav, ki so prepredene z jihadističnimi milicami je velik uspeh, ki ga je g. Trump ubranil tudi pred ameriškim vrhovnim sodiščem. Kljub vsem napadom filoislamistične Obamove pravosodne klike. Mi v Evropi krvavo plačujemo, ker nimamo take prepovedi. Trump se nič ne demantira. Kar dela dela dobro, posebno še na področju zunanje politike.

    • Staybell geenius

     “islamskih držav, ki so prepredene z jihadističnimi milicami”

     Ne pa države, ki tudi uradno sponzorira vahabitski terorizem (Savdske Arabije), in tebi se to ne zdi popolnoma nič čudno?? 11 od 19 ugrabiteljev na 9/11 je bilo Savdijcev, in ta dogodek naj bi bil povod/vzrok celotnemu dogajanju na BV, kako lahko Savdijce spregledaš?? Vemo kako, ker so dobri kupci orožja, ZDA pa potrebuje poceni nafto.

     Pa veš, da so vsi napadi v Evropi storjeni s strani ljudi, ki so tukaj ŽE ŽIVELI več generacij?? Tako da tudi prepoved nebi pomagala.

     “Trump se nič ne demantira”
     To lahko izjavi samo navaden zaljubljen cicibanček.
     Še včeraj je rekel, da zaupa Putinu (in je spodkopaval FBIi in CIO), danes pa da zaupa lastnim obveščevalcem, torej FBI in CII. In lahko bi ti dal še milijon primerov (vojna v Iraku, odpustitev Comey-a, kritiziranje Obame za stvari, ki jih sam počne sedaj,….), toda sklepam, da te nebi z ničemer prepričal.

     “Kar dela dela dobro, posebno še na področju zunanje politike.”
     Misliš s trgovinskimi vojnami, označevanju EU in Kanade za sovražnike, kritiziranje zaveznikov (Nemčije in VB), nadaljevanje globalistične ekspanzije NATA, izstopom iz sveta za človekove pravice UN, “pogajanje” s K.J. Unom?

     Vse to bi označil za dobro??

     • Caetano

      ZDA so zaradi politike klike Obama in Clinton in tudi Busha ml. zasle v odvisnot od kitajskih komunistov. Zato je cisto prav, da Trump tudi na tem podrocju poskrbi za vecjo suverenost svoje drzave.

      Najbolj nevarni so danes te trije centri globalnega jihada, ki sem jih nastel. Se pa Trump ni pomisljal dati na svoj seznam tudi zaveznic SA.

     • Staybell geenius

      “Zato je cisto prav, da Trump tudi na tem podrocju poskrbi za vecjo suverenost svoje drzave.”
      In ko bodo zaradi tarif začela ameriška podjetja proizvodnjo seliti iz ZDA (Harley Davidson), bo zato kriv kdo, “kilka Obama in Clinton”??

      Za večjo suverenost se ne skrbi s trgovinskimi vojnami in uničevanju zavezništev.

      Torej povzročiteljica največjega terorističnega napada v zgodovini ZDA je istočasno tudi njena zaveznica, ki mora biti izvzeta iz prepovedi vstopa v ZDA… to se tebi zdi povsem logično?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!